Autor |
RE: HAWKINS |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2016 20:51 |
|
|
- Żebyś mógł kogoś zaciukać w ruinach by było klimatyczniej? - odparł ironicznie murzyn na słowa Trevino. Najlepiej zostawiłby psychopatę samego w tym lesie i po chwili zaczął się zastanawiać dlaczego właściwie ucieka z resztą skoro samemu poszłoby mu pewno szybciej. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 30-12-2016 20:57 |
|
|
Nie wiem, o czym mówisz - powiedział Trey, który najwyraźniej doznał teraz zaniku pamięci. Możemy się tu ukryć przed wiatrem i deszczem - wyjaśnił murzynowi, który widocznie był tępakiem na jakiego wyglądał. Ale w końcu nawet tacy jak on mają prawo do życia.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2016 21:27 |
|
|
Ja jednak szłam pierwsza i poza ruinami dojrzałam coś jeszcze. - Tam jest jakis domek. Wyglada na opuszczony, ale lepsze to niż spanie tutaj. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2016 21:37 |
|
|
- Moim zdaniem to zbyt niebezpieczne. Jesteśmy wciąż blisko ich bazy, a oni na pewno świetnie znają okolice i wszystkie budynki w swoim najbliższym sąsiedztwie. Jak tu zostaniemy to zaraz nas znajdą...
Dodatkowo Shirley nie chciała spędzać nocy w jakimś brudnym i zapuszczonym domu, skoro nawet nie będzie okazji go posprzątać. Nagle Badwell dojrzała coś jeszcze oprócz domku i ruin.
- Jaskinia! Może po drugiej stronie też jest wyjście?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-12-2016 21:51 |
|
|
lol może zaraz ktoś zobaczy pięciogwiazdkowy hotel /
- To nie jaskinia, idio... Shirley, tylko wejście do kanału - powiedział Trey, widząc regularne zaokrąglenie otworu. - Ale chyba nie chcesz tam spędzać nocy? Tam jest brudno...
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2016 21:52 |
|
|
- Patrzcie! Widzicie tam za jaskinią? Hotel Overlook! Też nie uśmiecha mi się zatrzymywać, jesteśmy zbyt blisko bunkra. Ale niektórzy nie mają ubrań, a noce są tutaj dość chłodne. Powinniśmy odpocząć... - wtrącił się do rozmowy James. Również jemu przeszła myśl, by dalej iść samemu, jednak szybko odrzucił od siebie tą opcję. W kupie siła, jak to mówią.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-12-2016 22:07 |
|
|
Czemu nie, w tej edycji juz wiele się działo XDD |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-12-2016 22:39 |
|
|
Nagle zaczęło kropić...
Dobra, sprawdźmy ten domek - powiedział Trey i ruszył w kierunku budynku. Czarne okna wyglądały jak oczodoły jakiegoś potwora. W jednym z nich była wybita szyba. Na ścianie frontowej ktoś napisał sprayem "Jebać żydów" i dorysował szubienicę z gwiazda Dawida.
Edytowane przez Otherwoman dnia 30-12-2016 22:40 |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 30-12-2016 23:41 |
|
|
- Musimy iść dalej, Charlotte - wymamrotał cicho Duffer, w sumie nie wiadomo dlaczego do niej. Miał chyba przeczucie, że to ona może zaprowadzić gromadę w jakieś bezpieczne miejsce.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-12-2016 00:09 |
|
|
- Chyba nasza konkurencja... - rzucił w stronę Trey'a, gdy przechodzili obok napisu na jednej ze ścian domku. Wszedł do środka i rozejrzał się po opuszczonej chatce. Ani trochę mu się tu nie podobało, jednak bez słowa zaczął szukać czegoś przydatnego w tych rupieciach. Może uda im się rozpalić w kominku?
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 31-12-2016 00:14 |
|
|
Trey także wszedł do środka. Widać było, że lokalne towarzystwo urządzało sobie tutaj nieraz imprezki. Po podłodze walały się butelki po alkoholu, opakowania po prezerwatywach i oczywiście zużyte prezerwatywy. Treyowi widok ten przypomniał jego własne mieszkanie i zrobiło mu się trochę smutno, a trochę wstyd, że prowadził dotąd takie rozpustne życie. Najgorsze jednak było to, co zastał po wejściu do następnego pokoju. Na ścianie była namalowany pentagram, trzy szóstki i napis "Ave Satan". Trey szybko wrócił do Jamesa.
- Chyba powinniśmy stąd spadać. W tym domu urządzają sobie schadzki jacyś sataniści - powiedział z niesmakiem. Nie powinniśmy przebywać w takim miejscu...
Edytowane przez Otherwoman dnia 31-12-2016 00:15 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-12-2016 10:05 |
|
|
Nie chciałam tam wchodzić nie dlatego, że nie byłam zmęczona, ale raczej nas znajdą.Słowa Waltera tylko mnie w tym przekonały.
- Słuchajcie, wiem, że jesteście zmęczeni a pogoda nie dopisuje, ale musimy iść, ta kryjówka jest tak oczywista, że zaraz wpadną tutaj żołnierze. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-12-2016 10:32 |
|
|
Było tam oczywiscie obrzydliwie, ale w szafie znalazlam normalne buty, jakaś koszule i ogrodniczki kilka rozmiarów za duze, czyste na tyle, ze nie wstydziłam się w nie przebrać. A wypadaloby zmienić szpitalna koszule, bo eksperymenty spowodowały, ze chyba zaburzylo mi się odbieranie ciepła i zimna - po widoku moich prawie fioletowych nóg dopiero zorientowałam się, że nie jest zbyt dobrze.
Ze stołu zgarnelam opakowanie jakichs ciastek, kupione pewnie na gastro następnego dnia. - Dobre. - powiedziałam z pełną buzia i zaczęłam rozdawać jedzenie. - Ale macie racje, to nie jest miejsce na spędzenie nocy. Bałabym się ze znajdzie mnie znowu ktoś taki jak Trey, a dwóch juz nie zniose psychicznie. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-12-2016 13:28 |
|
|
Ahmad nerwowo stał przed chatą. Nie miał zamiaru tu zostawać i najchętniej uciekałby jeszcze przez kilka godzin, ale te marudy jak zwykle spowalniały drogę.
- Chodźmy - powiedział głośno do grupy tupiąc z nogi na nogę. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-12-2016 13:57 |
|
|
Shirley cieszyła się, bo jak uważała postój był złym pomysłem.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-12-2016 15:47 |
|
|
Chłopak nie znalazł żadnej zapalniczki, jednak jakiś uczestnik schadzek zostawił tutaj pudełko z paroma zapałkami. Czyżby los w końcu się do nich uśmiechnął? Chłopak zaczął szukać jakiś drewnianych przedmiotów czy papierów nadających się do rozpalenia w kominku. Nagle zaczepił go Trey, który od czasu ucieczki z bunkra dziwnie się zachowywał.
- Co z Tobą nie tak? - zatrzymał się na chwilę i spojrzał na Trevino z niesmakiem. Z dwojga złego wolał wersję satanisty niż katola.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 31-12-2016 16:24 |
|
|
Eeee nie wiem, kręci mi się w głowie. Chodźmy - powiedział i wyciągnął Jamesa na zewnątrz, by dogonić resztę. Pozostali nie zamierzali na nich czekać i juz sobie poszli.
Po kilku godzinach marszu przez ciemny las dotarli do drogi asfaltowej. W oddali widać było budynek stacji benzynowej.
Trey poczuł się lepiej, głowa przestała go boleć. Niestety był głodny, pewnie jak wszyscy.
Tam jest stacja. Moglibyśmy ukraść jakieś jedzenie - zaproponował, myśląc o paczce nachosów.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-12-2016 16:46 |
|
|
- Niczego nie będziemy kraść. Trzeba sie dowiedzieć gdzie jesteśmy i wezwać pomoc. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 31-12-2016 16:50 |
|
|
Trey parsknął śmiechem.
- Naprawdę, Mia. Myślałem, ze masz więcej rozumu. Spróbuj gdzieś zadzwonić, a za pięć minut zjawi się tutaj Brauer z ekipą i cały nasz plan ucieczki pójdzie w pizdu - skomentował poirytowany, ze takie oczywiste rzeczy trzeba komuś tłumaczyć. Zobaczył jednak jej naburmuszenie, więc trochę złagodził ton. - Skarbie, teraz jesteśmy uciekinierami. Nie ma wzywania pomocy - powiedział do niej słodkim tonem jak do dziecka.
Oczywiście Trey dodatkowo nie chciał żadnej pomocy, a szczególnie policji choćby dlatego, by nie poinformowali nikogo o tym, że zamordował Islandkę.
Edytowane przez Otherwoman dnia 31-12-2016 17:02 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-12-2016 16:58 |
|
|