Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 24 2024 19:18:50 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 18
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny22:56:45
Michal 1 week
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 2 weeks
Lion 3 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku11 weeks
Isabelle13 weeks
chlaaron30 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Inne | Uniwersum Mistrza Przetrwania
Strona 2 z 2 < 1 2
Autor RE: Fabuła
Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-11-2010 22:28
Świetna robota Shan! smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-11-2010 01:43
smiley
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 21-11-2010 23:33
Proszę kogoś kto się orientuje w fabule o nakreślenie co się mniej więcej dzieje. Ostatnią rzeczą, którą ogarniałem była walka i to, że siedzieliśmy na widowni. Co się od tamtego momentu stało i teraz dzieje? Im krócej by ktoś opisał, tym pewnie lepiej. Bez szczegółów smiley

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-11-2010 23:50
no właśniesmiley zgadzam się z Lincolnem, może ktoś napisze co się dzieje bo chciałbym sobie pospamować to znaczy popisać Bernardemsmiley
shan
Użytkownik

Postać:
Shannon Rutherford

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-11-2010 17:34
Ja tam sama nie orientuje się w fabule od narodziń szczeniąt Lucjuszy do ucieczki, ale napisać coś mogę.

Wątek: UCIECZKA
Bohaterowie graczy:
- Emma Collins
- Leslie Sandman
- Veronica Fergusson
- Josh Cohen
- Elena Larinova
Chyba:...
- Liam Norton
- Lilianne Spice
NPC:
- Amanda
- Richard Aleprt?
- Michelle?
Więc z tego co wiem to Amanda wpadła na arenę i "jakoś" wszczęła rewolucje.
Wykorzystując zamieszanie wykorzystaliśmy to i uciekliśmy tylko, że zgubiła się Gigi (Nie wiem dlaczego i w jakich okolicznościach). Amanda zaprowadziła nas do jaskiń gdzie spotkaliśmy jej matkę (Fałszywa matka jacoba i miba).
Niedługo później na polecenie matki Amanda wyruszyła na poszukiwania braci razem z Leslie, Veronią i Emmą.

Zniknięcie Gigi:
Bohaterowie graczy:
- Gianna Vasikovsky
- Jeffrey Moser
- Ashley Thompson
- Bryan Henderson
- Dores Rosier
NPC:
- Marvolo - śmierć!
Więc w tym wątki nasi bohaterowie podjeli się poszukiwań Gianny, która (nie wiem jak) zniknęła - chyba dlatego, że Jeff przespał się z Dores. Gianna była w dżungli razem z Marvolem gdy znalazł ją Jeffrey a przyczajona Dores chciała zabrać syna.
Nie udało jej się to, namieszała tylko bardziej miedzy zakochanymi przez co skutkiem było to, że Moser próbował się zabić skacząć z klifu. W każdym bądź razie to Gianna znalazła Jeffreya ponieważ ten rzucił się z klifu i leżał nieprzytomny wyrzucony przez fale. Dwójka rozmawiała ze sobą bardzo długo zdradzając przed sobą swoje sekrety i poczęści przeszłość.
(W chwili obecnej Jeff i Gigi dopiero wracają z kilfu!)
Dores wróciła do miasta, które zostało zrujnowane przez oszalałych mieszkańców Bryan i Ashley znaleźli Dores. Wcześniej rozmawiali o powodach przez, które Dores & Edgar tak się zachowują. Więc gdy zobaczyli na świątynnym placu Dores, która została tam bo nie poszła z Edgarem i chłopcami. W każdym bądź razie Ashley i Bryan zaciekawieni czy Dores choruje na padaczke macicy zaczęli jej wkładać w.... dzidę. Marvolo to widząc pobiegł do Edgara i o wszystkim mu powiedział - ten jednak zabił dzieciaka i razem z małym Jaocbem i mibem ruszył w stronę świątyni. W tym czasie ręce Dores były łamane przez Bryana...

Edgar & BiB
Bohaterowie graczy:
- Edgar Hart
- Dores Rosier
- Ashley Thompson
- Bryan Henderson
NPC:
- Jacob - mały
- Bib - mały
Edgar dostał szału gdy zobaczył po wkroczeniu na plac miasta co Bryan i Ashley robią z jego córką. Wściekły powalił ich i wpakował do wielkiego wora, który następnie ciągnął za sobą po ziemii.
Jeśli chodzi o samego Edgara i małego biba (Boy in Black) to Hart przekonał go by zabił niekochającą go matkę, brata i siostrę Amandę by to on rządził wyspą.
W każdym bądź razie grupa wyszła z miasta głównym wejściem a Edgar wmówił Dores, że to wściekły tłum buntowników z ich starego królestwa zabił jej syna Marvola.
Rozbili oni obóz niedaleko za miastem i przywiązali do drzewa siatkę z Ashley i Bryanem. W nocy Edgar i BiB wyruszyli w stronę jaskiń by zabić matkę Jacoba i biba i Amandy. Oczywiście na drugi dzień po dojściu zrobił to Bib a następnie poszedł do obozu w, którym byli (Dores, Jacob, Ashley, Josh, Bryan, Leslie, Emma, Veronica, Amanda kto jeszcze?) i wmówił, że to Edgar zabił ich matkę a on zabił Edgara. (Jak ta grupa sie tam znalazła? O tym w nastepnym wątku smiley) Oczywiście wszyscy w to uwierzyli. Nad ranem Bib zaciągnął Jacoba do jaskini ze światłem i tam wyjawił, że to on zabił ich matkę i to on zabije zaraz jego smiley. Już chciał to zrobić, ale z krzaków wyleciała śledząca ich Amanda i to ona była ofiarą. Wściekły Jacob ...... i wrzucił biba do źródełka. Po chwili wszyscy w obozie usłyszeli terkot a ciało małego biba wylądowało w obozie wyrzucone przez Czarny Dym, który właśnie powstał smiley

Poszukiwanie Jacoba i Biba.
Od początku:
- Amanda
- Leslie Sandman
- Veronica Fergusson
- Emma Collins
Od momentu znalezienia się Amandy i Jacoba doszli:
- Dores Rosier
- Ashley Thompson
- Bryan Henderson
- Josh Cohen
- Jacob
Po dojściu biba do obozu:
- BiB smiley
Więc Amanda, Veronica, Ashley i Leslie doszły do tunelu prowadzacego do miasta.
Ukryte w krzakach zauważyła Edgara, Jacoba i Biba, którzy kierowali sie do miasta by pomóc Dores (wątek wyżej). Do grupy dołączyła Emma, która przyszła za Amandą i resztą z jaskiń.
Nim jednak piątka postanowiła wejść do miasta i zanim doszli na plac Edgar i reszta już dawno byli poza nim. Zrobiła się noc i cała grupa została w mieście na noc. (Ruiny miasta).
Następnego ranka wyszli oni z niego i znaleźli obóz w, którym była Dores i reszta (bez Edgara i biba) Dores jednak była odmieniona wszystkich lubiła i kochała nie pamiętając nic! Uwolniono Ashley i Bryana a do grupy dołączył Josh.
Cała grupa udała się w stronę jaskiń jaskiń by wrócić do matki Jacoba, Amandy i Biba, która miała się nimi zaopiekować... tylko, że ta oczywiście już nie żyła smiley
Grupa jednak nie wiedząc o tym rozbiła na noc obóz a Dores cała rozpromieniona tuliła do siebie małego Jacoba i dokarmiała go papają. Ashley i Josh cieszyli się, że znów są razem a Bryan wmawiał Dores jaka to ona jest dobra i opowiadając jej "prawdziwą" przeszłość. Pojawił się nagle bib, który powiedział, że to Edgar zabił ich matkę smiley.
Rano wszyscy usłyszeli terkot a na środek obozu spadło ciało biba wyrzucone przez Dym smiley.
Dodatkowe informacje:
Połamane ręce Dores. - Jeffrey wściekły na Dores w lesie gdy ta gadała głupstwa Gigi połamał jej ręce przez co nie mogła się bronić przed Bryanem i Ashley.
Tu nie wiem czy jej połamał w lesie i ona przyszła do miasta czy to może połamał jej w mieście smiley
W każdym bądź razie "Nowa Dores" myśli przez Jacoba, że powodem tego jest
to, że przewróciła się na ulicy łamiąc obie ręce.
Dores obecnie rękami już rusza. Uzdrowiła ją wyspa.
Nakaz Jacoba: Jacob powiedział Ashley i Bryanowi, że muzsą pomóc stać się Dores dobrą osobą bo inaczej Josh i Leslie zginą smiley

To chyba wszystko co najważniejsze to rozpoczęcia gry przez zagubionych smiley
Nie ma tu kilku szczegółów więc jak ktoś ma ochotę może uzupełnić. smiley
I nie wiem co z postaciami muminki i Liona.

EDIT:
Jednak się okazało, że jesteśmy wszyscy w jaskiniach i to właśnie przed nimi jest ciało małego biba.
Są tam wszyscy, którzy wmienieni są w ostatnim wątku prócz biba, jacoba i Amandy.
Są tam jeszcze osoby, które po ucieczce nie ruszały się z jaskiń.
Lil, Elena, Liam, Miśka i Richard smiley
Edytowane przez shan dnia 22-11-2010 18:32
Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-11-2010 18:09
smiley
Amelia
Użytkownik

Postać:
Ruby

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-11-2010 18:10
super shan!!! smileysmileysmiley
Umbastyczny

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-11-2010 18:40
wow smiley

świetna robota, ale to nie Bryan połamał ręce Dores smiley

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 07-01-2011 13:13
MP powoli zbliża się ku końcowi i niezależnie od wyników rady chcę je dograć do końca. Z różnych przyczyn nie ogarniam do końca fabuły i czasami czuję się tak, jak zapewne czuje się ktoś wyrywkowo oglądający Losta. Nie chcę się tak czuć i stąd mam prośbę, żeby to co się dzieje jakoś uporządkować. smiley Może nie tak szczegółowo jak robiła to shan, ale w dużym skrócie. Bo prawdę mówiąc nie wiem czego chcą Numerki, gdzie dokładnie jesteśmy, w jakiej stacji są więzieni Gigi, Veronika, Jeff i Bryan albo jaką rolę pełni Richard. Jeżeli ktoś jest na bieżąco z wydarzeniami, niech napisze smiley

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-01-2011 13:49
Dobra, postaram się pomóc smiley

Bryan, Veronica, Jeffrey i Gigi są uwięzieni w stacji The Door. Są tam też Leslie, która należy do numerków oraz Dores i Edgar (którzy pamiętają wszystko co się działo na Wyspie). Mają oni jakąś misję daną przez MiB-a dotyczącą kandydatów. Dores przywiązała Bryana do krat w celi i chce mu włożyć kija w odbyt, a Edgar patrzy się na to, trzymając Veronicę. Leslie wszystko pamięta, co było na Wyspie i dlatego chce w jakiś sposób pomóc uwięzionym. Celem numerków jest chyba wydobycie miejsca pobytu Jacoba, próbują z kandydatów to wydobyć.

Co do reszty...
Ashley i Josh podczas ucieczki przed numerkami, natrafili na Richarda, który zaprowadził ich do Świątyni, a później do Dharmaville. Tam wzięli kilku "Innych" i uzbrojeni ruszyli na poszukiwania kandydatów (z nimi jest Ashley i Josh). Po drodze natknęli się na Elenę i Liama. "Inni" wraz z Richardem ukryli się w krzakach, obserwując otoczenie, a Josh i Ashley wyszli do nich (Eleny i Liama). Później nie wiadomo skąd, wyszedł jakiś numerek i zaczął celować do Ashley, Josha, Liama i Eleny.

Co do końcówki to nie jestem pewny, nie wiem kto wyszedł, czy był to numerek, czy Richard smiley

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem smiley

Fear of a name increases fear of a thing itself.
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 07-01-2011 14:31
Arctic, wielkie dzięki! O to mi właśnie chodziło smiley

shan
Użytkownik

Postać:
Shannon Rutherford

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-01-2011 15:31
Dobrze zrobione! smiley Zwięźle i na temat smiley
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-01-2011 19:07
Ej, to miało być tak, byle jak smiley

Ale dziękuję za pochwały smiley

shan, czekam na te Twoje skrócenie fabuły, ładnie spisane i podzielone na części bo o wiele lepiej się takie czyta smiley

Fear of a name increases fear of a thing itself.
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-11-2024 18:02
Arctic napisał/a:
shan, czekam na te Twoje skrócenie fabuły, ładnie spisane i podzielone na części bo o wiele lepiej się takie czyta smiley

shan ja tez czekam pospiesz sie kurwasmiley
Strona 2 z 2 < 1 2
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum