Autor |
RE: HAWKINS |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 21:37 |
|
|
- Ach. - odezwałam się głupkowato i uśmiechnęłam do niego. - Hej. Wheelerowie mieszkają przy jednej z głównych ulic Hawkins, więc musimy wyjść... Z lasu, w którym teraz jesteśmy? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 21:47 |
|
|
Shirley w końcu doszła, a dawno się jej to nie zdarzyło.
- Jestem. Muszę przyznać, że te nasze sznury są wyjątkowo długie.
Badwell była lekko zagubiona, bo wszystko w tym świecie wyglądało dziwnie i jakoś inaczej, nienormalnie.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 21:49 |
|
|
No niestety... lina się skończyła. Musieliście zaryzykować pójście dalej bez niej. Jednak druga strona zdawała się być kopią Hawkins, więc nie musieliście obawiać się zabłądzenia... |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 21:59 |
|
|
- Wykrakałam.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:00 |
|
|
- Wszystko okej? - spytałam z grzeczności zaraz po tym jak zauważyłam, że liny się naprężyły i dalej nigdzie z nimi nie pójdziemy. Bez zbytniego zdziwienia zdjęłam więzy z siebie i poszłam pierwsza dalej. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:11 |
|
|
- Musimy być ostrożni - powiedział Francis oczywistą oczywistość. - Gdy mnie nie było, znalazłem w archiwum po tej stronie akta dotyczące Debbie Gordon. Obawiam się, że to ona razem z Jedenastką może wywoływać te wszystkie szalone zjawiska - wyjawił Mii cichym głosem, tak jakby dzięki temu Ósemka i Jedenastka nie mogły telepatycznie przesłuchiwać.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:14 |
|
|
Skrzywiłam się na sam dźwięk tego nazwiska. - Jednego tylko nie rozumiem. Daję słowo, że zaraz po tym przeciążeniu nadajnika, no dosłownie jakieś kilkanaście minut, Debbie była z nami w Hawkins. Jakim cudem leżała najpierw w kapsule, a potem nagle przeniosła się do miasteczka, a przy okazji jeszcze zgarnęła ją Jedenastka w to miejsce?
Edytowane przez panda dnia 17-01-2017 22:22 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:36 |
|
|
- Nie dziwi Cię, że czytamy w myślach, przenosimy przedmioty siłą woli i otworzyliśmy portal do innego świata, ale dziwi Cię, że jedna kobieta była w dwóch miejscach naraz?
Shirley krótko podsumowała to co pomyślała.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:41 |
|
|
- W takim razie musi być niesamowicie potężna. Może w ogóle ta pierwsza jedenastka jest dużo silniejsza od nas, kto wie. Dla mnie ta akcja z Debbie jest trochę naciągana, no ale zobaczymy. Jesteśmy już blisko. - powiedziałam, a potem, wyszliśmy na jedno z głównych skrzyżowań w Hawkins i skręciliśmy w ulicę, przy której znajdował się dom Wheelerów. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:43 |
|
|
- W archiwach wyczytałem, że robili na niej eksperymenty w dzieciństwie, ale jako że wykazywała niskie zdolności, to potem wyczyścili jej pamięć i oddali do sierocińca. Przeprowadzili też jakieś eksperymenty dotyczące pamięci krótkotrwałej. Dlatego też mnie jej zachowanie nie dziwi. Być może ściągnęli ją tylko na moment uruchomienia nadajnika, a potem wypuścili, skoro i tak nic nie miała pamiętać - podsumował. - Tylko że... po pierwsze zainteresowała się teoriami spiskowymi, co może oznaczać, że miała jakieś przebłyski. A po drugie, jeśli jesteśmy w innym wymiarze, to może dane w tych archiwach też są zmienione? - zaczął się zastanawiać. Co prawda ten wymiar był bezpośrednio związany z ich wymiarem (o czym świadczy choćby fakt, że nie żyją w nim ich "kopie", więc w sumie nie byłoby komu wsadzić alternatywnej wersji dokumentów do archiwum), ale pewności nigdy nie ma.
- I raczej nie każdy z nich jest tak potężny. Według tych samych danych Brensona wzięli tylko dlatego, że przeniósł się w czasie i chcieli przetestować, czy to uaktywniło jakoś jego mózg.
The maze isn't meant for you...
Edytowane przez mrOTHER dnia 17-01-2017 22:45 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:51 |
|
|
- Nie sądzę. Musieliby mieć takie instrumenty, żeby móc modyfikować materiały w różnych wymiarach, a nie mają, skoro 'zatrudnili' do wyłączenia nadajnika taką gromadkę jak my. - celowo nikogo nie wyłączałam z tej grupy, żeby Francis nie poczuł się zajebisty.
Stanęliśmy przed domem Mike'a Wheelera, a przynajmniej tak mi się wydawało. - Wchodzimy? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:52 |
|
|
- Dużo się dowiedziałeś.
Shirley jak zwykle czuła się niedoinformowana i nie rozumiła skąd inny tak wiele wiedza. Ona miała szeroką i dogłębną wiedze na tematy, w których Pani Domu powinna się czuć świetnie.
- Potężni czy nie, musimy uważać. Nasze moce są różne, ale w sumie nie do końca wypróbowane. W zasadzie nie wiemy do końca jakie są nasze ograniczenia, ale lepiej nie nastawiać się zbyt pozytywnie.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:57 |
|
|
Trey szedł w milczeniu za resztą grupy. Kiedy do tarli do miasteczka, poczuł silne pragnienie pójścia w stronę własnego domu. Ciekawe, czy w tej rzeczywistości też jest tam skitrana koka.
- Poradzicie sobie chwilę beze mnie? - zapytał pozostałych.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:59 |
|
|
- Pewnie nawet lepiej niż z Tobą... Wchodźmy do środka - Shirley chciała jak najszybciej załatwić sprawę i wracać do swojego świata.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 17-01-2017 22:59 |
|
|
- Wystarczyło napisać z nudów do Faradaya Nie po to przeszedłem na drugą stronę, żeby zrobić sobie zdjęcie z Jedenastką i wrócić z powrotem. Niestety nic innego, co by wzbudziło moją ciekawość, nie znalazłem - zakończył, gdyż dotarli już do domu.
- Spróbuj się z nią skontaktować po raz ostatni i wchodzimy - odpowiedział Mii, zazdrosny o to, że to ona ma najlepszy kontakt z Jedenastką.
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 23:00 |
|
|
- My i tak czekamy tutaj na jedenastkę. Rób co chcesz.
Jesteśmy pod domem.
Edytowane przez panda dnia 17-01-2017 23:00 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 17-01-2017 23:12 |
|
|
Treya nie zaskoczyły słowa Shirley. Właściwie się ich spodziewał. Przypomniało mu się jednak, jak zostawili go w czasie niedołężnej ucieczki z ośrodka.
- Tylko wracajcie beze mnie, dobrze, Mia? - poprosił jedyną osobę, na którą mógł jako tako liczyć. Bo Shirley i Duffer z całą pewnością by go tutaj zostawili.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 23:18 |
|
|
//A co za problem wejść do domu? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-01-2017 23:19 |
|
|
Shirley weszła pierwsza i zobaczyła tam...
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 17-01-2017 23:22 |
|
|
Gdy Mia nawiązała kontakt z Jedenastką, Francis również wszedł do domu, ale jeszcze nie wie, co zobaczył, bo przecież i tak Mistrz Gry musi to opisać ;p
|