Autor |
RE: Tematy okołopotterowskie (Slytherin rules :p) |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-07-2016 20:17 |
|
|
Gryffindor chociaz pamietam jakies inne testy od Arlety i tam miałem praktycznie tyle samo % z Gryffindoru, Slytherinu i Ravenclawu
w Ilvermorny mam Pukwudgie, chociaż nie wiem do konca co to
różdżka: cyprys, włos jednorożca, 12 ¼ cala, odrobinę sprężysta
Edytowane przez Lion dnia 12-07-2016 20:25 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 12-07-2016 20:50 |
|
|
w Ilvermorny mam Pukwudgie, chociaż nie wiem do konca co to
wrzuciłam wcześniej linka do tekstu o Ilvermorny, tam jest napisane, co to...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
mremka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-07-2016 20:53 |
|
|
Hogwart: Slytherin
Ilvermorny: Thunderbird
różdżka: klon, pióro feniksa, 11 ¾ cala, sztywna |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-07-2016 21:26 |
|
|
ech prawie całe forum ślizgońskie, czyli niestety poziom Kraba i Goyla + najgroźniejszego czarodzieja, który z dziesięć razy przegrał z nastoletnim sierotą w okularkach
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 12-07-2016 21:30 |
|
|
bzdura...
Merlin był Ślizgonem, a przy nim nawet Dumby niech się schowa
no i Bella <3
i Snape
a co do przegranej Voldiego:
gdyby nie była to powieść dla dzieci, zapewne Harry nie miałby wiekszych sznas ;p
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-07-2016 21:53 |
|
|
Merlin jest sławny głównie z tego, że jest sławny, Bella to zwykła psychopatka która tym bardziej nic nie osiągnęła, a Snape był na tyle mądry, że wolał trzymać z Gryfonami i to nawet pomimo nieprzyjemnych doświadczeń jakie miał z nimi w szkole
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-07-2016 21:54 |
|
|
Voldemort za dużo gadał zamiast walnąć Avadą od razu i się nie pierdzielić
poza tym ja jestem Puchonem bo prawie zawsze mi to wychodzi(raz kiedyś wyszedł mi Ravenclaw) |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 13-07-2016 12:43 |
|
|
Bella to zwykła psychopatka która tym bardziej nic nie osiągnęła, a Snape był na tyle mądry, że wolał trzymać z Gryfonami i to nawet pomimo nieprzyjemnych doświadczeń jakie miał z nimi w szkole
lol nie chodziło mi o ich osiągnięcia
Byli odważni mimo że to niby cecha Gryfonów. Tymczasem u gryfonów takie tchórzliwe Glizdogony i pierdołowate Neville Ron zresztą też nie grzeszył ani odwagą, ani inteligencją
poza tym ja jestem Puchonem bo prawie zawsze mi to wychodzi(raz kiedyś wyszedł mi Ravenclaw)
No to ci akurat pasuje wg mnie W tym sensie że masz często podobne poglądy, jak Hufflepuff
Ale to jesteś wyjątkiem, bo jak gdzieś pytają, w jakim kto chce być domu, to nikt nie wybiera Hufflepuffu
Edytowane przez Otherwoman dnia 13-07-2016 12:44 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2016 21:12 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
poza tym ja jestem Puchonem bo prawie zawsze mi to wychodzi(raz kiedyś wyszedł mi Ravenclaw)
No to ci akurat pasuje wg mnie W tym sensie że masz często podobne poglądy, jak Hufflepuff
Ale to jesteś wyjątkiem, bo jak gdzieś pytają, w jakim kto chce być domu, to nikt nie wybiera Hufflepuffu
No pewno przez to, że Hufflepuff przedstawiany jest jako dom życiowych przegrywów, ale tak na prawdę to chyba najbardziej przyjazny dom gdzie nie ma chyba żadnej typowo negatywnej postaci znanej w historii bo z Gryfonów jest kilka osób co były za bardzo zapatrzone w siebie, a w Ravenclawie czasem szli ze swoim poszukiwaniem wiedzy w zbyt niebezpieczne kierunki. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-07-2016 21:46 |
|
|
adi1991 napisał/a:
Otherwoman napisał/a:
No pewno przez to, że Hufflepuff przedstawiany jest jako dom życiowych przegrywów, ale tak na prawdę to chyba najbardziej przyjazny dom gdzie nie ma chyba żadnej typowo negatywnej postaci znanej w historii bo z Gryfonów jest kilka osób co były za bardzo zapatrzone w siebie, a w Ravenclawie czasem szli ze swoim poszukiwaniem wiedzy w zbyt niebezpieczne kierunki.
No pewnie tak.
W Hufflepuffie nie było typowo negatywnych postaci, bo generalnie ludzie z tego domu są dość bierni. Nikt tam nie dąży do władzy, nie ma wygórowanych ambicji i nie rwie się do walki. To mogą być zalety, ale mogą być też wady. Bo z jednej strony nie prowadzi to do nieczystych zagrań wobec innych, ale z drugiej też trudno takim ludziom coś większego osiągnąć, czy chociażby zaangażować się w jakąlkolwiek walkę. Chyba właśnie Hufflepuff był najmniej zaangażowany w walki między Śmierciożercami a tą dobrą stroną.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2016 22:00 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
adi1991 napisał/a:
Otherwoman napisał/a:
No pewno przez to, że Hufflepuff przedstawiany jest jako dom życiowych przegrywów, ale tak na prawdę to chyba najbardziej przyjazny dom gdzie nie ma chyba żadnej typowo negatywnej postaci znanej w historii bo z Gryfonów jest kilka osób co były za bardzo zapatrzone w siebie, a w Ravenclawie czasem szli ze swoim poszukiwaniem wiedzy w zbyt niebezpieczne kierunki.
No pewnie tak.
W Hufflepuffie nie było typowo negatywnych postaci, bo generalnie ludzie z tego domu są dość bierni. Nikt tam nie dąży do władzy, nie ma wygórowanych ambicji i nie rwie się do walki. To mogą być zalety, ale mogą być też wady. Bo z jednej strony nie prowadzi to do nieczystych zagrań wobec innych, ale z drugiej też trudno takim ludziom coś większego osiągnąć, czy chociażby zaangażować się w jakąlkolwiek walkę. Chyba właśnie Hufflepuff był najmniej zaangażowany w walki między Śmierciożercami a tą dobrą stroną.
Po prostu uważam, że w Hufflepuffie większość uważała, że by do czegoś dojść trzeba było pracować na miarę swoich możliwości, a że te możliwości były różne i nieukierunkowane na materializm czy chwałę to mało takich co zapisali się w historii. Z resztą to taki typ ludzi, którzy nie potrzebują władzy czy pieniędzy by być spełnionym. Co do zaś walki między dwoma stronami to ludzie z Hufflepuffu się nie angażowali tak bardzo bo znali swoje możliwości i wiedzieli, że najważniejsza jest ochrona swojej rodziny, a nie ganianie za śmierciożercami by debilnie zginąć będąc czasem słabym czarodziejem. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-07-2016 22:31 |
|
|
No ja wiem, tyle że taki rodzaj postępowania z jednej strony może być słuszny - pilnujemy własnego nosa i swoich najbliższych, a z drugiej brak zaangażowania w ogólną sprawę może być też postrzegany negatywnie, np jako tchórzostwo bądź "mamtowdupizm"
To trochę np tak jak podczas II WŚ (zresztą Rowling .in. do tego nawiązuje )
Ja to rozumiem i prawdę mówiąc, nie wiem, co sama bym zrobiła, bo chyba nikt nie zna siebie tak dobrze, by w stu procentach to wiedzieć
No ale każdy ostatecznie powinien wybierać swoją ścieżkę zgodną z własnym sumieniem
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 04-08-2016 15:19 |
|
|
https://www.buzzfeed.com/expresident/hufflepurr?utm_term=.gbJ1awd6E#.gk505y8AM
Lion
Do jakiego domu w Hogwarcie należy twój kot?
Mój Maciek pasuje do Gryffindoru (w sumie pasuje)
Natomiast Mietka do Hufflepuffu (i to by się zgadzało, bo straszna z niej przylepa i pierdoła )
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-08-2016 15:53 |
|
|
Lizzy w Hufflepuff
"Your wonderful cat is loyal, friendly, and cares about you more than almost anything in the world, even though it can be hard to tell sometimes because your cat has no filter around strangers and basically treats the delivery guy like her17;s a long-lost lover. Some people say that cats are aloof and unfriendly. Those people have clearly never met your cat."
czesciowo sie zgadza, bo Lizzy jest tez jak to nazwałas "przylepna" jak na kota ale glownie ze mną, bo obcych sie raczej boi
Lucy w Ravenclaw
"Your cat is worryingly smart. Your cat is like the raptors in the first Jurassic Park movie who figure out how to test the fence for weaknesses. Your cat is like the apes in Planet of the Apes who figure out how to enslave and subjugate the human race. It is VERY fortunate for all of us that your cat loves you very much. Itr17;s the only reason he or she hasnr17;t used that uncanny ability to figure out how doorknobs work in a bid to take over the world."
tu sie bardziej zgadza, bo Lucy to cwaniara i agentka, potrafi Lizę bezpardonowo strącić z jakiegos wygodnego miejsca mimo ze jest chudsza i próbuje też manipulować ludźmi dla wlasnych korzysci, w sumie taki typowy kot
to ty masz 2 koty??? ile one maja lat? moje już prawie 6, a dopiero co wrzucalem foty jak byly małe...
Edytowane przez Lion dnia 04-08-2016 15:54 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 04-08-2016 15:57 |
|
|
No mam dwa, bo jakiś rok temu ktoś podrzucił nam zdychającą kotkę bez zębów i sierści... Tzn nie wiem, czy nam, kręciła się tutaj po okolicznych ogródkach.
Teraz jest bardziej spasiona od Maćka.
Nie wiem, ile mają lat, bo to przybłędy. Ale po stanie fizycznym widać, że Maciek starszy od Mieci. Ma sporo siwych włosów i robi się nieco niedołężny. Natomiast kotka tez ma parę siwych, ale mniej i jest jeszcze mocno dziarska... Niestety jest sierotą życiową> przypuszczam, że zanim nie została wyrzucona, nigdy nie opuszczała czyjegoś mieszkania, bo w ogóle nie wiedziała, co to dwór/inny kot/pies/ptak itp.... Można też przypuszczać, że mieszkała z jakąś starszą osobą i cały czas siedziała na kolanach, bo naprawdę trudno ją zgonić, wystarczy, że się op coś przykucnie, a ona myśli, że to już na kolana można wejść. Jej pani/pan pewnie nie żyje i właściciel mieszkania ją wywalił.
Edytowane przez Otherwoman dnia 04-08-2016 16:01 |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-08-2016 16:38 |
|
|
Mój kot jest z Ravenclawu. Ale to tak średnio się zgadza bo niby potrafi manipulować ale jak to człowiek próbuje ją oszukać daje się bez problemu. z drugiej strony szybko przystosował się do bycia kotem podwórkowym zamiast kanapowym jak się przeprowadziliśmy z rodzicami pod miasto (śpi i je w domu ale latem większość czasu spędza w dolince kolo domu ) |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 07-08-2016 19:18 |
|
|
Ktoś się wybiera??? Ja jak dam radę, to jadę
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-08-2016 21:19 |
|
|
Czy jestem za głupi albo czegoś nie wiem, że nie mogę rozgryźć nazwy Weaslejek czy po prostu jest taka z dupy? |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-08-2016 21:23 |
|
|
Faraday napisał/a:
Czy jestem za głupi albo czegoś nie wiem, że nie mogę rozgryźć nazwy Weaslejek czy po prostu jest taka z dupy?
może organizatorzy bardzo lubią pewną familję słynącą z rudych włosów i biedy |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-08-2016 22:04 |
|
|
adi1991 napisał/a:
Faraday napisał/a:
Czy jestem za głupi albo czegoś nie wiem, że nie mogę rozgryźć nazwy Weaslejek czy po prostu jest taka z dupy?
może organizatorzy bardzo lubią pewną familję słynącą z rudych włosów i biedy
Szukam drugiego dna. |
|