Autor |
Seriale |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2010 18:47 |
|
|
Pomyślałam, że przyda nam się temat gdzie możemy porozmawiać o doktorze House, Gotowych na wszystko, HIMYM, Frigde, Greys Anatomy, Scrubs, The Event, V, Merlinie, FF, Dexterze, White Collar, CSI i wszystkich innych serialach które podbiły nasze serca!
Ja aktualnie oglądam 1x01 Persons Unknown i już mi się podoba, zapewne kolejne odcinki również zobaczę. A wy? Co oglądacie, który serial wg was może zostać następcą lost'a? |
|
Autor |
RE: Seriale |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 25-09-2010 18:55 |
|
|
Według mnei żaden serial nie może zostać następca Lost. gdyż nie sposób powtórzyć czegoś takiego, zachowując przy tym oryginalność. Mimo tego jest oczywiście mnóstwo dobrych seriali tyle, że w innym stylu, klimacie itp. Wymienię te, które oglądam/oglądałam w kolejności od najlepszego do najgorszego:
1. Happy Town - świetny miniserial, który byłby jeszcze lepszy, gdyby go brutalnie nie zdjęto z anteny. Jak najbardziej w moim klimacie
2. Flashfarward, V oraz Fringe - daję na równi, bo wszystkie sa w podobnym kimacie SF i podobają mi się mniej więcej na równi.
3. Persons Unknown - nie niestety niezbyt mi się to podobało, chociaż dwa ostatnie odcinki nadrobiły całość. Tak więc początek i środek nie bardzo, a koniec jak najbardziej na plus
4. CSI - takie tam, można sobie obejrzeć, jak się nie ma akurat nic innego do roboty
Teraz zabieram się za The Event. Zobaczymy, co z tego będzie.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2010 19:06 |
|
|
a 5 sezon Dextera już w poniedziałek. Super! |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2010 19:16 |
|
|
Oto moja lista:
Wyróżnić z nich mogę Californication, Chucka, Dextera, Smallville, Supernatural, White Collar, TBBT i oczywiście Firefly [*].
Edytowane przez grzechuuu dnia 25-09-2010 19:32 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2010 19:26 |
|
|
ja oglądałem tylko Lost, a tak to jeszcze Housa, Dextera, V i Przygody Merlina oglądam, nic więcej raczej nie |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2010 20:47 |
|
|
ja w ogóle nie lubię seriali nie miałbym czasu na śledzenie fabuły każdego i oglądanie dziesiątek odcinków. Lost to wyjątek |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 25-09-2010 21:09 |
|
|
Właśnie skończyłam pilota The Event.
Jak zaczęłam oglądać, to pomyślałam, że będzie coś w stylu FF. Dalej się jednak okazało, że to jednak coś więcej. Duży plus to zagmatwanie akcji, skakanie po miejscach i czasach, co przypomina trochę Lost. Klimatu na razie nie łapię, no ale to dopiero początek, więc nie ma się co dziwić. W fotel nie wbija, ale może się ciekawie rozwinąć. Na razie zaliczam go do grupy seriali SF, jak FF, V, Fringe. Zobaczymy, co będzie dalej.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2010 21:51 |
|
|
Ja podobnie ja Lion nie oglądam za bardzo seriali. Są one zbyt fajne i pochłaniające, za dużo czasu bym na nie tracił, bo silnie uzależniają.
LOST był wyjątkowy, więc warto było poświęcić każdą minutę na niego.
Oglądam jeszcze House, ale na bieżąco w TVP i kiedyś Gotowe na Wszystko na Polsacie. 4400 obejrzałem 3 sezony i bardzo mi się spodobał. Mam już 4, ale nie mam kiedy obejrzeć. Widziałem też pierwszy sezon Heroes i mnie wciągnęło.
Kiedy już będę milionerem z ogromem czasu nadrobię zaległości, na razie mam go za mało... (niekoniecznie milionerem, może być bezrobotny, albo emeryt )
Edytowane przez Umbastyczny dnia 25-09-2010 21:55 |
|
Autor |
Garver
Użytkownik
Postać: Jared McManaman
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2010 23:46 |
|
|
Ja dołączam się do Liona i Umbastycznego. Lubię seriale, ale nie oglądam ich zbyt wiele, bo pochłaniają za dużo czasu. Jak Lost się skończył, oglądam Dextera, Smallville, Chucka i Fringe, ale nie mam tak, że muszę od razu po premierze odcinka go obejrzeć (wyjątkiem był oczywiście LOST ). |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-09-2010 08:59 |
|
|
To moja lista. Faworytami są seriale wymieniane przez Casa i grzecha. Do tego dochodzi genialny miniserial Traveler
Edytowane przez Dexter dnia 26-09-2010 09:02 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-09-2010 13:14 |
|
|
Ja seriali mało oglądam. Za sobą mam jedynie Luz Marię, Fiorellę (ale to było dawno temu ) Glinę, Odwróconych, Pitbulla (świetne polskie seriale), Prison Breaka no i Losta.
W miarę na bieżąco oglądam House'a, zacząłem The Event ale nie bardzo zachwycił mnie pierwszy odcinek, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother za sprawą agusi i Amelii oraz Skins za sprawą Muminki. Podziwiam osoby, które oglądają po kilkanaście seriali
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-09-2010 14:53 |
|
|
U mnie lista też nie jest zbyt duża.
- Grey's Anatomy, właśnie 7 sezon się zaczął
- Dexter, wkręciłam się totalnie!
- Prison Break
- Lost
- Friends, do tej pory zdarza mi się obejrzeć jakiś odcinek
- Skins
- The O.C., ale to dawno było
Kiedyś podchodziłam do Heroesów, Gotowych na wszystko, House'a i Gossip Girl ale coś mi te seriale nie podpasowały
' target='_blank'> |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-09-2010 15:14 |
|
|
Lost, czasami House MD.
Lubię też polskie komedie w stylu Ranczo, Miodowych lat lub Rodziny zastępczej
Poza tym jakoś do seriali mnie nie ciągnie
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2010 03:10 |
|
|
Lost (no wiadomo )
Dexter (za parę godzin będzie nowy odcinek )
True Blood (wampiry! czy tylko ja to oglądam? )
How I Met Your Mother (legen.... dary!!!)
Chuck (wymiata)
Friends (bo to najlepszy sitcom)
Californication (ostatnio wciągnęłam się w ten serial)
Grey's Anatomy (oglądam już bardziej z przyzwyczajenia, bo pierwsze sezony były naprawdę świetne, a teraz poziom bardzo spadł... 7x01 mnie nawet trochę znudził...)
Private Practice (spin-off Grey's Anatomy)
Vampire Diaries (serial jakoś nie zachwyca, ale jest o wampirach a ja lubię tą tematykę poza tym główna bohaterka ma na imię Elena )
Skins (hardcore!)
Persons Unknown (ujdzie w tłoku )
House (muszę nadrobić, bo utknęłam w połowie 2 sezonu )
Prison Break (widziałam 2 sezony )
The Big Bang Theory (jestem w połowie 1 sezonu fajny, ale himym lepsze)
Gossip Girl (głupawy serial, ale oglądam )
Son of Anarchy (obejrzałam tylko 1 odcinek, ale mam zamiar się poprawić )
The Event (jeśli tego nie zepsują, serial może być naprawdę ciekawy)
Kiedyś oglądałam:
Z archiwum X, Roswell, Gilmore Girls... znalazło by się więcej, ale w tej chwili nie przychodzi mi nic do głowy
Flash Forward, V - nie mogłam nawet przebrnąć przez pierwszy odcinek...
Fringe, Supernatural - widziałam parę odcinków i kompletnie mi się nie spodobało.
Edytowane przez Amelia dnia 27-09-2010 03:29 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 12-11-2010 22:41 |
|
|
Ogląda ktoś The Event? Ja obejrzałem pilota i średnio mi się spodobał. Tak się zastanawiam czy warto obejrzeć kolejne odcinki?
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-11-2010 23:04 |
|
|
Ja powiem szczerze, że jakiś czas temu oglądałam Pilota i mi się zbytnio nie spodobał, więc sobie ten serial odpuściłam. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-11-2010 23:07 |
|
|
dobra spamerzy, znacie jakiś dobry serial(wciągający), która ma tak około 2-3(może mieć więcej) sezony? |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-11-2010 23:23 |
|
|
Kyle XY Bajeczka dla dzieciaków, ale przyjemnie się ogląda. Z bracholem wchłanialiśmy w wakacje
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2011 17:39 |
|
|
Właśnie zakończyłem oglądać 4400.
Moje przemyślenia (których i tak nikt nie przeczyta, ale chciałem to spisać ):
Serial z każdym sezonem nabiera tempa i staje się coraz ciekawszy. Podoba mi się, że w serialu wątki miłosne nie są zbyt liczne, a i przedstawione w znośny sposób. Dodatkowo dodam, że zakończenie serialu jest w dobrym stylu, tzn. niedopowiedziane, można samemu sobie różne rzeczy dopowiedzieć. Może nawet aż za bardzo niedopowiedziane, myślę, że 5 sezon mógłby powstać spokojnie (a np. w LOST 7 byłby zbrodnią). Ogólnie oceniam serial jako MEGA ZAJEBISTY.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 08-04-2011 21:09 |
|
|
Na darltonie był kiedyś konkurs, który polegał na opisaniu, że wciąż jest się fanem Lost. Zdecydowaną większość na forum sprowadził właśnie ten serial. No i pytanie kieruję do Was: czy wciąż jesteście fanami Lost? Przeglądacie darltona, inne strony o Zagubionych? Oglądacie odcinki? Czy może zapomnieliście o serialu?
|
|