Autor |
RE: Kolejne MP |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 22:56 |
|
|
Mi się nie bardzo podoba ten pomysł, bo kojarzy mi się z Darlton RPG Moim zdaniem to by trochę skomplikowało sprawę i nadało pewnie ograniczenia, których nie lubię Poza tym wolę z góry nie ustalać, jaka dokładnie będzie moja postać, bo to często wychodzi spontanicznie w trakcie gry
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 22:59 |
|
|
Ja szczerze mówiąc jestem na nie Sama idea bardzo mi się podoba i wiem, o co ci chodzi, April. Jest tylko jeden problem, a mianowicie wątpię, że to w praktyce wypadnie dobrze. Gra układa się tak różnie, że nasze plany mogą nie wypalić, albo dana umiejętność nijak się będzie miała do postaci, którą kreujemy. Poza tym dla każdego cecha może znaczyć co innego. Istotą MP jest to, że tworzymy postaci realistyczne(a przynajmniej ja mam zawsze taki zamysł) i warto po prostu to wrzucić do historii, jeśli chcemy 'uprawdziwić' naszą postać Zgadzam się również z Amelką, postać wyjdzie dopiero po postach, jakie będziemy pisać w grze. I Lion również mądrze gada, za takie akcje turbodymomenowe minusiki bez sentymentów dawać i tyle
Edytowane przez panda dnia 19-03-2011 23:01 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:04 |
|
|
Nie wiem jak wy, ale ja nie mam zamiaru czytać o postaci, która jest mądra, silna itp. To naprawdę nudne. Zobaczymy co agusia powie o minusach na radzie.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:07 |
|
|
April napisał/a:
Nie wiem jak wy, ale ja nie mam zamiaru czytać o postaci, która jest mądra, silna itp.
Ja również nie chcę, ale takie rzeczy zostawiam na czas, kiedy będą postacie. Zawsze, jeśli nie będzie Wam coś pasowało, możecie nie zatwierdzić postaci. Tak się prawie nigdy nie zdarzało, a mogłoby. Myślę, że obecni gracze wiedzą, jak robić postacie, a nowych po prostu się zaznajomi z takimi rzeczami.
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:16 |
|
|
panda dobrze mówi Nie wiem, co w ogóle miałyby oznaczać te umiejętności. Jak ktoś np. wytrzymałość swojej postaci oceniłby na 4 z 10 możliwych punktów, to mógłby przebiec bez zmęczenia np. 2 kilometry? A jak ktoś oceni charyzmę na 10 punktów to oznacza, że jego postać nigdy nie może być nieśmiała? Trzeba byłoby ustalić po kolei, co dana liczba oznacza, bo inaczej byłby chaos i każdy interpretowałby te umiejętności inaczej. I to byłoby bez sensu Moim zdaniem jest to niepotrzebne utrudnianie sprawy, bo każdy chciałby grać tak jak lubi, a nie tak jak mu każą
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:18 |
|
|
Jak ktoś lubi być turbodymomenem to dobrze? Ok, jak chcecie, to edycja dla was i ja się podporządkuje.
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:25 |
|
|
A kto był turbodymomenem? Leo w MP10 miał takie zapędy, ale zaledwie kilka razy zdarzyły mu się takie akcje. Nie sądzę, żeby ktoś porywał się na tworzenie postaci, która potrafi wszystko
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:26 |
|
|
dla mnie pomysł był by ok bo poza inteligencją gdzie Bernard dostał by 10/10 wszędzie indziej było by 0-3 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:27 |
|
|
Ciekawa dyskusja Ja również jestem za tym aby nie wprowadzać tego typu zdolności. Chociaż dla mnie nawet jakby zostało to wprowadzone to nie ma znaczenia bo raczej postacie, które tworzę są dość normalnie i nie przypominam sobie sytuacji, w której moja postać była wyjątkowa w jakiejś dziedzinie. Zresztą patrząc na postacie innych graczy jakoś nie dostrzegałem turbodymomenów. Jestem jednak za tym, żeby w kolejnej edycji dawać jakieś minusy za niewłaściwą grę itd.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:27 |
|
|
Ok, mi to obojętne, rzuciłam tylko pomysł, który omówiłam z agusią wcześniej. W takim razie uznajmy, że tego pomysłu w ogóle nie było i tyle.
Kiedy coś jeszcze ustalimy to damy wam znać.
A dokładniej chodziło nam o to, że przy różnych zadaniach umiejętności byłby uzasadnione. Nie chcę żeby ktoś mówił np. że wyróżniam Lincolna, bo go lubię.
Edytowane przez April dnia 19-03-2011 23:29 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:29 |
|
|
Amelia napisał/a:
A kto był turbodymomenem? Leo w MP10 miał takie zapędy, ale zaledwie kilka razy zdarzyły mu się takie akcje. Nie sądzę, żeby ktoś porywał się na tworzenie postaci, która potrafi wszystko
ja chciałem...
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:30 |
|
|
A będzie można wybrać grupę jak w MP13, czy tak jak w MP10 losowanie? a może to bez znaczenia będzie gdzie? |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2011 23:30 |
|
|
Będzie losowanie.
|
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
Postać: NPC
NPC
|
Dodane dnia 20-03-2011 00:39 |
|
|
Ja też się nie zgadzam, wszędzie bym miał 0
A tak na serio: tak jak mówili poprzednicy - postać zwykle kształtuje się w czasie gry, a ocenianie zdolności za pomoca liczb wydaje się sztuczne. Także wolę nie, choć moja postać pewnie będzie podobna, jak poprzednio
|
|
Autor |
Umbastyczny
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-03-2011 10:27 |
|
|
Też jestem na nie. Postacie są raczej wyważone. Nawet na przykładzie mojego Bryanka. Był niby super mądry i inteligentny, ale bił się gorzej niż baba i nie umiał strzelać. Ogólnie był łajzą
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Murzyn
Użytkownik
Postać: Bob Wetmore
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-03-2011 11:56 |
|
|
Opisywanie zdolności za pomocą współczynników jest dobrym (pierwotnym ) pomysłem, tylko pozostaje problem, jak to kontrolować |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-03-2011 17:56 |
|
|
Ron Weasley napisał/a:
A tak na serio: tak jak mówili poprzednicy - postać zwykle kształtuje się w czasie gry, a ocenianie zdolności za pomoca liczb wydaje się sztuczne. Także wolę nie, choć moja postać pewnie będzie podobna, jak poprzednio
Córeczka dobrego tatusia?
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-03-2011 18:51 |
|
|
Ogłoszenie parafialne: od 1 kwietnia ruszy dział ze zgłoszeniami do przyszłej edycji MP.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-03-2011 19:01 |
|
|
hura |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 20-03-2011 19:18 |
|
|
To bardzo dobra wiadomość
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|