Autor |
RE: Kolejne MP |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2010 14:44 |
|
|
Octopus napisał/a:
Biorę Bobby'ego z Supernatural. Ale ze sprawnymi nogami!
PS. Widzę że mój pomysł się przyjął ? Znając życie pewnie gówno z tego będę miał, podobnie jak z tą edycją
Octopus napisał/a:
Omijając fragment wypowiedzi, w której krytykuje pomysł i obarczam go nieprzyjemnymi przymiotnikami:
Proponuję zrobić mix seriali, czyli postaci i wątków fabularnych. Można być Deanem i Castielem polującymi na demony, Kapitanem Reynoldsem podróżującym po planetach, Chuckiem buszującym po Buy More wraz z Morganem albo Homerem kłócącym się z Bartem kto jest bardziej żółty
Oczywiście całość będzie mieć ogólny zarys fabularny.
Pisałem o tym wcześniej w sb |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2010 15:58 |
|
|
No spoko, nie przywłaszczam sobie niczyjego pomysłu, po prostu nie czytam archiw SB
W takim więc razie Ty będziesz gówno z tego mieć |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-05-2010 22:02 |
|
|
Trzeba odświeżyć wątek
Powiem krótko: zróbmy wakacyjną edycję MP Ja nie chciałabym czekać do jesieni
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-05-2010 22:19 |
|
|
Też nie chcę czekać do jesieni! Jak dla mnie, możemy zacząć nawet i od czwartku Proponuję tę luźną, fajną edycję, każdy wciela się w postać z jakiegokolwiek serialu. Ktoś chętny na prowadzącego?
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 25-05-2010 22:28 |
|
|
Ale bez żadnego S-F! I wolałbym stworzenie nowych postaci, a nie np. że ktoś będzie wójtem z Rancza, ktoś inny Dexterem, a jeszcze ktoś inny Zbuntowanym Aniołem. |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 15:06 |
|
|
Lincoln napisał/a:
Ale bez żadnego S-F! I wolałbym stworzenie nowych postaci, a nie np. że ktoś będzie wójtem z Rancza, ktoś inny Dexterem, a jeszcze ktoś inny Zbuntowanym Aniołem.
A w czym to przeszkadza? Mogę stworzyć przecież postać, nazwać ją Dexter, a "aktorem wcielającym się w nią" będzie Michael C. Hall |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 15:15 |
|
|
Dexterem już wiadomo kto będzie
A tak wracając do tematu, to jestem za stworzeniem tego MP z postaciami z seriali. Tylko tak jak mówi Linc, żeby były to jakieś normalne postacie, a nie typu Maciek z Klanu czy inne cudaki |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 15:25 |
|
|
Ale co rozumiecie pod słowem "normalny" ? Nie chcecie takich rzeczy jak anioły/demony itd? Chodzi Wam o realizm czy jak |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 15:51 |
|
|
W sumie dlaczego bez S-F? Skoro to i tak ma być luźna edycja, taka o, żeby sobie tylko pograć przez chwilę, zanim porozjeżdżamy się na wakacje?
typu Maciek z Klanu czy inne cudaki
co cudacznego jest w Maćku z Klanu?
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 15:55 |
|
|
Podpisuję się pod Lincolnem i Dexterem. Też wolałabym coś bardziej neutralnego bez sf, np. wspólny akademik, uczelnia, blok, albo razem pracujemy w jakiejś firmie i stąd się znamy, coś luźnego.. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 16:05 |
|
|
Mi chodzi o realizm Nie mam nic do SF, ale nie podoba mi pomysł, żeby mieszać seriale. Nie wyobrażam sobie MP, w którym Dexter chodzi i zabija ludzi a za chwilę pojawia się Chuck ze swoimi przebłyskami O_o
Zgadzam się z Jazeerą Dlatego gdy wcześniej proponowałam MP Friends, miałam na myśli to, że akcja mogłaby toczyć się w Nowym Jorku, w mieszkaniu Moniki, Joey'a czy Rossa. Oczywiście nie nikt nie musiałby brać postaci z Przyjaciół
A fabuła - najlepiej jakiś kryminał |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 16:09 |
|
|
Dexter napisał/a:
Dexterem już wiadomo kto będzie
Jasne, że wiadomo. Zaklepałem tą postać już wcześniej.
jazeera napisał/a:
Podpisuję się pod Lincolnem i Dexterem. Też wolałabym coś bardziej neutralnego bez sf, np. wspólny akademik, uczelnia, blok, albo razem pracujemy w jakiejś firmie i stąd się znamy, coś luźnego..
Więc będzie bardzo ciekawie... Wakacyjna edycja ma być bez ograniczeń. Nie będę bawił się w żaden wspólny akademik. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 16:12 |
|
|
Bawić się w życie? Przecież to nudne Chyba, że wpleciemy w to właśnie coś a`la kryminał... Co byście nie wybrali- ja i tak wezmę udział, ale życie codzienne...? Jakoś tak mi nie pasuje
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-05-2010 16:23 |
|
|
Ja jestem za tym, żeby to było coś w rodzaju normalnego życia ale z ciekawą fabułą. Można zaczerpnąć pomysły z filmów, książek, seriali. |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 16:31 |
|
|
Niech Wam będzie, ale żeby to życie codzienne było przeplatane różnymi gatunkami filmów i seriali, np. raz to będą porachunki gangsterskie, raz romansidło, raz dramat na tle medycznym, następnym razem znowóż wybuchnie nasz apartament i będziemy się musieli ewakuować....
Wiecie co, jednak nie, to będzie nudne. |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 16:34 |
|
|
Ja nie wiem. Musi być jakiś mocny, dobry motyw przewodni.
' target='_blank'> |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 16:39 |
|
|
Nigdy się nie dogadamy... |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-05-2010 16:39 |
|
|
Można też zagrać w Pana Tadeusza. Byśmy pisali 13-zgłoskowcem. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 17:31 |
|
|
A mi się podoba z życiem normalnym, codziennym, wykąbinowalibyśmy coś ciekawego i może nie byłoby nudno.
Octopus:
Niech Wam będzie, ale żeby to życie codzienne było przeplatane różnymi gatunkami filmów i seriali, np. raz to będą porachunki gangsterskie, raz romansidło, raz dramat na tle medycznym, następnym razem znowóż wybuchnie nasz apartament i będziemy się musieli ewakuować....
O to mi właśnie chodzi, to jest dobry pomysł. ale najlepiej jednak wybrać coś co większość ludzi poprze, bo czy jest sens w graniu w coś z niechceniem?
Edytowane przez jazeera dnia 26-05-2010 17:33 |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-05-2010 21:06 |
|
|
Można też zagrać w Pana Tadeusza. Byśmy pisali 13-zgłoskowcem.
Jestem za
Ale ogólnie w wakacje grac nie zamierzam, więc mam tylko jedną prośbę: uwińcie się szybko, żeby jesienią można już było zacząć "oficjalną" edycję |
|