Od dłuższego czasu brakowało mi tutaj tego tematu, więc wrzucałam wszystko związane z tematyką potterową, gdzie tylko się dało
A jako że na forum jest trochę fanów, więc ten temat jest dla nas
Na początek, póki sprawa jest goraca, przypominam:
1-2 sierpnia odbędzie się Potter Con w zacnym mieście Bydgoszcz
Zachęcam wszystkim do przyjazdu. Będzie mremka, bedą ja i moja koleżanka z wawy
Oprócz samego konwentu można zrobić jakiś minizlocik
Atrakcje:
koncert muzyki filmowej - niezwykły występ Irka Dregera, producenta i kompozytora muzyki, który wykona utwory z soundtracków "Harry'ego Pottera" we własnej, niepowtarzalnej aranżacji!
zapowiedź:
lekcje gry i turniej quidditcha - poznaj zasady realnej wersji sportu stworzonego przez J.K.Rowling i zmierz się z innymi w najprawdziwszym meczu quidditcha zgodnym z regułami IQA (International Quidditch Association). potterowski cosplay - poczuj się jak bohater książek J.K.Rowling i wyjdź na scenę, by zaprezentować swój strój i swoją postać lub... usiądź wygodnie i rozkoszuj się oglądając występy innych!
pokaz Mistrza Eliksirów - jeśli nie przeraża Cię para buchająca z kotła i śmiercionośne mikstury, nie możesz przegapić lekcji profesora Snape'a!
projekcja "A Very Potter Musical" - największy na świecie hit stworzony przez fanów. Emocje gwarantowane!
<3 trailer fanowski:
komnata FanFiction - dla miłośników twórczości fanowskiej.
spotkanie z aktorem dubbingowym - poznaj tajniki dubbingu i dowiedz się jak wymagająca jest ta praca i dlaczego? Usłyszysz głos, który bardzo dobrze znasz, ale czy wiesz do kogo on należy?
gry i zabawy towarzyskie - zagraj w oficjalne potterowskie planszówki, weź udział w specjalnie przygotowanym na konwent potterowym RPG i zagraj w jedną z najpopularniejszych gier na świecie w specjalnej wersji potterowskiej!
magiczny "artefakt" z planu - już nie musisz jechać do Londynu, by zobaczyć go na własne oczy! Jego widok na konwencie z pewnością Cię zaskoczy!
1-2 sierpnia odbędzie się Potter Con w zacnym mieście Bydgoszcz
Jako osoba, która od 5 lat studiuje w tym mieście powiem szczerze - miasto generalnie średnie, widząc Kraków czy Wrocław to takie miasto studenckie w wersji demo, ale zapraszam również, oferuję oprowadzanie po najfajniejszych miejscach Bydgoszczy (mamy dzielnice Zaświat czy Dolina Śmierci ), najlepszych miejscówkach na piwo i generalnie kujawsko-pomorski folklor, także zapraszam
projekcja "A Very Potter Musical" - największy na świecie hit stworzony przez fanów. Emocje gwarantowane!
<3 trailer fanowski:
<3 razy nieskończoność
Edytowane przez mremka dnia 06-06-2015 23:18
Autor
RE: Harry Potter- chłopiec, który przypadkiem przeżył
O własnie, temat do dyskusji - jeżeli miałbyś/miałabyś stworzyć piąty dom w Hogwarcie, jakimi cechami charakteryzowaliby się jego członkowie? (dla ludzi z jakimi cechami brakuje domu?)
????
Zastanowię się
Poza tym mógłby ktoś stworzyć listę userów i przypisać ich do domów z Hogwartu
Userzy forum w domach Hogwartu (dopisujcie też albo zmieńcie, jak nie pasi )
Gryffindor (męstwo, odwaga, szczerość, szlachetność, prawość i sprawiedliwość)
Umbastyczny
panda
Derpsi
Andzia
von Veron
MrOther
Octopus
Faraday
Casines
Hufflepuff (wierność, sprawiedliwość, pracowitość, lojalność, uczciwość, koleżeńskość, cierpliwosć, schludnosć i pokojowe nastawienie oraz dokładność + osoby zaubione, które nie wiedzą, czego chcą od życia )
adi
Flaku
Nina
knopers
Amelia
Amaranta
Lincoln
Mam problem z mremką
Slytherin czy Ravenclaw?
i z Sashą
PS. Jak myślicie? gdzie byłby Lost5?
We are all evil in some form or another, are we not?
mremka napisał/a:
O własnie, temat do dyskusji - jeżeli miałbyś/miałabyś stworzyć piąty dom w Hogwarcie, jakimi cechami charakteryzowaliby się jego członkowie? (dla ludzi z jakimi cechami brakuje domu?)
Dobre pytanie. Akurat Rowling całkiem nieźle wymyśliła sobie domy i wydaje mi się, że każdy znajdzie coś dla Ciebie. (A np. frakcje w Niezgodnej są moim zdaniem z dupy i 95% społeczeństwa musiałaby być bezfrakcyjna xD.)
Ale gdyby się wysilić to może 5 dom charakteryzowałby się:
- artystyczna dusza
- duża wyobraźnia
- poczucie humoru
- oryginalność
- indywidualizm
Autor
Moim zdaniem (te co inaczej myśle):
- Lincoln to Hufflepuff
- agusia to Gryffindor
- mrO to Ravenclaw
- Andzia to Slytherin
- Frd to Ravenclaw
- Diego to Gryffindor
Autor
mnie ciekawi też oprócz listy Liona Flaku, Hufflepuff średnio tu pasuje, a lista Liona ok tylko Lincoln Ravenclaw lub Gryffindor jak na liście Otherwoman
Edytowane przez adi1991 dnia 06-06-2015 23:41
Autor
Jasne, że agusia Gryffindor! Krukoni byli ambitni i mądrzejsi od reszty [typowy Umba, typowy mrO], skąd Ty mnie tam Arleta wytrzasnęłaś? A ta szlachetność i szczerość, jak już mówiłam niejednokrotnie, gra to gra, no kurde halo
A ja tam szanuję Hufflepuff, bo jako Krukon szanuję wszystkich
agusia napisał/a:
Jasne, że agusia Gryffindor! Krukoni byli ambitni i mądrzejsi od reszty [typowy Umba, typowy mrO], skąd Ty mnie tam Arleta wytrzasnęłaś? A ta szlachetność i szczerość, jak już mówiłam niejednokrotnie, gra to gra, no kurde halo
A ja tam szanuję Hufflepuff, bo jako Krukon szanuję wszystkich
Wygrałeś <3
mówiłam, że sama by się tutaj dodała
Jesteś w Grffindorze
A ta szlachetność i szczerość, jak już mówiłam niejednokrotnie, gra to gra, no kurde halo smiley
no grałaś, niczym prawdziwa ślizgonka
Nie no, spoko, w sumie Gryffindor faktycznie chyba najbardziej pasuje
We are all evil in some form or another, are we not?
My tu gadu gadu, a nikt nie zwrócił uwagi na samą twórczynię listy, a mianowicie Otherwoman, która pasuje do Gryffindoru. Może to mylne wrażenie, ale po dwóch spotkaniach z Arletą odniosłem wrażenie, że pasowała by do Gryffindoru bardziej niż do śmierdzących ślizgonów