Autor |
RE: Złote Papaje 2010 |
Lion
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/seagif26[3771][3771][3771][19].gif)
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 29-12-2011 16:37 |
|
|
zróbcie nominacje nie bądźcie biernymi userami![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/alf[49].png)
Postać: Żyd
![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png)
|
Dodane dnia 29-12-2011 18:01 |
|
|
Poniżej moja luźna sugestia ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
10 nominacji:
- USER ROKU - chyba najważniejsza kategoria obok EDYCJI ROKU, no ale w tym przypadku 10 nominacji jest oczywiście niemożliwe ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
5 nominacji:
- NAJLEPSZY MISTRZ GRY
- NAJBARDZIEJ LUBIANY UŻYTKOWNIK
- DEBIUT ROKU
- NAJLEPSZY PISARZ POSTÓW
- NAJLEPSZY NICK
- NAJLEPSZY UŻYTKOWNIK DO DYSKUSJI
- NAJWIĘKSZA NIEOBECNOŚĆ
- USER PISZĄCY NAJZABAWNIEJSZE POSTY
- USER, Z KTÓRYM NAJLEPIEJ CI SIĘ GRA W MP
- USER, KTÓRY PISZE NAJBARDZIEJ BEZPOŚREDNIO (może: najszczerszy użytkownik?)
- UŻYTKOWNIK MAJĄCY NAJWIĘKSZY WPŁYW NA FORUM (najbardziej wpływowy użytkownik?)
- UŻYTKOWNIK Z NAJWIĘKSZYM POCZUCIEM HUMORU (najzabawniejszy użytkownik?)
- ULUBIONA POSTAĆ (najbardziej lubiana postać?)
- ULUBIONA PARA (najlepsza para?)
- NAJLEPSZY WĄTEK W MP
- NAJPRZYSTOJNIEJSZA POSTAĆ (ee to nie lepiej - najprzystojniejsza męska postać?)
- NAJŁADNIEJSZA POSTAĆ (najładniejsza kobieca postać?)
- POMYSŁ ROKU
3 nominacje:
- EDYCJA ROKU (no to tutaj chyba tylko 3 edycje, no nie?)
- NAJLEPSZY WĄTEK (myślę, że nie tylko wątek w HP, ale ogólnie każdy wątek nie dotyczący bezpośrednio MP)
- EMOTKA ROKU (z przymrużeniem oka )
Ogólnie 22 kategorie, czyli wystarczająco ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
Edytowane przez Flaku dnia 29-12-2011 18:15 |
|
Autor |
Umbastyczny
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 29-12-2011 19:57 |
|
|
Mnie się w sumie podoba, ale w Edycji Roku się nie ma co ograniczać chyba tylko brać pod uwagę wszystkie edycje. |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png)
|
Dodane dnia 29-12-2011 20:00 |
|
|
Umbastyczny napisał/a:
Mnie się w sumie podoba, ale w Edycji Roku się nie ma co ograniczać chyba tylko brać pod uwagę wszystkie edycje.
W edycji roku, brać po uwagę wszystkie edycje? Aha lol...
Zobaczymy co Lincoln na to ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Edytowane przez Flaku dnia 29-12-2011 20:01 |
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-12-2011 20:04 |
|
|
Wszystkie z tego roku, a nie 3 nominowane. ![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/ed13[37].jpg)
Mistrz Gry
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 29-12-2011 20:05 |
|
|
O kategorii "User roku" też myślałem, żeby była bo zdecydowanie jest najważniejsza a w tamtym roku jej nie było.
Co do nominacji. Planowałem w kilku kategoriach, ale jeżeli są chętni do pomocy to możemy zrobić do każdej kategorii.
Na początek jednak trzeba się skupić na kategoriach. Moim zdaniem powinny wylecieć:
NAJBARDZIEJ ZASKAKUJĄCY UŻYTKOWNIK
USER, KTÓREGO ZABRAŁBYŚ NA BEZLUDNĄ WYSPĘ
UŻYTKOWNIK Z NAJWIĘKSZYM POCZUCIEM HUMORU (jest kategoria o zabawnych postach)
NAJBARDZIEJ SZALONY UŻYTKOWNIK (można zrobić dewiant roku, sztywniak roku)
USER, KTÓRY NAJLEPIEJ PORADZIŁBY SOBIE ROZBIJAJĄC SIĘ NA WYSPIE
EMOTKA ROKU
POSTAĆ, KTÓRA MOGŁABY BYĆ BOHATEREM LOSTA
NAJLEPSZY WĄTEK W MP
NAJLEPSZY OPIS ŚMIERCI POSTACI (podobnie jak w przypadku wątków nie będzie komu szukać)
NAJCIEKAWSZY OPIS HISTORII POSTACI (prawie nikomu nie chce się czytać zgłoszeń)
Do tego dodamy:
USER ROKU
DEBIUT ROKU
Zostałyby:
NAJLEPSZA EDYCJA
NAJLEPSZY MISTRZ GRY
NAJBARDZIEJ LUBIANY UŻYTKOWNIK
NAJLEPSZY PISARZ POSTÓW
NAJLEPSZY NICK
NAJLEPSZY UŻYTKOWNIK DO DYSKUSJI
NAJBARDZIEJ WPŁYWOWY UŻYTKOWNIK
NAJWIĘKSZA NIEOBECNOŚĆ
NAJZABAWNIEJSZY UŻYTKOWNIK
NAJSZCZERSZY UŻYTKOWNIK
USER, Z KTÓRYM NAJLEPIEJ CI SIĘ GRA W MP
NAJLEPSZY WĄTEK W HYDE PARKU
NAJBARDZIEJ LUBIANA POSTAĆ
NAJPRZYSTOJNIEJSZA POSTAĆ MĘSKA MP
NAJŁADNIEJSZA POSTAĆ KOBIECA MP
ULUBIONA PARA
POMYSŁ ROKU
I to dałoby nam 19 kategorii.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-12-2011 20:23 |
|
|
Co do kategorii do 21. (nie policzyłeś dewianta i sztywniaka ). Co do wywalanych kategorii w sumie się zgadzam.
A nominacje chciałbyś zrobić komisyjnie czy jakąś ankietą? |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 29-12-2011 20:28 |
|
|
Nominacje komisyjnie Kto chętny do komisji nominacyjnej? ![smiley](../images/smiley/smile.gif)
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-12-2011 20:31 |
|
|
Lincoln napisał/a:
Nominacje komisyjnie ![smiley](../images/smiley/ok.gif) Kto chętny do komisji nominacyjnej? ![smiley](../images/smiley/smile.gif)
ja bym wziął tam ludzi z różnym punktem widzenia![smiley](../images/smiley/shock.gif)
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-12-2011 21:23 |
|
|
Umbastyczny napisał/a:
Co do kategorii do 21. (nie policzyłeś dewianta i sztywniaka ![smiley](../images/smiley/ok.gif) ).
Eee? Może lepiej nie xD
Co do wywalanych kategorii w sumie się zgadzam.
Ja również ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Te 19 kategorii, co Linc podał pasują idealnie ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Lincoln napisał/a:
Nominacje komisyjnie ![smiley](../images/smiley/ok.gif) Kto chętny do komisji nominacyjnej? ![smiley](../images/smiley/smile.gif)
Aha czyli kto pierwszy ten lepszy? W takim razie się zgłaszam xD
A tak bardziej poważnie to tak jak mówi adi - wybrać osoby z różnym punktem widzenia, cokolwiek to znaczy ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
Albo po prostu zrobić krótkie głosowanie, w którym każdy poda po 3 swoje propozycje nominacji do każdej kategorii, a później owa komisja to zweryfikuje, żeby nie było jakiegoś pedalstwa. To byłoby moim zdaniem najobiektywniejsze rozwiązanie ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 29-12-2011 21:37 |
|
|
Flaku napisał/a:
Umbastyczny napisał/a:
Co do kategorii do 21. (nie policzyłeś dewianta i sztywniaka ![smiley](../images/smiley/ok.gif) ).
Eee? Może lepiej nie xD
dewianci i sztywniacy muszą być ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
zwłaszcza, że parę kategorii wyleciało
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/23751_original[35].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-12-2011 21:44 |
|
|
a mi jakoś się nie widzi ten pomysł z nominacjami, ale róbcie jak uważacie ![smiley](../images/smiley/piwo.gif)
![](http://i.imgur.com/WbwZ0do.png)
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-12-2011 23:31 |
|
|
To może od razu zrobić coś na wzór "Złotych Malin"? Jakieś "Martwe Kozy", albo coś xD
A ta komisja to ilu osobowa miała by być? Może pięć? ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
Moja propozycja:
- Lincoln
- Umbastyczny
- Furfon
- Otherwoman
- April
Edytowane przez Flaku dnia 29-12-2011 23:34 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 29-12-2011 23:44 |
|
|
Tak sobie pomyślałem o tych nominacjach i chyba jednak skłaniam się ku temu by ich nie było. A wyglądałoby to tak jak rok temu. Podana byłaby lista wszystkich użytkowników, którzy w danym roku byli aktywni i spośród nich wybrałoby się trzy osoby i przydzieliło punkty wg schemat: 3 pkt., 2 pkt., 1 pkt. Nie ma chyba co ograniczać wyboru głosującym.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-12-2011 23:52 |
|
|
to ankieta? za/przeciw nominacjom? chyba inaczej nie dojdziemy do tego co właściwie chcą ludzie, a jak się nie zapyta o zdanie ich, to potem będą jęczęć, że tak nie chcieli i nie wypełnią Papai![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 29-12-2011 23:55 |
|
|
Nominacje mogą zniechęcić do głosowania, a nie są na tyle ważne by je wprowadzać we wszystkich kategoriach. Początkowo myślałem o tym by dać je w kilku Np. najlepsza postać MP i byłyby wszystkie postacie, które zakończyły grę w TOP3. Podobnie najładniejsza i najprzystojniejsza gdzie wzięłoby się te, które w bitwie na głosy zaszły najdalej.
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 29-12-2011 23:58 |
|
|
Lincoln napisał/a:
Tak sobie pomyślałem o tych nominacjach i chyba jednak skłaniam się ku temu by ich nie było. A wyglądałoby to tak jak rok temu. Podana byłaby lista wszystkich użytkowników, którzy w danym roku byli aktywni i spośród nich wybrałoby się trzy osoby i przydzieliło punkty wg schemat: 3 pkt., 2 pkt., 1 pkt. Nie ma chyba co ograniczać wyboru głosującym.
No w sumie to można było się tego spodziewać ![smiley](../images/smiley/kwadrat.gif)
Póki co nie zauważyłem, żeby ktoś wyraził jakiś sprzeciw, więc nie wiem o co chodzi Jak Ci się nie chcę to odpuść. Bogiem nie jesteś więc niech zdecydują wszyscy Na początek tak jak mówi Lion - zróbmy ankietę kto jest za, a kto nie ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Lincoln napisał/a:
Nominacje mogą zniechęcić do głosowania
Aha... słaby argument Wręcz przeciwnie, nominację są ważne. Będą zwycięzcy i wyróżnieniu. Może dla kogoś bycie wyróżnionym to też coś ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
Ja jestem za nominacjami we wszystkich kategoriach, przy czym głosują najpierw wszyscy, a później komisja to weryfikuje i ustala ostateczne nominacje. Później już normalne głosowanie na zasadzie: 3, 2, 1 pkt ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
PS. Gdyby większej liczbie osób zechciało się wystukać tu jednozdaniowego posta ze swoim zdaniem na ten temat to może obeszłoby się bez ankiety, ale co tam ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Edytowane przez Flaku dnia 30-12-2011 00:05 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2011 04:49 |
|
|
Skoro kolejna osoba jest za tym, to chyba nie ma sensu jednak robić tych nominacji Zrobimy Papaje tak jak były![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 30-12-2011 13:50 |
|
|
Kolejna? Na razie tylko agusia i Casines. Pozostali chyba się zgadzają. Ale jak tam sobie chcecie. W sumie to wiedziałem, że nic z tego nie będzie ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2011 14:39 |
|
|
mi tam obojętnie, tyle że z tymi nominacjami to chyba za dużo roboty a do tego nie ma nas na forum chyba tak dużo by te nominacje robić
|
|