Autor |
RE: HAWKINS |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 14-12-2016 17:07 |
|
|
- Byli z tobą inni żołnierze? Ronald Jordan? Kovalsky? - nagle do sali wszedł Francis. - Twierdzi że jest z USS Eldridge. - powiedziałam z mieszanką triumfu i przerażenia na twarzy.
Edytowane przez panda dnia 14-12-2016 17:08 |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/maze_logo_av[34].png)
Mistrz Gry
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 14-12-2016 17:10 |
|
|
Tak jak myślał. To nie mógł być przypadek. Co prawda jego obecność w pilnie strzeżonej szkole była podejrzana i obawiał się, że może to być prowokacja - osoba podstawiona przez rząd, aby dowiedzieć się, co oni wiedzą o eksperymencie - postanowił jednak zaryzykować, jako że mężczyzna był totalnie przerażony i... cały mokry.
- Wiem, że to pytanie brzmi dziwacznie, ale odpowiedz na nie szczerze. Kto jest prezydentem Stanów Zjednoczonych? - zapytał.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 14-12-2016 17:12 |
|
|
Tymczasem na drugim planie toczącej się rozmowy, Trey po wciągnięciu koki wyciągnął się na jednej z ławek, włożył ręce pod głowę i z błogostanem wypisanym twarzy gapił się w sufit.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Pan Brenson
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/5328-6975[601].jpg)
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 14-12-2016 17:19 |
|
|
Rzekomy Pan Brenson popatrzył na Francisa jak na debila.
- Roosevelt. - odpowiedział krótko. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-12-2016 17:24 |
|
|
- Idę do szatni szkolnej drużyny, może tam są jakieś spodnie... Francis, spytaj o wyniki eksperymentu, proszę. - wymamrotałam przerażona i ledwo wyszłam z sali. Nie wiedziałam, co robić dalej i co o tym myśleć, do tego miałam wrażenie, że żołnierze ciągle nas oszukują i do końca dalej nie wierzyłam w to, co powiedział. Bo z tego wynikało, że Eldridge przeniósł się w czasie razem z żołnierzami, a my byliśmy tego świadkami. Jeżeli miałam też rację jeśli chodzi o resztę, to przez to przeniesienie coś się zepsuło i chyba nikt nie wie, jak to naprawić.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Administrator
|
Dodane dnia 14-12-2016 17:26 |
|
|
Poszukaj też moich - rzucił Trey, nie odrywając wzroku od sufitu.
Edytowane przez Otherwoman dnia 14-12-2016 17:26 |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 14-12-2016 17:30 |
|
|
Francis przytaknął w milczeniu zarówno żołnierzowi, jak i Mii. Zastanawiał się, czy i jak powiedzieć oficerowi o rezultatach eksperymentu. Wyglądał jednak na godnego zaufania człowieka, na pewno sympatyczniejszego, niż co poniektórzy mieszkańcy miasteczka jak np. Pan Brenson. Musiał jednak zadać jeszcze jedno pytanie.
- Powiem ci, co się wydarzyło, ale cały czas nie rozumiem jednej rzeczy. Byłeś w szpitalu. Jakim cudem znalazłeś się tutaj? Dlaczego jesteś mokry? Szkoła jest otoczona przez żołnierzy.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-12-2016 18:19 |
|
|
Czekając na Pana Brensona.../
Trey podniósł głowę i dopiero teraz zobaczył, że dołączył do nich Francis.
Hej, Duffer - przywitał się. Chcesz kreskę?
|
|
Autor |
Pan Brenson
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-12-2016 18:20 |
|
|
- Odurzyli mnie czymś. Ocknąłem się leżąc na plecach na jakiejś wodzie w ciemnym pomieszczeniu, w którym nie było słychać prawie żadnych dźwięków z zewnątrz. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-12-2016 18:29 |
|
|
Po drodze do szatni minęłam klasę z poustawianymi krzesłami polowymi zamiast ławek, na których leżały koce oraz świeże ubrania. Postanowiłam wykorzystać fakt że jestem przez chwilę sama i mogę mieć wymówkę, że się zgubiłam, porwałam ciuchy i czmychnęłam pod damski prysznic.
Otherw masz zakaz ruszania Mii, zw zajęcia
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 14-12-2016 18:37 |
|
|
Dużo tych ciemnych pomieszczeń.
- A to ciemne pomieszczenie znajdowało się w szkole? - kontynuował Francis, czując, że rozmowa niepotrzebnie się przedłuża.
- Nie chcę od ciebie ani kreski, ani buziaka. Odwal się. Ten człowiek może mieć odpowiedzi na nasze pytania - rzucił w nieokreślonym międzyczasie Treyowi.
The maze isn't meant for you...
Edytowane przez mrOTHER dnia 14-12-2016 18:38 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-12-2016 18:49 |
|
|
Jakie pytania?
Nie mam żadnych pytań - odpowiedział Trey.
Nie ogarniał, czym się tak ekscytują ci wszyscy ludzie. Te ich dziwne problemy... Jemu do szczęścia nie było wiele potrzeba. Prochy, jakaś dupa i nachosy, a od czasu do czasu jakaś krwawa jatka z Jimmim. Tak Trey wyobrażał sobie szczęście. Ostatnio jednak czegoś mu brakowało. Będzie musiał temu zaradzić. Ale jeszcze nie teraz. Teraz sobie poleży.
Edytowane przez Otherwoman dnia 14-12-2016 18:50 |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 14-12-2016 18:57 |
|
|
- Powinieneś mieć, jeśli chcesz się stąd wydostać. Nie widzę tutaj ani prochów, ani dup, ani nachosów - stwierdził tak, jakby czytał mu w myślach. - Z resztą, kogo ja próbuje przekonać... więc? - zwrócił się ponownie do żołnierza, którego imienia jeszcze nie poznał, bo nikt mu o tym nie powiedział.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-12-2016 19:03 |
|
|
Stary... prochy mam tutaj - poklepał się po kieszeni kurtki. A dup też trochę jest. O, jedna stoi przede mną - uśmiechnął się i uniósł głowę, wpatrując się w Duffera.
Zresztą... whatever... wszystko mi jedno, co z nami będzie - dodał i ponownie ułożył się na ławce, nieco się poprawiając, żeby było mu wygodniej.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-12-2016 19:17 |
|
|
Całe godziny Ahmad spędził w toalecie. Najpierw grochówka z dodatkiem, potem duży obiad od tej walniętej babki sprawiły, że murzyn dostał rozwolnienia. Pewno było wszystko stare i pełne chemii, pomyślał, przypominając sobie jednocześnie świeżutkie pożywienie z Afryki. Może nie było go dużo, ale za to było smacznie i co ważniejsze bez sraczki za rogiem. |
|
Autor |
Pan Brenson
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-12-2016 19:34 |
|
|
- Byłem w szoku, ale pamiętam, że aby dostać się tutaj musiałem wejść po schodach. No i ktoś stał tuż za drzwiami pomieszczenia, gdy je otworzyłem. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 14-12-2016 20:00 |
|
|
Kandydatów nie było wielu. Ktoś musiał potwierdzić opowieść żołnierza, lecz na to przyjdzie czas. W końcu Francis, aby nie tracić więcej czasu, zdecydował się zaryzykować i wyjawić prawdę przed mężczyzną.
- Nie mam dla ciebie dobrych wieści. Prawdopodobnie byłeś obiektem eksperymentu, który historia nazwała jako Eksperyment Filadelfia. Wraz ze swoją załogą stacjonowałeś w porcie w Pensylwanii, mam rację? Celem tego eksperymentu prawdopodobnie było wytworzenie jakiejś broni, która ostatecznie przechyliłaby szalę wojny. Zapewne chodziło o jakąś tarczę ochronną zbudowaną na zasadzie fal elektromagnetycznych. Niestety... naukowcy nie wiedzieli, z czym mają do czynienia i coś poszło nie tak, przez co wylądowałeś tutaj.
Przełknął ślinę. Chyba zawsze marzył o tym, aby wypowiedzieć podobne zdanie.
- Niestety w tym przypadku "tutaj" należałoby raczej nazwać "teraz". W trakcie eksperymentu rząd wygenerował potężną dawkę energii, która nie tylko przeniosła was w przestrzeni, ale również w czasie. Wylądowałeś w roku 1984... - powiedział, lecz widząc bladą twarz marynarza, postanowił powiedzieć coś pocieszającego - ale, hej, powinieneś się cieszyć, Hitler nie żyje od 40 lat, na Japonię spadły dwie bomby atomowe, a Stany Zjednoczone wygrały wojnę. A, no i prezydentem jest Ronald Reagan. Jest dużo lepszy niż Roosevelt.
The maze isn't meant for you...
Edytowane przez mrOTHER dnia 14-12-2016 20:04 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-12-2016 20:08 |
|
|
Cholera, Duffer, ale ty pierdolisz... Reagan to pedał - Trey podniósł się z ławki, bo trochę zaczął drętwieć. Zresztą, ja bym tych wszystkich polityków najchętniej posłał do piachu - zeskoczył z ławki na podłogę i skierował się do wyjścia. Miał zamiar przetrząsnąć różne pomieszczenia szkoły, licząc, że znajdzie coś interesującego dla siebie. Mijając Francisa, tylko na niego spojrzał spod przymrużonych powiek, po czym zniknął na korytarzu. Rozejrzał się w obie strony, zastanawiając się, który kierunek wybrać. Wreszcie poszedł na prawo w stronę męskiej szatni. Po drodze minął go James, który był czymś dziwnie zaaferowany. Pewnie znalazł kogoś, kto chciał mu sprzedac trawę.
Edytowane przez Otherwoman dnia 14-12-2016 20:11 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3347809[44].gif)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-12-2016 20:10 |
|
|
- Hej! Tu się schowałeś... - rzucił James, wbiegając do pomieszczenia gdzie pozostali przesłuchiwali półnagiego mężczyznę. Chłopak oparł się plecami o ścianę ciężko oddychając. Był świetnym biegaczem, zabójczym na krótkich dystansach. Trochę gorzej radził sobie jednak z maratonami...
Gdy udało mu się w końcu uspokoić oddech, podszedł do mężczyzny i przykucnął obok niego. Zdjął pożyczoną od Mii koszulę i niechętnie podał ją nieznajomemu. Prawdopodobnie była to jedyna miła rzecz, która spotkała go od bardzo dawna. - Mam na imię James. Jestem tym kolesiem, którego potrąciłeś wybiegając ze swojej klatki.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-12-2016 20:16 |
|
|
Tak jak się spodziewałam, po umyciu się i przebraniu poczułam się dużo lepiej. Z wilgotnymi jeszcze wlosami wyszłam z szatni, wzięłam ciuchy dla Brensona i Treya i chcialam isc jeszcze po cos do jedzenia i picia dla goscia, ale niestety po drodze spotkałam tego drugiego. Rzuciłam mu spodnie, nie zwalniając kroku do stołówki.
|
|