Autor |
RE: Seriale |
Lincoln
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/ed13[37].jpg)
Mistrz Gry
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 23-03-2014 01:16 |
|
|
Ja również mam taką nadzieję. Żadne rebooty, żadne spin-offy, żadne dodatkowe odcinki. Serial został raz na zawsze zakończony i nie ma co w nim więcej dłubać bo to niczego dobrego nie przyniesie.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/alf[49].png)
Postać: Żyd
![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png)
|
Dodane dnia 23-03-2014 02:47 |
|
|
Lincoln, głowa rodziny, przemówił ![smiley](../images/smiley/piwo.gif)
Proste pytanie - PO CO? Nawet jeśli do czegoś dojdzie, to jak dla mnie będzie to typowe wyciskanie łatwych pieniędzy z sukcesu Lost i nic po za tym.
Będzie mniej więcej tak:
Pokażą pilota, który będzie miał dużą oglądalność ze względu na samą etykietkę "reboot Lost". Niektórzy dadzą się nabrać, inni obejrzą z ciekawości. Nieważne. Ostatecznie 1 sezon powstanie, ale z każdym odcinkiem oglądalność będzie spadać, bo ludzie zorientują się, że to jednak gówno. Później już katastrofa na miarę "Terra Nova", wycofanie z dalszej produkcji, niesmak itd. itp.
Lepiej jest jak jest. Heh. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/ed13[37].jpg)
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 23-03-2014 12:34 |
|
|
A dla porównania jak wyglądają tego typu produkcje robione na fali popularności, proponuje osobom, które oglądały HIMYM zobaczyć jak wygląda remake w wersji rosyjskiej: https://www.youtube.com/watch?v=DS5X8ASyy08
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/maze_logo_av[34].png)
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 23-03-2014 12:46 |
|
|
Adaptacja w innym kraju to co innego ![smiley](../images/smiley/smile.gif)
Co do samego newsa - poszperałem trochę w internecie i wygląda na to, że na całym świecie pisze o tym... tylko filmweb Także raczej jest to informacja złożona z plotek spowodowanych po 1) rocznicą serialu i spotkaniem aktorów na PaleyFest, a po 2) faktem, że faktycznie w tym sezonie do telewizji powrócą hity innych stacji z tamtych lat, czyli 24 godziny (FOX) oraz Herosi (NBC).
Nie zmienia to faktu, że remake Lost jest kwestią czasu i do niego dojdzie - ale według mnie muszą minąć jeszcze 2-3 lata.
Co do poziomu, to wszystko zależy od obsady i producentów. Terra Nova od początku wyglądała na kicz i tak też się skończyło. Jeżeli za Zagubionych wziąłby się ktoś z głową, to wcale nie jest powiedziane, że serial zostałby anulowany po I sezonie.
Pytanie gdzie miałaby się rozgrywać fabuła - w przeszłości, przyszłości, czy może ta sama historia od nowa? Tak czy inaczej nam na pewno nie przypadnie do gustu, bo będziemy porównywać z oryginałem i wytykać, że "to i tamto było lepsze".
Jednak oglądalność nie zawsze idzie w parze z jakością, także wbrew pozorom jest to szansa dla ABC na naprawdę spory zarobek, tym bardziej że według powszechnej opinii finał był słaby i ludzie chcieliby zobaczyć jego lepszą wersję. Teraz jest jednak za wcześnie, ponieważ niektórzy jeszcze żyją oryginalnym Lostem i porównania do pierwotnej wersji mogłyby zabić remake. Z tego powodu ABC nie będzie ryzykować zbyt szybkim przywróceniem serialu, wiedząc, że ma tylko jedną szansę.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/tumblr_inline_nrni7bnYDF1qk8qcu_540[1986].png)
Postać: Ana Middleton
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 25-03-2014 22:44 |
|
|
A ja szukam czegoś ciekawego.
Niecały tydzień do finału TWD, do czerwca muszę czekać na Falling Skies, jakieś trzy tygodnie do nowego sezonu Orphan Black (wpadło mi w oko ostatnio) i... nie mam czym zabić nudy, gdy np. czeka się na MP.
Jakieś sugestie? |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png)
|
Dodane dnia 25-03-2014 22:56 |
|
|
Amaranta napisał/a:
Jakieś sugestie?
Obejrzyj film ![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/tumblr_inline_nrni7bnYDF1qk8qcu_540[1986].png)
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 25-03-2014 22:59 |
|
|
A też nadrabiam ^^
Obejrzę serial o blond lali, która zamienia się w wilkołaka i "musi nauczyć się sztuki przetrwania."
Dlaczego jestem tak wybredna i nie zadowala mnie np. TVD albo nie wiem co tam jeszcze na topie :C
Edytowane przez Amaranta dnia 25-03-2014 22:59 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:05 |
|
|
oglądasz Falling Skies? Ja po pierwszym sezonie wymiękłam..
Obejrzyj Once Upon A Time ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
chyba, że już oglądasz ![smiley](../images/smiley/pfft.gif)
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:07 |
|
|
Obejrzyj "Opowieści z krypty" ![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:07 |
|
|
Wymiękłam po kilku odcinkach : D
Supernatural i Gry o Tron też nie podrzucajcie XD |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Administrator
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:11 |
|
|
dziwne ![smiley](../images/smiley/pfft.gif)
to może Sherlock ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
ps. Opowieści z krypty, ale te stare, to był mój ulubiony serial w dzieciństwie ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
|
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:13 |
|
|
Hmm nie mogę patrzeć na głównych bohaterów XD No ale spróbuję raz jeszcze.
Dorwałam jakiś piracki, a obadam, bo znikąd pomocy. Ja wybrzydzam, ludzie w końcu sobie dają spokój XD |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:15 |
|
|
to masz dziwne podejście w takim razie ![smiley](../images/smiley/grin.gif)
to jeszcze zanim pójdę spać z czystym sumieniem mogę polecić "True detective", ale to jest specyficzny serial i zupełnie inny od poprzednich polecanych
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:19 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
ps. Opowieści z krypty, ale te stare, to był mój ulubiony serial w dzieciństwie ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Wiadomo i to czekanie do północy, a nawet do 1 czy 2 żeby obejrzeć odcinek. Niezapomniane chwile heh ![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:21 |
|
|
Lubię mieć dziwne podejście : D
True Detective też mnie nie wciągnął XD |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:22 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
to jeszcze zanim pójdę spać z czystym sumieniem mogę polecić "True detective", ale to jest specyficzny serial i zupełnie inny od poprzednich polecanych
O właśnie, w końcu jakiś normalny serial Możliwe, że jak kiedyś mi odbije i zachce mi się jakiegoś serialu to zabiorę się właśnie za to, bo wszyscy chwalą, że dobry klimat itd. W końcu Matthew i Harrelson więc pewnie miazga ![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/23751_original[35].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:25 |
|
|
A "chirurgów" widziałaś? Jak dla mnie jestem z tych seriali, do których zawsze lubię wracać ![smiley](../images/smiley/smile.gif)
![](http://i.imgur.com/WbwZ0do.png)
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:38 |
|
|
Oglądałam, chociaż zacięłam się w pewnym momencie i już nie potrafię do niego wrócić. Straciłam wątek, nie wiem gdzie skończyłam, zaczynać od nowa mi się nie chce.
To samo z Housem.
Zresztą nudzą mnie seriale, gdzie w każdym odcinku jest nowy wątek, wokół którego toczy się życie głównych bohaterów (te wszystkie szpitalne przypadki, nowe stwory/potwory, sprawy w sądzie, policyjne itp.) Dlatego takie seriale odpadają. Lubię coś z ciągnącą się fabułą. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:39 |
|
|
Moda na sukces będzie idealna![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/hugo_weaving_005[33].jpg)
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-03-2014 23:41 |
|
|
Hmm a The Walking Dead jeszcze ktoś ogląda? Bo mnie obecny poziom tego serialu troszkę rozczarowuje... |
|