Uniosłam brwi. - Czyli nie żyje. - mruknęłam pod nosem i powoli zaczął opadać mój entuzjazm, który pojawił się przy zadawaniu pytań. - Okej, zaczynajcie, przecież nie mamy nic i tak do gadania...
Trey popatrzył na Charlotte. Nie wiedział, że ona też coś bierze. Nie wyglądała na taką. - A dostaniemy najpierw coś do jedzenia? Konam z głodu - powiedział, przeciągając się, zadowolony, że wreszcie ruszą stąd dupy.
We are all evil in some form or another, are we not?
- Przecież mówiłem, że ich nie znoszę - powiedział na widok krakersów, po czym i tak wziął jednego i zaczął jeść, krusząc dookoła. - Obrzydliwe - skomentował i sięgnął po następnego.
Ahmad miał dość gadania dla samego gadania. Nikt mu właściwie nic nie powiedział, a on ma robić co się mu karze. Ta ja już wolę nosić wodę dzień w dzień ze studni do domu - pomyślał nie wiedząc po co tu właściwie jest.
Shirley przysłuchiwała się rozmowie z coraz szerzej otwierającymi się ustami oraz oczami. Całe szczęście, że złapano ją na stacji zanim oszpeciła się ścinając i rozjaśniając włosy. Może była w niewoli, ale prezentowała się dumnie. Dodatkowo na pewien sposób słowa o super mocach i nadludzkich zdolnościach sprawdziły jej przyjemność. Dodatkowo chciała pomścić Charlesa, a pokonanie potwora byłoby swego rodzaju zemstą na tej morderczej poczwarze. Badwell czekała więc na instrukcje.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Po raz pięćdziesiąty w ciągu ostatnich dni przyszli po was żołnierze. Założyli każdemu opaskę na oczy i pojedynczo zaprowadzili w nieznane wam miejsce w bazie. Każde z was zostało posadzone na dużym krześle przypominającym nieco fotel dentystyczny i skrępowane pasami tak że nie mogliście ruszać rękoma ani nogami. Wasze głowy podpięto pod aparaturę służącą do monitorowania pracy mózgu.
- Witajcie w końcowej fazie testu. Teraz przekonacie się o prawdziwej mocy waszego mózgu...
W końcu odsłonięto opaskę a tam...
Każdy dostanie opis tego co zobaczył na PW.
Edytowane przez Faraday dnia 03-01-2017 20:59
Zapłakana Shirley została odprowadzona na miejsce. Usiadła w kącie na podłodze, podwinęła nogi i objęła kolana ramionami. Badwell nie umiała się uspokoić, a brak chusteczki nie pomagał. A kiedyś takie ładne haftowałam.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Francis również dotarł na miejsce i zauważył, że oprócz niego wróciła tylko Shirley. Czy to oznacza, że innym się nie powiodło?
Podszedł do niej i usiadł tuż obok. - Shirley? Nic ci nie jest? - zagaił niby z troski, choć tak naprawdę była to gra wstępna do gwałtu zapytania, jakiemu eksperymentowi poddano kobietę.
- Nie.
Chciała dodać jeszcze "wszystko w porządku", ale byłoby to delikatnie mówiąc nie na miejscu. - A Ty jak się trzymasz?
Shirley dalej sobie łkała i pociągała nosem, bo ciągle nie miała chusteczki. Dodatkowo poczuła się słaba i potrzebowała jakiejś bliskości, jakiegoś wsparcia. Przytuliła się więc do Francisa, przy którym czuła się bezpiecznie. Jako gej na pewno jej nie zgwałci i powinien wykazać się empatią, rozumiejąc jej skomplikowane i zawiłe uczucia.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
- Co za pierdoły - odparł sam do siebie Ahmad gdy już wrócił z powrotem. Tam zastał Shirley i pedała, którzy byli chyba w gorszym stanie od niego.
Edytowane przez adi1991 dnia 03-01-2017 23:32
Z daleka mogliście usłyszeć Mię podśpiewującą w korytarzu to:
Nie wiedziałam, czy ktoś już wyszedł, więc w korytarzu pozwoliłam sobie na chwilę szaleństwa. Niestety, albo i na szczęście, w pokoju była już trójka z nas. - Cześć wszystkim!
Trey wszedł do pomieszczenia z pozostałymi, a minę miał inną niż zwykle. Wyglądał jakoś nietypowo poważnie. Znowu był spocony i śmierdział
Bez słowa usiadł sobie na wolnym krześle obok Duffera, do którego kleiła się po drugiej stronie Shirley.
Ahmad krążył w kółko po pomieszczeniu. Czuł, że inni nie załatwili wszystkiego jednym zdaniem, ale nie wiedział o co pytać. Chodził więc dalej to mi z powrotem nie wypowiadając słowa.
/jestem co raz bardziej ciekawy tego, co zrobił adi
- Ze mną wszystko w porządku. Mam nadzieję, że nie tylko ze mną - dodał, ale stwierdził, że nie warto obarczać Shirley dodatkowym ciężarem, więc nie opowiadał tego, czego doświadczył w trakcie wymiany PW z Faradayem. - Czy oni zrobili ci coś złego? - zaczął wypytywać, gdyż niezręcznie czuł się w tym uścisku. Bądź co bądź, nie darzył Shirley wielkim szacunkiem. Była kwintesencją przeciętności i normalności, a sprzątanie zdawało się dla niej ważniejsze niż inteligencja.
Spojrzałam na chyba zmartwionego Ahmada. Czemu oni wszyscy są tacy smutni? Nie powiodło im się? I gdzie jest Charlotte? - No hejka Ahmad, co się z tobą dzieje? Skąd to zwątpienie? - spytałam Murzyna.
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.