No właśnie. Generalnie media w Polsce nie są obiektywne, więc dla pełnego oglądu trzeba czytać/oglądać albo chociaż śledzić co mówią media z lewa i prawa. A minister ograniczył tę listę do pism z jednej strony barykady...
O. Tu mi się przypomniała jedna fajna rzecz... Trafiłem przypadkiem na TVN24 na materiał o imigrantach molestujących kobiety w Niemczech. Wypowiadała się jakaś Niemka...
- Gdy moja partnerka próbowała się wyrwać, próbowali ją okraść.
Przełączyłem po chwili na TV Republika, tam leciał dokładnie ten sam materiał. Tłumaczenie:
- Gdy moja KOLEŻANKA próbowała się wyrwać, próbowali ją okraść.
Z PiSem główny problem jest taki - rzeczy które w naszym państwie dobrze wyglądały na papierze a w praktyce funkcjonowały źle PiS "naprawił" ustawami tak, że teraz źle wyglądają także oficjalnie, w teorii.
Na przykład:
-media był niby "publiczne" a teraz są praktycznie jawnie kontrolowane przez partię rządzącą;
- obsadzanie stanowisk w administracji niby w drodze konkursów a w rzeczywistości często po znajomości albo z klucza politycznego, teraz już nie ma konkursów i jest obsadzanie jawnie po znajomości lub z klucza politycznego )
O poprawie funkcjonowania Trybunału Konstytucyjnego tak żeby maksymalnie utrudnić mu orzekanie i uprzykrzyć życie sędziom już nie wspomnę...
Na papierze to i gówno może ładnie wyglądać i do tego nie śmierdzi.
Media to od lat są podporządkowane partii aktualnie rządzącej tylko nagle robią raban bo opcja się nie zgadza, która je kontroluje. Co do stanowisk to podobnie. Od lat jest tak, że od pewnego poziomu stołka wymiana jest co 4 lata bo to stanowiska partyjne i nie liczą się tam kompetencje. A to, że był konkurs czy go nie było to dla mnie bez różnicy bo i tak wiadomo, że wygrał ten co miał wygrać. Zresztą była jakoś ze 2/3 lata temu dość głośna sprawa, że ktoś kto nie miał wygrać konkursu go wygrał i musieli go robić drugi raz. Czy to jest mniej chore od tego co robi PiS? Nie, a PiS chociaż nie pali aż takiego głupa.
Co do zaś trybunału konstytucyjnego to po pierwsze go w ogóle sejm nie powinien wybierać(a jak już to większością 2/3 głosów by musieli się dogadywać bardziej) bo co mi za różnica czy trybunał ma PiS czy PO jak w obu przypadkach ten trybunał jest gówno wart. Poza tym ten trybunał musiał nieźle "pracować" skoro ma tyle spraw zaległych(wiem, że zaraz mi ktoś zacznie pisać, że oni muszą wszystko dokładnie sprawdzić pod względem prawnym itp.) ale jak można sobie zrobić takie zaległości, że teraz jak przyjmą ustawę to ten trybunał będzie ją rozpatrywać za 3 lata? Toż to w prywatnej firmie za takie opierdalanie się już dawno by ten cały trybunał wyleciał ze stanowisk.
Na koniec o tej twojej wypowiedzi o różnym przedstawianiu tych samych rzeczy. Dla mnie obie telewizje przez ciebie wymienione są gówniane bo nigdzie nie ma choć krzty obiektywizmu. Zresztą jak ostatnio pisałem też chyba tutaj dziennikarzom w Polsce w dupach się poprzewracało i wydaje im się, że oni są od kreowania opinii zamiast od przedstawiania ich z różnych stron starając się być bezstronnym.
jedna i druga strona tego konfliktu są siebie warci, ale ja dalej mam wrażenie, że aktorzy powinny zająć się graniem w filmach/serialach/teatrach, a dziennikarze dziennikarstwem bo oni mogą mieć prywatne opinie ale powinni je zachować raczej dla siebie a być oceniani po swojej rzetelności czy na podstawie talentu jaki prezentują
Edytowane przez adi1991 dnia 27-01-2016 12:33
Leworęczność wynika z silniejszego rozwoju prawej półkuli mózgu, co objawia się nie tylko w częstszym używaniu lewej ręki, lecz także w lepszym i sprawniejszym funkcjonowaniu całej lewej strony ciała.
Ale to chyba chodzi o coś innego rzeczywiście
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.