Autor |
RE: Kolejne MP |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2011 18:28 |
|
|
a może po prostu ni nazywajmy tych edycji osobno tylko wszystko jako całość?
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2011 20:03 |
|
|
ja jestem za 16.1, 16.2
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 28-12-2011 21:38 |
|
|
A może porzućmy na jakiś czas nazewnictwo MP i nazwijmy te edycje po prostu ME1, ME2? Zwłaszcza, że będą zmienione zasady. Może jeszcze kiedyś wrócimy do klasycznej formy MP i powstanie MP16?
Wiem, co to znaczy prowadzić fabułę. Ciągłe nerwy, że coś może się nie udać, że zawiodę graczy i najgorsza zmara Mistrza Gry - komentarz od gracza, że edycja była 'do dupy'.
Doszliśmy do takiego etapu, że już sporo osób było MG. Więc wiedzą jak to jest prowadzić fabułę i na pewno z ich strony nie będzie przeszkód, tylko pomoc. Przed tym jak zobaczyłem co to znaczy być MG traktowałem taką osobę jakby niemalże była wszechwiedząca, miała nieograniczoną ilość czasu i pomysłów, a to że był przestój w grze to była tylko wina takiej osoby. Trochę przesadzam, ale oczekiwania wobec MG miałem spore. Teraz zaś bardziej starałbym się pomagać takiej osobie swoimi postami, jeżeli byłby przestój w grze to starałbym się samemu wymyślać jakąś fabułę itd. Więc Arctic tym się nie przejmuj bo wydaje mi się, że nie zostaniesz osamotniony w tej roli. I jeżeli ktoś będzie oczekiwał dobrej edycji, to da od siebie jak najwięcej by tak było. Jeżeli sami się nie zorganizujemy to nie ma szans na powodzenie Napisałeś o największej zmorze, ale przeciwieństwem jest zobaczenie takich postów jakie powstały po nie do końca udanej MP15 i to jest bardzo miłe
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2011 22:03 |
|
|
gmowie niech pamiętają też o tym, że to będą mini edycje, niewiele tej fabułki trzeba.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2011 22:45 |
|
|
to może jakieś konkrety typu: jakie edycje będą, mniej więcej kiedy i kto prowadzi?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-12-2011 13:40 |
|
|
Jakie edycje będą?
Pewnie HP z wyboru Arctica
Coś z wyboru mremki/coś z ankiety
Coś z ankiety
Ankieta to chyba dobry wybór. Jeśli wybierzemy sobie coś demokratycznie nie będzie potem nikt móc mieć pretensji, że gramy jakąś tam edycje, a nie coś innego. A MG? Pewnie się znajdą albo po wyborze już konkretnych fabuł, albo możemy sobie np. zrobić w tym czy innym temacie listę pomysłów. Tzn. każdy będzie mógł napisać jaką edycję mógłby poprowadzić. Bo w sumie np. dajmy na to w ankiecie wygra USEROWA, a nikt tego nie będzie chciał poprowadzić.
Co do nazewnictwa jeszcze słówko:
można numerować od 1 itd., ale ME to brzydka nazwa dlatego można zrobić MMP (Mini MP) A np. MMP dzieliło by się na 3 różne ME. (chociaż nazewnictwo to najmniejszy problem) |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 29-12-2011 14:46 |
|
|
Ankieta to dobre rozwiązanie
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 29-12-2011 20:08 |
|
|
Ja bym na początek zrobił ankietę, w której byłoby pytanie czy gracze chcą grać w coś takiego i ewentualnie o jakiej tematyce. Bo jak na razie chętnych jest mało.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2011 11:27 |
|
|
Nie chcąc mi się na Was czekać , rozesłałem taką wstępną ankietę.
Ankieta wysłana do wszystkich mniej lub bardziej aktywnych użytkowników, ale przynajmniej takich, którzy regularnie odwiedzają stronkę: panda, Diego, Garver, Arctic, mremka, chlaaron, Octopus, Andzia, Muminka, adi1991, agusia, Ala, Otherwoman, Flaku, shan, Furfon, Lincoln, Carmelka, Lion, Michal, Casines, grzechuuu, Nate, Dexter, Amelia, jazeera, April, Umbastyczny.
Jeśli kogoś pominąłem, albo ankieta do kogoś nie dotarła (np. zapchana skrzynka) to proszę ją sobie skopiować i wysłać do mnie
ANKIETA:
Proszę o wypełnienie ankiety do 1 stycznia godziny 19:00.
1. Czy uważasz, że rozegranie MP jako cyklu 3 krótkich edycji zamiast tradycyjnej rozgrywki to dobry pomysł?
2. Jaką tematykę (jakie tematyki) wybrałabyś/wybrałbyś?
3. Ile czasu powinna trwać jedna mini edycja?
4. Czy mogłabyś/mógłbyś zostać MG w jednej z takich mini edycji?
OPCJONALNIE:
5. Jaką mini edycję (z jaką fabułą) mogłabyś/mógłbyś poprowadzić?
Jak zbiorę już sporo ankiet to dam wyniki i zobaczymy co i jak.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 01-01-2012 16:41 |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2011 14:04 |
|
|
Tak mi przyszło teraz do głowy - może zrobić coś w stylu "American Horror Story" (tematyka nawiedzonego domu, albo coś podobnego, z tym, że nie wiem czy nie było już tu wcześniej czegoś podobnego, albo się mylę ).
Edytowane przez Flaku dnia 30-12-2011 14:10 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 30-12-2011 14:06 |
|
|
Flaku napisał/a:
Tak mi przyszło teraz do głowy - może zrobić coś w stylu "American Horror Story" (tematyka nawiedzonego domu, albo coś podobnego, z ty,m, że nie wiem czy nie było już tu wcześniej czegoś podobnego, albo się mylę ).
Akurat zaczęłam to oglądać
w sumie było coś podobnego - MP 12 - czyli tematyka nawiedzonego hotelu
chociaż ja tam nie mam nic przeciwko - przynajmniej znowu bym mogła bezkarnie kogoś zamordować
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2011 14:09 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
chociaż ja tam nie mam nic przeciwko - przynajmniej znowu bym mogła bezkarnie kogoś zamordować
No tak mi się zdawało, że było coś na wzór "Lśnienia". Co nie zmienia faktu, że można byłoby coś podobnego zrobić, a "American..." jest zdecydowanie lepsze moim zdaniem
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-12-2011 14:22 |
|
|
Flaku napisał/a:
Otherwoman napisał/a:
No tak mi się zdawało, że było coś na wzór "Lśnienia". Co nie zmienia faktu, że można byłoby coś podobnego zrobić, a "American..." jest zdecydowanie lepsze moim zdaniem
To by mogło być do MP, gdzie gramy naszymi starymi postaciami i bym wzięła znów Dores <3
ale to chyba ty prowadzisz, bo nikt inny nie ogląda AHS, a ja jestem po jednym odcinku
|
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2011 16:27 |
|
|
Widzę że nie tylko ja wpadłem na pomysł horroru Nie wiem, może kiedyś ktoś czytał opowiadania Stephena Kinga (Arletam na pewno, a jak nie to oglądała Opowieści z Krypty)? Najlepiej byłoby jakby fabuła toczyła się w zamkniętym obiekcie, powiedzmy w okolicznościach wojny nuklearnej, posapokalipsy, czy jakichś pierdół typu zombie. Akcja skupiałaby się na tym by przeżyć jak najdłużej, dobrze by było jakbyśmy nie wymyślali przyczyn apokalipsy- po prostu, bomba wybuchła i mamy jakieśtam warunki na zorganizowanie sobie życia w jakimś bunkrze, bo jak szybko nie zejdziemy do podziemi to dopadnie nas promieniowanie etc. I wcale nie musi być konkretnego rozwiązania fabuły... Super byłoby, gdyby trzy edycje trzymały się tej koncepcji upiorów, postapokalipsy i klaustrofobicznych, którkich horrorów Niczym seria Opowieści z Krypty |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2011 16:50 |
|
|
Octopus piszesz jakby ci zależało na grze w MP |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2011 16:59 |
|
|
No shit Lion, no shit |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 30-12-2011 18:55 |
|
|
Super byłoby, gdyby trzy edycje trzymały się tej koncepcji upiorów, postapokalipsy i klaustrofobicznych, którkich horrorów Niczym seria Opowieści z Krypty
Wszystko to, co tu lubimy najbardziej Taka edycja wiąże się z dużą ilością fabuły bo raczej nie ma o czym swobodnie pisać więc spore wyzwanie dla MG.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-12-2011 19:03 |
|
|
Według mnie każda z mini edycji powinna być o czym innym, głównie po to, by każdy mógł znaleźć coś dla siebie no i żeby troche urozmaicić grę. Horror to dobra opcja na jedną z takich edycji
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2011 20:18 |
|
|
Otherwoman napisał/a:
Według mnie każda z mini edycji powinna być o czym innym, głównie po to, by każdy mógł znaleźć coś dla siebie no i żeby troche urozmaicić grę. Horror to dobra opcja na jedną z takich edycji
Zgadzam się
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2011 21:06 |
|
|
zgadzam się również bo ja jakoś nie chciałbym pisać o morderstwach, ciągłym strachu o życie przez 3 miniedycje bo takie robienie ich na jeden temat mija się z celem bo po co wtedy je robić jeśli miałby być na jeden temat
|
|