Autor |
RE: Pomoc szkolna |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 18:39 |
|
|
Ja optykę właśnie skończyłam i nie rozumiem kompletnie nic, a fizyki jądrowej nawet nie zacznę bo jutro nie mamy zajęć ze względu na szóstoklasistów a w czwartek pani jest na wycieczce, także nie tylko Ty
W sumie to powinnam chyba sobie przypomnieć, zwłaszcza że humana nie piszę i mam na to czas, ale chyba olewam fizykę
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 18:41 |
|
|
No, ale bez przesady, nie przerobiliśmy ani jednego tematu, a to jest cała książka tego.. A mamy tylko jedną lekcję fizyki przed egzaminami.. Ja sobie tego nie wyobrażam..
Dlaczego nie piszesz z humana? |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 18:43 |
|
|
Laureat
myślę że fizyka jądrowa nie wystąpi. raczej CKE tego nie lubi, wolą energię albo prund.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 18:49 |
|
|
Gratuluję
Ja i tak mało fizyki się spodziewam, rok temu było właśnie dużo chemii i fizyki, więc czuję, że nam dadzą większą ilość matematyki.. i cóż.. To w zasadzie lepiej. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 18:55 |
|
|
NIE, WSZYSTKO TYLKO NIE MATMA.
Biologii i chemii mogą dać duużo, bo nauczycielki mnie cisnęły przez trzy lata bardzo, więc trochę umiem Geografię to ogarniam wgl bez nauki także spoko
Edytowane przez panda dnia 04-04-2011 18:55 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 21:32 |
|
|
My z fizyki nie zrobiliśmy połowy materiału. Przy prądzie jesteśmy, więc spoko oko nie drżyjcie portków
W ogóle jak egzaminy próbne mi wychodziły w miarę ok (ostatni human 46, niemiec 47, mata 25), tak nagle zaczęłam się obawiać o to, jak napiszę I mam świadomość, że coś muszę powtórzyć, tylko za cholerę nie wiem co.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 21:40 |
|
|
agusia napisał/a:
My z fizyki nie zrobiliśmy połowy materiału. Przy prądzie jesteśmy, więc spoko oko nie drżyjcie portków
W ogóle jak egzaminy próbne mi wychodziły w miarę ok (ostatni human 46, niemiec 47, mata 25), tak nagle zaczęłam się obawiać o to, jak napiszę I mam świadomość, że coś muszę powtórzyć, tylko za cholerę nie wiem co.
My z fizyki zrobiliśmy już dawno wszystko, a od dwóch miesięcy na lekcjach robimy powtórki z całych trzech lat jako mat-fizowa klasa ale po moich wynikach z próbnych - ang 47, human 44 i ścisły 32 wynika że i tak mało z tego ogarniam bo wszystkie fizyczne zadania źle miałem fizyka będzie dla mnie najtrudniejsza, a tuż za nią chemia z biologią... no i władców sobie trzeba powtórzyć reszta raczej opanowana
Edytowane przez Lion dnia 04-04-2011 21:41 |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 22:24 |
|
|
jak chcecie coś o prądzie to chętnie pomogę, w końcu elektronik jestem tak jakby...
Edytowane przez Dexter dnia 04-04-2011 22:25 |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 05-04-2011 16:29 |
|
|
Dexter napisał/a:
jak chcecie coś o prądzie to chętnie pomogę, w końcu elektronik jestem tak jakby...
Hmm to ty nie jesteś na technik informatyk? Albo mi się coś pomyliło |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-04-2011 17:25 |
|
|
Flaku napisał/a:
Dexter napisał/a:
Hmm to ty nie jesteś na technik informatyk? Albo mi się coś pomyliło
Elektronik Flaczku, elektronik |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 05-04-2011 18:05 |
|
|
Dexter napisał/a:
Flaku napisał/a:
Dexter napisał/a:
Elektronik Flaczku, elektronik
Jestem prawie przekonany, że na z24 pisałeś, że informatyk |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-04-2011 18:14 |
|
|
Flaku napisał/a:
Dexter napisał/a:
Flaku napisał/a:
Dexter napisał/a:
Elektronik Flaczku, elektronik
Jestem prawie przekonany, że na z24 pisałeś, że informatyk
To sobie przeczytaj jeszcze raz i uważnie |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 11:09 |
|
|
Mam nadzieję, że nie będzie wypracowania związanego z lekturą, bo przeczytałem tylko Balladynę i Opowieść Wigilijną (oba w podstawówce), Zemstę, Starego Człowieka i Romeo i Julię Krzyżaków, Dziadów i Tadeusza niecałych ale jak będzie jakaś rozprawka ogólna o współczesnym świecie albo dobro i zło albo coś w ten deseń to będzie ok też powtórzyłem wzory fizyczne i figur przestrzennych a reszta to będzie zdanie się na strzelanie, wiedzę ogólną (podobno wygrałem quiz z tego) i też szczęście się przyda... moje oczekiwania minimum: angielski 45, human 40, ścisły 30 z takimi wynikami i ocenami rzędu 3/4 gdzieś się pewnie dostanę, mimo że mi nie zależy na świetlanej przyszłości naukowca i studiach, to nie chcę trafić do szkoły dla jakichś totalnych oszołomów, chciałbym do takiej pomiędzy taką świetną a kiepską
Edytowane przez Lion dnia 10-04-2011 11:15 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 13:25 |
|
|
Lion napisał/a:
ale jak będzie jakaś rozprawka ogólna o współczesnym świecie albo dobro i zło albo coś w ten deseń to będzie ok
W gim chyba nie dają takich typowych o jednej lekturze . W moim roczniku był badziewny temat o ogrodach
"Świat bez piękna ogrodów byłby znacznie uboższy" -->
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 14:12 |
|
|
O MATKO Umba, o czym tam napisałeś?
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 14:30 |
|
|
Wszyscy pisali o Tajemniczym Ogrodzie , ale ja nie, bo nic nie pamiętałem z tej książki, tzn. chociażby imion bohaterów.
I w sumie teraz nie pamiętam w ogóle do czego się odwołałem nie licząc takich zwykłych przykładów. Chyba do jakiejś lektury, ale nie pamiętam
(ogólnie w poleceniu było, żeby odwołać do jednej rzeczy z arkuszu, potem jedno to wymyśliłem, że Gośka z M jak Miłość projektuje ogrody i kocha tą pracę , ale książek do których nawiązałem nie pamiętam )
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 15:11 |
|
|
U nas w szkole lektury są tak przemaglowane, że każdy najbardziej chce lektury Gdybym pisała, na pewno najbardziej chciałabym opowiadania twórczego, ale tego chyba jeszcze nigdy nie było i wątpię że się pojawi
A jeśli chodzi o ogrody - z literatury to prościzna, Biblia
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 15:15 |
|
|
Umbastyczny napisał/a:
Wszyscy pisali o Tajemniczym Ogrodzie , ale ja nie, bo nic nie pamiętałem z tej książki, tzn. chociażby imion bohaterów.
I w sumie teraz nie pamiętam w ogóle do czego się odwołałem nie licząc takich zwykłych przykładów. Chyba do jakiejś lektury, ale nie pamiętam
(ogólnie w poleceniu było, żeby odwołać do jednej rzeczy z arkuszu, potem jedno to wymyśliłem, że Gośka z M jak Miłość projektuje ogrody i kocha tą pracę , ale książek do których nawiązałem nie pamiętam )
lol, pamiętam ten temat o ogrodach oczywiście ja też nie odwołałem się do "Tajemniczego ogrodu" bo ja nawet tej książki nigdy na oczy nie widziałem do tej pory |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 10-04-2011 18:03 |
|
|
Lion napisał/a:
Mam nadzieję, że nie będzie wypracowania związanego z lekturą, bo przeczytałem tylko Balladynę i Opowieść Wigilijną (oba w podstawówce), Zemstę, Starego Człowieka i Romeo i Julię Krzyżaków, Dziadów i Tadeusza niecałych ale jak będzie jakaś rozprawka ogólna o współczesnym świecie albo dobro i zło albo coś w ten deseń to będzie ok też powtórzyłem wzory fizyczne i figur przestrzennych a reszta to będzie zdanie się na strzelanie, wiedzę ogólną (podobno wygrałem quiz z tego ) i też szczęście się przyda... moje oczekiwania minimum: angielski 45, human 40, ścisły 30 z takimi wynikami i ocenami rzędu 3/4 gdzieś się pewnie dostanę, mimo że mi nie zależy na świetlanej przyszłości naukowca i studiach, to nie chcę trafić do szkoły dla jakichś totalnych oszołomów, chciałbym do takiej pomiędzy taką świetną a kiepską
Tylko? Ja w gimnazjum nie przeczytałem żadnej lektury, tylko na streszczeniach jechałem, a test miałem zdany z bardzo dobrym wynikiem To są brednie, że trzeba cokolwiek czytać. Wystarczy dobre streszczenie Inna sprawa to jest to, że ja miałem też dużo szczęścia, bo miałem na teście bodajże "Kamienie na szaniec", czyli lekturę, którą przerabiałem jakiś miesiąc przed egzaminem, ale to nie zmienia faktu, że swoją całą wiedzę opierałem na kilku stronach streszczenia Tak w ogóle to Ty masz w gimnazjum "Dziady" i "Pana Tadeusza"? To jest chyba program dla szkół średnich
Swoją drogą jedna rzecz mnie ciekawi- skoro jesteś humanistom to dlaczego chodzisz do klasy mat-fiz?
Edytowane przez Flaku dnia 10-04-2011 18:12 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-04-2011 18:27 |
|
|
Flaku napisał/a:
Swoją drogą jedna rzecz mnie ciekawi- skoro jesteś humanistom to dlaczego chodzisz do klasy mat-fiz?
bo 3 lata temu byłem lepszy z matmy, więc wybrałem taką klasę a nie inną
|
|