Autor |
RE: TOP 5 |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 05-04-2015 13:56 |
|
|
Mugoloznawstwo mogło im się super ciekawe wydawać.
No chyba tylko Weasleyowi
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-04-2015 14:02 |
|
|
W ogóle trochę spam, ale zastanawiało mnie zawsze czy czarodzieje są niedorozwinięci jeśli chodzi o podstawy takiej zwykłej matmy jak dodawanie, odejmowanie, dzielenie, mnożenie, procenty, obliczanie pola kwadratu, czy z innych przedmiotów, no nie wiem, jakieś podstawy biologii, układ pokarmowy, czy z geografii jakaś znajomość podstaw, mapy czy cokolwiek.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 05-04-2015 14:31 |
|
|
Umbastyczny napisał/a:
W ogóle trochę spam, ale zastanawiało mnie zawsze czy czarodzieje są niedorozwinięci jeśli chodzi o podstawy takiej zwykłej matmy jak dodawanie, odejmowanie, dzielenie, mnożenie, procenty, obliczanie pola kwadratu, czy z innych przedmiotów, no nie wiem, jakieś podstawy biologii, układ pokarmowy, czy z geografii jakaś znajomość podstaw, mapy czy cokolwiek.
Wiele razy się nad tym zastanawiałam
Chyba po prostu ich to nie interesuje, chociaż jakieś podstawy matmy muszą mieć, zajmują się przecież rachunkami itp.
no i w sumie dzieci, które chodziły wcześniej do mugolskiej szkoły, jak Harry, to pewnie też coś ogarniają
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-04-2015 14:45 |
|
|
Chyba, że mieli na to zaklęcia. Np. taki rodzic chciał, żeby dziecko ogarniało podstawy świata, więc rzucało na nie jakieś zaklęcia w stylu Mathematica Maxima, Bombardo Scientico itd.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-04-2015 14:46 |
|
|
list z Hogwartu dostaje sie stosunkowo pozno (na nasze to jakas 5 klasa), wydaje mi sie ze do tego momentu to podstawowe rzeczy ogarniaja. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-04-2015 14:48 |
|
|
No, ale jak dziecko jest z takiej typowo magicznej rodziny to możliwe, że w ogóle nie zaczyna podstawówki tylko czeka w domciu na list. Przynajmniej tak to sobie zawsze wyobrażałem
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 05-04-2015 16:07 |
|
|
Umbastyczny napisał/a:
Chyba, że mieli na to zaklęcia. Np. taki rodzic chciał, żeby dziecko ogarniało podstawy świata, więc rzucało na nie jakieś zaklęcia w stylu Mathematica Maxima, Bombardo Scientico itd.
Całkus totalus!
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-04-2015 16:45 |
|
|
mrOTHER napisał/a:
Umbastyczny napisał/a:
Całkus totalus!
Wspaniała klątwa <3
Ale pewnie byłaby niewybaczalna :<
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-04-2015 17:04 |
|
|
a więc moje TOP 5 przedmiotów
1. Obrona przed czarną magią.
2. Zaklęcia.
3. Transmutacja.
4. Eliksiry.
5. Starożytne runy lub wróżbiarstwo (ale to lekcje z Firenzo)
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 05-04-2015 17:45 |
|
|
To ja wstawię TOP 5 moich postaci.
1. Francis J. Rosenberg (Kevin Spacey), MP 25
Nie miałem problemu z wytworzeniem postaci, bo była lekko podrasowanym Frankiem z House of Cards, lecz co ważniejsze - świetnie ją czułem. Nawet dużo nią popisałem, była bardzo w "moim stylu", generalnie same dobre wspomnienia.
2. Frank Lapidus (Jeff Fahey), MP 10
Generalnie mało pamiętam z tamtego MP, ale wiem, że jak wróciłem na forum na MP 25, to byłem zdziwiony, że natrzaskałem nim tyle postów Również ta postać mi pasowała, fajnie się nią pisało z innymi gracz(k)ami (futerko ), a agusia przez długi czas wspominała ostatniego posta ;p Szkoda, że tak szybko zrezygnowałem.
3. Jon Snow (Kit Harrington), MP 28: GoT - NPC
Z racji takiej a nie innej fabuły, musiałem pisać wieloma NPC, więc żeby Was nie zaspamować, starałem się ograniczyć liczbę zbędnych postów przypadającą na każdego bohatera. Snow był przez długi czas porwany, więc tym bardziej - było ich naprawdę mało. A jednak, ze wszystkich NPC pisało mi się nim najlepiej. Eddard był zbyt sztywny, Baelishem cały czas trzeba było kombinować, a Snow? Mogłem nim się trochę powygłupiać (gwałt na Cersei), ale jednocześnie ostrożnie budowałem wątek, który planowałem na końcowy cliffhanger (wliczając w to także "zapowiedzi" dotyczące jego losów w końcówce). No i cały jego wątek w finale, szczególnie akcja z Bernardem i jego ujawnieniem, strasznie przypadła mi do gustu i cały czas ją sobie wyobrażam jako scenę serialu
4. Coco Ball (Amy Acker), MP 25 - NPC
Chyba jedyna moja dewiancka postać, lekko wkurzająca, ale tak jak pisałem w temacie założeniowym: chciałem "sobie zrobić odskocznię po powściągliwym Franku". Fajnie mi się w nią wczuło jako w Agresorkę ślepo oddaną Wyspie (teraz widzę, że w sumie Bacon był podobny ). Akcja z wbiciem czyjejś głowy na pal była nieco głupia, ale już posty z "przesłuchań", dotyczące Kane'a i tak dalej, bardzo fajnie mi się pisało. Nawet Umba mnie pochwalił, że piszę dokładnie tak, jak on by sobie tego życzył
5. Francis Bacon (Jim Caviezel), MP 30
Sporo postów napisałem, ale również sporo się z nią borykałem. Dużo było zastanawiania się nad tym, jak stworzyć tą postać - większość moich postaci to jednak serialowe kopie, potem trochę problemów z pociągnięciem paru wątków i kilka popełnionych błędów... Ale jednak, zaangażowanie w pisanie było i nie robiłem niczego z musu, także będę wspominał pozytywnie.
Pozostałe postacie:
- Norbert Bateman (Anthony Perkins), MP 29 - ciężko się nim pisało, bo był totalnie aspołeczny i przygotowany typowo pod konkretną sieczkę, do której ostatecznie nie doszło.
- Rick Roll (Rick Astley), MP 27: JP - głupia postać na rzecz głupiej edycji
- Matthew McGay (Matthew McConaughey), MP 26: TWDE - niestety nie miałem na nią zupełnie czasu, a szkoda.
- Walter White (Bryan Cranston), MP 15 - prawdopodobnie nie napisałem żadnego posta.
- Jeff Parsley (Tomasz Łysiak), MP 13 - jak wyżej.
- Jesse Pinkman (Aaron Paul), MP 14 - tutaj pamiętam tylko tyle, że agusia mnie opieprzyła, że piszę o rzeczach, o których inni nie mieli pojęcia (coś tam dotyczącego Breaking Bad).
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 05-04-2015 20:00 |
|
|
Nie miałem problemu z wytworzeniem postaci, bo była lekko podrasowanym Frankiem z House of Cards, lecz co ważniejsze - świetnie ją czułem. Nawet dużo nią popisałem, była bardzo w "moim stylu", generalnie same dobre wspomnienia.
Nom, to była dobra postac i faktycznie Frankowa. HoC obejrzałam dopiero poźniej i mimo, że jestem na bieżaco, to widze że totalnie no way. Nie ma opcji, żebym zagrała ta postacią Chyba nie ma większego przeciwieństwa mojego stylu pisania Dlatego szacun p
Chociaż jak się tak mocniej zastanowić, to posiada on jakieś wspólne cechy z Benem
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 25-04-2015 22:23 |
|
|
TOP 5 ulubionych zaklęć ;O
1. Morsmordre
Może to zaklęcie nie ma większego znaczenie użytencznego, ale zawsze było moje ulubione Jest bardzo cool i pewnie używałabym go na okrągło
2. Avada Kedavra
Wiadomo, rozwiązuje wszelkie problemy
3. Cruciatus
Cóż, można kogoś torturować bez zostawiania żadnych sladów
4. Incendio
Przydaje się nie tylko po to, żeby coś lub kogoś podpalić, ale do np. napalenia sobie w kominku, jak jest chłodno. A ja uwielbiam kominki
5. Patronus
Przydaje się do ochrony przed dementorami oraz do przekazywania wiadomości. A poza tym fajnie wygląda
Edytowane przez Otherwoman dnia 25-04-2015 22:59 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-04-2015 22:55 |
|
|
Tylko 2 z 3 Niewybaczalnych? Słabo...
Podoba mi się opis do Avady
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 25-04-2015 22:57 |
|
|
Umbastyczny napisał/a:
Tylko 2 z 3 Niewybaczalnych? Słabo...
Podoba mi się opis do Avady
No bo Imperius jest taki słaby w sumie.... Wolę takie bardziej widowiskowe zaklęcia, Imperio jest za spokojne jak dla mnie
Edytowane przez Otherwoman dnia 25-04-2015 22:58 |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-04-2015 00:57 |
|
|
O co chodziło z Imperio, bo nie pamiętam?
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-04-2015 01:07 |
|
|
pełna kontrola nad kimś
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-04-2015 01:34 |
|
|
Ciekawe jaki jest patronus Otherwoman. Jak krokodyl to by było niezłe, takim świecącym krokodylem napieprzać w dementory |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-04-2015 12:23 |
|
|
Lion napisał/a:
Ciekawe jaki jest patronus Otherwoman. Jak krokodyl to by było niezłe, takim świecącym krokodylem napieprzać w dementory
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-04-2015 13:39 |
|
|
Lion napisał/a:
Ciekawe jaki jest patronus Otherwoman. Jak krokodyl to by było niezłe, takim świecącym krokodylem napieprzać w dementory
The maze isn't meant for you...
Edytowane przez mrOTHER dnia 26-04-2015 13:41 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-04-2015 17:16 |
|
|
Lion napisał/a:
No ja sobie robiłam jakieś milion testów na patronusa i jakie zwierze do ciebie najbardziej pasuje itp i prawie zawsze wychodził mi niedźwiedź, więc na 90 % byłby niedźwiedź. To jest w sumie ciekawe, że te durnowate testy jednak się w czymś ze sobą zgadzały
Krokodyl nie mógłby być, gdyż Rowling pisała na Pottermore, że patronusem może być tylko zwierze, które występuje na tej samej szerokości geograficznej, z której pochodzisz. Czyli generalnie dla nas to musi być jakieś zwierze żyjące w Polsce.
Edytowane przez Otherwoman dnia 26-04-2015 17:17 |
|