Autor |
RE: Wyspa |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 14:02 |
|
|
Obudziłam się zaraz po Alayne. Ledwo się podniosłam, ale kiedy już ogarnęłam, gdzie się znajduję, szepnęłam do dziewczyny: - Jesteśmy bezpieczni?
|
|
Autor |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 14:17 |
|
|
- Tak sądzę - odparła Alayne poznając szpital w porcie lecz nie do końca wiedząc czy na pewno są z ludźmi o dobrych zamiarach. Mimo to było to lepsze niż sny i wizje o byciu pasterzem kóz. Czuła też, że gdyby osadę opanował Stig leżała by teraz w grobie, a nie szpitalu. |
|
Autor |
Toby
Użytkownik
Postać: Toby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 14:23 |
|
|
Tymczasem Toby wraz z dwójką milczących strażników oraz nieprzytomnym ciałem Boyda znajdował się w podziemiach głównej bazy Dharmy w osadzie. Kompleks ten był jednocześnie stacją numer 1, która została założona już w XIX wieku. Znajdowali się teraz w pomieszczeniu, które bardzo mocno przypominało jedną z zewnętrznych stacji Dharmy. Wyglądało ono mniej więcej tak:
Komputery były jednak nowoczesne, a wszystko wokół wyglądało na w miarę nowe. Boyda położono na boku pomieszczenia tak, że wahadło w pewnych momentach niebezpiecznie się do niego zbliżało. Przy biurku siedział Toby i coś notował. Strażnicy zaś z cienia obserwowali sytuację gdyby Riley czegoś próbował.
Edytowane przez Toby dnia 06-03-2016 14:24 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 06-03-2016 15:06 |
|
|
Riley powoli otworzył oczy. Pierwszym wrażeniem, jakie do niego dotarło był ból głowy. I nogi. Zamazany obraz ukazywał coś, co poruszało się, na przemian zbliżało i oddalało od leżącego mężczyzny. Boyd jednak wciąż leżał, nie odrywając wzroku od wahadła. Obraz powoli wyostrzał się i po jakimś czasie mógł zobaczyć więcej elementów wystroju stacji. Zauważył też Toby'ego. Zaklął w myślach. Przez jakiś czas Riley lażał w milczeniu, zastanawiając się, kiedy wreszcie ludzie Stiga go uratują. No ile można czekać? Chyba będzie musiał poprosić o podwyżkę za takie warunki pracy...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 15:18 |
|
|
Mulder po przebudzeniu nie miał za bardzo pomysłu na ucieczkę z wyspy, więc wybrał się na spacer po obozie... W czasie spaceru minął szpital. Zdecydował się zobaczyć jak czują się Irene i Alayne. Chciał też przy okazji sprawdzić czy nie ma w pobliżu Rileya, który mógłby czyhać na życie dziewczyn.
Nie niepokojony przez nikogo wszedł do szpitala i dotarł do sali OIOMu na której leżały dziewczyny.
- Jak się czujecie? - spytał. - Był tu Riley? |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 17:16 |
|
|
Gaven tymczasem wybudzony z głębokiego snu postanowił znaleźć sobie jakieś "zwyczajne" zajęcie by choć na chwilę zapomnieć o zdarzeniach ubiegłego dnia. Wziął więc jedyną normalną książkę z górnej półki, na której były praktycznie same "medyczne" tytuły i usadowiwszy się w ulubionym fotelu zaczął czytać "Rok 1984" Orwella. Boyd próbował skupić się na fabule, jednak z marnym skutkiem, bowiem ciągle wracał myślami do Riley'a, Alayne i Toby'ego.
Po chwili wstał, nałożył na siebie kurtkę i wyszedł poszukać przywódcy całego tego powstania przeciw Stigowi. Swoje kroki skierował do szpitala, bo zapewne tam najprędzej będzie miał szansę spotkać Toby'ego.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 17:28 |
|
|
- Lepiej, dzięki. - mruknelam do Muldera. - Był tu z Tobym, ale jeśli mi się nic nie śniło, to doszło do rekoczynow.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 06-03-2016 18:22 |
|
|
Rileyowi tymczasem znudziło się leżenie, więc usiadł. Oparł się o ścianę, jak najdalej od niezwykle irytującego wahadła i dotknął głowę w miejscu uderzenia. Poczuł tam trochę zakrzepniętej krwi. Wzrokiem pełnym niechęci parzył na Tobiego, który zdawał się nie zwracać na niego uwagi.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 18:24 |
|
|
- O czym ty mówisz Iren? - odparła zdziwiona Alayne. - Toby tu był? - po chwili zastanowienia dodała - Jeśli zabrał gdzieś Boyda to na pewno do stacji. Musimy tam iść - po tych słowach nieporadnie zaczęła się ubierać.
Cel: zbierzcie się wszyscy w stacji gdzie jest już Riley. Jak dojadę do domu to napiszę co dalej.
Edytowane przez adi1991 dnia 06-03-2016 20:19 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 18:34 |
|
|
- Spokojnie, Alayne. Wstałyśmy kilkanaście minut temu. - próbowałam jakoś załagodzić sytuację, bo znowu mieszałam, a dopiero co się ogarnęliśmy. - Co się im może stać?
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 18:56 |
|
|
- Dokładnie. - zgodził się Mulder. - O mało co nie umarłaś, Alayne, i chcesz teraz iść, angażować się w kolejną aferę? Odpocznij. Pójdę tam sam... Tylko musisz powiedzieć mi czy znasz miejsce, w którym można dostać jakąś broń? Do tego wariata Boyda nie można zbliżać się nieuzbrojonym.
Edytowane przez Faraday dnia 06-03-2016 18:56 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 19:13 |
|
|
- Widzieliście gdzieś Toby'ego? - zagadnął wchodząc do sali gdzie leżały dziewczyny. Iren i Alayne wyglądały już o wiele lepiej niż ostatnim razem gdy je widział. Boyd cieszył się zwłaszcza ze stanu zdrowia tej drugiej - dzięki temu Riley może zachowa głowę i skończy się tylko na wygnaniu. - Dobrze widzieć, że wracacie do zdrowia. - dodał w stronę kobiet posyłając im delikatny uśmiech.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 19:18 |
|
|
- Cześć. - powidziałam chłodno w stronę Gavena. Niby nic mi nie zrobił, ale był jego bratem... - Toby zabrał gdzieś Rileya.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 19:26 |
|
|
- Aha. - odpowiedział, zerkając to na Muldera, to na Iren. Słysząc chłodny ton głosu węgierki, zaczął się zastanawiać nad powodem tego jakże niezbyt miłego powitania. Czyżby stało się coś o czym nie wiedział? A może po prostu wyrzucono go z "osadowej rodzinki" z powodu Riley'a? Nie zamierzał jednak długo głowić się nad tymi gierkami kobiet. W końcu i tak chciał jak najszybciej opuścić wyspę. - To poszukam gdzieś indziej. - rzucił i ulotnił się ze szpitala. Skoro Toby'ego nie było przy żonie to zapewne musiał być w wioskowej stacji, więc Gaven udał się właśnie w tamtym kierunku.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 06-03-2016 19:27 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 06-03-2016 20:20 |
|
|
Riley nadal siedział w stacji, nadal rozmyślał nad tym, dlaczego jeszcze go nie uratowano oraz nad tym, że wszystko go boli i chce mu się pić. Pić. Właśnie. Może chociaż tę jedną potrzebę uda mu się zaspokoić teraz.
Hej, ty tam - krzyknął do Tobiasa, gdyż nie wiedział, jak należy poprawnie zwracać się do osoby, którą dopiero co usiłowało się zamordować. Mógłbym dostać trochę wody?
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 20:21 |
|
|
- Ale nie możemy czekać Iren - odparła pewniej Alayne słysząc, że Toby tam jest. Próbowała założyć wielką bluzę z kapturem, ale przez swoje ranne ramię szło jej to wyjątkowo nieporadnie - Jeśli Boyd został tam zabrany to my również musimy iść. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 20:31 |
|
|
- Czemu? - celowo zaczęłam artykułować swoje wątpliwości. Nie miałam jej dość... Jeszcze, ale byłam naprawdę blisko. W końcu nie wiadomo, kto był naszym przywódcą, ona sama mówiła tylko to co chciała, a my ryzykowaliśmy swoje życie. Oczywiście nie kibicowałam Boydowi, ale skoro bylśmy tacy ważni, to czemu nikt nie chce z nami współpracować jak równy z równym, a szczególnie Alayne?
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 20:46 |
|
|
Bo tam jest Toby - powiedziała by Alayne gdyby była do końca szczera, ale nie mogła tak powiedzieć gdyż uznano by ją za dziecinną.
- Musimy tam iść bo tam dostaniecie odpowiedzi dlaczego zostaliście tutaj sprowadzeni. Obiecuję wam, że teraz nic się nie stanie złego. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 21:01 |
|
|
- Co o tym myślicie? - zapytałam reszty, bo nie chciałam decydować o tym sama.
|
|
Autor |
Toby
Użytkownik
Postać: Toby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-03-2016 21:05 |
|
|
Toby całkowicie ignorował Boyda. Zbyt był na niego wściekły by teraz go niańczyć. Niestety nie mógł go zabić, a z chęcią by to zrobił, ale był mu potrzebny by ocalić wszystkich przed gniewem Stiga. Poniekąd to przewrotne, że Boyd może nas uratować przed Szwedem - pomyślał Toby zapisując obliczenia po tym jak obliczył jedną z całek. |
|