Autor |
RE: Pomoc szkolna |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 10-04-2011 18:29 |
|
|
Lion napisał/a:
Flaku napisał/a:
Swoją drogą jedna rzecz mnie ciekawi- skoro jesteś humanistom to dlaczego chodzisz do klasy mat-fiz?
bo 3 lata temu byłem lepszy z matmy, więc wybrałem taką klasę a nie inną
Aha czyli w ciągu 3 lat z matematyka zamieniłeś się w humanistę. Dobre |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 18:40 |
|
|
Flaku, Dziady i Pan Tadeusz są w programie gimnazjum, przynajmniej fragmentami
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 18:46 |
|
|
Flaku napisał/a:
Lion napisał/a:
Flaku napisał/a:
Swoją drogą jedna rzecz mnie ciekawi- skoro jesteś humanistom to dlaczego chodzisz do klasy mat-fiz?
bo 3 lata temu byłem lepszy z matmy, więc wybrałem taką klasę a nie inną
Aha czyli w ciągu 3 lat z matematyka zamieniłeś się w humanistę. Dobre
Nigdy nie byłem matematykiem W podstawówce było się dobrym ze wszystkiego, byłem na konkursach i ortograficznych i matematycznych i z tenisa stołowego, po prostu na koniec 6 klasy miałem 6 z matmy, a 5 z polskiego, więc tak zdecydowałem. A w klasie gimnazjum wg fizyczki jesteśmy materiałem na 1 klasie liceum, a wg matematyczki 3 w tej klasie z matmy to 5 w normalnej i wiem, że to nie dla mnie... Po prostu nie mam nawyku uczenia się, bo w podstawówce wszystko przyszło mi za łatwo. Gdy w gimnazjum trzeba było się przyłożyć ze ścisłych, to z polskiego niezbyt, interpretacja wierszy i obrazów, ortografia albo wypracowania są dla mnie po prostu łatwe (ojciec filolog, matka nauczycielka i pedagog, brat ojca pisze wiersze) i wygląda na to, że jednak jestem humanistą nawet w pełnym tego słowa znaczeniu, bo podobno humanizm to "prąd filozoficzny, etyczny i kulturowy, uznający człowieka za najwyższą wartość i podkreślający jego godność." - co pokrywa się z moimi religijnymi poglądami
panda napisał/a:
Flaku, Dziady i Pan Tadeusz są w programie gimnazjum, przynajmniej fragmentami
chodziło mi o fragmenty, bo nawet tych fragmentów całych nie zdzierżyłem
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 18:50 |
|
|
Czemu, Lion? Dziady są świetne, przeczytałam całe Co innego Pan Tadeusz -.-
Ale podobnie jak Ty, kompletnie nie mam nawyku uczenia się i po prostu tego nie robię
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 10-04-2011 19:25 |
|
|
panda napisał/a:
Czemu, Lion? Dziady są świetne, przeczytałam całe
"Dziady" rzeczywiście nie takie złe i jak przerabialiśmy na lekcji rok temu bodajże to nawet było ciekawe i w sumie gdybym o tym wiedział wcześniej to może bardziej bym się tym zainteresował, a tak to skończyło się na niedoczytanym do końca streszczeniu Podobnie "Zbrodnia i kara" Tak czy siak lektury są dla frajerów, bo większość to są zwykłe gówna napisane przez jakiś pseudoartystycznych pijaków |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 20:20 |
|
|
to Lionie humanisto powodzenia na bezrobociu w przyszłości |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 20:22 |
|
|
Flaku napisał/a:
panda napisał/a:
"Dziady" rzeczywiście nie takie złe i jak przerabialiśmy na lekcji rok temu bodajże to nawet było ciekawe i w sumie gdybym o tym wiedział wcześniej to może bardziej bym się tym zainteresował, a tak to skończyło się na niedoczytanym do końca streszczeniu Podobnie "Zbrodnia i kara" Tak czy siak lektury są dla frajerów, bo większość to są zwykłe gówna napisane przez jakiś pseudoartystycznych pijaków
Fajnie wiedzieć, że jestem frajerką, bo mi się większośc lektur podoba.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 20:29 |
|
|
April napisał/a:
Flaku napisał/a:
panda napisał/a:
"Dziady" rzeczywiście nie takie złe i jak przerabialiśmy na lekcji rok temu bodajże to nawet było ciekawe i w sumie gdybym o tym wiedział wcześniej to może bardziej bym się tym zainteresował, a tak to skończyło się na niedoczytanym do końca streszczeniu Podobnie "Zbrodnia i kara" Tak czy siak lektury są dla frajerów, bo większość to są zwykłe gówna napisane przez jakiś pseudoartystycznych pijaków
to ja też frajerem jestem bo akurat te co wymienił Flaku to są chyba jedne z lepszych lektur("Dziady" ) a "Zbrodnia i kara" to chyba najlepsza lektura szkolna
Edytowane przez adi1991 dnia 10-04-2011 20:29 |
|
Autor |
shimano
Użytkownik
Postać: Spamer
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 20:34 |
|
|
adi1991 napisał/a:
April napisał/a:
Flaku napisał/a:
panda napisał/a:
to ja też frajerem jestem bo akurat te co wymienił Flaku to są chyba jedne z lepszych lektur("Dziady" ) a "Zbrodnia i kara" to chyba najlepsza lektura szkolna
szkolne lektury może nie są aż tak zle no ale jak ma się do wyboru pomiędzy imprezowaniem a nauką to trzeba się kierować zasadą :
" są w życiu rzeczy ważne i ważniejsze " i przeczytać pierwsze lepsze strzeszczenie |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-04-2011 12:04 |
|
|
Jest sprawa
Mój zaiste pechowy rocznik musi robić tzw. projekty edukacyjne. Część klasy ma projekt pt. "Co wiemy o miłości mając naście lat?". Muszą zebrać opinie młodzieży na temat miłości. Zwykle moja mania MP traktowana jest przez klasę jako lekkie wariactwo, lecz tym razem, gdy bezradnie stwierdzili, że nie mają skąd tego wziąć, a ja stwierdziłam z cwaniackim uśmieszkiem: "Zapytam ludzi na Mistrzu Przetrwania", musieli w duchu przyznać, że jednak i z naszego forum bywa pożytek
Chodzi o to, by userzy do 16 lat (włącznie) napisali krótką wypowiedź na temat "Co sądzisz o miłości?". Okropnie ogólne zagadnienie, ale co tam. Piszcie tu lub na pw do mnie czy gdzie tam chcecie (). Nie potrzeba tego dużo. Około trzech wypowiedzi będzie dobrze
Pomożecie?
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-04-2011 13:58 |
|
|
Veronku, mogę odebrać sobie kilka lat i udzielić ci odpowiedzi?
|
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-04-2011 18:59 |
|
|
Yyy... eee... ooo.... tak. Tylko obawiam się, że nauczyciele z mojej szkoły nie są przyzwyczajeni do przejawów inteligencji ze strony młodzieży, więc postaraj się ograniczyć swoje zasoby mózgowe (inaczej pomyślą, że od mamy wzięli, już ja ich znam)
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-04-2011 19:35 |
|
|
vV, to dlatego się zainteresowałaś moją wypowiedzią na czacie! Oczywiście, że napiszę
|
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 19:45 |
|
|
Mam już trzy. Dzięki wszystkim
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:30 |
|
|
Ja Ci wyślę jutro jeszcze!
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-05-2011 20:07 |
|
|
Jako że tonący brzytwy się chwyta, piszę do Was, bo jesteście moją ostatnią deską ratunku. Udało nam się wykraść czysty egzemplarz sprawdzianu z historii, ale nikt z mojej klasy, nikt ze 100 innych osób z reszty trzecich klas nie jest w stanie zrobić jednego z zadań. Piszemy sprawdzian jutro. Zależy mi bardzo na pełnych odpowiedziach, bo walczę o świadectwo z paskiem
Rozchodzi się tylko i wyłącznie o zadanie 11.
http://img153.imageshack.us/img153/5965/spr4s.jpg
Z góry dzięki.
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 10-05-2011 20:10 |
|
|
Bardzo słabo widać. Ale dla mnie na pierwszy rzut oka to 1) Mazowiecki 2) Wałęsa 4) Michnik(?) Poszukam lepszego zdjęcia jakby co
edit: 3) Geremek chyba 5) Czesław Kiszczak chyba (albo Kwaśniewski?)
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Edytowane przez Lincoln dnia 10-05-2011 20:15 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-05-2011 20:12 |
|
|
No właśnie szukaliśmy lepszego, wyraźniejszego, ale nie ma nic
Dzięki za te trzy!
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 10-05-2011 20:17 |
|
|
Tu masz lewą stronę w dobrej jakości: http://g.pwn.pl/f/img/3/d88i6026.jpg Więc 1) Mazowiecki 2) Wałęsa 3) Geremek 5) Kwaśniewski sądząc po fryzurze
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Edytowane przez Lincoln dnia 10-05-2011 20:19 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-05-2011 20:18 |
|
|
W życiu bym nie powiedziała, że to to samo zdjęcie, tylko z innej perspektywy dzięki!
|