Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 16 2025 18:16:59 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:31:22
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Inne | HydePark
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Autor RE: Co sądzicie o...
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 21:41
Apaszki? Chustki? Szał nie z tej ziemi, jakoś dla mnie to nie jest wyróżniające. smiley

Porządny ateista to dla mnie porządny człowiek, który nie jest żadnego wyznania. Może być porządny katolik, ateista, żyd czy taoista jak i zły katolik, buddysta, ateista czy hinduista. A wyjazdy ave szatan to raczej zabawa/głupota, a nie satanizm... Dziwię się też ze stawiania równości pomiędzy ateistami i satanistami... Przecież to kompletnie co innego.

EDIT do adiego:
Z prawami się częściowo zgadzam. Moim zdaniem takie osoby powinny być traktowani na równi ze wszystkimi, ale one chcą być traktowane jakoś specjalnie czy lepiej, czego akurat zrozumieć nie mogę. I nie powinni się rzeczywiście afiszować z jakimiś paradami, bo sami chcą być traktowani normalnie, a przez te parady tylko epatują swą innością. Ale jeśli będą się całować na ławce w parku to nie widzę problemu.
Adi - fakt, że powinno się zająć równościami innymi np. religijnymi, bo to na świecie o wiele bardziej kuleje. Czy też jakimikolwiek prawami dla ludzi w krajach azjatyckich.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.

Edytowane przez Umbastyczny dnia 16-06-2011 21:45
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 21:44
To ubranie normalnych ciuchów w zaskakującej kompozycji. U mnie w LO wiele dziewczyn tak się wyróżnia np. po przez apaszki, chustki, opaski, kolorowe spodnie, a nie tony tapety, 5 kolorowe włosy i setki kolczyków.

U mnie w szkole co druga osoba chodzi w kolorowych spodniach, w chustkach tez prawie wszyscy, opaski też się zdarzają, w apaszkach nawet ja chodzę smiley masz coś lepszego?

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Wyślij Prywatną Wiadomość
Michal
Użytkownik

Postać:
Gregory Cooper

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 21:50
Umbastyczny napisał/a:
A co byś zrobił w hipotetycznej sytuacji (adi lub Michał):

Za 20 lat masz żonę i dziecko - powiedzmy syna.
Przychodzi on do domu z kolegą i mówi, że jest gejem i nie chce tego dłużej ukrywać.
Przeklinasz go i wypędzasz z domu? Zaprowadzasz do psychiatry? Natychmiastowa egzekucja?

Nie wiem co bym zrobił, bo to byłaby niezwykle trudna sytuacja. Pewnie starałbym się mu to jakoś wyperswadować albo spróbować ewentualnego dostępnego leczenia.

Apaszki? Chustki? Szał nie z tej ziemi, jakoś dla mnie to nie jest wyróżniające.

U mnie w szkole co druga osoba chodzi w kolorowych spodniach, w chustkach tez prawie wszyscy, opaski też się zdarzają, w apaszkach nawet ja chodzę smiley masz coś lepszego?

Jeżeli dla was wyróżnienie się to pomalowanie, zakolczykowanie, szpanowanie metalem przed wszystkimi albo jeszcze lepiej pokazanie cycków to trudno. Jeżeli ma się pomysł to ze zwykłych ubrań odpowiednio skomponowanych można zrobić zaskakujący, wyróżniający się ubiór.

zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 21:53
No jak dla mnie prawie tak. Oczywiście są też inne rzeczy, ale to co wymieniłeś to w dzisiejszych czasach wolności i swobody już jakaś norma i nie ma w tym czegoś szczególnie wyróżniającego, bo najzwyczajniej w świecie robi tak mnóstwo osób.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 21:54
Nie wiem co bym zrobił, bo to byłaby niezwykle trudna sytuacja. Pewnie starałbym się mu to jakoś wyperswadować albo spróbować ewentualnego dostępnego leczenia.

Homoseksualizmu się nie leczy bo to nie jest chorobasmiley

W ogóle Michal, może odrobinę tolerancjismiley To, że nie podoba ci się, że ktoś założył kolorowe spodnie (o rany!) to przypomnę ci nie jest problem tej osoby, ale twój. Na prawdę - co ciebie to obchodzi co ktoś inny nosi. Najlepiej być Michalem, bo on nosi to co trzeba nosić i właśnie tylko to jest jedyne i właściwesmiley
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 21:58
W dodatku wśród nas żyje wielu homoseksualistów, którzy się z tym ukrywają... Możesz ich nie znać wcale, a może kilku, kilkunastu i o tym nie wiesz.

I co? Teraz myślisz o kimś: wspaniały kumpel, przyjaciel, dobry człowiek...
A jak się okaże, że jest gejem to zrywacie kontakt? A to, że wiesz o nim, że jest normalnym człowiekiem i go lubiłeś nie ma znaczenia?

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:00
Jeżeli dla was wyróżnienie się to pomalowanie, zakolczykowanie, szpanowanie metalem przed wszystkimi albo jeszcze lepiej pokazanie cycków to trudno. Jeżeli ma się pomysł to ze zwykłych ubrań odpowiednio skomponowanych można zrobić zaskakujący, wyróżniający się ubiór.

Dlaczego od razu szpanowanie? Po prostu ktoś lubi kolczugi, lubi kolor czarny, ćwieki i ciemny makijaż, to jest jego styl i to mu się podoba. On się wyróżnia w ten włąśnie sposób.

Jeżeli ma się pomysł to ze zwykłych ubrań odpowiednio skomponowanych można zrobić zaskakujący, wyróżniający się ubiór.

Nie zgadzam się w zasadzie. Będzie to mało wyróżniające się. Gdybym idąc ulicą zauważyła takiego metala jak z pierwszego postu a osobę idącą w chustce i apaszce to jasne jest to jak słońce, że większą uwagę zwrócę na metala i to on będzie się wyróżniał z tłumu.

Prawda jest taka, że teraz już nie wiesz co powiedzieć bo nie masz argumentów a ubieranie apaszek i chustek to żadne wyróżnianie się.

-Penelope Widmore

Michal
Użytkownik

Postać:
Gregory Cooper

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:03
Lion napisał/a:

Homoseksualizmu się nie leczy bo to nie jest chorobasmiley

W ogóle Michal, może odrobinę tolerancjismiley To, że nie podoba ci się, że ktoś założył kolorowe spodnie (o rany!) to przypomnę ci nie jest problem tej osoby, ale twój. Na prawdę - co ciebie to obchodzi co ktoś inny nosi. Najlepiej być Michalem, bo on nosi to co trzeba nosić i właśnie tylko to jest jedyne i właściwesmiley

Jestem tolerancyjny dla innych ras, kultur i religii. Ale nie toleruję pedofilii gwałcicieli i pedalstwa. I mogą obie mówić, że to nie jest choroba, a jak to inaczej określić skoro łamie normy? Jeżeli jestem religijny: katolikiem, to wiem że Kościół nie uznaje takich "relacji". Ale jeżeli jesteś ateistą i wierzysz w to co widzisz, to homosie łamią prawa natury, bo człowiek to zwierzę, a zwierzęta łączą się w pary aby dać potomstwo, a jak pedalstwo ma dać dzieci? Niektóre zwierzęta(jak dżdżownice) ą częściowo homo, ale ma to tylko związek z tym aby mieć potomstwo.
Dlatego jakby nie patrząc pedalstwo nie jest rzeczą normalną!

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:06
A to gdzieś jest ustalone, że ludzie mają wydawać potomstwo?

Zgodnie z Twoją teorią na równi z gwałcicielami i pedofilami nie są już tylko homoseksualiści, ale kawalerowie i panny też. W końcu nie łączą się w pary i nie mają potomstwa...

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:10
Ej? Michal? A co z biseksualistami?

Swoją drogą, jestem ateistką. Już mnie nie lubisz? Przestałeś mnie właśnie szanowac? smiley

140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Michal
Użytkownik

Postać:
Gregory Cooper

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:16
jazeera napisał/a:
Nie zgadzam się w zasadzie. Będzie to mało wyróżniające się. Gdybym idąc ulicą zauważyła takiego metala jak z pierwszego postu a osobę idącą w chustce i apaszce to jasne jest to jak słońce, że większą uwagę zwrócę na metala i to on będzie się wyróżniał z tłumu.

Prawda jest taka, że teraz już nie wiesz co powiedzieć bo nie masz argumentów a ubieranie apaszek i chustek to żadne wyróżnianie się.

Pewnie, że zauważę, ale będę zdegustowany jego widokiem, bo jeżeli kto naprawdę chce się wyróżniać to może to zrobić w inny sposób.

Umbastyczny napisał/a:
A to gdzieś jest ustalone, że ludzie mają wydawać potomstwo?

Zgodnie z Twoją teorią na równi z gwałcicielami i pedofilami nie są już tylko homoseksualiści, ale kawalerowie i panny też. W końcu nie łączą się w pary i nie mają potomstwa...

Skoro ateiści patrzą przez świat przez wzgląd na prawa natury, to jego głównym celem osobników jest utrzymanie gatunków.

A z pannami i kawalerami nieźle kombinujesz, szukasz czegoś na swoją korzyść w świecie zwierząt też jest konkurencja i niektórzy nie mogą znaleźć partnera.

agusia napisał/a:
Ej? Michal? A co z biseksualistami?

No jak to co to samo co z homosiami.

Swoją drogą, jestem ateistką. Już mnie nie lubisz? Przestałeś mnie właśnie szanowac? smiley

Z tym szacunkiem do ciebie od pewnego czasu było różnie, a co do twojego bycia ateistą to twój wybór, ja mam codziennie dowody na istnienie Boga, a skoro ty ich nie dostrzegasz to nic nie poradzę.

Casines napisał/a:
Michal uwielbiam twoje teksty - jestem tolerancyjny, ale nie toleruję tych i tych i tych. Prawie jakbym Lost5 widział smiley

Skoro ty tolerujesz gwałcicieli i pedofilów to trudno. Ja ich nie toleruję i na równi z nimi stawiam homosiów.

Edytowane przez Michal dnia 16-06-2011 22:19
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:21
bo jeżeli kto naprawdę chce się wyróżniać to może to zrobić w inny sposób.

jaki?

Skoro ty tolerujesz gwałcicieli i pedofilów to trudno

nikt tu nie pisał o tym, że toleruje gwałcicieli i pedofilów, bracie

na równi nimi stawiam homosiów.

dlaczego?

//się rozpisałam wyjątkowo smiley

jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:25
Pewnie, że zauważę, ale będę zdegustowany jego widokiem, bo jeżeli kto naprawdę chce się wyróżniać to może to zrobić w inny sposób.

Chodzimy w kółko smiley No to w jaki inny sposób można się wyróżniać? Tylko proszę bez kolorowych spodni i chustek, które nosi duża część społeczeństwa.

-Penelope Widmore

Michal
Użytkownik

Postać:
Gregory Cooper

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:33
W jaki sposób mona się wyróżnić? Są tysiące sposobów: wybitne wyniki w nauce, przynależność np. do harcerstwa, używanie specyficznego języka, a nawet uśmiechanie do każdej napotkanej osoby, mam wymieniać dalej?

@agusia: stawiam ich na równi ponieważ, żądają coraz większej ilości praw aż w końcu dojdzie do adopcji co byłoby tragedią dla rodziny a także tych dzieci, a niektórzy, jak już pisałem, homosie mają też zapędy pedofilskie!

Edytowane przez Michal dnia 16-06-2011 22:34
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:38
W jaki sposób mona się wyróżnić? Są tysiące sposobów: wybitne wyniki w nauce, przynależność np. do harcerstwa, używanie specyficznego języka, a nawet uśmiechanie do każdej napotkanej osoby, mam wymieniać dalej?

Ale.. Mówimy tutaj chyba o wyglądzie prawda? smiley Wcześniej- chodziło nam o wyglądającego metala, później przeszliśmy do chustek i apaszek więc nie zmieniaj teraz tematu na to jak się zachowywać itd. Powtórzę to co pisałeś; można wyróżniać się ubiorem w rozsądny sposób - co to za sposób? Nie bierzmy pod uwagi kolorowych spodni bo to pic na wodę fotomontaż, jak to mówią. smiley

homosie mają też zapędy pedofilskie!

dążą też do normalności i do tego, by traktowano ich normalnie smiley

-Penelope Widmore

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:41
wybitne wyniki w nauce, przynależność np. do harcerstwa, używanie specyficznego języka, a nawet uśmiechanie do każdej napotkanej osoby

smileysmileysmileysmileysmiley

stawiam ich na równi ponieważ, żądają coraz większej ilości praw

no to faktycznie przejebane, że ludzie chcą mieć swoje prawa. Srsly, do dupy opcja.

Ekolodzy przypinają się nago do drzew. Palacze ubierają koszulki z trawką i jeżdżą na marsze wyzwolenia konopii. Co złego jest w tym, że homosekualiści też walczą o prawa?
Bardzo dobrze, że walczą, bo ciągle traktuje się ich zbyt niszowo.

Homoseksualiści to ludzie tacy, jak wszyscy. Co z tego, że nam podobają się róże, a im mlecze? smiley Nie robią tym nikomu krzywdy. Znam kilku homoseksualnych i są normalnymi, zdrowymi na umyśle, fajnymi ludźmi. Gdybym przebywała w jednym pomieszczeniu z pedofilem/gwałcicielem, to chyba bym umarła ze strachu. Bo TACY ludzie faktycznie coś mogą nam zrobić. Michale, a może jakiś gej zrobił Ci kiedyś krzywdę, że tak uważasz?

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:45
Napiszę tak. Z jednej strony widzę tutaj Michała, z drugiej strony resztę forumowego towarzystwa. Do kogo mi bliżej? Raczej do Michała. Fakt, nie popieram jego sposobów rozwiązania problemu pedalstwa w społeczeństwie ale w znacznej mierze popieram jego poglądy(nie piszę tu o kolorowych spodniach itp. pierdołach) gdyż uważam że czym więcej ludzi sądzi tak jak większość tutaj a mianowicie niech sobie żyją spokojnie i paradują po ulicach to tym bardziej społeczeństwo daje tej grupie prawa, których i tak według mnie już mają za dużo. Tak więc trwajcie sobie w waszej "tolerancji" tylko jak za 40-50 lat nikt nie będzie miał pracować na waszą emeryturę a pedały będą wychowywać dzieci to nie marudźcie potem że w społeczeństwie dzieje się źle, więc lepiej się zastanówcie teraz, a nie obudzicie się później z ręką w nocniku jak już jest często w takich krajach jak Francja czy Niemcy lub Anglia gdzie więcej imigrantów i pedałów niż ludzi z tego kraju, którzy wyznają wartości rodzinne.

Michal
Użytkownik

Postać:
Gregory Cooper

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:49
Casines napisał/a:
Michal nie szufladkuj ludzi, nie wszyscy homoseksualiści są źli, a i nie wszyscy heteroseksualiści są wspaniali.

I na odwrót.
Po prostu z jakiego punktu by nie patrzeć: wiary czy nauki pary homoseksualne nie mają racji bytu.

@agusia:
Pewnie można też pokazać dupę albo założyć płaszcz z mięsa. Widać mamy inny system wartości.
Do reszty się nie wypowiadam, jak masz zamiar mnie obrażać to idź wyżyć się na forum na Onecie.

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-06-2011 22:54
W którym momencie Cię obraziłam? Chcę jedynie poznać Twoje zdanie, którego, jak do teraz, totalnie nie rozumiem.

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 17-06-2011 10:48
Michale, w jednej sprawie się z Tobą zgadzam, a mianowicie z tymi paradami i prawami dla homoseksualistów. Masz rację, że domagają się zbyt dużo, a z tą adopcją dzieci to już wgl przesadzają. Dzieci powinny się wychowywać w "normalnej" rodzinie. Bo ja np. dwóch tatusiów bym nie chciał mieć smiley

Ale co do reszty. Uważam, że przesadzasz. Twoje zdanie na temat homoseksualistów opiera się głównie na zdaniu kościoła. Homosie to zło, coś nienaturalnego itp. Ale jeśli będziemy "rozganiać te grupy" i zamykać ich w ośrodkach psychiatrycznych (co dla mnie jest kompletną bzdurą) to czy to będzie w porządku do nich? Homoseksualiści są to normalni ludzie, mają TYLKO inną orientację. Nie robią innym szkody, nie gwałcą, nie zmuszają innych. Każdy człowiek może być pedofilem czy gwałcicielem, niezależnie od orientacji. Twój tok myślenia jest taki: homoś tzn. od razu gwałciciel, pedofil, może jeszcze morderca. Sądzę, że masz po prostu uprzedzenia.

Homoseksualista też człowiek i powiem tak. Jakbym był pedałem, to nie chciałbym być zmuszany do życia z kobietą. Zobacz w odwrotną stronę: jesteś hetero żyjącym w społeczeństwie homo. Wszyscy uważają to za nienaturalne i zmuszali Cię do życia z mężczyzną. Co byś zrobił? Miło by było, gdyby zamknęli Cię w ośrodku i próbowali Cię z tego leczyć? Wydaje mi się, że nie. I Ty właśnie zrobiłbyś z nimi coś takiego.

Co do tej ekonomii...
Zgadzam się. Jeśli homo opanują świat, to wtedy byłaby klęska. Ale spójrzcie od strony homo. Nie chciałbym rezygnować ze swojego szczęścia tylko i wyłącznie dla tego, że za 1000 lat będzie jakaś klęska ekonomiczna. Może i jest to chore, ale pewnie niektórzy tak myślą. smiley

To by było chyba na tyle. smiley

Fear of a name increases fear of a thing itself.
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum