Autor |
RE: HAWKINS |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:20 |
|
|
Już mówiłem. Czy mógłby ojciec... doktor pozyczyć mi Biblię? - powtórzył Trey. Katem oka zauważył Mie, która węszyła po rzeczach Brauera.
Mia, nie kradnij! Łamiesz siódme przykazanie - pouczył ją.
Wtedy jednak doktor padł na ziemię.
Coś ty uczynił?! - krzyknął na Ahmeda.
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 28-12-2016 22:30 |
|
Autor |
Dr Brauer
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:23 |
|
|
Dr Brauer zachwiał się od ciosu i wpadł na swoje biurko przewracając je. Nie wiedział, że za biurkiem czaił się Gozno Alonzo. Chłopak wszedł do gabinetu przez kanał wentylacyjny i właśnie przygotowywał się do zabicia dr Brauera za pomocą celnego rzutu shurikenem. Niestety biurko przygniotło Gonzo tak nieszczęśliwie, że shuriken utkwił głęboko w sercu Alonzo i ten umarł na miejscu...
Tymczasem Brauer zemdlał...
Edytowane przez Dr Brauer dnia 28-12-2016 22:23 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:23 |
|
|
- Tylko oglądam. - rzuciłam i wyjęłam jakąś książkę obłożoną płótnem spod sterty dokumentów.
Ta koncepcja nie miała miejsca w przypadku Żyda, on nigdy nie był nomadem, był pasożytem na ciele innych narodów. Zdarzało się, że opuszczał dotychczasową sferę swego życia, nie dla własnych zamiarów, ale w konsekwencji wydalenia go przez narody, których gościnności nadużywał. Jego rozmnożenie na całym świecie jest typowe dla pasożytów! On zawsze poszukuje nowych żerowisk dla swojej rasy.
- Hm. - zamyśliłam się nad tym cytatem. Potem jednak podniosłam głowę i zobaczyłam, że Dr Brauer zabił Gonzo Alonso. - Hm. Gdzie te mapy, Trey?
Edytowane przez panda dnia 28-12-2016 22:24 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:26 |
|
|
Trey jednak dumał nad tym, czy kradzież Biblii, by ją studiować będzie grzechem, czy jednak zostanie mu wybaczone.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:28 |
|
|
Wzięłam artefakt, który leżał w kącie. Kij Umbastycznego. Spojrzałam na niego jak na biblijną rzecz. On ma tę moc. Wzięłam kij i uderzyłam Niemca poprawiając cios murzyna. Miałam nadzieję, że po tym już zaśnie na zawsze
- No co? Chciałam go wypróbować - powiedziałam wzruszając ramionami - Bierzemy plany i spieprzamy.
Edytowane przez April dnia 28-12-2016 22:29 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:30 |
|
|
W końcu oderwałam się od tej pasjonującej lektury i znalazłam jakieś mapy. Nie miałam czasu ich dokładnie przeglądać, więc wzięłam wszystko, co mogło być planem budynku oraz tę książkę i wyszłam jak gdyby nigdy nic z pokoju doktora. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:33 |
|
|
Trey natomiast zabrał Pismo Święte. Już miał wyjść, ale zauważył swoje kowbojki na nogach Brauera. Uklęknął przy doktorze i zaczął mu je ściągać, jeden po drugim.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:35 |
|
|
- Trey! Zwijamy się! - powiedziałam próbując go odciągnąć przez co niechcący kij spadł mu na głowę - Ten kij... sam atakuje. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:43 |
|
|
Trey dostał w łeb kijem, aż omal nie przygryzł sobie języka. Trochę zakręciło mu się w głowie, ale udało mu się jakoś założyć kowbojki do munduru.
Idę, idę - odruchowo wziął Biblię i poszedł za pozostałymi.
Coś boli mnie głowa - powiedział, pocierając jej czubek.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:47 |
|
|
Weszłam do sypialni, rzuciłam mapy na swoje łóżko. Kątem oka spojrzałam na Francisa, który chyba spał i zaczęłam je przeglądać. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:50 |
|
|
Ahmad na odchodne kopnął jeszcze z całej siły nieprzytomnego doktora w brzuch po czym ruszył za resztą. Miał dość tych ciał znajdowanych po kątach i bał się, że wkrótce ktoś tak odnajdzie jego. Gdy Mia wróciła jednak do sypialni trochę poczuł się zdezorientowany.
- Wracamy tu i będziemy siedzieć? Działajmy, a nie pierdolmy nad swym losem. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:50 |
|
|
Lekko otępiały Trey usiadł obok Mii i nadal pocierał głowę.
To chyba od tych elektrowstrząsów - dokończył na głos swoją myśl. W reku trzymał Biblię, w ogóle o tym zapominając.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:53 |
|
|
James również pospiesznie nałożył na siebie mundur oraz trochę za duże wojskowe buty i ruszył wraz z innymi w stronę pokoju dra Brauera. W głowie jeszcze mu szumiało po ostatnich eksperymentach, co nie było zbyt dobrym prognostykiem przed ucieczką z bazy wojskowej. Akcję w pokoju starego Niemca przyjął z lekkim zażenowaniem, chciał jak najszybciej opuścić to przeklęte miejsce. Kątem oka zauważył Mię czmychającą ze stertą papierów do swojego pokoju. Chłopak ruszył za dziewczyną.
- Znalazłaś coś? Może pomóc? - zagadnął Mansfield siedzącą na swoim łóżku.
- Daj spokój, co jak co, ale głowę powinieneś mieć mocną. - dodał w stronę użalającego się nad sobą Trey'a.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 22:54 |
|
|
- Ahmad, możesz podumać nad tym, jak zabrać ze sobą Duffera i Heather bez budzenia ich poprzez bicie. Chyba że już teraz wiesz, jak uciec.
Przeniosłam wzrok na Jimmiego. - No w sumie to tak. Każdy może pomóc, bo mi się teraz myli prawa z lewą. Musimy znaleźć na planie możliwe ewakuacyjne wyjścia, najlepiej z jak najmniejszą liczbą kamer.
Edytowane przez panda dnia 28-12-2016 22:57 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 28-12-2016 23:00 |
|
|
Może tutaj? - Trey wskazał na mapie miejsce zaznaczone prostokątem z ludzikiem i podpisane "Wyjście ewakuacyjne" (klik)
To było oczywiście zbyt proste. Musiał być jakiś haczyk.
Edytowane przez Otherwoman dnia 28-12-2016 23:02 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 23:02 |
|
|
- Zobaczmy... - usiadł po drugiej stronie łóżka i wziął jeden ze zwitków papieru. Rozłożył go i zaczął się mu przyglądać. - To mi wygląda na plan jakiegoś bunkra z czasów Rzeszy. Chyba nie tego szukamy... - zaczął mówić sam do siebie i wziął kolejną mapę.
- Pewnie obstawione przez żołnierzy... - powiedział na widok punktu wskazywanego przez Trey'a.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 28-12-2016 23:04 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 23:03 |
|
|
- No nie wiem. Niedaleko jest to przejście do pokoju eksperymentów, myślisz, że nikt tam nie będzie pilnował? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 28-12-2016 23:03 |
|
|
Trey podrapał się Biblią po głowie. Czekał aż wreszcie wszyscy ruszą dupska i będzie można się stąd zwinąć.
- Nie ma innego wyjścia, jak pójśc i sprawdzić.
Edytowane przez Otherwoman dnia 28-12-2016 23:04 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 23:06 |
|
|
- W drogę! - zawołał Ahmad po czym ruszył przed siebie. |
|
Autor |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-12-2016 23:09 |
|
|
Kij w rzeczywistości był zwykłym kijem tylko Carla miała halucynacje przez elektrowstrząsy...
Zamieszanie obudziło resztę drużyny, którzy chcąc nie chcąc dołączyli do planu.
Cel: Podejmijcie próbę ucieczki z bazy... |
|