Autor |
RE: HAWKINS |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 19:44 |
|
|
Krótką chwilę zajęło mi stwierdzenie, że Francis chyba przeżywa egzystencjalny problem pt. "Co zrobiłem źle, że umrę jako prawiczek". Niestety albo stety nie było czasu na jego rozwiązywanie, więc powiedziałam do Shirley: - Spoko. To idziemy. - i wyszłyśmy z pomieszczenia.
O ile Treya chyba ogarniało coraz bardziej szaleństwo, Shirley po prostu chodziła wiecznie rozhisteryzowana, to ja byłam niesamowicie zmęczona i miałam dość beznadziei tej sytuacji, mimo że poza strata Charlotte nic tak naprawdę mi się nie stało. Miałam wrażenie, że jesteśmy w laboratorium już całe wieki i nasze "śledztwo" zupełnie nie poszło do przodu, a teraz, bez Walta, zostałam z tym wszystkim zupełnie sama. Rozmowa z kobietą z kapsuły w sumie niewiele zmieniła, Jedenastka nie dawała żadnych konkretnych wskazówek, do tego ciągle przewijał się w mojej głowie nasza największa bolączka - przycisk. Może byliśmy po prostu zbyt słabi, żeby to skończyć?
W głowie ogarnęłam jakiś plan na Treya na szybko i objaśniłam go bez entuzjazmu gospodyni: - Otworzysz mi drzwi i postarasz się go obezwładnić, jeżeli okaże się, że coś zrobił, dobra? Potem się zastanowimy, co dalej... I nie bój się, okej? Umiesz więcej, niż sobie wyobrażasz.
Czekając na użycie mocy zaczęłam się zastanawiać, czy potrafiłaby ściągnąć swoim umysłem do laboratorium wszystkie froterki świata i zadźgać nimi Treya. Z moim mózgiem naprawdę było już słabo. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 19:48 |
|
|
- OK. Najpierw otworzę i zapoznamy się z sytuacją, ale znając jego, to na pewno zrobił znowu coś strasznego, jak to ma w zwyczaju.
Shirley bała się, co zastanie w środku. No i miała jednak lekkie obawy, że przy jakiejś konfrontacji Trey wykaże się większą mocą od niej. Wtedy i ona i Mia będę mieć problem. Póki co Badwell skoncentrowała się na wejściu do archiwum. Uniosła więc regały i odblokowała przejście, po czym wraz z Mansfield weszły śmiało do środka.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 19:56 |
|
|
Naszym oczom ukazał się Trey Trevino trzymający kobietę za szyję. Płakała. Sucho wydałam tylko polecenie: - Odsuń go na regał, jej postaraj się nie ruszać. I przesuń jego plecak w moją stronę. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:00 |
|
|
Shirley skinęła krótko i wzięła się do akcji. Najpierw przesunęła mocą plecak, co było łatwym zadaniem. A potem uniosła Treya i przygwoździła do jednego z regałów. Skupiła się i czekała na jego telekinetyczną odpowiedź.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:01 |
|
|
znowu za późno... /
Zabawne, że Shirley przygwoździła Treya do jednego z regałów, podczas, gdy on nadal trzymał kobietę za szyję. Teraz wisiała i machała nogami.
- Dajcie mi spokój, albo ona zginie - powiedział.
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 15-01-2017 20:03 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:05 |
|
|
Otworzyłam plecak i moim oczom ukazała się broń. - No kurwa oczywiście... - mruknęłam pod nosem i odbezpieczyłam pistolet, jednak na tym moja wiedza się kończyła - nie miałam pojęcia o celowaniu. Musiało to wyglądać megażenująco, jak w filmach które ogląda mrOTHER słabych filmach z niskim budżetem, ale podniosłam broń drżącymi rękoma. Miałam nadzieję, że Shirley będzie mnie wspierać przy poruszaniu kulą.
- Trey, uspokój się, bo zacznę strzelać. Mogę zrobić ci krzywdę większą niż sobie wyobrażasz. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:08 |
|
|
Shirley za pomocą swojej mocy zaczęła napierać na ręce Treya, tak by ten puścił kobietę.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:11 |
|
|
Trey za pomocą swojej mocy rozciął kombinezon Shirley, ukazując jej nagie ciało, co z pewnością musiało ją zdekoncentrować. Spojrzał na Mię i uśmiechnął się krzywo.
- W takim razie twoje poprzednie poświęcenie pójdzie na marne - powiedział. Teraz i tak nie strzeli, gdy on trzyma kobietę.
Edytowane przez Otherwoman dnia 15-01-2017 20:12 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:16 |
|
|
- Sam z niego nie korzystasz. - przesunęłam nieśmiało palec na spust i nacisnęłam go. Kula odbiła się rykoszetem niedaleko głowy Treya, a ja sama podskoczyłam z przerażenia. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:18 |
|
|
Shirley rzeczywiście zdekoncentrowała się. Zaczęła się szybko ubierać, przez co przestała używać mocy i wypuściła Treya. Postanowiła teraz skupić się na uwolnieniu kobiety, więc ponownie zaatakowała swą mocą ręce Trevino.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:21 |
|
|
Trey oczywiście opadł na ziemię po incydencie z Shirley. Kiedy Mia strzeliła, na jego twarzy pojawiło się autentyczne zaskoczenie. Po chwili jednak zaczął się śmiać.
- Ładnie. Nie spodziewałem się tego po tobie - powiedział wcale nie zrażony tym atakiem. Teraz mocniej trzymał przed sobą kobietę jako tarcze ochronną. - Nie sądzę, byś chciała mnie zabić. Lubisz mnie.
Wtedy znowu zaatakowała Shirley, czemu już nie zdążył się oprzeć i puścić Dwójkę.
Edytowane przez Otherwoman dnia 15-01-2017 20:23 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:28 |
|
|
Shirley pochwyciła mocą Dwójkę i wylewitowała ją z archiwum. Teraz tylko ona i Mia mierzyły się z tym psychopatą i tylko one mogły ucierpieć.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:28 |
|
|
Strzeliłam jeszcze dwa razy zaraz obok Treya - jeden raz bliżej, jeden raz niestety trafiłam w regał. - Nie, Trey. To ty lubisz mnie, ja mam dość twoich zabaw. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:33 |
|
|
- Ok, to co teraz? - zapytał, kiedy papiery z regału przestały latać po całym pomieszczeniu. Najwyraźniej nie zamierzał się bronić. Dziewczyny chyba zapomniały, że mógłby je zabić teraz tak samo jak robił to z potworami...
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:35 |
|
|
Strzeliłam ostatni raz i naprawdę niecelowo trafiłam Treya w prawą rękę. Zaraz potem broń wypadła mi z rąk. |
|
Autor |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:37 |
|
|
Pod nogami Mii wylądowała teczka pod tytułem "Nadajnik neuromagnetyczny - schemat". |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:39 |
|
|
Zamiast patrzeć na Treya spojrzałam w dół, bo było mi mimo wszystko przykro z powodu tego, co właśnie zrobiłam. Podniosłam teczkę z jakimiś papierami. Poczułam nagle jakieś deja vu, bo kartki znalazły się przede mną w ten sam sposób, w jaki ja sama umieściłam je przed własną matką. Zaczęłam pospiesznie przeglądać kolejne rysunki techniczne i mapy. Co tam znalazłam? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:40 |
|
|
lol
------------------------
Trey poczuł ostry ból w prawej ręce. Kiedy na nią spojrzał, zobaczył, że rękaw kombinezonu został rozerwany, a w miejscy tym pojawiła się krew. Kula na szczęście tylko go drasnęła, ale i tak bolało.
- Nie sądziłem, że naprawdę tak źle mi życzysz - powiedział przez zaciśnięte zęby.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:42 |
|
|
- Powinieneś dostać w inną część ciała, ale miałeś to szczęście że kompletnie nie potrafię strzelać. - rzuciłam bez jakichkolwiek emocji i dalej przeglądałam akta. Miałam tylko nadzieję, że ten człowiek w końcu się uspokoi.
Edytowane przez panda dnia 15-01-2017 20:43 |
|
Autor |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-01-2017 20:48 |
|
|
Dokumentów było naprawdę sporo i zawierały mnóstwo informacji o specjalistycznym charakterze, które nie mogły raczej powiedzieć dużo osobie niewyspecjalizowanej w medycynie i magnetyzmie. Jednak Mia zdołała wyłapać tam kilka przydatnych informacji...
Streszczenie opisu nadajnika: Podczas aktywności mózg wytwarza pole magnetyczne o niewielkim natężeniu. Natężenie to jest zdecydowanie większe u osób obdarzonych specjalnymi mocami parapsychicznymi. Podczas eksperymentów z obiektem nr 11 stwierdziliśmy, że jest ona zdolna używać mocy do zdalnego podsłuchiwania rozmów odbywanych przez obce wywiady. Jednak zadanie to szybko wyczerpywało jej zasoby umysłowe. Dlatego też dr Brenner zaproponował by zbudować nadajnik łączący moce kilku osób wykazujących zdolności i wzmacniający je poprzez wykorzystanie faktu podobieństwa pól neuromagnetycznych w mózgu do pola magnetycznego innego pochodzenia, co pozwalałoby na skuteczniejsze wykorzystanie tej zdolności do podsłuchów...
// później podam jeszcze trochę informacji, ale wasza sytuacja między postaciami jest napięta i Mia pewnie nie ma czasu za długo czytać
Edytowane przez Faraday dnia 15-01-2017 20:48 |
|