zgadzam się, najlepszy serial w swym gatunku od wielu lat, a 2. sezon zapowiada się nawet lepiej niż 1., który jest po prostu świetny i dopracowany w każdym calu gdzie jest to co uwielbiam w filmach czy serialach gdzie bohaterowie są często niejednoznaczni, a główny bohater to już w ogóle geniusz z pozoru najtrudniejszych, a tak na prawdę najprostszych rozwiązań, przynajmniej do czasu...
Spoko, ja na razie oglądam OUaT, TWD, AHS, Fargo, Homeland, TVD (wszystko rusza od przyszłego bądź jeszcze następnego tygodnia), a jeszcze chcę zrobić rewatch TP i skończyć Rodzinę Addamsów, więc nie chcę zaczynać nowego serialu, bo trochę średnio z czasem. Obejrzę może potem, np w przerwie świątecznej
We are all evil in some form or another, are we not?
Popierwszym odcinku bardzo pozytywne wrażenia ;o
Widzę, że klimatem wracają do 1 sezonu. Odcinek trochę tez przypomina z 666Park Avenue, czyli mamy stary hotel z dziwakami w środku. Pomysł to niby nic nowego, ale dzięki świetnemu klimatowi, sezon zapowiada się wyśmienicie
Mamy trochę mroku, trochę tajemniczości, parę ciekawych kompozycji z trupami i trochę dziwaczności (co czuje, że Liz Taylor spodoba się Umbie )
Scenografia i charakteryzacja jak zwykle cudowne <3
Do tego dobra muza, a i Lady Gaga daje radę. W sumie jest dla mnie miłą odmianą po Jessice Lange
Ulubiona scena z tego odcinka to Lady Gaga i Tear You Apart (musialam sobie to aż przewinąć )
9/10
Ach i czołówka <3
Jak sądzicie, kto odezwał się przez krótkofalówkę na końcu odcinka?
Bo moja pierwsza myśl była oczywiście, że Glenn. Ale potem jeszcze sobie pomyślałam, że to mógł być jednak
a) ktoś z Aleksandrii (bo tam jest oblężenie)
b) ta parka na motorze, bo oni chyba zabrali rzeczy Darylla i mieliby wtedy jego krótkofalówkę... A widać, że to chyba zaczątek jakiegoś nowego wątku... hm...
Mimo wszystko jednak najbardziej prawdopodobny wydaje się być Glenn... Tak mi się wydaje, mimo że na początku sądziłam, że ne żyje...
Amaranta napisał/a:
Glenn żyje, przeca z nim to chłyt matetingowy!
I to mógł być właśnie on.
No ja właśnie też się od jakiegoś czasu zaczęłam skłaniać ku temu, że jednak żyje, chociaż na początku pisałam inaczej do mremki ;p Potem jednak obejrzałam drugi raz tamten sławetny odcinek i dotarło do mnie, że chyba jest inaczej. A chwyt zacny, bo wszyscy teraz z zapartym tchem czekają na wyjaśnienie całej sytuacji ;p
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.