Autor |
RE: Wyspa |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 20:49 |
|
|
- To był blef - odparła tylko Alayne cicho reagując na słowa Muldera. - Toby może i oszukiwał ludzi, ale nie pewno nie wysłał by nikomu ciała osoby, która żyła. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 21:22 |
|
|
Po rozmowie ze Stigiem, liczył choć na małą wzmiankę o tym co robił ich lider przez cały ten czas gdy oficjalnie był martwy. Niestety, znów się przeliczył, bowiem usłyszał kolejne obietnice bez żadnego pokrycia, w dodatku zlecono im morderstwo. Gaven zastanawiał się tylko czemu takie zadania zlecano kiepskiemu ochroniarzowi, woźnemu, lekarzowi i obibokowi pracującemu w stacji meteorologicznej, skoro Stig miał na swoich rozkazach całą armię świetnie wyszkolonych, lojalnych pracowników.
Bez zbędnych pytań, Boyd skierował się w stronę busa i usiadł na przednim miejscu dla pasażera. Jak najszybciej chciał ruszyć w drogę i znaleźć się jak najdalej od Stiga, jego osiłków i całej tej pokręconej stacji.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 02-03-2016 21:22 |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Postać: Spook
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 21:28 |
|
|
Gdy wszyscy znaleźli się w busie Spook ruszył szybko. Podobnie jak Gaven Boyd również wolał zejść na jakiś czas z oczu Stiga. Jechał dość szybko by nadrobić stracony czas. Nie odezwał się jednak ani słowem gdyż jego towarzysze z pewnością nie pałali do niego miłością. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 21:31 |
|
|
Talbot wsiał posłusznie do busa, ale nie miał zamiaru nikogo mordować, ani pomagać w tym innym czy nawet do tego dopuścić. Uznał, że będzie sabotował misję i spróbuje pomóc Alayne przeżyć. Niestety dla niego Riley pewnie był lepiej wyszkolony i przygotowany do takich zadań, a dodatkowo obecnie pewnie nie miał nic przeciwko zastrzeleniu kogokolwiek.
- W drogę.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 21:58 |
|
|
//Zignoruję to bo nie chce mi się potem edytować...
- Faktem jest, że włożył dużo wysiłku by oszukać mnie lub Scully... Jeżeli był tak zdesperowany, żeby mnie urobić, nie mogę mu zaufać. - powiedział Mulder, ale teraz mieli zupełnie inne problemy na głowie. Po nabrzeżu jechał autobus, prawdopodobnie z Boydami i Talbotem w środku, musieli jak najszybciej oddalić się od brzegu, aby znaleźć się poza zasięgiem strzałów. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:01 |
|
|
Dodałam jeszcze więcej gazu i rzuciłam - Mulder czekaj chwilę, trzymaj to tak. Idę na chwilę na dół. - po czym zeszłam na dół pokładu, gdzie znalazłam... TAK! Więcej paliwa! Trochę bardziej zadowolona niż wcześniej wróciłam do Doga. - Możemy stąd uciekać! Znajdziesz Scully!
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:11 |
|
|
- To może wyjść więcej niż 3 godziny - odrzekłem nagle wyrwawszy się z obliczeń. - A Ty Dog możesz mieć problem z opuszczeniem wyspy. Coś tu jest nie tak.
Jakim cudem oni nas dogonili? Przecież ruszyli z opóźnieniem. Czyzby Sven mial racje?
/z telefonu jakby co
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:18 |
|
|
Nagle bus podskoczył na jakimś kamieniu i Talbot, który jak zwykle uciął sobie krótką drzemkę i wszystko to (co adi żydek usunął) mu się śniło, się obudził.
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 02-03-2016 22:24 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:20 |
|
|
Leigh obudził się i był lekko zagubiony.
- Riley, śniłeś mi się Ty i Twoja ogromna bazooka. Jak Ty to mieścisz w spodniach?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:23 |
|
|
Riley od dawna podejrzewał Talbota o bycie pedałem, ale te słowa i tak postawiły mu (!) włosy na głowie. Odsunął się od Leigha, gdyż ten oparł mu się głową o ramię, gdy sobie przysnął.
Odwal się chłopie - powiedział na wszelki wypadek, żeby nie dawać mu żadnych nadziei.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:24 |
|
|
- Ech, dziwny sen. Co to się człowiekowi nie przyśni, co nie?
Leigh rozejrzał się przez szybę i nie bardzo wiedział gdzie jadą. Wiedział za to, że mają niby zabić Alayne...
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:28 |
|
|
- Co jest nie tak? Zboczyliśmy z trasy?
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:38 |
|
|
Riley usilnie patrzył w okno, a jego wzrok "psie oczka" mówił wyraźnie "Help". Ukradkiem zerkał w stronę talbota, czy ten nie próbuje się do niego dobierać.
Edytowane przez Otherwoman dnia 02-03-2016 22:39 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:43 |
|
|
- Riley, jako że jesteśmy w męskim gronie to mam takie pytanie... Jak nie chcesz to nie musisz odpowiadać.
Talbot miał nadzieję, że pytanie nie jest zbyt osobiste, choć raczej było.
- Zauważyłem, że nienawidzisz kobiet i gardzisz nimi. Czyżbyś był... no wiesz, gejem? Mnie to nie przeszkadza, jestem tolerancyjny, nie ma co się wstydzić.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:44 |
|
|
Nie dane wam jednak będzie opuścić wyspę gdyż w momencie, w którym zaczęliście o tym rozmawiać stary silnik padł. Na szczęście nie byliście daleko od brzegu, który był tutaj niski i piaszczysty.
Tymczasem Spook gnał drogą ile fabryka dała, z całą pewnością byliście blisko portu co nie zwiastowało dobrze gdyż nigdzie nie widzieliście łodzi, a w osadzie Alayne będzie dla was poza zasięgiem. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:49 |
|
|
Poziom przerażenia Rileya sięgnął zenitu. A więc stało się. Talbot od jakiegoś czasu robił na niego zakusy i wreszcie zadał to pytanie. Boyd oczywiście odebrał wszystko inaczej. Wypowiedź Leigha zrozumiał, jakby tamten proponował mu związek.
Pojebało cię?! - wybuchnął. W dodatku bus wszedł w zakręt z dużą prędkością, przez co Talbot zsunął się po siedzeniu prosto na Rileya.
Edytowane przez Otherwoman dnia 02-03-2016 22:49 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:54 |
|
|
Jasna cholera! Coś nagle zaczęło stukać i po chwili ryk silnika ustał. - Co robimy? Możemy podpłynąć na brzeg, ale nie mamy szans z Boydem i pewnie całą ekipą Stiga...
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:57 |
|
|
- Jak nie urok to przelot UFO. - skomentował Mulder gdy silnik wydał z siebie kilka dziwnych dźwięków przypominających kaszel starego astmatyka i umilkł. - Na szczęście jesteśmy blisko brzegu, który jest tutaj niski i piaszczysty.
Mimo wszystko nieznośnie zimno robiło mu się na samą myśl o znalezieniu się z powrotem w wodzie.
- Jak u was z pływaniem? Powinniśmy opuścić łajbę dość szybko bo nie wiadomo gdzie zniesie ją prąd. Może zniesie do brzegu a może na środek oceanu. A autobusem nie ma co się martwić, najwyraźniej stwierdzili, że nas nie złapią i pojechali do portu...
Edytowane przez Faraday dnia 02-03-2016 22:59 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-03-2016 22:58 |
|
|
Talbot szybko usiadł i odsunął się lekko od Rileya. Uznał, że chyba przesadził i przekroczył swoimi pytaniami pewną granicę.
- Ok, nie musisz nic nie mówić, ale nie ma co się wściekać...
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 02-03-2016 23:01 |
|
|
Riley wolał jednak, żeby Talbot miał pewność.
Miałem żonę, Iren - powiedział, lecz widząc wyraz twarzy Talbota szybko dodał - nie, nie tę Iren. Inną. Tak więc nie jestem, żadnym jebanym pedałem, zapamiętaj to sobie.
Wtedy bus wspiął się na niewielkie wzgórze i Boyd dostrzegł coś przez szybę.
Spook! Zatrzymaj tego grata!
Edytowane przez Otherwoman dnia 02-03-2016 23:01 |
|