Autor |
RE: HAWKINS |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 12:47 |
|
|
Tymczasem w miasteczku mały Johnnie jechał na swoim małym rowerku. Niestety ominęła go cała akcja z ewakuacją i jego rodzice zostali zabrani przez wojsko zanim zdołali wyjaśnić, że ich dziecko szlaja się po mieście bez opieki. Gdy wieczorem Johnnie zgłodniał i wrócił do domu odkrył, że jego rodziciele gdzieś zniknęli. Zrozpaczony krążył po miasteczku aż ze zmęczenia zasnął za kierownicą. Na jego nieszczęście zrobił to akurat w pobliżu starego kamieniołomu.
Nieświadomy niczego Johnnie spadł do wody. Jego ciało po dziś tkwi na dnie jeziorka znajdującego się na dnie kamieniołomu.
Derpsi jest pierwszą osobą, która odpada z gry. |
|
Autor |
Pan Brenson
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 12:49 |
|
|
Brenson w milczeniu patrzył na ludzi, z którymi się znalazł. I stwierdził, że okrutni ludzie zamknęli go w szpitalu psychiatrycznym dla beznadziejnych przypadków. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 13:18 |
|
|
Ahmad czuł to samo co Pan Brenson. Nie wiedział właściwie co oni wyprawiają, ale w Afryce panowały inne rytmy. Mia z wyglądu jednak nie była zła, podobnie jak Charlotte więc murzyn siedział bez słowa zastanawiając się czy w innych sytuacjach kobiety również są takie gibkie. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 14:53 |
|
|
- Dobra, koniec psot. - gdzieś w połowie refrenu zorientowałam się, że patrzy na mnie nie tylko Charlotte, ale też reszta grupy, która na pewno nie wie, o co chodzi, już nie wspominam o żołnierzu, który musiał myśleć o mnie jak o jakiejś kosmitce. Zatem moment krytyczny się skończył i usiadłam przy stole, przysunęłam sobie czipsy, bo zaczynałam trzeźwieć. - Po prostu dobrze się bawię, skoro moje dni mogą być policzone. - odpowiedziałam kobiecie, wzruszając ramionami. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 15:20 |
|
|
- Ogarnij się i wytrzeźwiej - powiedziałam już nieco poważniej - Nikt tu nie umrze, dożyjesz spokojnej starości jak Calista |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 15-12-2016 15:21 |
|
|
ejj no, mrO, co to za podsłuchiwanie smiley równie dobrze mogłem podsłuchiwać rozmowę Mii z Charlotte o tych dokumentach już po fakcie smiley zresztą chyba wiadomo, że jak rozmawia się o takich rzeczach to są to raczej dyskretne rozmowy i Trey nie drze się na całe pomieszczenie, zwłaszcza, że siedział tam też Brenson...
Trzeba było pamiętać, kto siedzi w sali, albo z niej wyjść ;p Ja nigdzie nie pisałem, że wychodzę, z kolei panda i April pisały, że oddaliły się od reszty. A jeżeli w pustej szkolnej sali siedzą 4 osoby, to nie da się ukryć treści swoich rozmów. Co tu dużo mówić, zjebaliście nie może być tak, że wszystko zawsze idzie zgodnie z założonym dawno planem
Ale jako że mi ta sytuacja jest właściwie obojętna, to powiedzmy, że Francis nie słyszał rozmów dokładnie, tylko jakieś urywki, bo sobie słodko szeptaliście do uszka na inny kompromis nie pójdę!
Patrzenie na tarzającą się po podłodze Mię było zdecydowanie przyjemniejsze niż patrzenie na Treya i Jamesa, szepczących sobie sekrety niczym dwa zakochane pedałki. Nie wiedział, jak ocenić jej zachowanie. Z jednej strony było niezrozumiałe, głupie, nieracjonalne, więc należałoby patrzeć na nie z pogardą - z drugiej strony sam fakt niezrozumienia i inności było lekko pociągający. Ale raczej w inny sposób, niż pociągało to Ahmada, któremu nieświadomie zaczęła cieknąc z ust ślina.
- Ahmad! A co ty sądzisz o tej całej sytuacji? - zagadnął do murzyna, aby zmienić jego obiekt uwagi. Ponadto był ciekaw, jakie poglądy ma Nigerczyk czy tam inny Nigeryjczyk na centrum światowych spisków, w jakich się wszyscy znaleźli, no i alkohol trochę rozwiązał mu język, gdyż był młody i z racji swojego samotniczego trybu życia niedoświadczony w piciu.
The maze isn't meant for you...
Edytowane przez mrOTHER dnia 15-12-2016 15:23 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 15:28 |
|
|
- Już mi lepiej, to była chwila słabości. - odpowiedziałam zgodnie z prawdą i nie polewałam już dalej. Na wspomnienie o starości skrzywiłam się. - Taa, ja, warsztat i 10 kotów.... Ktoś najpierw musiałby mnie stąd wypuścić. Właśnie, wpadliście na coś, jak nie było mnie wcześniej? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 15-12-2016 16:19 |
|
|
Treyowi, który obserwował wszystko przez dziurę, oczywiście spodobał się występ Mii, natomiast zupełnie nie spodobała mu się muzyka. Jak oni mogą słuchać takiego gówna, zamiast porządnego hardrocka. Postanowił coś z tym zrobić. Udał się w tym celu do sali muzycznej, skąd Mia wzięła gitarę, i zajrzał do jednej z szafek. Tak jak podejrzewał, były tam płyty reprezentujące różne gatunki muzyki. Trey niesamowicie ucieszył się na widok ukochanego albumu "Highway to hell" AC/DC, ale oprócz niego zgarnął także "Heaven and Hell" Black Sabbath. Wraz z płytami wrócił do kuchni i zaczął przełazić przez dziurę do wydawania żarcia do wnętrza pomieszczenia Nie było to łatwe, bo dziura była dość wysoko i nieco wąska, ale to było i tak lepsze niże czołganie się w kanałach wentylacyjnych.
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 15-12-2016 16:20 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 16:34 |
|
|
Westchnęłam.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 16:42 |
|
|
Ahmad szybko się ogarnął gdy ten pedziowaty gość o coś go spytał. Właściwie nawet nie pamiętał jak się nazywa gdyż z racji stylu na pedała i wieku w liczbie pewno z 16 lat nigdy go nie spotykał na swej drodze, nawet w miejscowym barze gdzie często zjawiali się właśnie tacy gówniarze co myślą, że dostaną alkoholu na fałszywy dowód.
- To wszystko dziwne choć bacząc na to co wyprawiało się w departamencie aż tak dziwne nie jest. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 15-12-2016 18:26 |
|
|
- A co się wyprawiało w departamencie? - zapytał mocno zdziwiony odpowiedzią Ahmada. Wydawało mu się, że kiedyś rozmawiał z nim i Gonzo Alonzo o jego pracy w roli sprzątacza... ale może mu się tylko wydawało...
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 15-12-2016 18:32 |
|
|
Trey utknął w otworze do wydawania jedzenia...
/przypomniało mi się, jak jeden złodziej utknął w okienku od kasy biletowej heh
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 18:38 |
|
|
Czekałam na odpowiedź Charlotte, jedną ręką machając z daleka do Treya. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 15-12-2016 18:43 |
|
|
Trey odmachał Mii.
---
wychodze na trening jak coś, możecie go przepchnać w którąkolwiek strone
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 19:50 |
|
|
- Jeszcze się nie zdziwię jak zobaczę Ciebie i... - zawahałam się na moment żeby rozejrzeć się po pomieszczeniu - Francisa razem! Nie, niestety nic.
Spojrzałam na Mię, do kogo ona machała? To był nie kto inny jak Trey. Nie chciałam go przepychać, bo uważałam, że Umba lepiej to zrobi kijem od dupy srony i tak nie miałam pomysłu. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 19:56 |
|
|
- Skąd ci się to nagle wzięło? - szczerze się roześmiałam. - Trey Trevino bywa dla mnie milszy niż on. - dodałam, i nagle coś mi się przypomniało. - Jaki możemy mieć dzisiaj dzień? Jest grudzień, ale który dzień? |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 20:04 |
|
|
- To może ty i Trey! - powiedziałam, ciągle nie opuszczał mnie dobry nastrój - Nie wiem, ale chyba nie wigilia, nie ma śniegu nawet
Edytowane przez April dnia 15-12-2016 20:04 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 20:06 |
|
|
- Żebym ja tobie nie zaczęła faceta szukać. - pokręciłam głową z niesmakiem. - Na serio, jaki dzisiaj dzień? Chyba... Chyba od paru dni jestem dorosła. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 20:11 |
|
|
- Ja już jestem wdową, więc mi nikogo nie trzeba - pokazałam język Mii, po czym po chwili się zastanowiłam - Może początek grudnia? W takim razie spóźnione wszystkiego najlepszego, jesteś przynajmniej usprawiedliwiona jeżeli chodzi o Twój występ. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-12-2016 20:13 |
|
|
- Najlepszym prezentem byłoby, gdyby ktoś powiedział mi, czemu mnie tu trzymają i kiedy zobaczę rodziców. Na pewno niczego się nie dowiedzieliście, jak mnie nie było? - spytałam, bo nie słyszałam nic o żadnej liście ani spotkaniu z Debbie. |
|