Po każdej edycji pojawiało się podsumowanie, więc i tym razem nie może być inaczej. Mam nadzieję, że wszyscy, którzy brali udział w MP HP, dodadzą swoje podsumowanie Ja zrobię to na pewno, ale pewnie jutro
-Najlepszy użytkownik (! nie postać)
-Najlepiej wykreowana postać
-Najbardziej lubiana postać
-Najmniej lubiana postać
-Najciekawsza postać
-Najładniejsza kobieta
-Najprzystojniejszy mężczyzna
-Najlepszy NPC
-Najlepsza para
-Najśmieszniejszy moment
-Najdramatyczniejszy moment
-Najlepsza akcja MP
-Najlepszy wątek MP
-Ulubione momenty
-Najzabawniejsza postać
-Najbarwniejsze posty
-Najbardziej wzruszający moment
Ja chętnie coś dodam od siebie. Choć w niektórych kategoriach naprawdę ciężko wybrać. W kategoriach o postaciach NIE uwzględniam NPC.
-Najlepszy użytkownik (! nie postać):Otherwoman - po pierwsze wygrała, a po drugie dobrze grała Bellą (ale to w końcu jej przeznaczenie ), a po trzecie i najważniejsze za postać Rona należy jej się Nobel, Oscar czy coś innego. -Najlepiej wykreowana postać: Eva Voronova - zrobiona przez pandę od podstaw. Kobieta z ciekawą przeszłością, dynamiczna, nie do odgadnięcia... -Najbardziej lubiana postać: Jeśli można swoje to oczywiście Sybilla. Przez tą edycję strasznie się z nią zżyłem. Świetnie pisało mi się taką wariatką, wymyślało przepowiednie! Jeśli nie można na swoją to Dolores Umbridge. Moim zdaniem shan świetnie prowadziła tą postać, bardzo dobrze oddawała jej charakter i poglądy -Najmniej lubiana postać: Hmm... nie wiem w sumie Jeśli musiałbym wybierać to chyba... Charlie. Nie ma konkretnego powodu, po prostu inne postacie były/są bardziej lubiane i tyle. No... może czasami drażniło mnie coś w Charliem. -Najciekawsza postać: Eva Voronova - jest tak chyba, że z powodu braku odpowiednika w książce była dla mnie dużą niewiadomą i miłym zaskoczeniem. -Najładniejsza kobieta: Sybilla Trelawney - może wyda się to dziwne, ale ja na prawdę uważam, że ona jest bardzo ładna. Jeśli zaś miałbym wybierać kogoś innego to Bella i Eva. -Najprzystojniejszy mężczyzna: Sybilla Trelawney , bo jest ładna, a niektórzy uważali ją za mężczyznę. -Najlepszy NPC: Nie mogę wybrać inaczej! Ron Weasley! Mistrzostwo świata. -Najlepsza para: Ciężko wybrać. Nie było w sumie żadnej wyjątkowej pary. Wskażę więc na Sybillę i Ksenusia oraz Lunę i Rona. Jednak szału nie ma. -Najśmieszniejszy moment: Było kilka takich, ciężko mi wybrać. Miło jednak wspominam sytuację z początku gry, gdy Bella podczas lekcji rzuciła Imperio na Sybillę, a ta ją za karę rozebrała. -Najdramatyczniejszy moment: FINAŁ - krótki, ale bardzo dobry i dramatyczny. Dużo śmierci... Sybilla i inni zginęli, zło wygrało. -Najlepsza akcja MP: Podobała mi się akcja z Biblioteką Ravenclaw, czyli akcja w dormitorium, potem zagadki. -Najlepszy wątek MP: Nie wiem czy dobra kategoria, ale śmierć Artura i próby pomagania Molly swymi wróżbami przez Sybillę -Ulubione momenty: Całe MP naprawdę całe MP było świetne i nie mogę wybrać -Najzabawniejsza postać: (jeśli NPC to oczywiście RON) Postać, w sumie kilka było bardzo zabawnych. Tym razem wyróżnię Lunę, która czasami było bardzo Lunowata i można się było uśmiać. -Najbarwniejsze posty: WSZYSCY - po prostu nie umiem wybrać. Wszyscy świetnie się spisali, a dodatkowo było wiele wyjątkowo dobrych NPC -Najbardziej wzruszający moment: Powiem, że śmierć Sybilli. Ogólnie ta edycja nie była zbyt wzruszająca -Najbardziej niedołężny moment: O matko, co tu wybrać? Nie bardzo wiem o co do końca w tej kategorii, ale powiem, że akcja w Numengardzie, która była dziwna. Uciekaliśmy, wracaliśmy... nie wiadomo ile było cel itd.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
-Najlepszy użytkownik (! nie postać):panda. Uważam, że panda najlepiej się wczuła w rolę Evy. Pisała dość rzadko, jednak chyba jako jedyna pisała sama ( i to świetne, długie posty) za co wielki szacun. -Najlepiej wykreowana postać:Eva Voronova. Świetna postać, bardzo oryginalna, wyróżniająca się na tle innych. To by było chyba tyle w skrócie -Najbardziej lubiana postać:Harry Potter. Postać super kierowana. Pomimo iż Amelka mało pisała, to i tak jej posty mi się podobały. Dzięki temu MP, przekonałem się do Pottera z książki -Najmniej lubiana postać:Charlie Coy. Nie wiem czemu, ale podobnie jak Umba jakoś nie przepadałem za tą postacią. -Najciekawsza postać:Eva Voronova. Charakter, jak i jej decyzje, po której stronie stanąć były bardzo na miejscu. -Najładniejsza kobieta:Hermiona Granger bez dwóch zdań. -Najprzystojniejszy mężczyzna: To jest przecież oczywiste, że Peter Pettigrew. -Najlepszy NPC:Rubeus Hagrid. Nie wiem czemu, ale jego posty były bardzo przeze mnie wyczekiwane, cholibka. -Najlepsza para: Moim zdaniem w tym MP nie było żadnych par. -Najśmieszniejszy moment: Lekcja OPCM i naga Bella. -Najdramatyczniejszy moment: Śmierć wszystkich postaci. -Najlepsza akcja MP: Atak Zakonu na Malfoy Manor. -Najlepszy wątek MP: Wątek Insygniów Śmierci. -Ulubione momenty: Rozdawanie przez Hagrida biletów na Peronie 9 i 3/4. -Najzabawniejsza postać:Sybilla Trelawney. Po prostu te przepowiednie wymiatają ! -Najbarwniejsze posty: Nie umiem jakoś wybrać -Najbardziej wzruszający moment: Żaden jakoś mnie nie wzruszył. -Najbardziej niedołężny moment: Według mnie wszystkie momenty, w których brała udział Poppy Pomfrey były niedołężne.
-Najlepszy użytkownik (! nie postać)Umbastyczny - lubię z nim grać, zawsze jest na luzie i dzieje się coś śmiesznego -Najlepiej wykreowana postaćEva Voronova - tu chyba nie ma zbyt innego wyboru -Najbardziej lubiana postać - jeśli NPC, to mój Ron (od tego MP polubiłam go naprawdę ), a nie NPC to... Harry Amelia świetnie nim grała, no i był przyjacielem Rona -Najmniej lubiana postać nie mam chyba takiej, może Molly jeśli brać pod uwagę NPC -Najciekawsza postaćEva Voronova -Najładniejsza kobieta oczywiście Bella, co nie ulega żadnej wątpliwości -Najprzystojniejszy mężczyznaScabior -Najlepszy NPCRon a nie z moich to Peter Pettigrew - uwielbiałam go -Najlepsza para Peter i jego spodnie -Najśmieszniejszy moment Peter miotający się ze spuszczonymi spodniami po dworze Malfoyów. -Najdramatyczniejszy moment Ron walczy w klatce z pochodnymi funkcji -Najlepsza akcja MP nie wiem, ale chyba początek - Pokątna, peron pociąg i walka z olbrzymami -Najlepszy wątek MP wątek rzekomej wybitności Rona -Ulubione momenty próby dotarcia Rona na zbiórkę Zakonu, Ron i Hagrid próbują kupić taśmę klejącą, wszystkie momenty z Peterem , walka w Malfoy Manor, lekcja OPCM, Ministerstwo i spotkanie z mózgiem -Najzabawniejsza postaćPeter to NPC, a Sybilla gracz -Najbarwniejsze postypanda -Najbardziej wzruszający moment - chyba śmierć wszystkich i koniec MP - pierwszy raz było mi smutno, jak kogoś zabijałam
We are all evil in some form or another, are we not?
-Najlepszy użytkownik (! nie postać) : Umbastyczny - wcześniej nie miałam okazji grać z nim w jednym MP, ale w tym bardzo dobrze wczuł się w postać Sybilli, i teraz zawsze będzie mi się z nią kojarzył. -Najlepiej wykreowana postać: Eva Voronova - świetna hisotria, barwna postać, panda naprawdę się postarała. -Najbardziej lubiana postać : Harry - Amelia naprawdę dobrze grała i wciąż miałam wrażenie, że mam do czynienia z prawdziwym Harrym. -Najmniej lubiana postać: Charlie Coy - był ogólnie irytujący, jakoś go nie polubiłam. -Najciekawsza postać: Eva Voronova -Najładniejsza kobieta - najładniejsza była według mnie Eva, chociaż Bella też była ładna. -Najprzystojniejszy mężczyzna : Scabior i oczywiście Ron. -Najlepszy NPC : Ron. Nikt inny, jak Other nie potrafiłby tak dobrze grać rudzielcem. -Najlepsza para: oczywiście Ron i Luna, to nie ulega żadnej wątpliwości. -Najśmieszniejszy moment:Ron zaplątany w macki mózgu. -Najdramatyczniejszy moment: śmierć Evy, nie spodziewałam się, że umrze, to było dla mnie dużym zaskoczeniem. -Najlepsza akcja MP: pod koniec, akcja w Ministerstwie Magii. -Najlepszy wątek MP: Ron, uważający się za najmądrzejszego i wątek miłosny między Sybillą a Kseniem. -Ulubione momenty: moment, w którym Ron zaprosił Lunę na kawę, i nie wiedzieć czemu pocałunek Cho i Charliego Ich posty typu "spojrzałem jej głęboko w oczy" mnie bawiły. -Najzabawniejsza postać: Sybilla Trealawney, posty Umby z przepowiedniami i zwrot "Ronuś i Lunuś". -Najbarwniejsze posty: panda -Najbardziej wzruszający moment: śmierć wszystkich z Zakonu, a w szczególności śmierć Sybilli -Najbardziej niedołężny moment - gonienie bażanta przez Lunę i zabicie bażanta.
Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree
No to czas na moje podsumowanie Ja zacznę od podziękowań, bo mam akurat taki kaprys. No to na pierwszy ogień idzie...
1.Arctic - Świetnie nam się współpracowało, opracowaliśmy wspólnie całką fajną fabułę i w miarę ją wprowadziliśmy(dużo pomysłów niestety nie zostało zrealizowanych, ale i tak wyszło świetnie) . Dziękuję Ci za pomoc w MP, że jak trzeba było to pociągnąłeś ich do przodu. NPC, którymi kierowałeś(głównie Peterek, to na niego spłynęła chwała i gloria) bardzo mi się podobała gra i rozwijanie nimi wątki fabularne. Więc jeszcze raz dziękuję Ci za wspólne prowadzenie MP
2. Lincoln - Tak! Chociaż nie grałeś w MP to dziękuję Tobie!. Dziękuję Ci za przygotowywanie obrazków do newsu, bez Ciebie to nawet nie chce myśleć co by było...
3. Wszyscy gracze, którzy brali udział w MP - No i na koniec dziękuję wam wszystkim, za to że się zgłosiliście do MP, za to ze mieliście ochotę pisać i że rewelacyjne pisaliście. Z ogromną przyjemnością czytałem każdy post, pojawiający się w temacie. Bez Was MP by nie wyszło. Dziękuje Wam!
a teraz część na zwykłe podsumowanie...
-Najlepszy użytkownik (! nie postać) - Otherwoman : - przyznam że najlepiej się z nią pisało, wykreowała dwie super postacie, Bellatrix oraz Rona, który niszczył system. -Najlepiej wykreowana postać:Eva Voronova - tutaj wybór nie był trudny, panda odwaliła dobrą robotę kreując Evę. Szkoda tylko że wybrała dobro, a nie właściwą stronę, czyli zło... -Najbardziej lubiana postać : Harry Potter i Sybilla Trelawney -eee, tak Gra Amelii nim była po prostu rewelacyjna, jak Potter z książki, a nawet lepszy Polubiłem tego Pottera. Sybilla za to mnie tak bawiła, że nie mam na to słów -Najmniej lubiana postać: - nie ma, wszystkie postacie lubiłem w tym MP -Najciekawsza postać: Eva Voronova po prostu najciekawsza -Najładniejsza kobieta - Bellatrix -Najprzystojniejszy mężczyzna : Hagrid -Najlepszy NPC : Wybieram Rona bez wahania, tuż za nim jest Peter. Po prostu nie mogłem z tego... -Najlepsza para: - zbytnio nie było dużo par, ale najlepsza dla mnie pewnie była Voldemort i Bellatrix -Najśmieszniejszy moment: mnóstwo. całe MP było zabawne, trudno jest mi wybrać najśmieszniejszy. -Najdramatyczniejszy moment: finał -Najlepsza akcja MP:najbardziej dla mnie poszukiwanie biblioteki Roweny, ale też znów duży wybór jest... -Najlepszy wątek MP: chyba horkurksy -Ulubione momenty: poszukiwanie biblioteki Roweny, akcja w ministerstwie, momenty Rona i Hagrida, ogólnie powiem że całe MP i tyle -Najzabawniejsza postać: tu mam problem. Sybilla lub Dolores, nie wiem które bardziej (Rona tutaj nie liczę) -Najbarwniejsze posty : trudno mi wybrać, jak dla mnie kilka osób pisało rewelacyjnie -Najbardziej wzruszający moment - finał lub Peterek wpada do wody -Najbardziej niedołężny moment - momenty Pottera i Ginny. Dla mnie to było niedołężne, prawie jak w książce szkoda że nie było więcej tego....
Trochę długo zwlekałam z podsumowaniem, ale w końcu zabrałam się za to i napisałam Na początku chciałam podziękować Arcticowi i Furfonowi za przygotowanie edycji Zwłaszcza Furfonowi, który grał wieloma NPC i dużo pisał.
Żałuję jedynie, że nie udało się porobić więcej rzeczy np. pograć w quidditcha, odwiedzić Graupa albo przeprowadzić słynnego tańcu Harry'ego z Ginny
Najlepszy użytkownik (! nie postać)
Otherwoman. Bardzo fajnie było widzieć ją w nieco innej roli, czyli niedołężnego Rona. Dzięki temu, ze wcieliła się w postać najlepszego przyjaciela Harry'ego miałam okazję z nią zagrać, bo wcześniej, nie licząc kilku małych epizodów, nasze postacie nie miały ze sobą wiele wspólnego. Zabawne perypetie nieporadnego Rona, który albo był przerażony, albo za wszelką cenę chciał zostać bohaterem, sprawiały, że czytało się posty z dużą przyjemnością. Ratowanie Rona z opresji było ulubionym zajęciem Harry'ego i robiłby to dalej, gdyby nie został wykończony przez Voldemorta.
Dlatego dziękuję za całą edycję, za wszystkie napisane posty I żałuję, że nie było okazji do starć między Bellą a Harrym, bo to na pewno byłoby ciekawe
Najlepiej wykreowana postać:
Eva Voronova. panda jak zwykle wykonała dobrą robotę tworząc nową postać, będącą ciekawym dodatkiem pośród oryginalnych bohaterów Harry'ego Pottera.
Najbardziej lubiana postać: Ron No cóż, przyjaciel Pottera
Najmniej lubiana postać: Poppy
Najciekawsza postać: Eva
Najładniejsza kobieta: Hermiona
Najprzystojniejszy mężczyzna: Harry
Najlepszy NPC: (Rona tu nie wliczam, bo to dla mnie nie był NPC tylko dodatkowa postać Otherwoman)
Hagrid. Furfon bardzo dobrze się w niego wcielił w rolę półolbrzyma i czytając jego posty miałam wrażenie, że mam do czynienia z prawdziwym Hagridem
Najlepsza para: Ginny i Harry
Najśmieszniejszy moment: Jak Ron zamiast butów miał dynie i człapał w nich przez korytarz
Najdramatyczniejszy moment: koniec MP i zabicie wszystkich postaci.
Najlepsza akcja MP: Szukanie Biblioteki Ravenclaw.
Ulubione momenty: Wyprawa Ginny i Harry'ego do Hogsmead, przebywanie na Grimmauld Place, perypetie Hagrida i Rona, podróż do Hogwartu, pierwsze lekcje, walenie Harry'ego w plecy przez Hagrida
Najzabawniejsza postać: Ron
Najbarwniejsze posty: panda
Najbardziej wzruszający moment: koniec MP HP i śmierć bohaterów.
Najbardziej niedołężny moment: Zabawy Rona z mózgiem
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.