Tak sobie myślę, że może faktycznie przydałby się GM i w sumie mogłabym się tego podjąć, ale połowicznie. A to dlatego, że przez jakiś czas mnie po prostu nie będzie i nie mogłabym dawać fabuły. Ponadto wszystko zostałoby po staremu, czyli można samemu wymyślać wątki, zwiedzać lokacje i wymyślać nowe, a wszystko to łączyć z oficjalną fabułą (po MP 30 jakoś nauczyłam się dostosowywać do pomysłów graczy, a moja fabuła i tak jest raczej dość elastycznym splotem kilku wątków). No i jako że to edycja wakacyjna, to nie byłoby takiego natłoku akcji, jak w MP 30, a MP polegałoby tak jak dotychczas na popisaniu sobie głównie na luźno jak dotychczas...
We are all evil in some form or another, are we not?
ja bym dal jeszcze troche czasu sie rozwinac edycji np. do weekendu i wtedy zadecydować, chociaż to, że słaba aktywnosc wiąże sie powiedzmy w 90% z graczami i w 10% z tym, że nie ma fabuły to chyba jest wiadome
jeszcze istotne jest to, czy ludzie generalnie mają/będą mieli jakies pomysly co do tej edycji, z ktorych to pomysłów beda mogli skorzystac inni, bo w sumie na taką edycje sie kazdy pisał, gdzie kazdy dodaje trochę fabuły od siebie. W zasadzie każdy móglby tworzyć dodatkowe NPC (juz bez kart zgloszen) choćby osób z miasteczka, których brakuje (widziałem, ze byly juz jakies próby z tym recepcjonistą, teraz sie pojawił Kajetan ale nie wiem czyj on jest), nawet jakies epizodyczne bez jakichs wielkich historii, pytanie czy komus się chce to robić i aż tak angażować w tworzenie fabuły (ja mam póki co 3 postacie do pisania, więc się wstrzymuję, bo wiem, że pewnie by mi się szybko odechciało gry z samym sobą ). I nie przekonamy się o tym dopóki nie będzie tego zaćmienia i dopóki edycja nie przebrnie przez typowe początkowe stadium, więc tak jak pisałem, jeszcze bym trochę poczekał Jak będziesz chciała być GM to chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko (ale wtedy oczywiście nie będziesz już formalnie graczem), tym bardziej jeśli to miała by być i tak luźna fabuła mimo, ze oficjalna, to nie ma większej różnicy między obiema opcjami; różnica jest tylko taka, że ta edycja miała wypróbować system bez GMa który z tego co mówiłaś był tylko (i to nieoficjalnie) w MP12
ok, ja i tak wyjeżdżam w przyszłym tygodniu, wiec niech się toczy
No własnie z tymi NPCami epizodycznymi to jest dobry pomysł, właśnie Kajetan (jest mój) powstał na tej zasadzie, żeby w miasteczku coś się działo
Też bym nie wyrobiła pisania regularnie trzema postaciami, dlatego niektóre tylko będa "wpadać"
Dobra, to gramy tak jak jest Mam nadzieję, że nie powstanie chaos Najwyżej sie założy temat, gdzie będzie można spisać przewodnik po wszystkich wątkach (jak będzie ich jakoś więcej)
Aha no i jeszcze pytanie: kto będzie zbierał głosy na radzie?????
We are all evil in some form or another, are we not?
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.