1. bezy z Samanty (zakopane)
2. nugat z Samanty
3. torcik orzechowy z Samanty
4. lody pralinkowe z Fiore z Przemyśla/makaroniki
5. gofry z bita śmietaną i czekoladą
We are all evil in some form or another, are we not?
Tak coś mnie tknęło i postanowiłem zrobić ranking postaci AHS ze wszystkich sezonów. O ile z fabułą kolejnych sezonów bywa różnie, raz jest ciekawiej, a raz nudniej, to do postaci nie można się przyczepić. W każdej odsłonie dostajemy mnóstwo wyrazistych i świetnych postaci. Z racji, że nie mogłem wybrać jedynie 5, to będą 3 topki: głównych bohaterów, drugoplanowych i takich z tła (choć czasami ciężko kogoś przydzielić do jakiejś kategorii, ale zrobiłem po swojemu).
GŁÓWNE
1. Siostra Mary Eunice <3
Uwielbiałem jej oba wcielenia i to dobre i to złe. W sumie świetnie napisana postać połączona z bardzo dobrą grą aktorską. Taka perełka w moim ulubionym sezonie. :3
2. Dandy
Uwielbiam go. Sezon Freak Show ogólnie nie porywa fabułą i odcinki bywają nudnawe (postacie świetne, ale marnowane) i w sumie Dandy jest takim jasnym punktem, który ratuje epy. Naprawdę mocna postać i uwielbiam go oglądać.
3. Misty
Tak, uwielbiam Lily Rabe i doceniam, że zagrała kolejną świetną postać i to kompletnie różną. Nie można jej zarzucić, że gra na jedno kopyto. A sama Misty była taka kochana i zakręcona. xD
4. Constance
Moje ulubione wcielenie Jessici Lange (która imo właśnie gra trochę na jedno kopyto, ale i tak ją uwielbiam). Plusem tej postaci była mniejsza rola i nierobienie z niej na siłę głównej atrakcji sezonu. Dzięki temu Constance była bardziej tajemnicza i interesująca.
5. Tate
Jego największym plusem była mroczna historia odkrywana stopniowo.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Mary Eunice, Dandy i Misty! - absolutnie się zgadzam to tez moje ulubione postacie
Fakt, że Dandy podnosi poziom tego sezonu tez go uwielbiam, mimo że to taka AHSowska wersja Joffreya ale niszczy system tymi swoimi akcjami, które w jego przypadku nie sa straszne tylko śmieszne
no i zgadzam się, że mają fajne i wyraziste postacie w sumie w każdym sezonie, co jest największym plusem AHS
We are all evil in some form or another, are we not?
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.