Autor |
RE: Dyskusje na tematy różne |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-11-2010 18:20 |
|
|
A ja pójdę sobie na Maczetę. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-11-2010 18:41 |
|
|
jazeera napisał/a:
A ja pójdę sobie na Maczetę.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-11-2010 18:47 |
|
|
tak naprawdę nie rozkopywali grobów
Ja chciałbym poruszyć 2 sprawy.
1. Quizy:
Ogólnie z matmy, chemii czy z historii już były, z LOSTA też. Z MP i Pottera są. 1z10 w planach. A co byście powiedzieli na serię quizów o userach? Co tydzień jedna osoba przygotowywałaby quiz na swój temat. Ja mogę być pierwszy i na tą niedzielę coś takie ułożyć o sobie, a potem ktoś się zgłosi albo zwycięzca będzie robić.
2. Mam Talent
I tu też mam 2 pytania. Kto Waszym zdaniem wygra? A komu kibicujecie?
Ja kibicuję UDS, Mega Dance oraz Me, Myself and I choć domyślam się, że nikt z nich nawet w pierwszej 5 się nie załapie. Za to myślę, że wygra niestety ten z gitarką (Lisiecki bodajże) lub Bednarek (ten od reggae). Zaś o trzecie miejsce powalczy Jeszka, śpiewające dziecko i niewidomy...
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-11-2010 18:55 |
|
|
Mam nadzieję, że Lisiecki wygra, bo ma przepiękny głos! Ogólnie można sobie pomarzyć słuchając jego piosenek i .. to jest właśnie talent.
Ale znając życie, mówię tu o pokemoniarach które ostatnio przerzuciły się z Biebera na Bednarka, to zapewne on wygra. Pytałam ostatnio dziewczyn, co słuchają, a one chórem: REGGAE! <- kiedy spytałam jakie konkretnie utwory(np. Marley) to one : Jak to co? Bednarek. (i jego 3 piosenki na krzyż). Koleś ma bardzo fajny głos i go podziwiam, ale niektórzy już przesadzają.
PS: Jestem za tym pomysłem z Quizem z userów, ale fajnie gdyby większość się na to zgodziła i pytania o sobie pisała, bo jak 2 czy 3 osoby to chyba nie ma dużego sensu.
Edytowane przez jazeera dnia 22-11-2010 19:03 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-11-2010 19:07 |
|
|
Ogólnie można sobie pomarzyć słuchając jego piosenek i .. to jest właśnie talent.
Dla mnie Lisiecki jest najsłabszy z nich wszystkich..
Moi faworyci to Malinowska i Ejzenberg... Sochacka też jest niezła.
Bednarek i Jeszka mają ładne głosy i śpiewają poprawnie ale nic poza tym, sobowtórowi Kulawik w ogóle nie kibicuję. Obie grupy taneczne w ogóle do mnie nie przemawiają, natomiast MM%I... znacie moje zdanie.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-11-2010 19:12 |
|
|
Jakby miał wygrać ktoś z poza mojej TRÓJCY to akurat Malinowską jeszcze przeżyję. Sochacką w sumie też.
EDIT: Co do quizu jaz to jak mniej osób będzie pisać pytania o sobie to po prostu to pociągnie z 2, 3 tygodnie zamiast 2 miesięcy... Ja na pewno zrobię o sobie na tą niedzielę, a chętni do odpowiadania na pewno się znajdą.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 22-11-2010 19:16 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-11-2010 19:15 |
|
|
A Ejzenberga nie, ponieważ...?
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-11-2010 19:18 |
|
|
Moim zdaniem śpiewa przeciętnie tzn. nie fałszuje, ale nie ma się czym zachwycać. Wydaję mi się, że dużo osób tak potrafi, a może lepiej (ja nie oczywiście ).
Poza tym na castingu śpiewał cudowną piosenkę i moim zdaniem ją zbeszcześcił, a ludzie pisali, że lepiej niż oryginał.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 24-11-2010 21:19 |
|
|
Wreszcie obejrzałam Insygnia Śmierci i jeszcze podniecam się Bellą. Szkoda, że tak mało jej... Film mi się podobał, chyba najlepsza ekranizacja. Początek dobry, od razu zaczyna się mrocznie, potem podróże trochę przynudzają. Przeważają w nich głównie zbliżenia na przygnębione oblicze Harrego, co jakoś szczególnie nie zachwycało. Jak mówiła mremka, reżysera trochę poniosło przy scenie, gdy Ron ma zniszczyć medalion. Wydaje mi się że tak samo, gdy Bella torturuję Hermionę, ale akurat to dobrze wyszło W sumie dziwne, że nie robiła tego za pomocą różdżki...No i szkoda, że tak krótko W ogóle ta scena w Dworze Malfoyów jest świetna. Bella zaczęła jeszcze bardziej przypominać Dores z "jej rządzą krwi" pochwalaną przez Voldemorta, atakami szału we dworze i rzucaniem nożami
Dodam tez, że stary Malfowy wyglądał w tej części jak menel (a taki przystojniak był w poprzednich...) za to spodobał mi się ten szmalcownik Scabior
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-11-2010 21:30 |
|
|
Ja nie pochwalam Twego entuzjazmu. Dało się obejrzeć, ale ogólnie słabo (choć zapewne lepiej od ZF i KP). Rzeczywiście w tych scenach go poniosło, ale efekt był dobry.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-11-2010 21:49 |
|
|
Mój entuzjazm jest taki świeżo po obejrzeniu W dodatku po scenie z dworu, gdzie zachwyciła mnie totalnie Bella taka doresowata się zrobiła i poczułam do niej jeszcze więcej sympatii
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-11-2010 21:53 |
|
|
A kto płakał, jak umierał Zgredek?
ja
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-11-2010 21:59 |
|
|
agusia napisał/a:
A kto płakał, jak umierał Zgredek?
ja
Ta scena w ogóle nie była, według mnie wzruszająca, nawet nudna trochę (poza tym Zgredek mnie denerwował...)
Poza tym ja byłam zbyt podniecona widzianą przed chwilę Bellą, by myśleć o czymś innym
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-11-2010 22:22 |
|
|
Oj no, nie moja wina, że się szybko wzruszam
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-11-2010 22:32 |
|
|
A mi się podoba Scabior, może sobie nim zagram w MP?
Fajny jest
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-11-2010 12:34 |
|
|
A ja czekam na premierę "Pogrzebanego" i "Czarnego Łabędzia"
Filmy zapowiadają się zajebiście!
' target='_blank'> |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-11-2010 17:44 |
|
|
Jak już wspominałam w SB cała akcja w Ministerstwie Magii podobała mi się niesamowicie.
Poza tym na uznanie zasługuje też sposób w jaki została przedstawiona baśń Barda Beedle'a o Trzech Braciach. Wielki plus
(Polecam też książkę wydaną przez Rowling gdzie umieszczone jest 5 baśni Beedle'a)
Podobały mi się też sceny dodane te, których w książce nie było. Np jak Hermiona opuszczała swój dom czy krótka scena w pociągu do Hogwartu.
Ogólnie film podobał mi się bardzo.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 25-11-2010 18:19 |
|
|
O właśnie! Mi też bardzo podobała się scena z pociągiem i fajnie, że ją dodali (nie mówiąc już o tym, ze ci panowie byli całkiem fajni ).
Ministerstwo to najlepsze sceny bez udziału Belli oczywiście. Aktorzy świetnie zagrali Rona, Harego i Hermionę po przemianie. Nie można się było nie śmiać z tego ich zakłopotania, albo z tego jak Ron przeżywał los "swojej żony"
Najbardziej jednak lubię dwór Malfoyów
Co do tej baśni, to własnie byłam strasznie ciekawa, jak to ukażą i muszę powiedzieć, ze byłam zaskoczona. Nie spodziewałam się takiej formy, myślałam, że zagrają ją jacyś aktorzy
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-11-2010 18:53 |
|
|
shan napisał/a:
Poza tym na uznanie zasługuje też sposób w jaki została przedstawiona baśń Barda Beedle'a o Trzech Braciach. Wielki plus
(Polecam też książkę wydaną przez Rowling gdzie umieszczone jest 5 baśni Beedle'a)
Dokładnie. Ja obawiałem się, że będą tylko zbliżenia na twarze Hermiony i Harry'ego , a tu bardzo miłe zaskoczenie.
A książka rzeczywiście fajna.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-11-2010 00:38 |
|
|
co sądzicie o łysych kobietach?
Ja uważam, że to niezwykle... dziwne, jednocześnie nieziemsko przyciągające. Amelia i Lion nie pozwolili mi się jednak tak ściąć, szkoda
Łysa głowa u kobiety podoba mi się bardzo, szkoda tylko, że w większości przypadków kojarzona jest z rakiem. A co sądzicie Wy?
|