Autor |
RE: książka MP |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-01-2011 22:13 |
|
|
Lincoln napisał/a:
Dobrze byłoby od razu ustalić kwestie techniczne typu w jaki sposób wstawiać dialogi bo im mniej będzie konieczności robienia korekt pod koniec tym lepiej
I tak zanim to będzie oficjalnie skończone będę musiał to całe przeczytać ileś razy i jeszcze komuś to wyślę, żeby wszystkie błędy wyeliminować i poprawki zrobić, więc to chyba nie jest aż taki duży problem czy myślnik jest od razu za literką czy po spacji No ale każdy czytał kiedyś książkę i powinien się orientować mniej więcej jak interpunkcja i inne sprawy wygląda |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-01-2011 22:16 |
|
|
a nawet jak będą błędy, to przecież niebo nie spadnie nam na głowę; to jest tylko dla nas, więc nie będzie się przed kim wstydzić, jak napiszemy "ktury"
(ale nie piszcie tak czasem)
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 25-01-2011 22:33 |
|
|
Nie wiem właśnie jak piszecie ale najlepiej byłoby to robić w Wordzie i od razu wszystkie czerwone podkreślenia eliminować. I te myślniki, przecinki w miarę możliwości też bo to jest naprawdę masakra pod koniec jak się tego wszystkiego nazbiera A przeczytać będzie musiało kilka osób co samemu się swoich błędów często nie widzi.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-01-2011 22:35 |
|
|
no wszyscy z tego co wiem piszą w Wordzie i raczej nie będzie to wstawiane na forum bo te r11 z myślników i cudzysłowów to dopiero masakra, z próbki agusi czyściłem to 20 minut, a to przecież takie krótkie |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-01-2011 22:39 |
|
|
Te, nie czepiaj się mnie
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 25-01-2011 22:39 |
|
|
Te r11 itd. ta się chyba zmienić przez opcję "Zamień" w Wordzie ale jak to już powstanie to koniecznie w pdf na jakimś szablonie itd. Ale to dalekie plany. Na razie fajnie, że macie zapał do pisania
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-02-2011 19:48 |
|
|
Ja rezygnuję Naprawdę chciałam się za to zabrać, ale do tej pory napisałam tylko kilka stron i... po prostu nie mam czasu. Myślałam, że to tylko końcówka semestru taka ostra, a potem wszystko jakaś zwolni, ale oczywiście się myliłam. Opracowanie tego wszystkiego wymaga ogromnej ilości wolnego czasu, a ja, nawet gdybym chciała, to i tak go za nic nie znajdę.
PS. Już widzę ten komentarz Liona:"żal"
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-02-2011 19:52 |
|
|
żal a ja właśnie dokańczam te Plaże... a reszta? ma coś w ogóle? |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-02-2011 19:57 |
|
|
Ja też mam kilka stron, ale jest to tylko i wyłącznie spowodowane tym, że od miesiąca nie mam dostępu do laptopa a komputer się zepsuł. Nadal chcę pisać Ogonowców bo chęci i ochoty mam wiele! Jak tylko znajdę czas to zrobię to
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-02-2011 19:57 |
|
|
O! Pokaż jakiś urywek z plaży
' target='_blank'> |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-02-2011 20:06 |
|
|
nie ma spoilerów jak będziesz chciała całe MP to mi płacisz a ja ci drukuję i oprawiam a jak nie to nie |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-02-2011 20:07 |
|
|
Lionie, nie bądź bezczelny Dawaj plażę.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-02-2011 20:08 |
|
|
nie będą ją pisał drugi raz, to było tylko ogarnięcie |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-02-2011 17:10 |
|
|
przyjmuję, że samolot rozbił się w lutym 2010 roku tak będzie chyba najlepiej i skoryguję wiek tych postaci, których autorzy napisali datę z myślą o 2004 roku na końcu książki będzie napisane kto wystąpił, zdjęcia no i podpisy - imię, nazwisko, i po krótce skąd był, kim był... |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 19:40 |
|
|
...skończyłem właśnie pisać Plażowiczów... myślę, że wyszło to dobrze, bo w przeciwieństwie do codziennej gry w MP trochę się starałem i traktowałem to poważnie... jeszcze to przeczytam z tego co wiem to byłem póki co jedyną osobą, która coś pisała, w przyszłym tygodniu ma dołączyć agusia, która będzie po egzaminach i zabierze się za Jaskinie Ja trochę odpocznę od codziennego pisania i wezmę chyba Obóz Tamtych, bo wapię aby ktoś inny miał ochotę na opisanie 336-stronicowego tematu byłoby fajnie jakby ktoś do mnie i agusi doszedł, bo w innym przypadku owszem skończymy to, ale tak gdzieś koło 2014
tematy które zostały do pisania:
- Świątynia (180 stron)
- Frachtowiec / Wyspa (58 stron)
- Ucieczka z frachtowca (5 stron)
- Ogonowcy (172 strony)
- Jacht Desmonda (6 stron)
- Poza Wyspą (20 stron)
nie nalegam, ale informuję jak jest |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 04-04-2011 19:45 |
|
|
Jak już pisałem wcześniej jestem chętny przyłączyć się do pisania, ale najprawdopodobniej dopiero w okolicach lipca. Najchętniej Ogonowców, ale temat "Poza Wyspą" ma tak ciekawe posty, że z przyjemnością bym się nimi też zajął
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 19:46 |
|
|
tak, Poza Wyspą by ktoś mógł bo na pewno nie ja |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 19:53 |
|
|
Ja jestem za tymi ogonowcami, zresztą Lincoln moglibyśmy się podzielić, chociaż nie wiem czy by to wypaliło. Po egzaminach będę miała komputer więc zabrałabym się za pisanie tych Ogonków, początek już w zasadzie mam.. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 19:58 |
|
|
I tak nie ma znaczenia czy jeden temat będzie różny stylistycznie, bo będzie wszystko wymieszane z innymi tematami... Chyba... zastanawiałem się nad tym czy wszystko mieszać od razu np. rozdział 1 - jaskinie, rozdział 2 - ogony, rozdział 3 - tamci, rozdział 4 - plaże, rozdział 5 - jaskinie, czy: np. rozdziały 1-10 jaskinie, 11-30 ogony, 31-55 tamci itd., a połączenie dopiero później... tak aby zachować to tj. oddzielenie to pewnego momentu połączenie grup ale to wyjdzie w praniu jak lepiej jest
Edytowane przez Lion dnia 04-04-2011 19:59 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 20:01 |
|
|