Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 16 2025 14:59:16 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny02:03:14
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 35 | Mistrz Przetrwania 35
Strona 41 z 112 << < 38 39 40 41 42 43 44 > >>
Autor RE: Wyspa
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 02-03-2016 19:03
Railey pośpiesznie wrócił do stacji. Rana bolała już trochę mniej, gdyż ketonal zaczął wreszcie działać. Kiedy znalazł się ponownie w budynku, od razu natknął się na Gavena, który jakby nigdy nic włóczył się po korytarzach. Starszy Boyd patrzył na niego wyzywająco, ale nic się nie odezwał.

We are all evil in some form or another, are we not?
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 19:06
Mulder ocknął się na łodzi trzęsąc się z zimna. Cudem było, że nie zamarzł po tym jak załoga łodzi zostawiła go nieprzytomnego w przesiąkniętym lodowatą wodą ubraniu.

- Dokąd teraz? - spytał słabym głosem. W ferworze akcji pobiegł za uciekinierami nie zastanawiając się nad ich zamiarami. Chciał po prostu uciec z tamtego miejsca.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 19:07
- Mnie nie pytaj, wiem tyle co Ty. - odpowiedział Talbotowi, który wyglądał równie mizernie co Boyd. W stacji panował spory ruch jednak nigdzie nie mógł dojrzeć jakiejś znajomej twarzy. Czyżby wszyscy uciekli, zostawiając Gavena i Leigha na pastwę Stiga? Całkiem możliwe. Skoro Iren nie wtajemniczyła go w plan ucieczki, choć leżał dwa metry od niej, to tym bardziej reszta mogła uczynić podobnie. - Może mogę jakoś pomóc? Wiesz, jestem lekarzem... - zagadnął, nie zwracając uwagi na swojego brata. Już dawno nie robił lewatywy, jednak gdyby sytuacja tego wymagała to pewnie by sobie jakoś poradził.

Fear of a name increases fear of a thing itself.
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 19:09
- Dzięki, ale już nie ma w czym pomagać. Że tak powiem, wszystko już ze mnie wyleciało.
Leigh nie zdawał sobie sprawy, że Gaven posmutnieje, bo już planował lewatywę. Talbot był jednak osłabiony i lekko odwodniony. W końcu niecodziennie spędza się kilka godzin w toalecie. I to bez przerwy!

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 19:11
- Jak widzisz. - rzuciłam obojętnie do Francisa, a potem przeniosłam wzrok na Muldera. Biedny trząsł się z zimna, ale nie mieliśmy żadnych suchych ubrań na oddanie, a na łodzi nie było niczego, co możnaby mu dać. - Płyniemy do portu, mamy jeszcze trochę drogi. Wytrzymasz?

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 02-03-2016 19:14
Riley zatrzymał się przy mężczyznach i patrzył na nich z satysfakcją. Wreszcie nie wytrzymał.
I co Gaven? Twoje "przyjaciółki" zwiały, a ciebie tu zostawiły? - zagadał z wesołością w głosie, zadowolony, że wyszło na jego. Ciekawe, czy cię to nauczyło, że babom się nie ufa.

Edytowane przez Otherwoman dnia 02-03-2016 19:15
Stig
Użytkownik

Postać:
Stig

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 19:21
Stig w końcu znalazł Boyda i to od razu nawet dwóch. Gdzieś tam pałętał się jeszcze Talbot więc Szwed pomyślał, że co mu tam, może się przyda mimo tego, że przez 10 lat na wyspie głównie spał i opierdalał się. Gdy podszedł bliżej odparł tylko stanowczo:
- Za mną proszę - nie obchodziły go kłótnie jego ludzi, czas na to będzie później.
Edytowane przez adi1991 dnia 02-03-2016 19:29
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 19:21
- W porządku. Jednak gdybyś miał jakiś problem, to wal śmiało - odpowiedział, próbując nawiązać jakiś lepszy kontakt z Talbotem. W sytuacji, gdy wszyscy inni prawdopodobnie uciekli ze stacji, Leigh mógł okazać się jego jedynym sprzymierzeńcem.
Riley był przewidywalny aż do bólu. Znowu próbował go sprowokować, tym razem wmawiając mu zdradę Iren i pozostałych. Może po części miał rację, jednak dla Gavena on sam był największym zdrajcą. Młodszy Boyd postanowił ignorować swojego byłego brata. W tym samym momencie pojawił się Stig ze swoimi osiłkami i nie mając zbyt wielkiego wyboru ruszył za starcem.

Fear of a name increases fear of a thing itself.

Edytowane przez Arctic dnia 02-03-2016 19:24
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 19:22
- Stig, to Ty żyjesz?
Talbot był w takim szoku, że przerwał swoje rozmyślania na temat lewatywy i płukania żołądka.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 02-03-2016 19:27
Wyruchały cię w dupę i tyle! - dodał jeszcze parę mądrych słów od siebie. Jednak po chwili przywołał się do porządku, bo na miejscu pojawił się Stig. Drugi Boyd także ruszył za starcem. Było mu trochę wstyd, że nie udało mu się dopaść Alayne, ale widział, że prędzej, czy później to naprawi.

Edytowane przez Otherwoman dnia 02-03-2016 19:28
Stig
Użytkownik

Postać:
Stig

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 19:42
Stig zignorował odkrycie Talbota i niezrażony jego głupotą szedł w kierunku wyjścia ze stacji. Gdy już wszyscy znaleźliście się na zewnątrz mogliście zauważyć, że jest tam również Spook. Po chwili Szwed przemówił:
- Wiem, że dużo od was wymagam ale liczę na waszą lojalność wobec Inicjatywy i mnie. Jak zapewne niektórzy z was zauważyli - tu na pewno nie mówił o Talbocie - na wyspie mamy do czynienia z buntem. Samozwańczy przywódca Tobias zignorował cele i wartości jakimi kieruje się Dharma i zagarnął dla siebie przywództwo. Czas z tym skończyć lecz najpierw musimy dokończyć przygotowania. Dla was zaś mam misję złapania i pojmania Alayne. Jeśli przekonacie jej towarzyszy do współpracy nie musicie z nimi walczyć. Panna Montand musi jednak zginąć i nie musicie z niej wydobywać żadnych informacji jak wcześniej gdyż to już jest nieistotne - jest, ale Stig znał inny sposób na dowiedzenie się gdzie są rzeczy jakich potrzebuje. - Do pomocy przydzielam wam Spooka, który pokieruje busem. Jesli spełnicie dobrze swoją misję będziecie mogli opuścić wyspę jeśli zechcecie. Ruszajcie.
mrOTHER
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 02-03-2016 19:49
- Łap bluzę - powiedziałem Mulderowi i rzuciłem mu swoje odkrycie. O dziwo było mi bardzo ciepło. Pewnie to tylko złudzenie.
Wolałem nie pytać, jak tu się znalazł. Nie chciałem za bardzo wyjawiać tego, co się właśnie wydarzyło z moją psychiką. Postanowiłem więc zapytać Alayne:
- Czy Toby również będzie w porcie?
To on złożył mi obietnicę. Chcę, by był świadkiem, jak dostarczam mu Alayne całą i zdrową.

The maze isn't meant for you...
zagubieni.org/darlton.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 02-03-2016 19:51
Słyszałeś, Gaven? Dupa w troki i jedziemy - klepnął brata w ramię, mając nadzieję, że przestanie się on w końcu dąsać i będą na siebie warczeć jak niegdyś. Nie rozumiał, że problem mógł leżeć głębiej.
Prowadź, Spook. - Boydowi paliło się do ukatrupienia Alayne.

adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 20:12
Alayne nieco się odsunęła gdy Francis do niej podszedł lecz jako, że byli na jednej łodzi musiała mu w pewnym stopniu zaufać mimo tego iż zawsze mogła go wyrzucić za burtę co jednak pewno nie spodobałoby się Iren.
- Powinien być - odpowiedziała tylko kobieta mając nadzieję, że Toby faktycznie tam będzie.
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 20:13
- Ale dlaczego ona ma zginąć? Nie wystarczy jej złapać i uwięzić?
Talbot nie do końca rozumiał co się właściwie dzieje, ale był przeciwnikiem mordowania, a do tego namawiał ich właśnie Stig.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Spook
Użytkownik

Postać:
Spook

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 20:15
Spook wsiadł do busa czując na sobie ostre spojrzenie Stiga. Nie wątpił, że podpadł przywódcy wyspy, ale miał nadzieję się zrehabilitować. Wiedział też, że na łodzi nie ma wystarczająco dużo paliwa by tamci dopłynęli aż do portu. Czekał więc cierpliwie na resztę myśląc nad tym gdzie uciekinierzy najpewniej dobiją do brzegu.
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 02-03-2016 20:24
Riley przewrócił oczami na uwage talbota i wsiadł do busa, gotowy do drogi i pojmania Alayne.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 20:27
Przeniosłam wzrok na mapę wyspy na chwilę. Płynęliśmy już jakiś czas, ale to dalej nie było dużo. Próbowałam robić prowizoryczne obliczenia, ale nie za dobrze mi to szło. - Francis? - spytałam nieśmiało, bo nie wiedziałam czy mogę prosić go o pomoc. - Chcę się czegoś upewnić. Jesteśmy tutaj - w tym momencie wskazałam okolice przepompowni - Płyniemy tu - przesunęłam palec w stronę portu leżącego w zatoce. - Koło trzech godzin, prawda? Jeśli nic się nie stanie, to za około trzy godziny będziemy na miejscu?

Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 20:32
- Będę żył. - odpowiedział Irene.

Potem podszedł do niego Francis i dał swoje ubranie. Bluza była nieco przepocona po tych wszystkich przygodach, ale było to coś czego Mulder potrzebował teraz najbardziej. Szybko ściągnął z siebie mokrą bluzę i kurtkę i założył bluzę Hawkinga.
- Dzięki za bluzę. - powiedział Mulder i skulił się w sobie.

Ożywiła go dopiero wzmianka o Tobym.
- Trzymacie stronę tego człowieka? On oszukał i przyprawił cierpień moim przyjaciołom i rodzinie. - wzburzył się Mulder choć głos miał ciągle dość słaby.

Mulder zrozumiał w jak marnym położeniu się znalazł. Na wyspie było trzech przywódców- Alayne, która go zdradziła i była niezrównoważona, Toby, który wmówił rodzinie i przyjaciołom Muldera, że Dog nie żyje oraz Stig, który za swoją przychylność zażądał od Muldera zamordowania niewinnego człowieka...

Rozumiał, że jego towarzysze mogą mieć swoje sympatie i interes w pozostaniu na wyspie, ale dla niego zostanie na wyspie mogło przynieść tylko szkodę. Musiał stąd uciekać.

Jak dopłyniecie do portu, wysiądziecie na ląd beze mnie. Odczekam trochę aby dać wam szansę wrócić na łódź w razie niebezpieczeństwa a potem ruszę w morze. Sam poszukam sposobu, aby wykaraskać się z tarapatów...
Edytowane przez Faraday dnia 02-03-2016 20:32
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 20:36
- To jest przecież mała łódka, z resztą nawet nie wiemy czy nie uszkodzona. Nie wiem, czy starczy nam paliwa żeby dopłynąć do portu... Poza tym wątpię, że ktokolwiek tutaj ot tak pozwoli nam wrócić do normalnego świata. - powiedziałam smutno, dając mu do zrozumienia że też chciałabym stąd uciec.

Strona 41 z 112 << < 38 39 40 41 42 43 44 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum