Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 22 2024 01:13:15 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 7
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny04:09:39
Michal 1 week
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku10 weeks
Isabelle12 weeks
chlaaron29 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Archiwum | Archiwum
Strona 10 z 11 << < 7 8 9 10 11 >
Autor RE: :o
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 02-09-2012 23:12
Mam obawy jedynie do tego, że to nie my popsujemy edycję tylko uczestnicy, swoimi dewianckimi postaciami smiley

Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-09-2012 23:14
No ale to już nie będzie nasza wina. smiley A propos innych uczestników: jak odzew wśród tych których poinformowałeś?
z24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 02-09-2012 23:24
Kepler chyba się trochę zdziwił, że w ogóle do niego napisałem, ale stwierdził, że mu się nie chce. Shimano to samo ^^ Diego nie ma czasu, ale mówił coś że gdyby edycja zaczęła się tydzień później to może miałby czas (w sumie mógłby się zapisać). chlaaron ma w sobotę osiemnastkę, ale mówiła, że po niedzieli na pewno będzie grała smiley Reszta się nie odezwała.

mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 03-09-2012 00:16
Z Keplerem i shimano to szczególnie zdziwiona nie jestem smiley No trudno, dobre i to.

No czyli początek mamy wstępnie ustalony: bez wydziwiania, żadnych szczególnych atrakcji tylko zapoznanie się z miasteczkiem + wieczór integracyjny. Lion się zjawi to ustalimy w jakim charakterze i mniej więcej od kiedy pojawiać się będzie Lynch.

Ja w ogóle muszę pozakładać sobie jakieś dodatkowe konta, gdyż posiadam tylko jedno, obecne.smiley
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 06-09-2012 16:03
No faktycznie brak Lyncha to chyba trochę zbyt dziwne by było ^^ Niech będzie że jest tajemniczą postacią, która rzadko się pojawia, jednak w kulminacyjnym momencie edycji jest najważniejsza i właściwie powoduje, że w głowach graczy powstaje jeszcze większy zamęt niż dotychczassmiley Może podczas kolacji Alex odczyta oficjalny list od Lyncha, w którym pisze on, że nie ma akurat czasu, bo załatwia sprawy we Francji (zbiera materiały do robienia narkotyków), że Alex ma się nimi opiekować do jego powrotu i że życzy miłego pobytu?

spam:
mremka, weź załóż sobie konto na RYM, nawet Flaku ma, ty chyba też miałaś kiedyś? chciałbym zobaczyć twoje ocenysmiley

a ty Flaku kliknij w plus w moim profilu aby mnie dodać do znajomych, bo ja ciebie już dodałem a ty mnie niesmiley
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 06-09-2012 17:02
Lion napisał/a:
Może podczas kolacji Alex odczyta oficjalny list od Lyncha, w którym pisze on, że nie ma akurat czasu, bo załatwia sprawy we Francji (zbiera materiały do robienia narkotyków), że Alex ma się nimi opiekować do jego powrotu i że życzy miłego pobytu?

No okej, jednak i tak chciałabym żeby goście przeszli przez recepcję żeby mogli zapoznać Holly, któą odbiorą jako miłą i grzeczną. smiley Ej a propos, jak jechałam dzisiaj rano samochodem to tak sobie myślałam o tej edycji naszej i jeśli chodzi o kobietę w masce: to przecież po ciele, nawet w lateksie, widać będzie że nie jest to stara baba.smiley Maskę to wybrałabym jednak tą taką psychodeliczną, bodajże 5 albo 6.

spam:
mremka, weź załóż sobie konto na RYM, nawet Flaku ma, ty chyba też miałaś kiedyś? chciałbym zobaczyć twoje ocenysmiley

a ty Flaku kliknij w plus w moim profilu aby mnie dodać do znajomych, bo ja ciebie już dodałem a ty mnie niesmiley

No mówię, miałam kiedyś konto tam ale nie pamiętam jaki nick (pewnie taki że i tak bym się go wstydziła), a teraz jak założyłam sobie na mremkę to mi się kurde nie chce od nowa oceniać wszystkiegosmiley I miło widzieć spam w twoim wykonaniu, bo już się przestraszyłam że z tego wyrosłeś smiley
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 06-09-2012 17:18
Może naładuje sobie trochę czegoś do tego lateksu żeby wyglądało, że ma fałdy? xD Ale wtedy to musi być lateks nierozbieralny, to chyba z dziurami od razu...

mręka, co to za problemsmiley pooceniałabyśsmiley przecież mnie bardzo lubisz, jeśli nie dla siebie to zrób to dla mniesmiley
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 06-09-2012 20:01
Ej, to jak już tak wchodzimy w anatomiczne szczegóły to mając sztywną maskę na całej twarzy to też będzie miała ograniczoną możliwość wykorzystania ust smiley

mręka, co to za problemsmiley pooceniałabyśsmiley przecież mnie bardzo lubisz, jeśli nie dla siebie to zrób to dla mniesmiley

Ocena jakiej płyty cię interesuje? Mogę odpowiedzieć na poczekaniu smiley A tam jest coś w stylu rekomendacji na podstawie gustu?
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 06-09-2012 22:29
Lol Lion ja Cię nie dodałem do znajomych? Dobrze, że mi powiedziałeś smiley Mremucha też znajdę smiley

mremka napisał/a:
A tam jest coś w stylu rekomendacji na podstawie gustu?

Lol z tymi rekomendacjami to jest tak, że są niewiele warte. Tak to przynajmniej wygląda jeśli chodzi o lasta, czy filmweba smiley Po za tym ja mam od tego Liona smiley
Edytowane przez Flaku dnia 06-09-2012 23:31
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 09:46
na pewno wszystko Beatlesów, ale nie tylko, więc wolałbym, żebyś pooceniała inne też (jak nie chce ci się wszystkiego to chociaż to czemu dajesz 9/10 i 10/10).

Byłbym też ciekaw czy twoje oceny byłyby obiektywne jak moje, subiektywne jak Nakkinaka czy może subiektywno-obiektywne jak Flakasmiley

System rekomendacji? Jest na laście niby chociaż z niego nie korzystam. A na RYM ja to robię tak, że wchodzę w ranking wybranego gatunku np rock alternatywny i zaznaczam "Exclude albums I've already rated" więc automatycznie mi pokazuje najlepsze albumy których jeszcze nie słuchałemsmiley Z tym że alt rock jest baardzo zróżnicowany, więc najlepiej wybierać coś ściślej określonego, na pewno masz jakieś ulubione gatunki. Dla Flaka takim gatunkiem jest britpop czy pop rock, z resztą britpop jest pod pop rockiem.smiley Poza tym jak ci się spodobał jakiś wykonawca, który dajmy na to wykonuje wiele gatunków to wchodzisz w jego profil na RYM i paczysz który album jest najwyżej oceniany a jeszcze go nie znasz i sobie go słuchaszsmiley I RYM ma też opcję polecania, więc na pewno powysyłam coś i tobie i Flakowi, chyba nie znasz mremko Velvet Underground czyli zespołu który można rzec w pojedynkę stworzył alternatywną muzykę, takie coś na pewno by się w rekomendacji znalazłosmiley

lol dziś początek MPsmiley Może w trakcie będzie lepiej, bo na chwilę obecną nie czuję się zbyt pewniesmiley Ale na pewno mnie wspomożeciesmiley
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 09:48
Flaku napisał/a:
Lol z tymi rekomendacjami to jest tak, że są niewiele warte. Tak to przynajmniej wygląda jeśli chodzi o lasta, czy filmweba smiley Po za tym ja mam od tego Liona smiley

Nie zgodzę się, zarówno lastowskim jak i filmwebowskim rekomendacjom udaje się być blisko, jeżeli i nie bardzo blisko mojego gustu. Poza tym: skąd pewność że to co poleci Lion będzie dobre smiley?

oks, do teraz do tego co zdążył napisać Lion zanim odpisałam Flakowi smiley

Jak znajdę chwilę to się tym zajmę. Pamiętam jak miałam konto tam milion lat temu to jedyne co kojarzę to jakiś straszny chaos, teoretycznie strona nazwya się Rate Your Music a oceniać tam można było wszystko: filmy, gry komputerowe, kocerty, lokale niby-muzyczne, nadal tam tak jest? A z resztą, po co pytam, tak jakbym nie miała dostępu do internetu.smiley Obczaję i wtedy postanowię co przedsięwziąć. smiley

No początek MP smiley Ustalamy coś jeszcze czy zdajemy się na los i kreatywność naszą i graczy smiley?
Edytowane przez mremka dnia 07-09-2012 09:55
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 10:02
Poza tym: skąd pewność że to co poleci Lion będzie dobre ?

Gust Flaka znam dobrze (z resztą on się dopiero formuje) dlatego 95% rekomendacji moich przypadłu mu do gustu w mniejszym lub większym stopniu (jedyny wyjątek to nieszczęsny Jeff Buckley, który Flakusia zanudził)smiley

A twój nie jest dla mnie aż tak przewidywalny dlatego lepiej jakbyś trochę pooceniałasmiley A POZA TYM to ja polecam same dobre rzeczy, a mogą ci się nie spodobać tylko przez ciasnotę twego gustusmiley

Myślę że więcej pomysłów przyjdzie w trakcie i będą wymyślane na potrzebę chwili. Jak jest więcej niż jeden GM online to pomysł krótko dyskutujemy chyba tutaj żeby nie było nieporozumień, a jak jest jeden to niech działa dla dobra edycji swoim pomysłem, wtedy trzeba się zastanowić ileś razysmiley

sss

co zadecydowało o dodaniu serduszka przy filmie Zakochani w Rzymie?smiley
Edytowane przez Lion dnia 07-09-2012 10:03
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 10:31
Ohoho, znowu wychodzi z ciebie to przekonanie o niesamowitości swojego gustu.smiley Nazywasz muzykę dobrą dlatego że podoba się tobie, tak? Czyli przez analogię: wszystko co się tobie nie podoba jest słabe?smiley I nie mówię tu o jakichś podgatunkach typu to co leci w Esce. Flaku, powinnieneś częściej się wyłamywać, bo zobacz co się dzieje. smiley A Jeff Buckley akurat daje radę!

No właśnie miałam pytać czemu tylko 6 dla Zakochanych w Rzymie.. Allen ma to do siebie że potrafi stworzyć perełki, ale też totalne gnioty, niemalże sinusoidalnie jeżeli prześledziłoby się jego karierę. Ja idąc do kina spodziewałam się czegoś dużo słabszego. O dodaniu serduszka zadecydowało to, że chyba niepamiętam kiedy ostatnio widziałam tak dobrą komedię (+Roberto Benigni, którego szczerze uwielbiam). Widocznie można zrobić komedię która bawi bez durnej fabuły i "kurwa" w co drugim zdaniu.

Ale wracając do MP podejrzewam że częściej będziemy przedyskutowywać posunięcia w fabule niż podejmować samodzielne decyzje smiley
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 10:45
Ale to nie ma nic wspólnego z moim gustem! Ocenianie za sprawą tylko i wyłącznie gustu inaczej by u mnie wyglądało. Mieszam swoje obiektywne zdanie z tym co mają do powiedzenia o albumie krytycy i tak powstaje moja ocenasmiley Widzę że nie bardzo wierzysz w istnienie obiektywności?smiley

Już zmieniłem na 7 po zastanowieniu się. Nie dość, że film zachęcił mnie do zwiedzania świata (chociaż sam Rzym mógł być lepiej pokazany), to jeszcze do znalezienia sobie dziewczyny, bycia aktywnym, przeżywania jakichkolwiek przygód i do chwytania dniasmiley Ale minie parę dni i faza mi pewnie miniexD
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 11:08
POZA TYM to ja polecam same dobre rzeczy, a mogą ci się nie spodobać tylko przez ciasnotę twego gustusmiley

Ale to nie ma nic wspólnego z moim gustem

No to chyba jednak ma. Wierzę w obiektywność, jednak wtedy przejść należałoby do kolejnej kwestii, tzn na ile obiektywni są krytycy muzyczni, na podstawie opinii których ty kształtujesz swoją ocenę. Bo jeżeli kształtujesz swoją subiektywno-obiektywną ocenę na podstawie czyichś subiektywnych odczuć powszechnie uważanych za obiektywne, to czy warto z takich opinii korzystać? Ja jestem zdania że każdy ma prawo powiedzieć że coś mu się podoba lub nie, ale jednocześnie to co się nie podoba można uznać jednocześnie za dobre pod względem technicznym itp. Ale zostawmy to. smiley

Trzymaj fazę!
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 14:13
trzeba też dać np. 3 dni na napisanie posta, a osoby które tego nie zrobią nie będą brane pod uwagę podczas rady, bo mniemam, że niektórzy którzy się zgłosili do edycji wakacyjnej, grać już nie chcą.
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 19:48
kurczę wyniknęła pewna sytuacja i muszę zniknąć akurat dziś wieczorem.

mremko ty pierwsza to przeczytasz, zrób co uważasz za słuszne. Albo napisz newsa z przełożeniem edycji na jakieś jutro (nie ma dziś ani Flaka do 21 ani mnie do 23) albo napisz że się rozpocznie o tej ustalonej porze czyli dziś 21 (wgrałem jakby co fotę fotafotafota się nazywa do newsa) i zaczniecie beze mnie. Dziś potrzebna jest Holly i Alex, moje postacie i tak by dzisiaj tylko gapiły się i mówiły nieważne kwestie, więc możecie to zrobić, ale zróbcie co uważacie. Będę o 23. Sorry ale to siła wyższa
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 20:00
Myślę, że możemy zacząć bez ciebie. Jak przełożymy znowu to się mogą trochę wkurzyć i zniechęcić. Dzisiaj i tak jakichś cudów w fabule nie będzie, a skoro masz być o 23 to raptem 2 godziny bez twojej "opieki" smiley

To może ustalmy takie podstawowe rzeczy i jakoś postaram się dać radę z Flakiem. Temat nazwałabym po prostu "Reverie". W pierwszym poście krótkie wprowadzenie: parę zdań na temat hotelu, jakiś tam opis holu i recepcji i cele: zameldujcie się, obejrzyjcie pokoje, zapoznajcie się, obejrzyjcie miasteczko. Potem jak już parę postów każdy nabije to jako wskazówka fabularna: znajdzcie liścik będący zaproszeniem na kolację powitalną w pubie u Cyrille. No i potem w pubie Alex odczyta list od Lyncha (to już Flaku wymyśli). Prochów na razie nie dajemy rozumiem? No, i już powinieneś się zjawić smiley
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-09-2012 20:56
Flakuuu, jesteś smiley Napisałąm już pierwszego posta, Ty myśl nad treścią listu Lyncha, ale to jeszcze trochę zanim wszyscy dotrą do pubu na kolacjo-dyskotekę.smiley
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 07-09-2012 20:58
Wchodź na gg, czekam
Strona 10 z 11 << < 7 8 9 10 11 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum