Autor |
RE: Filmy/Klub Filmowy ":o" |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 02-12-2016 22:04 |
|
|
Po za tym po prawie 3 tygodniowej przerwie zostały obejrzane dwa filmy więc warto odnotować ten postęp
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-12-2016 22:26 |
|
|
Flaku napisał/a:
Po za tym po prawie 3 tygodniowej przerwie zostały obejrzane dwa filmy więc warto odnotować ten postęp
pomogę ci w liczeniu- nawet trzy filmy |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 02-12-2016 22:27 |
|
|
Ja zaczekam z oglądaniem, aż mnie dogonicie
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-12-2016 22:33 |
|
|
Zresztą ja już proponowałem jakiś czas temu dawanie filmów rzadziej niż co tydzień ale zostałem wyśmiany i takie są teraz tego skutki
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-12-2016 22:46 |
|
|
no bo to jest chory pomysł poza tym ty jako jedyny nie masz wymówki co do zaległości (Faraday jest w miarę nowy i prowadzi edycję, a ja idę schematem przez historię filmu i nie ma opcji żebym je szybciej oglądał, bo i tak na tym spędzam 80% wolnego czasu). więc jednak morda |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 02-12-2016 22:47 |
|
|
a ja idę schematem przez historię filmu
Schematy są dla pedałów
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-12-2016 22:55 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
Schematy są dla pedałów
No właśnie. Lion idący schematem?
Co do wytłumaczenia nieoglądania filmów - ja w ostatnim czasie obejrzałem ponad 10 filmów do MP zamiast klubowych. Nie oceniam, żeby nie było spoilerów. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-12-2016 22:57 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
Schematy są dla pedałów
zgoda, ale oglądanie filmów to jedyny schemat jaki mnie dotyczy, no a raz w dupę to nie pedał |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-12-2016 22:59 |
|
|
Lion to skryty judging ale nie chce się przyznać, taka prawa. Ja bym nie dał rady oglądać filmów według jakiegoś schematu, bo po obejrzeniu np. dwóch filmów jednego reżysera albo pięciu horrorów mam ochotę na coś innego więc tak sobie skaczę różnie
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 02-12-2016 23:01 |
|
|
Flaku napisał/a:
Lion to skryty judging ale nie chce się przyznać, taka prawa. Ja bym nie dał rady oglądać filmów według jakiegoś schematu, bo po obejrzeniu np. dwóch filmów jednego reżysera albo pięciu horrorów mam ochotę na coś innego więc tak sobie skaczę różnie
Mam dokładnie tak, jak Flaku
dziwnem
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-12-2016 23:04 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
Flaku napisał/a:
dziwnem
też tak mam bo ja nie mam pojęcia jak można obejrzeć kilka takich samych filmów gdzie tak na prawdę tylko aktorzy się zmieniają(i to często nie wszyscy bo główna rola ta sama) a tak to wałkowanie tego samego
zresztą po takim maratonie to ciężko o obiektywizm bo brakuje świeżości w spojrzeniu |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 02-12-2016 23:05 |
|
|
adi1991 napisał/a:
Otherwoman napisał/a:
Flaku napisał/a:
dziwnem
też tak mam bo ja nie mam pojęcia jak można obejrzeć kilka takich samych filmów gdzie tak na prawdę tylko aktorzy się zmieniają(i to często nie wszyscy bo główna rola ta sama) a tak to wałkowanie tego samego
zresztą po takim maratonie to ciężko o obiektywizm bo brakuje świeżości w spojrzeniu
nom, a Lion jeszcze ogląda jakieś gówniane sequele na 2 albo 3, ja bym nie wyrobiła
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-12-2016 23:06 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
dziwnem
To nie jest dziwne, to jest normalne xD
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-12-2016 23:08 |
|
|
No ja tak tylko z Cronenbergiem chyba dałem radę obejrzeć 9 filmów prawie pod rząd (wszystkie filmy od 1975 do 1991 poza jednym). Idealnie mi podpasował. Ale rzeczywiście zwykle nie jestem w stanie obejrzeć więcej niż paru filmów jednego typu. Aktualnie rzygam sci-fi tak bardzo, że nie jestem w stanie Terminatora 2 skończyć (to akurat bez związku z fabułą MP )
Edytowane przez Faraday dnia 02-12-2016 23:10 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 02-12-2016 23:15 |
|
|
Ja w ogóle nie przepadam za Sci-Fi. Jakbym miała kilka pod rząd obejrzeć, to chyba strzeliłabym sobie łeb
Albo maraton Gwiezdnych Wojen - gorsze niż oglądanie Dziury
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 02-12-2016 23:24 |
|
|
Tylko że jednak oglądanie wszystkich filmów jednego reżysera w krótkim czasie albo oglądanie filmów dekadami tak jak Lion jest lepsze w ocenianiu, bo można sobie porównywać na świeżo, szczególnie filmy w obrębie jednej dekady, które często są podobne stylistycznie jak np. filmy lat 60 albo 80. Ale w tym co napisał adi też coś jest, bo jak np. obejrzy się pod rząd 5 polskich komedii romantycznych to jest duża szansa, że tę ostatnią oceni się niżej niż pierwszą nawet jeśli będzie lepsza, ze zwykłego wkurwienia i oglądania piąty raz z rzędu tego samego schematu xD
Edytowane przez Flaku dnia 02-12-2016 23:25 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-12-2016 23:48 |
|
|
no w moim systemie najlepiej widac który film łamie schematy i sie wyroznia- np. ogladam dziesiec sci-fi i 9 jest takich samych, a dziesiąty nagle perełka zrobiony zaskakująco i nie pasuje do reszty. z kolei gdybym te filmy obejrzal nie po kolei, na przestrzeni całego roku to bym takiego porównania nie miał i mógł zawyżać te cienkie filmy, bo nie dotarłoby do mnie, że są takie same jak inne, tak jak zaniżał ten wyjątkowy, bo nie wyróżniałby sie na tle niczego, nie byłoby porównania wgląd w filmy danego gatunku w tej samej dekadzie mam przez to krystaliczny, a na tym mi głównie zależy, jak wiadomo sztuka jest odbiciem/lustrem społeczeństwa i ludzi, a ja bardzo chcę zrozumieć ludzi, ale także samego siebie, bo w tym lustrze dowiaduję się też rzeczy o sobie samym
Edytowane przez Lion dnia 02-12-2016 23:49 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 02-12-2016 23:54 |
|
|
Ile się dowiedziałeś o sobie, oglądając wszystkie części RoboCopa albo Obcy kontra predator?
pewnie głównie tego, że masz wybitną cierpliwość
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-12-2016 00:00 |
|
|
z każdego filmu można sie czegos o czyms dowiedzieć, z tych cienkich paradoksalnie czasem nawet więcej niż z tych dobrych, tylko że tam się uczysz o tym jak nie powinny wygladac filmy albo kim się nie jest albo co mnie wkurwia
Edytowane przez Lion dnia 03-12-2016 00:02 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 03-12-2016 00:04 |
|
|
a kiedy lecisz ze Smoleńskiem? Czekam na sprawozdanie, czego się dowiedziałeś osobie, oglądając to arcydzieło kinematografii
|
|