Autor |
RE: Dyskusje na tematy różne |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 13:46 |
|
|
44 121 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 05-12-2010 14:04 |
|
|
Ja zrobiłem dodatkowo porównanie:
Google.pl - 20 287 razy
Mistrz Przetrwania - 13 491 razy
Youtube.com - 3 349 razy
Portal informacyjny - 2 910 razy
Forum Darlton.pl - 2 278 razy
Wykop.pl - 2 269 razy
Demotywatory.pl - 1 502 razy
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 16:09 |
|
|
U mnie 11 473, ale kasowałem historię jakiś czas temu, bo miałem za duży syf.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 05-12-2010 18:44 |
|
|
32 037 razy
mam więcej od Lincolna, który grał w Mp 10 i niewiele mniej od agusi
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 05-12-2010 18:46 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 18:46 |
|
|
2 998 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 20:27 |
|
|
używam Opery wiec nie wiem
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 20:34 |
|
|
A ja google chrome |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 23:58 |
|
|
To teraz czas na moją ocenę "Harrego Pottera" Zacznę od tego, że książkę czytałam tylko raz, trzy lata temu, w dodatku po angielsku i wielu rzeczy nie pamiętam
Film mi się podobał, chyba bardziej niż Zakon Feniksa i Książę Półkrwi, a na pewno bardziej niż Kamień Filozoficzny i Komnata Tajemnic Mimo, że było mniej akcji niż w poprzednich częściach, było dużo dialogów i zbliżeń na twarz Harrego, jakoś nie przeszkadzało mi to Gdy podróżowali z tym namiotem, skojarzyło mi się to z naszymi wyprawami w MP10 Oni przenosili się z miejsca do miejsca, a ich celem było wykonanie zadania (w tym przypadku znalezienie horkruksów), podobnie było w naszym MP, gdy szliśmy na jakąś misję Może to dziwne skojarzenie, ale to właśnie mi przyszło do głowy oglądając ten film W dodatku bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie scena tańca Harrego i Hermiony - aż jestem zdziwiona, że tak bardzo mi się to spodobało, bo rzadko zwracam uwagę na tego typu sceny Od wczoraj jestem wielką fanką piosenki, do której tańczyli i słucham jej na okrągło
Świetna była też akcja w Ministerstwie - Ron i jego żona Ron, który wsiadł do windy i nie poznał Harrego Harry, który chodził jak pokraka
Jeśli chodzi o Dwór Malfoyów - to chyba spodziewałam się czegoś więcej. Wydawało mi się, że w książce działo się tam więcej rzeczy i dłużej to trwało. Mogli wyciąć kilka zbliżeń na twarz Harrego i nakręcić więcej scen u Malfoyów Mimo wszystko i tak mi się podobało I za każdym razem, gdy widziałam Bellę, to wydawało mi się, że to Dores
I jeszcze tak dziwnie wyszło z tą różdżką Harrego - wyglądało to tak, jakby dopiero po długim czasie zorientował się, że jej nie ma, a przecież jest to najważniejsza rzecz Nie pamiętam, jak to było w książce, ale w filmie moim zdaniem wyszło to tak sztucznie. Ale to tylko taki drobny szczegół, może się czepiam
No i jeszcze trochę przesadzili z tym medalionem oraz obściskującymi się Harrym i Hermioną - moim zdaniem za długo to trwało, miałam wrażenie, że Ron będzie się temu przyglądał w nieskończoność i nigdy nie zniszczy tego horkruksa
Podsumowując, bardzo pozytywnie oceniam tę część i z chęcią obejrzę jeszcze raz I liczę na to, że gdy przeczytam ponownie książkę, to moja opinia o filmie się za bardzo nie zmieni |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-12-2010 00:01 |
|
|
Amelia napisał/a:
Od wczoraj jestem wielką fanką piosenki, do której tańczyli i słucham jej na okrągło
skąd ja to znam |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-12-2010 06:52 |
|
|
A możecie podać tytuł i wykonawcę?
Bo już nie pamiętam nawet do czego tańczyli...
EDIT: Amelia już dodała w innym temacie
Amilja, oceniłaś tą część podobnie do mnie. Lepsza od Zakonu i Księcia, a gorsza od reszty.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 06-12-2010 06:53 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 06-12-2010 20:01 |
|
|
Amelia napisał/a:
To teraz czas na moją ocenę "Harrego Pottera" Zacznę od tego, że książkę czytałam tylko raz, trzy lata temu, w dodatku po angielsku i wielu rzeczy nie pamiętam
Film mi się podobał, chyba bardziej niż Zakon Feniksa i Książę Półkrwi, a na pewno bardziej niż Kamień Filozoficzny i Komnata Tajemnic Mimo, że było mniej akcji niż w poprzednich częściach, było dużo dialogów i zbliżeń na twarz Harrego, jakoś nie przeszkadzało mi to Gdy podróżowali z tym namiotem, skojarzyło mi się to z naszymi wyprawami w MP10 Oni przenosili się z miejsca do miejsca, a ich celem było wykonanie zadania (w tym przypadku znalezienie horkruksów ), podobnie było w naszym MP, gdy szliśmy na jakąś misję Może to dziwne skojarzenie, ale to właśnie mi przyszło do głowy oglądając ten film
Dlatego to dobry temat na MP (któreś kolejne może )
Jeśli chodzi o Dwór Malfoyów - to chyba spodziewałam się czegoś więcej. Wydawało mi się, że w książce działo się tam więcej rzeczy i dłużej to trwało. Mogli wyciąć kilka zbliżeń na twarz Harrego i nakręcić więcej scen u Malfoyów Mimo wszystko i tak mi się podobało I za każdym razem, gdy widziałam Bellę, to wydawało mi się, że to Dores
No tak było, ale z wielu scen książkowych powycinali kawałki. Tyle, że tak jest zawsze w filmach. W dodatku trochę pozmieniali wydarzenia (dziwne torturowanie Hermiony, brak śmierci Glizdogona, Ron wcale się nie darł, jak torturowali mu dziewczynę itp. ) Szkoda, ale jak dla mnie to mogliby nakręcić oddzielny film o Belli i spółce
Edytowane przez Otherwoman dnia 06-12-2010 20:01 |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-12-2010 21:18 |
|
|
No tak było, ale z wielu scen książkowych powycinali kawałki. Tyle, że tak jest zawsze w filmach. W dodatku trochę pozmieniali wydarzenia (dziwne torturowanie Hermiony, brak śmierci Glizdogona, Ron wcale się nie darł, jak torturowali mu dziewczynę itp. )
Dokładnie Właśnie mnie to dziwi, że udało im się wepchnąć mało znaczące sceny, a w dworze Malfoyów to tak poucinali. Często tak robią i zawsze zastanawia mnie, dlaczego wywalają interesujące wątki
Dlatego to dobry temat na MP (któreś kolejne może smiley)
Zgadzam się! |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-12-2010 21:24 |
|
|
Zgadzam się!
to zróbcie spis zaklęć, bo ja już nic nie pamiętam.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 16-12-2010 22:01 |
|
|
omg, a myślałam, ze to ja mam jakieś obsesje...
co myślicie o takim... sedesie?
|
|
Autor |
Kepler
Użytkownik
Postać: Hugo Reyes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-12-2010 22:39 |
|
|
Lincoln napisał/a:
Zobaczcie to: http://demotywatory.pl/2367981/Glowna i dajcie swoje wyniki z naszej strony Działa tylko przy Mozilli i w przypadku niekasowania historii.
Mój wynik: 13 491 razy
jakim cudem wszedłem tu aż 1157 razy?
heh, ale na z24 17976 razy
Wiem, ze trochę nie w czas |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-12-2010 23:47 |
|
|
no to tak, ogólne film(harry potter) jest przeciętny dla mnie(w skali od 0 do 10 dałbym 4-) , najbardziej zapamiętałem scenę w Ministerstwie, najlepiej zrobiona. Scena w dworze Malfoyów była poniżej moich oczekiwań ale mimo wszystko porównując z innymi to jest na plus. za dużo harrego, rona którymi momentami zachowywali się jakby mieli przeszczepiony mózg jakiegoś wyjątkowego głupiego psa można było się pośmiać, oby druga część była lepsza...
ps. Other wyjęła tanie wino z torebki i zaczęła pić
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 22-12-2010 23:52 |
|
|
Ej... bez takich, żadnego wina
A Furfon cały czas komentował, że Harry jest idiotą (co jest akurat prawdą) i przez cały film jadł Poza tym wszystkie dzieci kojarzą mu sie z Rafalkiem
Jak to nie podobała Ci się scena w Dworze, fajna Bella była
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-12-2010 23:53 |
|
|
skiepścili Ginny |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 22-12-2010 23:55 |
|
|
Lion napisał/a:
skiepścili Ginny
Nie, Ginny była kiepska.
Ja tam wyszłam do lazienki, jak się całowali, bo nie chciało mi się tego znó oglądać...
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-12-2010 00:00 |
|
|