Banda ograniczonych umysłowo debili szkaluje najlepszego polskiego jutubera
Tylko początkowe ok. 35 min jest o nim jakby co. Idzie się pośmiać, jest kilka tekstów-perełek, typu porównywanie twórczości Dema do działań moskiewskich komunistów po II w. św. albo twierdzenie, że posługiwanie się językiem kuców jest profanacją ojczystej mowy xD
Dobry towar, polecam
Edytowane przez Flaku dnia 21-01-2019 18:20
Nie obejrzałam całego bo trochę szkoda mi czasu, a konwencja jest mi znana
No Dem mógł się spodziewać ataku nacjoli; dziwię się, że dopiero teraz go zaatakowano po tylu filmach z bardzo podobnym przekazem, no ale to też jest zrozumiałe, bo kuce nagle po kilku latach stały się strasznie popularne, podobnie jak niedawno Klocuch.
I tak, Kubuś to chyba jedna z niewielu osób, które od lat regularnie oglądam, moje poglądy ewoluowały wraz z jego (swoją drogą piękna przemiana, od libertarianina-korwinisty po momentami anarchistyczne zapędy), ma też świetny gust filmowy i co roku ponad połowa topki mi się z nim pokrywa. Na szczęście on się tym atakiem nie przejmie i zostanie tym samym Demem, co zwykle
No mnie trochę zaskoczyła ta popularność kuców i ogólnie Dema. Pamiętam jak jeszcze kilka miesięcy temu zerkałem na ilość subskrypcji na jego kanale i było coś ok. 280 tys. i w sumie szkoda mi było, że ma tak mało, a teraz mu wyjebało prawie 0,5 mln. I dobrze. Akurat nie uważam kucy za coś wybitnego, Dem ma lepsze rzeczy, jak choćby star trek, którego uwielbiam (który w sumie też jest dość popularny, choć na pewno nie aż tak jak kuce). Niemniej po tylu latach to mu się naprawdę należało, bo na pewno jest jedną z bardziej ogarniętych i inteligentnych osób na polskim jutube. Liczę, że będzie teraz nagrywał jeszcze bardziej prowokacyjne materiały, żeby ich podkurwić, bo znając jego to na pewno się nie ugnie. Może zrobi coś ala odpowiedź na film o niepełnosprawnych
Edytowane przez Flaku dnia 21-01-2019 21:23
jeżdżąc sobie po Polsce na pomiarach znalazłem sobie taka oto fajną miejscówkę. Od razu skojarzyło mi się z Lostem i tamtejszą latarnią bo obiekt położony na zadupiu i do tego nad jeziorem(czego nie widać na zdjęciu). Trochę fotografie moje nie oddają wielkości obiektu, ale okazuje się, że całkiem fajne miejsca można znaleźć często tam gdzie raczej nikt się nie spodziewa.
Jest tam 25 pytań, na które niby niedawno odpowiadali europosłowie. Za/przeciw/wstrzymuje się, ustalasz też na ile dane zagadnienie jest dla Ciebie istotne.
Jako wynik wypluwa Wam europosłów oraz ugrupowania, które są najbardziej w linii z udzielonymi odpowiedziami. Można też przefiltrować po kraju.
MOJE WYNIKI (daję tylko top5, przy europosłach bez partii, bo w większości i tak nic mi to nie mówi)
POLACY
1) Stanisław Żółtek 75% - Kongres Nowej Prawicy
2) Robert Iwaszkiewicz 71.60% - Wolność
3) Jadwiga Wiśniewska 67.97% - PiS
4) Marek Jurek 67.33% - Nowa Prawica
5) Edward Czesak 66.01% - PiS
PARTIE
1) Prawica Rzeczypospolitej 67.33%
2) Kongres Nowej Prawicy 66.05%
3) Bezpartyjni 64.81%
4) PiS 64.20%
5) PO 51.23%
I bardziej międzynarodowo
POSŁOWIE
1) Auke Zijlstra 83.33% Holandia
2) Bas Belder 82.31% Holandia
3) Nikolay Barekov 80.56% Bułgaria
4) Emma McClarkin 80.00% Wielka Brytania
5) Ulrike Trebesius 79.67% Niemcy
GRUPY
1) ECR European Conservatives and Reformists Group 70.99%
2) EFDD Europe of Freedom and Direct Democracy Group 62.96%
3) ENF Europe of Nations and Freedom Group 62.09%
4) EPP Group of the European People's Party (Christian Democrats) 47.53%
5) ALDE/ADLE Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe 40.12%
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
POLACY
1. Robert Jarosław IWASZKIEWICZ - Wolność - 84.24%
2. Stanisław ŻÓŁTEK - Kongres Nowej Prawicy - 80.95%
3. Michał MARUSIK - Kongres Nowej Prawicy - 77.78%
4. Sławomir KŁOSOWSKI - PiS - 73.64%
5. Czesław HOC - PiS - 73.64%
PARTIE
1. Kongres Nowej Prawicy - 80.61%
2. Prawica RP - 69.93%
3. PiS - 69.70%
4. Bezpartyjni - 66.06%
5. PO - 53.94%
POSŁOWIE
1. Auke ZIJLSTRA - 89.86% - Partij voor de Vrijheid - Holandia
2. Remo SERNAGIOTTO - 88.41% - Conservatori e Riformisti - Italia
3. Emma McCLARKIN - 87.30% - Conservative Party - UK
4. Joachim STARBATTY - 86.36% - Liberal-Conservative Refomists - Niemcy
5. John PROCTER - 86.27% - Conservative Party - UK
GRUPY
1. ECR - European Conservatives and Reformists Group - 83.03%
2. EFDD - Europe of Freedom and Direct Democracy Group - 71.52%
3. ENF - Europe of Nations and Freedom Group - 67.32%
4. EPP - Group of the European People's Party (Christian Democrats) - 50.91%
5. ALDE/ADLE - Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe - 34.55%
Pytania:
1
Czy powinien istnieć podatek od firm wykorzystujących roboty, jako sposób na wsparcie systemu ubezpieczeń społecznych?
Nieważne - Przeciw
2
Czy UE powinna wprowadzić bardziej rygorystyczne przepisy dotyczące prywatności w komunikacji online (z potencjalnymi implikacjami dla rozwoju cyfrowego biznesu)?
Bardzo ważne - Przeciw
3
Czy UE powinna wspierać finansowo sygnalistów, którzy informują o nieprawidłowościach, ujawniając poufne informacje firm i organów publicznych?
Ważne - Przeciw
4
Czy słowne znieważanie odnoszące się do tożsamości płciowej i orientacji seksualnej powinny być karane w oparciu o przepisy prawa karnego (z potencjalnymi konsekwencjami dla wolności słowa)?
Ważne - Przeciw
5
Czy osoby ubiegające się o azyl powinny być relokowane pomiędzy kraje Unii w oparciu o system kwot?
Bardzo ważne - Przeciw
6
Czy kraje UE powinny mieć możliwość ponownego wprowadzenia kontroli granicznych w strefie Schengen?
Ważne - Wstrzymanie
7
Czy Unia Europejska powinna wprowadzić kary dla państw członkowskich UE, które nie przestrzegają unijnych przepisów dotyczących traktowania zwierząt?
Nieważne - Wstrzymanie
8
Czy unijni decydenci powinni wspierać szybsze wycofywanie się z subsydiowania paliw kopalnych?
Ważne - Przeciw
9
Czy unijni decydenci powinni wyznaczyć wyższe cele w zakresie ograniczenia emisji metanu (która powstaje głównie przez produkcję paliw kopalnych i hodowlę zwierząt gospodarskich)?
Ważne - Przeciw
10
Czy UE powinna wprowadzić podatek od artkułów plastikowych oraz jednorazowego użytku i wesprzeć budżet unijny, aby w ten sposób ograniczyć użycie takich artykułów.
Ważne - Przeciw
11
Czy należy wprowadzić jednolity podatek dochodowy od osób prawnych na poziomie min.20% we wszystkich krajach UE?
Ważne - Przeciw
12
Czy powinien istnieć europejski organ upoważniony do egzekwowania przestrzegania przepisów podatkowych?
Bardzo ważne - Przeciw
13
Czy Unia powinna wprowadzić podatek od operacji finansowych?
Bardzo ważne - Przeciw
14
Czy powinien nastąpić większy wzrost wieloletniego budżetu UE na okres 2021-2027?
Bardzo ważne - Przeciw
15
Czy UE powinna wspierać finansowo drobnych rolników chroniąc ich przed niestabilnością cen produktów rolnych?
Ważne - Przeciw
16
Czy instytucje unijne powinny wspierać renegocjacje długu publicznego w najbardziej zadłużonych krajach?
Ważne - Przeciw
17
Czy Unia powinna wprowadzić wspólne przepisy dotyczące dochodu minimalnego, co mogłoby wpłynąć na wzrost poziomu minimalnych dochodów w niektórych państwach członkowskich?
Ważne - Przeciw
18
Czy decydenci unijni powinni podjąć bardziej zdecydowane działania w celu ograniczenia zawierania umów o pracę tymczasową?
Ważne - Wstrzymanie
19
Czy państwa członkowskie naruszające unijne przepisy dotyczące praworządności powinny podlegać sankcjom finansowym?
Bardzo ważne - Przeciw
20
Czy większościom parlamentarnym w parlamentach narodowych powinno przysługiwać prawo weta wobec unijnych projektów legislacyjnych?
Ważne - Wstrzymanie
21
Czy Europejska Unia Obronna powinna docelowo prowadzić do utworzenia Europejskich Sił Zbrojnych?
Bardzo ważne - Przeciw
22
Czy UE powinna dążyć do zacieśnienia stosunków handlowych ze Stanami Zjednoczonymi?
Ważne - Za
23
Czy UE powinna zakończyć politykę sankcji ekonomicznych wobec Rosji?
Ważne - Za
24
Czy unijni decydenci powinni podjąć środki w celu ograniczenia eksportu z Chin na rynek unijny?
Ważne - Przeciw
25
Czy Unia Europejska powinna wspierać niepodległość Palestyny i poprzeć ideę powstania dwóch państw?
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.