Autor |
RE: HAWKINS |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:15 |
|
|
Widząc, że Trey już usiadł i miał mnie w zasięgu wzroku, specjalnie usiadłam obok Waltera, żeby przypomnieć Trevino o przedmiocie zakładu. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:22 |
|
|
Trey patrzył, jak Mia ociera się o Francisa. Naprawdę musiała być zdesperowana, żeby chcieć tego wypłosza. Powoli zaczynało mu się nudzić, więc popukał w szybę i zawołał do przodu
Kiedy ruszamy?
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:24 |
|
|
Siedziałam na swoim miejscu, nawet nie odwracałam się, tylko widziałam jak Mia powoli szła na swoje miejsce oraz głos Trey'a. W tej sytuacji postanowiłam być całkowicie bierna, stresowałam się i denerwowałam. Wolałam już żebyśmy wyjechali.
|
|
Autor |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:30 |
|
|
W autobusie siedział też zniecierpliwiony Ahmad, który wyzywał wszystkich od białasów i oburzał się, że nie pozwolono mu dokończyć jego roboty. Wśród ewakuowanych wypatrzyliście też Debbie Gordon, która notowała coś skrzętnie w swoim notesie.
Pojazd w końcu ruszył ulicami Hawkins, które teraz przypominały bardziej plan filmu wojennego niż ciche miasteczko, którym było w przeszłości. Wszędzie zasieki, żołnierze i broń. Na ulicach leżało kilka zakrwawionych ciał.
Wasz świat walił się na waszych oczach.
W końcu autobus dojechał do drogi wyjazdowej z Hawkins, kierowca pokazał przepustkę na jednym, szczególnie dobrze strzeżonym punkcie kontrolnym. Minęliście tablicę Hawkins i ruszyliście do Foxville leżącego niedaleko granicy hrabstwa...
Edytowane przez Faraday dnia 11-12-2016 22:32 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:34 |
|
|
Bus wreszcie ruszył, a Trey zauważył, że żołnierz, który go wcześniej macał też jedzie tym pojazdem i się na niego gapi. Treviño postanowił patrzyć sie zatem w okno i dzięki temu zobaczył drogowskaz na Foxville.
Co za durna nazwa. Jemu bardziej podobałoby się Dogville.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:36 |
|
|
Mimo wszystkich różnic między nami, każdego zainteresowało to, co działo się za oknem. Czyżby wtedy, kiedy zabieraliśmy się do mojego domu, uratowaliśmy się jako jedyni z całego miasta? Patrzyłam bez emocji na ciała zakrwawione w ten sam sposób, co mąż Shirley Charles, dopiero gdy je minęliśmy, zasłoniłam sobie usta. Smutek mieszał się z ulgą, kiedy uświadomiłam sobie, że żyję ja, i żyje też mój ojciec, który też znalazł się w autobusie i teraz smacznie spał...
Edytowane przez panda dnia 11-12-2016 22:42 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:38 |
|
|
Gdy obserwowałam to co działo się na ulicy, byłam przerażona. Czy to naprawdę się działo, ludzie leżeli na ulicy. W imię czego? Złapania potwora? Już dawno powinni nas przenieść, wtedy nikt by nie zginął, ale oczywiście tutaj chodziło o coś zupełnie innego, o coś głębszego. Ciekawe, czy z miejsca, do którego jedziemy będziemy mogli udać się gdzieś dalej, chociażby do rodziny. Odetchnęłam, gdy minęliśmy już Hawkins, miałam dosyć tych widoków, ciekawiło mnie jednak, co w takim razie będzie z nami dalej, gdzie jedziemy i po co tak naprawdę nam ta cała eskorta.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:44 |
|
|
Smutek mieszał się z ulgą, kiedy uświadomiłam sobie, że żyję ja, i żyje też mój ojciec, który też znalazł się w autobusie i teraz smacznie spał...
A że żyje Ttrey, to nie?
--------------------------------------------------
No i co, Mia? Gdybyś zrobiła to, o co cię prosiłem, może by do tego nie doszło - powiedział na głos Trey. Mogłem się wszystkim zająć, ale nie... wolałaś się migdalić z Dufferem - to też powiedział na głos przy wszystkich.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:48 |
|
|
Odwróciłam się do niego, a moje spojrzenie znaczyło nie więcej niż 'zabiję cię, jak tylko stąd wyjdziemy'. - Kogoś tu chyba bardzo boli przegrany zakład... Przypomnij mi, czego dotyczył? - wysyczałam. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:50 |
|
|
-o mój boże.. -jęknęłam, dopiero przeraźliwy widok na ulicach Hawkins uświadomił mnie, że nie byłam od dawna w szpitalu. Nie wiedziałam co z Keithem, czy nadal jest podłączony do aparatury czy wszystko w porządku.. Otworzyłam usta z przerażenia bowiem zdałam sobie sprawę, że siedzę w miejscu pełnym poczucia bezsilności i bezradności..
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-12-2016 22:54 |
|
|
Gówno mnie obchodzi twój zakład - odpowiedział. Teraz już nie ma znaczenia. Kątem oka dostrzegł, że tamten żołnierz wyprosił murzyna i usiadł sobie obok niego. Sorry, ziom, wolę laseczki - dodał, jakby kontynuując poprzednie zdanie. Kiedy wreszcie dojadą? Ile można jechać tym busem? Czy oni jadą do Kanady, czy do pierdolonego Foxville?
Edytowane przez Otherwoman dnia 11-12-2016 22:56 |
|
Autor |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 23:07 |
|
|
Dojechaliście pod budynek szkoły w Foxville. Miasteczko było na co dzień jeszcze nudniejsze niż Hawkins i mimo całego szaleństwa panującego w miejscu, z którego przybyliście, tutaj wszystko wyglądało spokojnie. Obskurny budynek wyglądała na dużo gorzej utrzymany niż placówka w Hawkins. Wokół szkoły ustawił się kordon żołnierzy.
Zostaliście gęsiego przegonieni z autobusu do budynku czując się nieco jak zwierzęta pędzone na rzeź. Weszliście przez główną bramę szkoły nad którą wisiało motto "EDUCATION IS MOVEMENT FROM DARKNESS TO LIGHT - ALLAN BLOOM".
Zdziwiliście się tym co zobaczyliście. W głównym holu szkoły czekała na was gromada ludzi w białych kitlach. Siedzieli przy biurkach przyniesionych z klas na zbyt niskich dla dorosłych mężczyzn krzesełkach i wypełniali sterty papierów. Między biurkami stały wózki z lekami i strzykawkami oraz innym sprzętem medycznym- ciśnieniomierzami, termometrami i innymi podobnymi.
Edytowane przez Faraday dnia 11-12-2016 23:09 |
|
Autor |
Dr Brauer
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 23:15 |
|
|
- Witamy w Foxville. - powiedział Dr Brauer tym razem lekko się uśmiechając. - Zapraszam do sali A. Tam poczekacie na dalsze zalecenia. Musimy zbadać was, aby w razie jakiejś choroby zakaźnej nie narazić na zarażenie wszystkich ewakuowanych.
Poszliście we wskazane miejsce, pustej sali z krzesłami i stolikami rozstawionymi pod ścianami sali jak podczas dyskoteki szkolnej. Znów musieliście czekać. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 23:16 |
|
|
Gdy dojechaliśmy to co ujrzałam przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Byliśmy prowadzeni jak zwierzęta albo co gorsze ludzie z łagru. Budynek w zasadzie dokładnie to przypominał, a gdy ujrzałam ludzi w białych kitlach zastygłam i zrobiłam parę kroków do tyłu. Ja tam nie idę
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 23:18 |
|
|
Mówiłam o znośnych warunkach? To w tym momencie mogłam to wszystko cofnąć. Wiedziałam, że Hawkins wyglądało całkiem nieźle w porównaniu do innych miejsc w hrabstwie, ale to była prawdziwa masakra. Do tego ten cytat Blooma, który doskonale znałam... Po moich plecach przebiegł dreszcz. Po chwili ktoś popchnął mnie w stronę miejsca, o którym mówił koleś, który nas porwał, bo inaczej się nie dało tego nazwać. Usiadłam gdzieś w rogu i skuliłam się z przerażenia. Hopperowi mogłam szybko się oprzeć, ale widok tych wszystkich żołnierzy onieśmielał mnie. Robiłam wszystko, żeby się nie rozpłakać. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-12-2016 23:20 |
|
|
Shirley poszła śmiało do przodu. Jeśli zginę, to przynajmniej spotkam się z Charlesem.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-12-2016 23:25 |
|
|
Brawo, tak trzymaj - Trey klepnął Shirley z całej pary w plecy, że kobieta omal się nie wywróciła.
Przepraszam! - podniósł rekę, w końcu byli w szkole. Panie Brauer, mam pytanie!
|
|
Autor |
Dr Brauer
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-12-2016 14:47 |
|
|
- Was... znaczy tak, słucham? - dr.Brauer nie lubił Treya. Żałował, że znowu nie ma roku 1944 a Trey nie jest Żydem.
Edytowane przez Dr Brauer dnia 12-12-2016 14:48 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 12-12-2016 14:53 |
|
|
Was..
--------------------------------
Skoro ewakuowaliście całe miasteczko, to może wiecie, co stało się z moją kuzynką, Simone? - zapytał Brauera, który mówił z jakiś dziwnym akcentem.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 12-12-2016 15:18 |
|
|
Zastanawiałam się czy te badania są konieczne. Podeszłam bliżej Charlotte aby poczuć się trochę pewniej w towarzystwie znanych mi osób -co teraz?- szepnęłam do brunetki obserwując lekarzy, a może naukowców. Szukałam wzrokiem policjanta, ale nigdzie nie mogłam go wypatrzyć. Posiadał więcej informacji w moim mniemaniu ale do końca nie chciał się nimi dzielić. Może coś wiedział na ten temat?
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|