Nadszedł czas na podsumowanie kolejnej edycji. Zachęcamy wszystkich do wypowiedzenia się.
-Najlepszy użytkownik (! nie postać)
-Najlepiej wykreowana postać
-Najbardziej lubiana postać
-Najmniej lubiana postać
-Najciekawsza postać
-Najładniejsza kobieta
-Najprzystojniejszy mężczyzna
-Najlepszy NPC
-Najlepsza para
-najśmieszniejszy moment MP
-najdramatyczniejszy moment w MP
-najlepsza akcja MP
-najlepszy wątek MP
-ulubione momenty
-najzabawniejsza postać
-najbarwniejsze posty
-najbardziej wzruszający moment MP
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
-Najlepszy użytkownik (! nie postać) mremka, Flaku, Umbastyczny
-Najlepiej wykreowana postać Lucas Coleman
-Najbardziej lubiana postać Steve O'Leary
-Najmniej lubiana postać Rita O'Leary
-Najciekawsza postać Deanne Toomer
-Najładniejsza kobieta Ruby Wolf
-Najprzystojniejszy mężczyzna Lucas Coleman
-Najlepszy NPC Olivia
-Najlepsza para
-najśmieszniejszy moment MP osiołek z dżungli
-najdramatyczniejszy moment w MP Armia Radziecka zabija w Dharmaville
-najlepsza akcja MP Armia Radziecka zabija w Dharmaville
-najlepszy wątek MP podróże w czasie
-ulubione momenty pijany Edward
-najzabawniejsza postać Edward, Sebastian
-najbarwniejsze posty agusia
-najbardziej wzruszający moment MP
We are all evil in some form or another, are we not?
-Najlepszy użytkownik (! nie postać): Bez żadnych wątpliwości i z czystym sumieniem- Nina. To z nią przepisałam większość tego MP, z nią przeżywałam wszystko na gg i w szkole.. Po prostu nie wyobrażam sobie wpisać tutaj kogoś innego. Dziękuję Ci za wszystko. -Najlepiej wykreowana postać: Skye- chociaż Carmel niedużo pisała w tej edycji (a szkoda!) to charakter jej postaci strasznie przypadł mi do gustu.. I ta tragiczna śmierć na końcu, wątek pokrewieństwa z Pierrem (przypominam, że nie wyraziłam na to zgody). Super, Karolcia! ;3 -Najbardziej lubiana postać: Freya & Sarah- w tym przypadku nie potrafię oddzielić, obie były cudne babki -Najmniej lubiana postać: Wszystko postacie lubiłam, mniej lub bardziej, ale do żadnej nie żywiłam negatywnych uczuć -Najciekawsza postać: Deanne. -Najładniejsza kobieta: Sarah i Freya, znowu. Przepraszam dziewczyny *_* -Najprzystojniejszy mężczyzna: Chino! -Najlepszy NPC: Desmond, of course. ;3 -Najlepsza para: Tu będzie trochę problematycznie bo jedyną w miarę oficjalną parą w tej edycji byli Pierre i Freya, ale, mimo wszystko:
- Chino & Deanne- żałuję, że Muminka zrezygnowała bo strasznie obiecująco się to zapowiadało, w dodatku obie dziewczyny świetnie pisały i wyrażały emocje postaci.. Szkoda. *_*
- Alice & Sebastian- wprost uwielbiałam ich cięte dialogi, a na gg wciąż męczyłam chlaaronkę, że ma rozwinąć ten wątek (jak można się domyślić, nie chciała -.-). Dobrze, że Umba to wyczuł i dodał na koniec to wspaniałe wyznanie. -najśmieszniejszy moment MP: Spamy, z sugestiami o mojej lodowce na czele oraz wszystkie momenty w ciemnych tunelach, kiedy wszyscy na wszystkich wpadali. -najdramatyczniejszy moment w MP: Armia Radziecka w Dharmaville. -najlepsza akcja MP: To samo co wyżej. -najlepszy wątek MP: podróże w czasie, Armia Amerykańska i bomba, Armia Radziecka -ulubione momenty: Początek w obozie CIPRI, rozmowa z Freyą pod drzewem, spamy, podróże w czasie. -najzabawniejsza postać: Edward. XD -najbarwniejsze posty: agusia.. Dziewczyno, ja nie wiem jak Ty to robisz, seriously Chciałabym tutaj jeszcze wspomnieć o Ninie, której posty były bardzo pomysłowe, długie i barwne *-* -najbardziej wzruszający moment MP: Śmierć Skye, Koniec MP, a więc destrukcja wyspy i śmierć wszystkich
Okej, to zanim całkowicie zakończę podsumowanie chciałabym podziękować dodatkowo GMom- chlaar, Umba, przygotowaliście wspólnie wspaniałe MP i bez was nic by się nie udało. Styno, wbrew wszystkiemu co mówisz, poradziłaś sobie świetnie w tej roli i ogłaszam oficjalnie, że jeśli nie weźmiesz udziału w kolejnym MP, przyjdę do Ciebie w nocy (wiem gdzie mieszkasz).
Wielka szkoda, że to już koniec.
Edytowane przez Andzia dnia 01-05-2012 22:17
Oj ciężko. Nie mogę niestety napisać, że to była wspaniała edycja, że żałuję, że już się skończyła i inne świętokrzyskie lamenty na tę skalę- bo tak nie jest, po prostu. Zlałam tę edycję ciepłym moczem [jeszcze nie wiem, czy tego żałuję, czy nie]; w ogóle nie przywiązałam się ani do gry, ani do postaci, ani do fabuły. Nie było mi przykro, gdy nie mogłam być na MP ani nie płakałam, gdy na tydzień wyjechałam z domu. Po prostu po raz pierwszy chyba miałam do edycji stosunek obojętny- i to się nie zmieniło do teraz. W zasadzie, będąc z Wami całkowicie szczera, wszystko byłoby mi jedno, gdyby edycja np. trwała dwa tygodnie dłużej lub krócej ;-)
Szkoda, że takie podejście we mnie siedzi, bo chciałam bardzo się wypróbować w prowadzeniu postaci takiej, jak Deanne. Znacie moje poprzednie postacie: zawsze jedna jest kontrastem poprzedniej. Dea była kontrastem wszystkich poprzednich i na tym polegał główny problem. Nie umiałam jej prowadzić, a gdy w końcu zaczęło mi się to jakoś udawać, z gry odeszła Muminka i zatraciłam ochotę na pisanie. Niemniej bardzo przyjemnym doświadczeniem było spróbować pisać niemalże bez słów, samymi myślami. Myślę sobie też, że przez charakter mojej postaci nie mogłam do końca zaangażować się w grę.
Tak czy inaczej, czasu spędzonego w edycji nie żałuję, a to najważniejsze. Szkoda, że legendy, takie jak Amelia, Lion, April, panda zrezygnowały niemalże na początku, a chwilę później dotarły do nich jeszcze legendy Arctic, Muminka i Lincoln- może gdyby przepisali całą edycję, wszystko potoczyłoby się inaczej? Ale z drugiej strony, narodziły się nam nowe legendy, o tym też warto wspomnieć. Nie wiem, czy tylko ja to zauważam, ale Ala, Andzia, Nina, Carmelka, nasze użytkowniczki "niepierwszej generacji", jeśli mogę to tak nazwać, baaaardzo poprawiły się w pisaniu i niektóre ich posty zahaczają momentami o geniusz, tak sobie ja myślę :)
Ściski dla mremki, która zasłużyła, po prostu.
Dziękuję wszystkim. Wirtualne piwo. [piwo]
-Najlepszy użytkownik (! nie postać):Andzia. Obserwuję dziewczynę od czasów mojego MP i nie da się opisać słowami, jakie postępy poczyniła od tego czasu. Pamiętam, że gdy już jako GM pisałam podsumowania zawsze zwracałam na Nią szczególną uwagę, ale teraz całkowicie szczerze mogę powiedzieć, że w TYM MP była po mojemu najlepsza. I, co też ważne, poprawiła się niemożliwie jakość jej postów, a to chyba spory komplement (: -Najlepiej wykreowana postać+ Najbardziej lubiana postać: Chino Williams! <3 Baaaardzo nieprzemyślana decyzja z tą rezygnacją. Oj, bardzo.
-Najmniej lubiana postać: Alice Simpson. Sorry :)! -Najciekawsza postać: Lucas Coleman -Najładniejsza kobieta: nieskromnie powiem, Deanne
-Najprzystojniejszy mężczyzna: Chino, kwestia gustu
-Najlepszy NPC: Olivia :D -najśmieszniejszy moment MP: jak dla mnie zdecydowanie badanie Deanne przez Lucasa! -najdramatyczniejszy moment w MP: wypuszczenie gazu tuż na początku gry, gdy nasze postacie zapoznawały się z miejscami pracy; napad Chino na stronie 38 :D -najlepsza akcja MP: pożar w Dharmaville, rzekomo wywołany przez Deanne
-najlepszy wątek MP: Rosyja
-ulubione momenty: każdorazowa "rozmowa" z Chino :)! jednak przede wszystkim picie wspólnie tequili, Olivia, która oskarżała Deanne o spanie z mężem, konfrontacja z Lucasem
-najzabawniejsza postać: Rita, za hasło: "Tymczasem Rita w Dharmie nie istniała". Ja to w ogóle uwielbiam lajonowe poczucie humoru, tylko coś go tu mało ostatnio :(
-najbarwniejsze posty: dwie osoby. Muminka, moja cudowna kompanka do gry od pierwszych postów na tej stronie, ba! Od RPG na z.org jeszcze :) Mums ma oryginalny styl pisania, którego po prostu nie da się podrobić- choć niejeden już próbował (; Mnie urzeka każdorazowo i jedno jest pewne: obecność Muminki w edycji świadczy dobrą edycję, właśnie ze względu na te posty: zawsze przemyślane, dokładnie obmyślone, długie, pełne trafnych porównań, anegdotek, uczuć. mremka; ileż ja dobrych słów wypisałam o niej w poprzednim podsumowaniu! Nic się nie zmienia, może jedynie poziom mojego podziwu do Twoich postów: z dnia na dzień coraz większy. (;
-najbardziej wzruszający moment MP: kąpiel w oceanie Chino i Deanne
Mi edycja się podobała i szczerze podziwiam wszystkich GMów za prowadzenie czegoś takiego. Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że jest to trudna rzecz. W każdym razie chciałam bym jeszcze podziękowac wszystkim uczestnikom bo świetnie mi się z nimi grało. Właściwie gdyby nie Andzia, Carmela, Ala no i na początku oczywiście April, chyba straciłabym chęc do grania po pierwszych kilku postach, jak to było w poprzednich edycjach.
-Najlepszy użytkownik (! nie postać) Andzia popieram w 100 % agusię pod tym względem;
-Najlepiej wykreowana postać Lucas Coleman
-Najbardziej lubiana postać Skye
-Najmniej lubiana postać wszystkie postacie były fajne i nie umiem określic
-Najciekawsza postać Deanne
-Najładniejsza kobieta Deanne
-Najprzystojniejszy mężczyzna Chino(sorry Wendy Pierre dopiero na 2 miejscu XD)
-Najlepszy NPC Desmond
-Najlepsza para Dea & Chino
-najśmieszniejszy moment MP akcja w domkach w czasie ataku ruskich taak, wtedy było lekkie pomieszanie z poplątaniem XD
-najdramatyczniejszy moment w MP zagłada wyspy
-najlepsza akcja MP napad armii radzieckiej
-najlepszy wątek MP podróże w czasie (ile ich było?)
-ulubione momenty spam, pocałunki z Pierrem ( i Skye), siedzenie na łące
-najzabawniejsza postać oj Rita i Edward, szkoda tylko że Rita była tak krótko
-najbarwniejsze posty agusia, Muminka i Andzia
-najbardziej wzruszający moment MP śmierc Skye (czemu Carmel?)
agusia napisał/a:
-Najmniej lubiana postać: Alice Simpson. Sorry !
Dlaczego agusia?
-Najlepszy użytkownik (! nie postać) - nie umiem określić, wszyscy pisali na ile mogli. Chociaż muszę wyróżnić Umbastycznego, bez którego edycja nie miałaby kopa
-Najlepiej wykreowana postać - Pierre chyba. Andzia stworzyła postać zamkniętą w sobie, co z pewnością było trudne w praktyce Podziwiam za to.
-Najbardziej lubiana postać - Hm, Sebastian, żadnej z innych postaci nie poznałam tak jak tej.
-Najmniej lubiana postać - Deanne, za to, że tak mało się odzywała i czasem była denerwująca
-Najciekawsza postać - Lucas Coleman miał ciekawą, złożoną historię. Lubiłam gościa
-Najładniejsza kobieta - Charlotte Russe!
-Najprzystojniejszy mężczyzna - nie było przystojnych mężczyzn w tej edycji, ale chyba jednak Chino.
-Najlepszy NPC - Desmond, bo sama go prowadziłam. Żałuję, że nie mogliśmy zrobić nieco dłuższego wątku z nim.
-Najlepsza para - mleko.
-Najśmieszniejszy moment MP - spam dziewczyn, kłótnie z Sebastianem i wiele innych.
-Najdramatyczniejszy moment w MP - Armia Radziecka chyba.
-Najlepsza akcja MP - moim zdaniem ulotnienie gazu.
-Najlepszy wątek MP - Armia Radziecka i Łabędź
-Ulubione momenty - kłótnie z Sebastianem
-Najzabawniejsza postać - Sebastian (ten to musiał mieć nasrane w głowie )
-Najbarwniejsze posty - constans, mremka, Andzia, agusia, Muminka, Ala.
-Najbardziej wzruszający moment MP - ni ma
Dlaczego zdecydowałam się na prowadzenie edycji? Hm.. Chyba nie miałam co zrobić z wolnym czasem. Domyślam się, że czasem nie spełniałam Waszych wymagań, albo nie dawałam rady, no ale cóż. Mój pierwszy raz okazał się nienajlepszy. Przykro też mi było, gdy trochę zaniedbałam MGowanie i zostawiłam wszystko w rękach Mateusza. Odpłacę się kiedyś miśku
If you don't take drugs probably you have other addictions.
Postaram się streszczać. Nie chciałam grać w tej edycji, jak i w żadnej kolejnej. Właściwie- to teraz mogę powiedzieć -chciałam zrezygnować z wszelkiej działalności forumowej po MP15. Dlaczego? Niech nikt z Was nie potraktuje tego jako osobisty atak, ale odbierałam Was (czysto subiektywne odczucie) raczej jako zamkniętą grupę, niezbyt chętną na przyjęcie kogoś nowego do swojego grona. Wiem również, że wiele osób nie jest zadowolonych z faktu że to ja wygrałam piętnastkę. Co najśmieszniejsze - nie prosiłam o to, nie liczyłam na wygraną i wiem, że nawet na nią nie zasługiwałam, ale już tak rozłożyły się głosy w finałowym głosowaniu i naprawdę nikogo nie przekupiłam ani nie szantażowałam by zagłosował w taki, a nie inny sposób . Z jednej strony jestem w stanie zrozumieć niezadowolenie osób, którym nie podoba(ł) się fakt mojego zwycięstwa. Zapewne GM-owie planując edycję - a jak już wiem z opowieści nie jest to łatwa i przyjemna fucha - nastawiali się na jakiś tam wysiłek, który chcieli poświęcić tak jakby "swoim" ludziom. A tu nagle znikąd zjawia się jakaś mremka, której nikt nie zna i zapisuje się do gry, a potem zupełnie niespodziewanie tę grę wygrywa.
Zapisałam się do edycji HP, bo ogólnie bardzo lubię te klimaty i gdyby nie sesja, w wyniku której prawie nie pożegnałam się z jednym z kierunków studiów to byłabym dużo aktywniejsza, szczególnie że czytając podsumowania graczy aktywnie udzielających się wiem, że była to naprawdę fajna edycja. Wzięłam również udział - mimo poprzednich planów - w edycji Dharmowej chyba po to, żeby udowodnić (zarówno sobie jak i troszkę innym) że potrafię stworzyć inną postać niż rozegzaltowana, przewrażliwiona Camila; że panna Coalmouse nie była jednocześnie początkiem jak i końcem moich możliwości.
Miała być kobieta, opis której starannie przygotowywałam przez kilka dni, przekopywałam internet w poszukiwaniu odpowiedniej aktorki, która najbardziej pasować będzie do mojego wyobrażenia o tej postaci, ale praktycznie w ostatniej chwili (a właściwie jak wracałam autobusem z patomorfologii) pomyślałam "a może tak postać męska, patolog?". Praktycznie w 5 minut powstał opis, wybrałam też pierwszego lepszego modela który miał użyczyć Lucasowi wizerunku. Pisało mi się nim dobrze, chociaż żałuję że nie mogłam przeprowadzić nim chociaż jednej sekcji zwłok, bo miałam już w głowie praktycznie gotowe zdania. Znowu kompletnie niespodziewanie udało mi się tę edycję wygrać i apiać mogłabym napisać to co na początku tej zbyt długiej wypowiedzi. Mimo wszystko: pisało mi się bardzo przyjemnie, uważam że Game Masterzy bardzo dobrze wywiązali się z zadania przeprowadzenia Dharmowej edycji za co im z tego miejsca dziękuję szczerze! Szkoda, że zrezygnowało tyle osób z którymi chciałam popisać, szczególnie Amelia: byłam bardzo zadowolona kiedy przydzielono Lucasowi Ruby jako współlokatorkę. No i dziękuję za wszystkie oddane na mnie głosy!
-Najlepszy użytkownik (! nie postać) Otherwoman, Flaku -Najlepiej wykreowana postać Chino Williams -Najbardziej lubiana postać Skye Serpentine -Najmniej lubiana postać -Najciekawsza postać Deanne Toomer -Najładniejsza kobieta również Deanne, szczerze ubóstwiam urodę Zooey -Najprzystojniejszy mężczyzna Chino Williams -Najlepszy NPC Armia Czerwona, szczególnie za tekst "Armia Czerwona już się zbliża, już puka do Twych drzwi (...)" -Najlepsza para -najśmieszniejszy moment MP zasłonięcie dżungli przez osiołka, "impreza zapoznawcza" po połączeniu obozów, Lucas i Steve przygotowują się do wojny -najdramatyczniejszy moment w MP wtargnięcie Armii Czerwonej do Dharmaville -najlepsza akcja MP cała z Rosjanami -najlepszy wątek MP podróże w czasie -ulubione momenty zbieranie i analiza odcisków z Nancy, badanie Deanne przez Lucasa, wszelkie "podejścia" Edwarda do piwa (z zegarem słonecznym z puszki np) -najzabawniejsza postać Edward -najbarwniejsze posty Muminka - miałam się nie rozpisywać, ale czytając Muminkowe posty czuję się jak dzieciak, który nie potrafi sklecić porządnego zdania. -najbardziej wzruszający moment MP
-Najlepszy użytkownik (! nie postać) - mremka, Otherwoman
-Najlepiej wykreowana postać - Deanne
-Najbardziej lubiana postać - Edward, Lucas, Alice
-Najmniej lubiana postać - raczej nie było, chociaż to dziwne
-Najciekawsza postać - Lucas
-Najładniejsza kobieta - trudny wybór, bo sporo było ładnych, ale niech będzie Freya
-najśmieszniejszy moment MP - wiadomo, że osiołek
-Najlepszy NPC - chyba tak jak reszta - Armia Czerwona
-najlepsza akcja MP - atak żołnierzy na obóz Dharmy
-najzabawniejsza postać - Alice, Edward
-najbarwniejsze posty - agusia
Nie chce mi się dużo pisać, ale cieszę się, że mremka wygrała. W ogóle całe podium było chyba jak najbardziej zasłużone, patrząc na przebieg całej edycji - ta trójka pisała najlepiej i najwięcej Po za tym jestem bardzo zadowolony i zarazem zaskoczony swoim 4 miejscem, bo spodziewałem się raczej gdzieś tak ósmego. Wydaję mi się, że kompletnie nie zasługiwałem na tak wysoką pozycję, no ale tak głosowaliście Kolejna sprawa to pomysł z nowym głosowaniem jak najbardziej udany Wprowadził chyba trochę "świeżości" i fajnie byłoby go powtórzyć w kolejnej edycji, o ile takowa powstanie Po za tym dzięki wszystkim za grę oraz Umbie i chlaaron za to, że zrobili kolejną bardzo udaną edycję No i szkoda, że Lion-żyd zrezygnował tak szybko. No i też kilka innych osób Ale wiadomo, że z edycji na edycję frekwencja jest co raz gorsza, także jeszcze trochę i już chyba skończy się MP Pozdrawiam
Edytowane przez Flaku dnia 02-05-2012 19:57
Najpierw kilka słów wstępu. Edycja wyszła jak wyszła. Zapewne wiele rzeczy można było zrobić lepiej, ale czasu cofnąć się nie da. Mimo wszystko uważam, że wypadło to całkiem nieźle. Niestety wydawało mi się, że będę miał więcej czasu wolnego, a okazało się, że w praktyce nie mam go tyle, ile bym chciał. Jednak starałem się, współpracowałem z Justyną i jestem zadowolony z końcowego efektu, choć oczywiście mogłoby być lepiej, i to o wiele lepiej. Na poziom edycji pewnie miała też wpływ ilość aktywnych osób. Każdy wie i widział jak to było. No cóż szkoda. Choć czasami zastanawiam się czy mała ilość osób wpływa na jakoś edycji, czy też jakoś edycji wpływa na małą ilość osób...
-Najlepszy użytkownik (! nie postać) - nie będę wyróżniał graczy , więc powiem, że chlaaron. Z Justyną się świetnie pracowało, miała wiele pomysłów, nasze rozmowy na gg były zaiste ciekawe .
-Najlepiej wykreowana postać - Deanne Toomer - przez to, że agusia pisała nią głównie poprzez myśli, można ją było dobrze poznać - dodatkowo te posty był ciekawe przez swą oryginalność
-Najbardziej lubiana postać - Freya
-Najmniej lubiana postać - w sumie brak, więc powiem, że wszystkie, które były nieaktywne
-Najciekawsza postać - Alice - przez te ciekawostki
-Najładniejsza kobieta - nie wybiorę, bo akurat w tej edycji wyjątkowo wyrównany poziom
-Najprzystojniejszy mężczyzna - mój Sebastian!
-Najlepszy NPC - zdecydowanie Armia Radziecka
-Najlepsza para - Edward i alkohol , Chino i Deanne (ale zawiedli mnie, że Chino umoczył inaczej niż powinien)
-najśmieszniejszy moment MP - kłótnie: Sebastian vs. Alice, Olivia vs. Deanne, Sebatian vs Lucas
-najdramatyczniejszy moment w MP - Armia Radziecka w Dharmaville
-najlepsza akcja MP - Armia Radziecka w Dharmaville, pożar w Cipri
-najlepszy wątek MP - Jughead i podróże w czasie
-ulubione momenty - wiele takich było, edycja było krótka, więc ciągle działo się coś świetnego (może tylko wyróżnię sytuację, gdy Alice sprzątała łazienkę, a Sebastian przestawiał jej pudełka)
-najzabawniejsza postać - Edward
-najbarwniejsze posty - ciężko mi wymienić kogoś, ale postawię w takim razie na 2 userki: Nina, bo pisze świetnie i mnie zaskoczyła oraz agusia za "wyjątkowy" styl
-najbardziej wzruszający moment MP - unicestwienie wyspy
- odkrycie - Nina! świetne posty, nie spodziewałem się takiego poziomu. Brawa
Gratuluję wszystkim swoich miejsc, a zwłaszcza mremce zwycięstwa i Ninie - drugiego miejsca w swym debiucie. No i agusi podium. Brawa dziewczyny. Chciałem wszystkim podziękować za grę i chlaaron za prowadzenie. Dzięki
PS: Mam nadzieję, że edycja naprawdę Wam się podobała tak jak piszecie i nie są to tylko miłe słówka ot tak.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
- najlepszy użytkownik (! nie postać) - Andzia i Nina, nie mogę wybrać jednej obie naprawdę świetnie pisały w tej edycji
- najlepiej wykreowana postać - Pierre, powody podobne jak u chlaaronki myślę, że Andzia stworzyła naprawdę świetną postać i dobrze poprowadziła ją przez całą edycję, choć na pewno nie było to łatwe
- najbardziej lubiana postać - Freya, Alice (ja tam uwielbiam jej ciekawostki ), Pierre, Skye, taki wybór nie tylko ze względu na to jak polubiłam te postacie za to jak były prowadzone przez edycję, ale na pewno tez przez nasze rozmowy z dziewczynami na gg i przeróżne plany co do tych postaci i ciekawe dyskusje na ich temat, haha
- najmniej lubiana postać - nie ma nie było postaci, która by u mnie wzbudziła jakieś negatywne emocje
- najciekawsza postać - trójka Pierre, myślę, że był interesującą postacią ze względu na jego zamknięcie na ludzi, co samo z siebie jest już intrygujące, a dodatkowo powodowało niewiedzę na jego temat i tym wzbudzał zaciekawienie. ogółem interesująca przeszłość i psychika postaci. Lucas, też bardzo ciekawa postać, z bardzo barwną historią i równie ciekawym charakterem. i Deanne, ale to chyba nie dziwne agusia ma bardzo ciekawe postacie i ta nie była wyjątkiem.
- najładniejsza kobieta - ładnych aktorek było rzeczywiście dużo, ale wybór jest akurat łatwy. Deanne, zdecydowanie.
- najprzystojniejszy mężczyzna - Chino, a zaraz po nim Pierre (sorry, Wend xD)
- najlepszy NPC - Desmond!
- najlepsza para - Freya & Pierre! bardzo fajny również związek Alice & Sebastian no, i nie mogę pominąć Deanne & Chino. bardzo szkoda, że nie rozwinęło się to dalej i nie było dalszego ciągu tego co się miedzy nimi zaczęło
- najśmieszniejszy moment MP - spam z dziewczynami!
- najdramatyczniejszy moment w MP - Armia Radziecka w Dharmaville, czyli strzelanie w kierunku domków i ucieczka
- najlepsza akcja MP - Rosja again.
- najlepszy wątek MP - podróże w czasie
- ulubione momenty - spamm, podróże w czasie...
- najzabawniejsza postać - czytałam temat Cipri w czasie edycji, więc na pewno Rita, no i Edward
- najbarwniejsze posty - nie jestem w stanie wybrać jednej osoby, więc tak: Andzia (bardzo przemyślane posty i świetne, barwne opisy emocji oraz wspaniale przedstawienie myśli postaci), agusia (świetnie pisane posty, potrafisz tak dobrać słowa, że fantastycznie oddajesz emocje i uczucia), Nina (pomysłowe, bardzo prawdziwe posty i bardzo ładne opisy wszystkiego, od odczuć postaci, do tego co ją otacza), mremka (ciekawe, kolorowe posty, bardzo oryginalne i pomysłowe, trafnie ujmujące to co się dzieje dookoła) i Muminka (cudnie opisane emocje, przemyślane i interesujące posty, po prostu świetny styl pisania)
- najbardziej wzruszający moment MP - śmierc Skye
Według mnie to była bardzo fajna, udana edycja i świetnie się grało Ogromne podziękowania dla GMów za jej przygotowanie - chlaaronka i Umba, dobra robota Wielkie gratulacje dla mremki, Niny i agusi - wszystkie trzy świetnie pisałyście przez całą edycję i zasłużyłyście na podium I nie mogę nie podziękować wszystkim graczom - bardzo, bardzo fajnie się z Wami pisało
Szkoda, że to już koniec
Z mojej strony podsumowania kategoriami nie będzie, ale napiszę kilka słów. Wielką klapą okazało się moje MG-owanie i granie w tej edycji. Mimo, że byłem pomysłodawcą tego by edycja była osadzona w klimatach Dharmy i namawiałem Umbę jeszcze podczas edycji HP by ją wspólnie poprowadzić, to odpadłem jako pierwszy. W tym miejscu serdeczne podziękowania dla Mateusza i Justyny, że przeprowadzili tę edycję z sukcesem! Mi prócz chęci zabrakło wszystkiego. Pomysłu na fabułę, czasu, zaangażowania, wiary w to, że będę z edycji zadowolony. Nawet jako gracz nie potrafiłem się wpasować, postać też stworzyłem taką, że nawet nie pamiętam jaki miała opis. Przed MP15 pisałem, że jak jakaś edycja ma się jeszcze udać to musi być to edycja lostowa. I jeżeli chodzi o mnie to chyba MP15 było edycją, która potrafiła mnie jeszcze wkręcić. Obecnie większość postów piszą osoby, które trafiły na MP nie z pierwszą generacją. Ja i odnoszę wrażenie, że gracze, którzy tu są od MP10 (pamięta to ktoś jeszcze? ) stracili wenę by prowadzić aktywnie swoje postacie i wkładać w to serce. Co będzie dalej to nie wiem. Chciałbym by MP nadal żyło, ale jak już ktoś napisał - każda kolejna edycja cechuje się coraz mniejszą frekwencją. Posunę się do pewnego porównania. MP bardzo przypomina mi Lost, a dokładnie jego poszczególne sezony. MP10 to pierwszy, magiczny sezon. MP12 to coś nowego - tajemniczego, MP13 wprowadziło na naszym forum mega integrację podobnie jak internetowe fora skupiały użytkowników z kolejnymi sezonami. Moim zdaniem aktualnie, metaforycznie MP znajduje się na poziomie 6 sezonu. Nadal jest to MP niosące sporo wspomnień i sentymentów, ale dużo osób już je odpuściło i magia gdzieś uciekła. Część się męczy formułą, a dla części się podoba. Co by nie było dalej, myślę, że w pewnym gronie będziemy tworzyć nawet małą społeczność, dla której będzie to istotny element internetowego i nie tylko życia. Cytując Krzysztofa Grabowskiego, mam nadzieję, że "nie mówimy żegnaj, koniec, cześć - bo po co?" Zresztą widzę, że dziewczyny są chętne na podjęcie zadania prowadzenia edycji więc czas będzie najlepszym weryfikatorem
P.S. Wybaczcie za chaotyczną wypowiedź, ale to za sprawą braku regularnego pisania w MP
P.S. 2. Jeszcze raz gratuluję zwycięstwa mremce, oraz dalszych miejsc Niny i agusi!
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.