Autor |
RE: ZLOsT |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 14:06 |
|
|
Plaga szczurów i pluskiew jest od lat w Nowym Jorku.
A teraz będzie w rządzie minister finansów i minister pracy z Gorzowa. |
|
Autor |
mremka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 15:18 |
|
|
Zobaczycie cwaniaczki jak skończycie studia i będziecie chcieli znaleźć pracę za znośne pieniądze, czy wtedy tak bardzo będziecie kręcić nosem i wybierać miasto pod kątem estetyczno-kulturalnym |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 15:45 |
|
|
mremka napisał/a:
Zobaczycie cwaniaczki jak skończycie studia i będziecie chcieli znaleźć pracę za znośne pieniądze, czy wtedy tak bardzo będziecie kręcić nosem i wybierać miasto pod kątem estetyczno-kulturalnym
Nie trzeba kończyć studiów nawet ludzie ze Skierniewic masowo wybierają UŁ, bo jest o połowę taniej (przykładowo znajomi za kawalerkę w centrum Łodzi 33m2 płacą 600 złotych, w Warszawie ciężko za dwa razy tyle coś ogarnąć;piwo kosztuje 4-5 ziko w barach przy Piotrkowskiej; migawka śmiesznie tania - inna sprawa, że komunikacja w Łodzi ssie i połyka w szczególności po zmodernizowaniu WZ), a prestiż uczelni w sumie niewiele gorszy. A Łódź jest brzydsza i bardziej patologiczna niż każde miasto wymienione w tej dyskusji
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 18:21 |
|
|
Ok. Dobra. Demokratycznym głosem data zlotu zostaje ustalona na 21.11 koło południa do 22.11 do odjazdu ostatniej osoby spoza Warszawy.
1.agusia
2. MrOther
3. Lincoln ?
4. adi1991
Dogadajcie się co do noclegu i zacznijcie ogarniać dojazd. Były tutaj propozycje przenocowania, ale fajną opcją ostatnio była ta stancja na Łuckiej bodajże. Ew. możemy się jakoś dogadać, żeby częśc kosztów ponieśli warszawiacy za wynajęcie imprezowni.
Edytowane przez Faraday dnia 09-11-2015 18:24 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 18:22 |
|
|
Tymczasem na z24:
rafalek1001
09/11/2015 17:58
robimy jakiś zlot?
może go zaprosicie? |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 18:29 |
|
|
Lion napisał/a:
Tymczasem na z24:
rafalek1001
robimy jakiś zlot?
może go zaprosicie?
Widok pijącego wodę rafalka będzie zdecydowanie zbyt abstrakcyjny. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 09-11-2015 18:48 |
|
|
Faraday napisał/a:
Lion napisał/a:
Tymczasem na z24:
rafalek1001
robimy jakiś zlot?
może go zaprosicie?
Widok pijącego wodę rafalka będzie zdecydowanie zbyt abstrakcyjny.
zaproś go Lion
Faraday napisał/a:
Ok. Dobra. Demokratycznym głosem data zlotu zostaje ustalona na 21.11 koło południa do 22.11 do odjazdu ostatniej osoby spoza Warszawy.
1.agusia
2. MrOther
3. Lincoln ?
4. adi1991
Dogadajcie się co do noclegu i zacznijcie ogarniać dojazd. Były tutaj propozycje przenocowania, ale fajną opcją ostatnio była ta stancja na Łuckiej bodajże. Ew. możemy się jakoś dogadać, żeby częśc kosztów ponieśli warszawiacy za wynajęcie imprezowni.
No to tak, przenocować niby kogoś moge, ale w sumie zawsze jakoś lepiej to wychodzi, jak spotykamy się w jakimś pokoju niż w knajpie. W przypadku braku wynajmu noclegu, byśmy musieli cały czas po knajpach chodzić, bo trochę zimno na popijawy nad Wisłą.
BTW>
Chciałabym zaproponować ognisko! Co wy na to?
Mam trzy typy miejscówek:
- polanka biwakowa w lesie Bemowskim
- Park leśny Młociny - tam jest duża łąka z miejscówkami na ogniska
- Powsin (duża polana za lasem Kabackim, tam robiłam kiedyś)
Ja bym polecała las Bemowski. Jest łatwy dojazd, a jak tam ostatnio byłam, to duże drewna było nacięte na ogniska a ludu nie aż takie zatrzęsienie jak w Powsinie.
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 09-11-2015 18:54 |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 19:00 |
|
|
Ja nie ufam jeszcze swojej nodze na tyle, żeby łazić na duże odległości po lesie. Nierówny teren, ślisko bo deszcz, itp. a muszę uważać na jakieś niekontrolowane poślizgi/potknięcia i oszczędząc nogę a takie chodzenie po wertepach obciąża kolano. Chyba że to jakoś blisko jest od cywilizacji (znaczy przystanków autobusowych/kolejowych)
Edytowane przez Faraday dnia 09-11-2015 19:01 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 09-11-2015 19:12 |
|
|
Faraday napisał/a:
Ja nie ufam jeszcze swojej nodze na tyle, żeby łazić na duże odległości po lesie. Nierówny teren, ślisko bo deszcz, itp. a muszę uważać na jakieś niekontrolowane poślizgi/potknięcia i oszczędząc nogę a takie chodzenie po wertepach obciąża kolano. Chyba że to jakoś blisko jest od cywilizacji (znaczy przystanków autobusowych/kolejowych)
No to jest blisko pętli autobusowej Stare Bemowo
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 19:17 |
|
|
Faraday napisał/a:
Tak spytam, co Ty konkretnie zrobiłeś z tą nogą?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 19:18 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
Umbastyczny napisał/a:
Odpowiem Ci w te słowa:
Na świętego Dygdy, co go nie ma nigdy.
Cokolwiek to znaczy
lol nie wiesz, co to znaczy?
no nie wiem
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 20:49 |
|
|
panda napisał/a:
Faraday napisał/a:
Wspominałem wcześniej chyba. Zerwane więzadło krzyżowe i jego rekonstrukcja. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2015 22:17 |
|
|
Jako studentka, która utrzymuje się sama, wnoszę o nocleg po jak najniższych kosztach, tj. u kogoś z miejscowych albo brak noclegu, ewentualnie w hotelu, ale żeby z nami byli również miejscowi, bo wtedy koszt za osobę się dużo zmniejszy
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-11-2015 11:48 |
|
|
Faraday napisał/a:
panda napisał/a:
Faraday napisał/a:
Wspominałem wcześniej chyba. Zerwane więzadło krzyżowe i jego rekonstrukcja.
Już myślałam że przesadzasz jak każdy facet przy chorobie, ale mama pielęgniarka 20 lat na ortopedii wytłumaczyła mi co się konkretnie stało i zwracam honor
Przenocowałabym dwie osoby, ale co się okazuje w ten weekend nie jestem nawet w Skc, tylko jadę na podwójne urodziny do Krakowa... Bawcie się dobrze i nie wypijcie za dużo!
Edytowane przez panda dnia 10-11-2015 11:49 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-11-2015 00:29 |
|
|
agusia napisał/a:
Jako studentka, która utrzymuje się sama, wnoszę o nocleg po jak najniższych kosztach, tj. u kogoś z miejscowych albo brak noclegu, ewentualnie w hotelu, ale żeby z nami byli również miejscowi, bo wtedy koszt za osobę się dużo zmniejszy
To może niech najpierw Faraday przedsawi tę swoją zajebista ofertę z Łuckiej i potem będziemy dyskutować, gdzie nocujemy
|
|
Autor |
Tywin Lannister
Użytkownik
Postać: Tywin Lannister
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-11-2015 00:36 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
agusia napisał/a:
To może niech najpierw Faraday przedsawi tę swoją zajebista ofertę z Łuckiej i potem będziemy dyskutować, gdzie nocujemy
To nie ja poprzednio rezerwowałem na Łuckiej tylko mremka, Octopus, mrOther, april i adi. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-11-2015 00:50 |
|
|
No ale pisałeś, że znalazłeś niezłą opcję... żal
|
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-11-2015 01:12 |
|
|
Hmm... Ja to bym wolała się chyba jednak urwała wieczorem, bo codziennie wstaję o 6:30, żeby wozić siostrzeńca do przedszkola i perspektywa nieprzespanej nocy wydaje mi się nieco przerażająca... Myślałam, że to będzie dzienny zlot
|
|
Autor |
Tywin Lannister
Użytkownik
Postać: Tywin Lannister
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-11-2015 01:20 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
Nie napisałem nic takiego. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-11-2015 16:52 |
|
|
Tywin Lannister napisał/a:
Otherwoman napisał/a:
Nie napisałem nic takiego.
będzie dzienno-nocny ;
agusia, możesz rezerwowac bilet, bo nawet jeśli nie będziemy wynajmowac pokoju, to przenocujesz u mnie lub freda
|
|