Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 22 2024 01:11:59 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 10
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny04:08:22
Michal 1 week
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku10 weeks
Isabelle12 weeks
chlaaron29 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 35 | Mistrz Przetrwania 35
Strona 38 z 112 << < 35 36 37 38 39 40 41 > >>
Autor RE: Wyspa
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:03
Riley przegiął pałkę próbując go ocucić w swój firmowy sposób.
- Odjeb się, kurwiu! - krzyknął i odepchnął rękę brata ze swojego ramienia. Riley powinien doskonale wiedzieć, że nie należy tykać Gavena zaraz po przebudzeniu. Z trudem się podniósł i oparł plecami o wilgotną ściankę celi. - Nie jestem tutaj po to, by pilnować jakichś bab. Niech Ci co nas zamknęli ich pilnują. A może to właśnie oni gdzieś je zabrali? - dodał, rozmasowując sobie kark. - Załatwiłbyś dla brata szklaneczkę whisky skoro masz u nich takie układy.

Fear of a name increases fear of a thing itself.

Edytowane przez Arctic dnia 02-03-2016 00:04
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 02-03-2016 00:06
Nie pierdol mi tu! - Riley widział, że Gaven kłamie. Od dziecka to rozpoznawał po nerwowym tiku brata, który pojawiał się zawsze w takich sytuacjach.
Mów, gdzie ona jest, albo zabiję tę dziwkę - złapał nagle totalnie zaskoczoną Anę, wykręcił jej rękę i przystawił lufę do skroni.

We are all evil in some form or another, are we not?

Edytowane przez Otherwoman dnia 02-03-2016 00:07
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:10
- Ciszej, chłopie... - odpowiedział, łapiąc się za głowę. Czuł się jak menel po kilkudniowym melanżu, tylko tysiąc razy gorzej. Nawet nie zerknął na to, co wyprawia brat, bo doskonale wiedział iż blefuje. Riley był szalony ale zdecydowanie nie był mordercą. Zresztą czemu miałby zabijać jakąś laskę, która nic dla Gavena nie znaczyła? - Przestań grać w swoje gierki. Usiądź i pogadajmy.

Spook
Użytkownik

Postać:
Spook

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:16
Spook siedząc tak i zajadając czekoladę czuł się nieswojo. Z jednej strony służył Stigowi lecz z drugiej, zdradził zaufanie Alayne. Miał przez to wyrzuty sumienia mimo tego, że była zdrajczynią, a przede wszystkim tego, że poślubiła tą wydymuszkę Tobyego. Tak się zastanawiał nim spostrzegł dziwny cień padający zza szafy. Nie wiedząc co to jest badawczo zaczął iść w tamtym kierunku podejrzewając jednak, że to tylko jakiś płaszcz Stiga czy co tam jeszcze miał w swojej garderobie.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 02-03-2016 00:16
Nagle ciszę przerwał ogłuszający strzał, spotęgowany jeszcze akustyką tego pomieszczenia. Jeśli Gavena wcześniej bolała głowa, to teraz musiała eksplodować. Jedyne, z czego zdawał sobie sprawę Riley, to silne brzęczenie w uszach. W ustach poczuł metaliczny smak, jaki pojawia się nieraz przy uderzeniu w głowę. Strzał musieli słyszeć także ci, którzy siedzieli w pokoju Stiga, jak i sam Stig. Ciało Any osunęło się bezwładnie po Rileyu, zostawiając na jego ubraniu czerwoną smugę, lecz mężczyzna nie usłyszał, jak padło na ziemię. Boyd nie słyszał niczego prócz sprawiającego nieprzyjemny ból buczenia. Na przyszły raz będzie miał nauczkę, by nie strzelać w tak małych zamkniętych pomieszczeniach zbudowanych z metalu. Złapał się za uszy i oparł o ścianę, czekając aż wszystko wróci do normy. Ale czy po tym akcie przemocy cokolwiek mogło wrócić do normy?

Edytowane przez Otherwoman dnia 02-03-2016 00:18
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:19
Już prawie nas miał... Byłyśmy przygotowane, żeby w razie czego go szybko obezwładnić, tym bardziej że przez ten moment zorientowałyśmy się, że był sam. Usłyszałyśmy jednak zbawienny dla nas strzał, bo zdezorientował chyba wszystkich w budynku. Zamarłam, kiedy pomyślałam, że to może być strzał oddany w stronę kogoś z nas za to, że pozwolił nam uciec...

Spook
Użytkownik

Postać:
Spook

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:24
Spook przystanął gdy usłyszał strzał. Wiedział co to oznaczało. Stig przekonał kolejną osobę do współpracy. Wtedy jednak usłyszał coś czego nie powinien. Cichy jęk wydany przez kobietę, którą poznał by wszędzie. Po chwili ruszył pewniejszym krokiem w kierunku gdzie spodziewał zastać się Montand choć nie miał pojęcia jak to możliwe.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:28
Szybko ogarnęłam, czy mam coś ostrego w zasięgu wzroku. Niestety, zaraz przy nas była tylko stara parasolka Stiga i futro z norek. Spojrzałam na Alayne znacząco, bo nie miałyśmy wyjścia innego jak go unieruchomić. Kiwnęłam głową w jej stronę, żeby zaczęła, a ja dokończę. Bo jak zwykle nie chciałam, żeby było na mnie w razie czego.

Edytowane przez panda dnia 02-03-2016 00:29
adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:33
Alayne jednak nie była w stanie działać gdyż ogarnął ją strach, który paraliżował jej ciało. Nie wiedziała co robić.
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:35
Celę wypełnił huk, który wywołał na twarzy Gavena najpierw grymas bólu, potem szok a na końcu niedowierzanie. Przez kilka chwil mężczyzna nie rozumiał albo nie chciał rozumieć co właśnie się wydarzyło. Ciało blondynki leżące w kałuży krwi było jednak niezaprzeczalnym dowodem na to, że jego brat był mordercą.
Mimo trwającego kryzysu organizmu, wzburzona adrenalina pozwoliła mu w jednej chwili znaleźć się przy Riley'u. Wykorzystując efekt zaskoczenia, walnął brata z całej siły w brzuch i wytrącił mu z ręki spluwę. Gdy starszy Boyd zwijał się z bólu, chwycił go za kark i przygniótł mu połowę twarzy do zakrwawionej ziemi.
- Patrz, co zrobiłeś. Jesteś nikim, Boyd. - pierwszy raz w życiu zwrócił się do niego po nazwisku. Następnie puścił Riley'a i wrócił z powrotem w swoje wcześniejsze miejsce. Ze spuszczoną głową usiadł na ziemi. Dziwne uczucie, mieć brata a potem już go nie mieć.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:35
KURWA MAC. - pomyślałam tylko, a zaraz potem w ułamku sekundy porwałam parasolkę i jej ciężką, drewnianą rączką przywaliłam Spookowi w głowę. Biedakowi krew poleciała ze skroni, po czym padł na ziemię. - Spierdalamy. Mów gdzie! - syknęłam cholernie spanikowana. Nie było czasu na sprawdzanie, czy woźnemu nie stało się nic poważnego.

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 02-03-2016 00:42
Riley się nie opierał. Był w lekkim szoku wywołanym zarówno wystrzałem, jak i tym, że zabił tę laskę. Kiedy jednak patrzył na nią, przyciśnięty przez Gavena, zdał sobie sprawę, że nic ona dla niego znaczyła (a jaka kobieta znaczyła...?). Kiedy brat go uwolnił, Riley popełzł w stronę najbliższej ściany, usiadł i oparł o nią boląca głowę.
Stig kazał ją zabić - powiedział tonem, który nie zdradzał jego prawdziwych emocji. Nie, Boyd nie przejmował się śmiercią Any, bo niby czemu. Ale przejmował się reakcją brata. Właśnie w tej chwili zdał sobie sprawę, że była to jedyna osoba, która cokolwiek dla niego znaczyła (oprócz siedmioletniego syna, którego jednak nie dane było mu widywać).
Wykonywałem rozkazy Stiga - powtórzył w przestrzeń jakby na usprawiedliwienie.

Edytowane przez Otherwoman dnia 02-03-2016 00:42
mrOTHER
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 02-03-2016 00:47
- Stig jest tutaj! - ostrzegłem Alayne i Iren, gdyż chyba znajdowaliśmy się w tym samym pomieszczeniu.

The maze isn't meant for you...
zagubieni.org/darlton.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:47
Alayne bez słowa minęła nieprzytomnego Spooka. Mimo, że zawsze uważała go za przyjaciela teraz miała mu ochotę przywalić jednak zbyt mocno bała się, że ten zaraz wstanie. Gdy dotarło do niej pytanie Iren odparła tylko:
- Na przystań. - powiedziała krótko dodając jednak - Tylko jest jeden problem. By tam sie dostać trzeba przejść 300 metrów bez żadnej osłony.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:53
Kończyła mi się już cierpliwość do tej dziewuchy. Najchętniej zaczęłabym się awanturować i mówić jej, jak cholernie jest nieodpowiedzialna, ale i zostając tu, i uciekając ryzykuję życiem tak samo. Dla pewności kopnęłam jeszcze Spooka w brzuch, a kiedy nawet nie jęknął, otworzyłam szafę w poszukiwaniu broni. Istotnie, leżała zaplątana gdzieś w majtach. - Trzymaj. Ja i tak nie umiem zrobić z tego pożytku. Prowadź.

Edytowane przez panda dnia 02-03-2016 00:53
mrOTHER
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 02-03-2016 00:54
Jako że wcześniej byłem w jednym pomieszczeniu ze Spookiem, to potem poszedłem za nim, stąd też znajdowałem się w tym samym pomieszczeniu co dziewczyny.

Dlaczego nie przyjąłem oferty Spooka, zapytasz? Gdyż cokolwiek by mi nie zaoferował, nie mógł mi obiecać tego, co Toby. Nikt nie mógł. Dlatego wolałem się nie odzywać. Wykonam swoją misję, albo zginę po drodze.

- Stig jest tutaj! - powtórzyłem do nich, choć martwy-żywy lider pojawił się tylko na chwilę i zniknął kilka minut wcześniej.

The maze isn't meant for you...

Edytowane przez mrOTHER dnia 02-03-2016 00:54
zagubieni.org/darlton.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 00:56
- Mam to w dupie. Uciekasz z nami czy zostajesz? Nie mamy czasu. - spytałam szybko, licząc że mrO ogarnie o co chodzi w ostatnich paru stronach.

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 01:00
Myślał, że znał Riley'a. W końcu spędził z nim większość swojego życia. Doskonale pamiętał, że w dzieciństwie to właśnie brat był dla niego największym autorytetem. Uważał go za swojego bohatera, który jest mądry, silny i niczego się nie boi. Gaven zawsze dążył do tego, by być dokładnie taki sam jak Riley.
Dopiero teraz zdał sobie sprawę jak bardzo się mylił. Riley nie posiadał żadnej z cech, które są przypisywane bohaterom. Najpierw przekonali się o tym rodzice. Potem jego szwagierka, Iren, która była co dnia tłuczona przez swojego męża. Bratanek również nigdy nie posiadał ojca, co zresztą było dla niego dobre. Mimo wszystko, Gaven nadal wierzył i kochał swojego brata.
Gdy Riley zaczął tłumaczyć swoje zachowanie posłuszeństwem wobec Stiga, miał ochotę wstać i zdzielić mu w ten pusty łeb, jak to zwykle czyniła ich matka gdy brat robił jakąś głupotę. Teraz jednak było zdecydowanie za późno na tego typu kary. Nie dało się wrócić życia tej kobiecie, a Boyd już do końca życia był mordercą na usługach jakiegoś szalonego starca.
- Dlaczego zwracasz się do mnie tak jakbym był Twoim bratem? - odpowiedział nie spuszczając wzroku z podłogi.

adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 01:00
Alayne nie wiedziała zbytnio co ma zrobić z bronią gdyż przez te wszystkie akcje czuła się po prostu słaba i była w dużym stopniu zniszczona. Do tego spotkali Hawkinga co jeszcze bardziej spotęgowało strach. Musiała jednak działać więc bez słowa ruszyła w kierunku tylnego wyjścia ze stacji.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-03-2016 01:04
- Masz minutę, po tym czasie blokujemy drzwi. - rzuciłam na odchodne do Francisa i pobiegłam za Alayne.

Edytowane przez panda dnia 02-03-2016 01:04
Strona 38 z 112 << < 35 36 37 38 39 40 41 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum