Autor |
RE: Kolejne MP |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2011 15:11 |
|
|
a ja myślałem, że Marat był Hagridem |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2011 16:42 |
|
|
To Marat był Hagridem
Co do edycji Lost
1. tak mi się znudziło i nie mam na nią ochoty
2. Jeśli juz koniecznie miałaby być, to z lostowymi postaciami, a nie wymyślonymi i tylko wtedy, gdybym grała Lockiem
PS. Ja pamiętam MP6 i MP7, ale one w ogóle nie przystają do obecnych edycji. Po pierwsze my tam baaardzo bezcześciliśmy postacie (własnie czytałam o śmierci Sun zgwałconej przez tubylców), już ni emówiąc co robiliśmy np. z Jackiem
Postacie: Horacy Casa w MP 6, czy Ptak Hurleya Umby w mp7 tez zdecydowani enie przypominały tych lostowych wersji
Jak dla mnie żadne bezczeszczenie, tylko fajna zabawa
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 02-03-2011 13:49 |
|
|
Umba, jak wygląda Twój plan zajęć?
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2011 14:35 |
|
|
Chciałem napisać o tym po jednym tygodniu, ale mogę zrobić to teraz.
Jest kiepsko. We wtorki kończę najpóźniej i nie wiem czy nawet zdążyłbym nadrabiać zaległe posty. W poniedziałki i czwartki jest też długo, ale nie aż tak. Środy są do przyjęcia. Piątki - luz.
Wniosek: panowałby chaos i anarchia w poniedziałki, wtorki i czwartki. Brak fabuły, brak mnie, brak NPC itd.
Niestety, ale chyba odpadam
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2011 17:28 |
|
|
Umba odpadasz w pojedynkę. Myślę, że z jeszcze jednym MG byś dał radę..
To zostaje agusia z April. Dziewczyny zajmiecie się tym MP? Tak na 100%? |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 02-03-2011 18:43 |
|
|
A mi się wydaje, że Umba mógłby dać radę. Fabuła nie musi być dawana codziennie zwłaszcza, że mielibyśmy stylem gry powrócić do MP10 gdzie było trochę luźniej i MG co kilka dni wyznaczał cele itd. Ale jeżeli April z agusią wciąż są chętne to chyba lepiej byłoby, żeby dziewczyny się zajęły tym teraz, a Umba może po wakacjach jeżeli wciąż będzie chciał przeprowadzić tę fabułę.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 02-03-2011 18:48 |
|
|
A mi się wydaje, że Umba mógłby dać radę. Fabuła nie musi być dawana codziennie zwłaszcza, że mielibyśmy stylem gry powrócić do MP10 gdzie było trochę luźniej i MG co kilka dni wyznaczał cele itd. Ale jeżeli April z agusią wciąż są chętne to chyba lepiej byłoby, żeby dziewczyny się zajęły tym teraz, a Umba może po wakacjach jeżeli wciąż będzie chciał przeprowadzić tę fabułę.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2011 18:58 |
|
|
Też myślałem o tym, że w te dla mnie cięższe dni w MP mogłyby być luźniejsze - bez fabuły. Ale dłuższa nieobecność byłaby uciążliwa z nadrabianiem ogromu postów. Sam nie wiem... powiedzmy, że do kwietnia mam czas do namysłu.
Na razie mówię twarde i zdecydowane RACZEJ NIE.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2011 20:05 |
|
|
My dalej jesteśmy chętne- obawiam się jedynie, że przesunie nam się termin startu. Jak sami widzicie, ostatnio jestem strasznie zabiegana, od kilku dni nie miałam czasu zjeść obiadu, a co dopiero myśleć o MP Obawiam się, że to zabieganie potrwa jeszcze jakiś czas, do tego z mojej strony dochodzi jeszcze brak własnego komputera, bo grat poszedł na śmietnik. Dzielić się laptoptem z rodzicami nie jest prosto Także z mojej strony ciągle TAK, ale nie obiecuję, że zaczniemy wtedy, kiedy ustalaliśmy; a zważywszy na fakt, że chcemy przyciągnać ludzi z innych forów, to sama kampania reklamowa zajmie nam jakieś 2-3 tygodnie, więc wszystko się opóźni jeszcze dalej. Wybaczcie mi, ale 24 godziny na dobę to stanowczo za mało
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-03-2011 12:55 |
|
|
a zważywszy na fakt, że chcemy przyciągnać ludzi z innych forów, to sama kampania reklamowa zajmie nam jakieś 2-3 tygodnie,
Podoba mi się to. 2-3 tygodnie jednak to stanowczo za dużo, myślałam nad tygodniem... Ja się osobiście włączę w kampanię reklamową bo mam dużo kontaktów i ludzi z którymi pisałam 2-3 lata temu, April zresztą też. Można spytać ludzi z tych RPG o których ostatnio nawijaliśmy, a no i spytam ludzi którzy uwielbiają reality show Survivor bo kilkunastu takich znam. Tyle ode mnie. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 03-03-2011 13:15 |
|
|
Pomysł z kampanią reklamową dobry i zgadzam się z jazeerą, że 2-3 tygodnie to zdecydowanie za dużo. Zresztą wczoraj na czacie kilka osób miało podobne zdanie co do długości trwania ew. kampanii.
Trochę niepokojące jest info o opóźnieniu edycji. Jeżeli zacznie się ona jakoś na początku maja to 2 miesiące na grę to może być trochę za mało, zwłaszcza jeżeli dojdą nowi gracze.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-03-2011 13:21 |
|
|
Dokładnie. Fajnie gdyby udało wam się w marcu już dopiąć wszystkich szczegółów i mieć konkretną fabułę. Do egzaminów gimnazjalnych byłaby kampania reklamowa i po egzaminach byśmy zaczęli; ja to tak widzę. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-03-2011 15:46 |
|
|
Postaram się jak mogę, ale tak jak mówię- będzie ciężko. Niemniej, Wasza pomoc będzie bardzo ważna. Ktoś ma jakiś pomysł na fajną kampanię? Bo samo napisanie: "Cześć, wpadajcie, super zabawa" wg mnie nie wystarczy ;-)
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-03-2011 16:07 |
|
|
agusia, to wszystko zależy od fabuły Nie wiedząc nic o nowej edycji trudno będzie napisać tekst do kampanii reklamowej. Jak ustalicie z April jak mniej więcej ma wyglądać nowa edycja, to wtedy będzie można nad czymś pomyśleć.
Moim zdaniem 2-3 tyg. to też zdecydowanie za długo. Osobiście uważam, że raczej nikt nowy do nas nie dołączy na dłużej Raczej nie będą potrafili zaaklimatyzować się na naszym forum i nawet jeśli zgłoszą swoją postać do gry, to szybko przestaną pisać. Przynajmniej będzie kogo zabijać w fabule
Ale kampanię róbmy, może moje przypuszczenia się nie sprawdzą
Edytowane przez Amelia dnia 03-03-2011 16:08 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 03-03-2011 16:46 |
|
|
Ja bym taką "kampanię" przeprowadził w prosty sposób. Trzeba byłoby wyjaśnić o co chodzi w MP, jak wyglądają przykładowe posty, realizacja fabuły, ile czasu trwa gra, jak często się pisze posty itd. Wszystko to w jakiś zgrabny i miły dla oka sposób. Można byłoby też zrobić jakiś filmik zachęcający do gry w kolejnej edycji, pokazujący mniej więcej tematykę przyszłej edycji.
Pewnie doszłoby kilka osób więc trzeba byłoby podjąć jakieś działania by zatrzymać je na dłużej. Może jakiś temat powitalny by każdy nowy mógł napisać coś o sobie? Zgadzam się z Amelią, że aklimatyzacja w grupie, która zna się już od roku i codziennie ze sobą pisze na forum może być ciężka aczkolwiek nie niemożliwa
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2011 22:30 |
|
|
Dziś padła na haxu propozycja edycji czysto Lostowej, tylko z jej bohaterami oraz z fabułą z serialu bez wątku Jacoba(głównie kandydaci, chodzi tutaj o wspaniały, kochany i ubóstwiany 6 sezon). Co sądzicie o tym?
Edytowane przez Furfon dnia 07-03-2011 22:32 |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2011 22:42 |
|
|
Taka propozycja już dawno była brana pod uwagę Myślę, że po wakacjach można byłoby się zająć jej organizacją Bo przecież teraz czekamy na edycję, którą mają przygotować agusia i April
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 07-03-2011 22:47 |
|
|
O tym się faktycznie mówiło już od jakiegoś czasu, kilku osobom to się spodobało i chyba nikt nie był przeciwny. Ja jestem jak najbardziej na tak. Fajnie byłoby się wcielić w Jacka
To kolejna edycja na pewno będzie April i agusi? Bo ja już nie wiem. agusia napisała, że raczej na pewno jeszcze bardziej przesunie się to w czasie w związku z czym będzie to gdzieś 2-miesięczna edycja. Umba nie ma wystarczającej ilości czasu na przeprowadzenie swojej fabuły więc z najbliższą edycją nie wiadomo co będzie.
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2011 22:56 |
|
|
Ja sądziłam, że agusia i April są pewne, że chcą prowadzić edycję, bo chyba w przeciwnym razie poinformowałyby nas, że rezygnują
agusia napisała, że może się to przesunie w czasie Ale dobrze by było, gdyby jednak edycja wystartowała w połowie kwietnia Może na początek April wzięłaby na siebie większość obowiązków, skoro agusia nie będzie mieć czasu? To tylko luźna propozycja, nie chcę niczego zwalać na April, bo już raz sama prowadziła edycję i nie wiem, czy po raz drugi miałaby na to siłę
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-03-2011 00:22 |
|
|
Prowadzimy prowadzimy i postaram się jak tylko mogę, żebyśmy wystartowali w terminie
Szybka ankieta: ręka w górę, kto chce w MP malutkie (!!) elementy fantastyki!
|