Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 19 2025 21:30:17 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 8
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:40:11
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 3 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal14 weeks
Lion15 weeks
Lincoln21 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Inne | HydePark
Strona 9 z 20 << < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Autor RE: Euro 2016
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 12-06-2016 15:50
oczywiście wystarczy, że Niemcy wygrają wszystko, a Irlandia płn. wszystko przegra i w przypadku naszego remisu z Ukrainą o 2 miejscu decydują gole. Scenariusz bardzo prawdopodobny smiley

Modric ładnie zajebał smiley

Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-06-2016 16:55

zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-06-2016 17:00
Skład:

Szczęsny - Piszczek, Glik, Pazdan (xD), Jędrzejczyk (xD) - Błaszczykowski, Mączyński (xD), Krychowiak, Kapustka (xD) - Milik, Lewandowski

Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-06-2016 18:51
Miazdzymy NIR pod każdym względem oprócz skuteczności (Milik niestety), jestem pewien ze w drugiej polowce zaatakujemy jeszcze śmielej, może wejdzie Peszko (chociaż w sumie Kapustka gra fajnie i szkoda by bylo), Zieliński albo nawet Grosicki i cos wpadnie smiley

Edytowane przez Lion dnia 12-06-2016 18:54
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-06-2016 19:52
Najbardziej mnie ciekawi jak Irlandczycy z Polnocy wypadna na tle Niemiec, bo Niemcy powinni ich rozklepac z 5:0 jeśli zagrają z zaangażowaniem

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 12-06-2016 19:53
JEBAĆ FRAJERÓW

Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-06-2016 20:03
smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-06-2016 20:25
kurde, tak oglądałem ten mecz i pierwszy raz na dużej imprezie, którą oglądam(a to już 4 gdzie są Polacy) miałem niemal pewność, że Polacy nie spierdolą, brawo dla Nawałki, że to poukładał i poza Pazdanem każdy zasługuje na pochwałęsmiley
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 12-06-2016 20:29
Były dwie sytuacje ("typowy Pazdan" i rzut wolny) kiedy faktycznie mogło się to źle skończyć, ale ogólnie było nad wyraz dobrze. Jedynie szkoda, że tylko 1:0 i niepotrzebne nerwy w końcówce smiley No i pytanie czy Grosicki z Niemcami, czy może jednak znowu Kapustka? smiley

mrOTHER
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 13-06-2016 01:12
rzut wolny też z winy Pazdana

Szczęsny - Piszczek, Glik, Pazdan (xD), Jędrzejczyk (xD) - Błaszczykowski, Mączyński (xD), Krychowiak, Kapustka (xD) - Milik, Lewandowski

nie jestem wielkim fanem Mączyńskiego ale bez przesady z tym znęcaniem się nad nim, asysta drugiego stopnia i całkiem sprawne "łatanie dziur", które występują przy grze z dwoma środkowymi pomocnikami. Doceńcie to. W tym ustawieniu nawet Kroos wyglądałby przeciętnie. Kapustka? Poważny kandydat, aby wygryźć ze składu Grosika albo Kubę. Kto by pomyślał, że na skrzydłach będziemy mieli... kłopot bogactwa. Jędza? Bardzo dobry w ofensywie, choć brakuje lewej nogi. Jedynie ten Pazdan... dobrze, że Irlandczycy nie mieli okazji go przetestować.

Podobno na Niemcy ma wyjść "zupełnie inny skład" (mówił to Kołtoń, który jest z reguły świetnie poinformowany). Jodłowiec? Bez Milika a z Zielińskim? Salamon? Grosik?

Najbardziej mnie ciekawi jak Irlandczycy z Polnocy wypadna na tle Niemiec, bo Niemcy powinni ich rozklepac z 5:0 jeśli zagrają z zaangażowaniem

Z tym 5:0 bez przesady. Bardziej ciekawi mnie mecz Ukraina-Irlandia Płn, bo ten mecz zweryfikuje siłę ofensywną Ukrainy. Z Niemcami wyglądało to całkiem dobrze, ale szczerze? Tak jak obie drużyny grały efektownie w ataku, tak grały cholernie nieefektywnie w defensywie. I na moje to z Niemcami Lewy będzie miał dużo miejsca, może odpalić.

kurde, tak oglądałem ten mecz i pierwszy raz na dużej imprezie, którą oglądam(a to już 4 gdzie są Polacy) miałem niemal pewność, że Polacy nie spierdolą, brawo dla Nawałki, że to poukładał i poza Pazdanem każdy zasługuje na pochwałę

2012, 2008, 2006... 2002 nie pamiętasz? W ogóle zauważyłem, że moi rówieśnicy często tak mówią, np. Milik albo Zieliński (zabrzmiało jakby byli moimi kolegami z klasy smiley ), któryś z nich albo nawet obaj, mówili że Korei za bardzo nie pamiętają, a ja pamiętam doskonale każdy mecz... Gorzej z eliminacjami, to fakt.

Co do dzisiejszego meczu... Niby mogło być lepiej, ale 4 lata temu byśmy tego nie dowieźli. Konsekwentna, RÓWNA gra przez całe 90 minut. Żadnych przestojów, które zdarzały nam się nawet z Gruzją (to akurat wyraźna tendencja od meczu z Irlandią w Warszawie). Ogólnie rzecz biorąc - dominacja, do potwierdzenia której zabrakło drugiej bramki. Brawo. Z Niemcami nic nie musimy (swoją drogą awans z 2 miejsca może być bardziej opłacalny, bo chyba najłatwiejszym przeciwnikiem byłaby druga drużyna z A, a nie trzecia z innych grup), ale możemy, żeby być spokojniejszymi przed Ukrainą.

The maze isn't meant for you...

Edytowane przez mrOTHER dnia 13-06-2016 01:16
zagubieni.org/darlton.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-06-2016 10:21
Kapustka był najlepszy w naszej drużynie, niby nagrode dostał Krycha, ale to ciężko porównać bo inne zadania i inny styl gry, no i Krycha pokazał po prostu swój światowy poziom (podobnie jak Lewy, który tym razem nie grą w piłkę, a samym nazwiskiem i ustawianiem się robił miejsce Milikowi, bo jak jego kryje trzech, to wiadomo było że Milik będzie miał najwięcej okazji), a Kapustka jednak błysnął niebywale jak na 19-latka i zachwycają się nim zagraniczne media (nie tylko Linekery czy Ferdinandy, ale nawet na angielskich forach sportowych które przeglądałem Kapustka jest wymieniany najczęściej ("who is that Kaputska guy?"smiley, więc obiektywnie rzecz biorąc naprawdę został zauważony).
Ja sobie nie przypominam 19-latka z Polski, który tak by się pokazał. Jako uzasadnienie porównam go z naszymi najlepszymi zawodnikami ostatnich lat.

Lewy w jego wieku grał i błyszczał, ale w Zniczu w I lidze, gdy o sile ataku w naszej reprze wciąż stanowili Żurawski, Brożek, Smolarek, czy Jeleń. W Lechu pojawił się na krótko przed 20 urodzinami, a niedługo po nich debiutował w reprze. Na pierwszy turniej pojechał w wieku 23 lat.

Milik przed 20 rokiem życia grzał ławę w Bayerze (0 goli) i był wypożyczany na cały sezon do jakichś Augsburgów (2 gole), chociaż podobnie jak Kapustka stanowił o sile repry, tyle że U-21. Milik debiutował w kadrze A w wieku 18 lat, ale do 20 roku życia zagrał 6 razy i strzelił tylko 1 gola (więc Kapustka ma lepszy bilans od naszych obu topowych napastników, bo strzelił już 2 gole i zagrał w 8 meczach). Milik na turnieju oczywiście debiutuje, mając 22 lata.

Kuba w tym wieku dopiero co przeszedł do Wisły na wiosnę i od razu zdobył mistrzostwo, tyle, że tamta Wisła to był najmocniejszy polski klub w tym stuleciu. W reprze debiutował dopiero w wieku 20 lat, a pierwsze mistrzostwa zaliczył w wieku... 26.

Piszczu do 22 roku życia był na wypożyczeniu z Herthy do Zagłębia, gdzie robił rajdy jako skrzydłowy napastnik (a na mistrzostwach Europy do lat 19 został królem strzelców, co skutkowało wspomnianym transferem do Herthy i natychmiastowym wypożyczeniem do Ekstraklasy). W reprze debiutował w wieku 21 lat, a pierwszy turniej zaliczył mając 23.

Krychowiak jako nastolatek grał w 3 lidze francuskiej. W reprze zaliczył 1 mecz z Serbią w ligowych składach (a na następny musiał czekać aż 3 lata). Jego wyczynem w młodzieżówce U-20 jest słynny gol z wolnego przeciwko Brazylii w wieku 17 lat. Debiutuje na mistrzostwach w wieku 26 lat.

Grosicki był zawodnikiem Legii, wypożyczonym do szwajcarskiego Sion. W reprze zaliczył 2 mecze. W tamtym czasie bardziej niż piłką był zainteresowany hazardem i robieniem sobie niebezpiecznych długów wobec ludzi (właśnie jako 19-latek musiał odwiedzić klinikę specjalizującą się w uzależnieniach). Natomiast co do jego przygody ze Szwajcarią zacytuję wikipedią i pozostawię to bez komentarza: "Grosicki nie potrafił wykorzystać swojej nowej szansy. Mieszkając na terenie stadionu, kilka razy z rzędu spóźnił się na trening, dwa razy spowodował też stłuczkę samochodową, nie mając prawa jazdy. Nikt nie potrafił do niego dotrzeć, bo zrezygnował z opłacanych przez klub lekcji francuskiego. Działacze Sionu zawiedli się na nim i postanowili zrobić mu na złość. Wykorzystali jego naiwność i ignorancję, podkładając napisany po francusku dokument, w którym Grosicki zrzekał się swoich zarobków do końca roku."
Grosicki debiutował na mistrzostwach w wieku 24 lat w przegranym meczu z pepikami.

Szczęsny był też wypożyczony, z Arsenalu (1 występ w pucharze) do trzecioligowej Brentford (grał cały sezon i się wyróżniał). W reprze zaliczył 1 mecz i na kolejny musiał czekać 2 lata. Debiutował na mistrzostwach w wieku 22 lat.

Glik w tym wieku grał w Realu Madryt C, jednak nie miał szans na przebicie i po 20 roku życia grał w Piaście. Zadebiutował w wieku 21 lat w Pucharze Króla Tajlandii za Smudy. Debiutuje na mistrzostwach w wieku 28 lat.

Fabiański był rezerwowym w Legii, bo nie miał szans na wygranie rywalizacji z Borucem, który w tym czasie podgryzał Dudka w kadrze A. Obaj pojechali na mistrzostwa świata (Fabiański w wieku 21, Boruc w wieku 26), tyle że Fabiański nie zadebiutował na mistrzostwach także podczas Euro 2008 i wiele na to wskazuje, że nigdy nie zadebiutuje (chyba, że Szczęsnemu coś się stanie). Za to Boruc jako nastolatek już był w Legii, ale bronił w drugiej drużynie i był wypożyczany choćby do Dolcanu Ząbki. Na debiut w kadrze musiał czekać do 24 roku życia.

Tymczasem Kapustka: 8 meczów, 2 gole, zakwalifikowanie się z przeciętnym polskim klubem do europejskich pucharów, czynny udział w pierwszej wygranej Polski na Euro w historii, nadzieje na podobną rolę w dalszej fazie turnieju oraz na zagraniczny transfer po mistrzostwach. Jeśli to nie jest talent na lata, który wypełni lukę po Kubie, to będzie spore zaskoczenie i zawód. Najlepsze jest to, ze gdyby nie uraz Grosickiego, a nawet Wszołka i Rybusa, to Kapustka by w tym meczu nie zagrał, więc też można powiedzieć, że lepszego skutku te kontuzje nie mogły mieć. Teraz Nawałka musi mieć niezły ból głowy, bo na Niemców ma 3 skrzydłowych, którzy zasługują na pierwszy skład (z zaznaczeniem, że Kapustka grywa w środku, tyle że akurat z Niemcami można się spodziewać gry 2 defensywnymi pomocnikami, czyli Krycha i Jodłowiec albo znów Mąka z większymi zadaniami defensywnymi, ale wciąż potrafiący grać do przodu, bo stawiać na samą destrukcję też będzie niebezpiecznie..jeśli Mączyński zagra też z Niemcami, to na Ukrainę spodziewam się z kolei Zielińskiego).

Z Niemcami nic nie musimy, ale możemy spokojnie powalczyć o dobry rezultat... Jestem pewien, że oni boją się nas zdecydowanie bardziej, to na nich ciąży ogromna presja, a my jesteśmy tym groźnym niewygodnym średniakiem z aspiracjami.. Ponieważ tracili w ostatnim czasie sporo goli, z Ukrainą nie stracili, z NIRem raczej nie stracą, my mamy wiatr w żaglach, wydaje mi się, że coś strzelimu.. myślę, że można się realnie zakręcić w okolicach remisu, o ile Pazdan się nie spali (niestety nie rozumiem dlaczego wygrywa rywalizację z Salamonem, może jest lepszy na treningach, ale co z tego, skoro w reprze się wyraźnie gubi i jest najmniej pewnym punktem, a spokój Salamona podkreśla każdy) i o ile nas nie zgniotą środkiem pola (bo środek mają teraz może najlepszy na świecie i to bez Guendogana i Reusa).

Edytowane przez Lion dnia 13-06-2016 10:32
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-06-2016 10:44
mrOTHER napisał/a:

2012, 2008, 2006... 2002 nie pamiętasz? W ogóle zauważyłem, że moi rówieśnicy często tak mówią, np. Milik albo Zieliński (zabrzmiało jakby byli moimi kolegami z klasy smiley ), któryś z nich albo nawet obaj, mówili że Korei za bardzo nie pamiętają, a ja pamiętam doskonale każdy mecz... Gorzej z eliminacjami, to fakt.

pamiętam(nawet euro 2000 pamiętam już), jakoś nie wiem czemu ale nie policzyłem ostatniego euro, które widocznie staram się wyprzeć z mej pamięci ze względu na żałosną grę, parodystę na ławce trenerskiej oraz piłkarzy którzy nawet po polsku nie umieli gadać a grali w reprezentacji co jest tak debilne jak tłumaczenia Smudy

Co do zaś postu Liona o Kapustce to trochę śmieszy mnie to nagłe spuszczanie się nad nim. Zagrał dobry mecz, ale to tyle. Teraz trzeba ciężko pracować bo za kilka lat ktoś może napisać, że Lewandowski w wieku 25 lat strzelił Realowi 4 gole w półfinale ligi mistrzów, a Kapustka siedzi na ławce w Lechii Gdańsk po nieudanych epizodach w silnym klubie zachodnim, plus kilkoma sezonami w słabszych klubach.
Edytowane przez adi1991 dnia 13-06-2016 10:49
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-06-2016 10:55
Mnie może śmieszyć twoja krótkowzroczność smiley wiadomo, że musi pracować i jeszcze miec szczescie do trenerów, co nie zmienia faktu jak perspektywicznym jest on zawodnikiem.

Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-06-2016 10:57
Btw.

http://ofsajd.onet.pl/faceci/joachim-loew-znow-to-zrobil/y1vqcb

smiley

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 13-06-2016 11:07
lol

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-06-2016 11:10
Lion napisał/a:
Mnie może śmieszyć twoja krótkowzroczność smiley wiadomo, że musi pracować i jeszcze miec szczescie do trenerów, co nie zmienia faktu jak perspektywicznym jest on zawodnikiem.

Ja nie twierdzę, że źle skończy, ale też nie twierdzę że zostanie gwiazdą nawet w średnim zachodnim klubie. Zbyt wielu piłkarzy widziałem co błysnęli tylko w jednym sezonie czy nawet kilku meczach by podniecać się Kapustką. Potrzeba ciężkiej pracy by być kimś w piłce bo bycie perspektywicznym dziś nie wystarczy, a ludzie spuszczają się nad nim jakby Polacy zdobyli mistrzostwo Europy, a Kapustka został MVP turnieju.
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 13-06-2016 11:21
Nie no po prostu polaczki się podniecają, bo Lineker i Ferdinand pochwalili Kapustkę na twitterze, co nie zmienia faktu, że naprawdę pokazał klasę smiley

Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-06-2016 16:53
szkoda pepików, bo my jakbyco gramy po rozjebaniu Szwajcarii/Rumunii z pierwsza druzyna z tej grupy i tak to by Chorwacja miala wieksze szanse, a tak to moze jednak Hiszpania, ktora klepie bez sensu, ale jednak rozklepuje rywala

Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-06-2016 17:06
Najlepsi strzelcy w historii Euro:

1. Michel Platini - 9
2. Alan Shearer - 7
3. Zlatan Ibrahimović - 6
3. Ruud van Nistelrooy - 6
3. Patrick Kluivert - 6
3. Nuno Gomes - 6
3. Thierry Henry - 6
3. Cristiano Ronaldo - 6

Ibra do boju smiley

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-06-2016 18:00
Lion napisał/a:
Najlepsi strzelcy w historii Euro:

1. Michel Platini - 9
2. Alan Shearer - 7
3. Zlatan Ibrahimović - 6
3. Ruud van Nistelrooy - 6
3. Patrick Kluivert - 6
3. Nuno Gomes - 6
3. Thierry Henry - 6
3. Cristiano Ronaldo - 6

Ibra do boju smiley

żaden raczej Platiniego nie dogoni bo pada mało bramek(co przy dość wyrównanym poziomie nie jest dziwne), a po drugie Ibra i Cristiano mają raczej za słabe zespoły choć ten drugi ma chociaż słabą grupę
Strona 9 z 20 << < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum