Autor |
RE: Wyspa |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:40 |
|
|
Cała ta sytuacja wyglądała zupełnie jak to z czym musiał mierzyć się w codziennej pracy. Czyli ktoś kto zdradził Muldera zdradzał tego z czyjego umocowania go zdradził i dołączał do osoby, która zdradziła jako pierwsza, choć potem okazywało się, że trzyma z zupełnie kimś innym. Czy jakoś tak. Norma.
- Jakiej współpracy od nas oczekujesz? - Mulder chciał dowiedzieć się co dokładnie zamierza Spook. Po poprzedniej akcji wolał tym razem zachować spokój.
Edytowane przez Faraday dnia 01-03-2016 21:41 |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Postać: Spook
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:42 |
|
|
- Mój szef tak zdecydował więc nie miałem wyboru. - po chwili dodał pamiętając z jego akt jaki ma on stosunek do kobiet - Nasza współpraca zaś, jeśli się zdecydujesz sprawi, że staniesz się bogaty i wpływowy. To tyczy się także waszej dwójki - tu spojrzał na Muldera i Hawkinga. Lecz po chwili znów spojrzał na Boyda - Poza tym będziesz mógł pokazać, że to mężczyźni powinni rządzić, a nie kobiety takie jak Alayne.
Gdy Mulder się odezwał Spook dodał: Ty zaś panie Mulder dostaniesz odpowiedzi jakich oczekujesz od naszej organizacji. Pokażemy ci wszystko.
Edytowane przez Spook dnia 01-03-2016 21:43 |
|
Autor |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:45 |
|
|
- Przepraszam Iren, ja nie mogę - po tych słowach Alayne rozryczała się już na dobre - Nie mogę ci powiedzieć bo mi dalej będą to robić aż sama się zabiję. Poza tym oni zabiją Tobyego. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:45 |
|
|
Dobra robota - pochwalił Spooka za załatwienie Montand. Od razu nabrał nieco szacunku do tego kolesia. Widać, że wie jak się postępuje z niesfornymi babsztylami, w przeciwieństwie do Toby'ego. Ostatni argument także przemawiał do jego wyobraźni, a i wpływami nie pogardzi. Riley pragnął władzy i wszystko jedno mu było, po czyjej stronie miałby stać.
Czego oczekujesz w zamian?
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 01-03-2016 21:46 |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:50 |
|
|
- Każdy dostanie dokładnie to czego potrzebuje... Jesteś jakimś Czarnoksiężnikiem z Oz czy startujesz na prezydenta USA? - zapytał Mulder. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:51 |
|
|
Empatyczna nie byłam niestety nigdy, więc po prostu poczekałam aż przestanie szlochać, zamiast przytulać i mówić że będzie dobrze (chociaż chyba tego oczekiwała). - Okej, to co możesz mi powiedzieć? Wiesz, czemu wzięli chłopaków do siebie? Zrobią im coś? - miałam nadzieję że o uciekaniu zapomni, a ja dowiem się wszystkiego.
|
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:54 |
|
|
- Alayne zabrała coś co do niej nie należy. Macie to odzyskać. Najlepiej będzie jak kogoś zabijecie gdyż ona nie poświeci swoich ludzi nawet jeśli ci są przeciw jej. Proponuję Anę Middleton gdyż obie się znają dośc dobrze, a jej śmierć spowoduje, że Montand zmięknie. Kiedy już wam powie gdzie to coś schowała - tu chwilę się zawahał, ale po chwili dokończył - będziecie mogli z nią zrobić co zechcecie. |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:57 |
|
|
- Mi zrobią jak oni wrócą. Pewno teraz mami ich jakimiś obietnicami, podobnie jak mamił mnie praktycznie od momentu, w którym nauczyłam się mówić. Jak im powiem oni mnie zabiją Iren i ciebie pewno też przez to, że przyjaźnisz się z Tobym. Musimy uciekać, proszę - dodała niepewnie na końcu starając się trzymać jedynej nadziei jaką miała czyli Węgierki.
Edytowane przez adi1991 dnia 01-03-2016 21:58 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:00 |
|
|
Riley poczuł się, jak w swoje piąte urodziny, gdy dostał od ojca wymarzoną kolejkę. Będzie mógł zrobić z Alayne, co tylko zechce!
Oookej, ale co zabrała? Bo jeśli nie wiemy, co zabrała, nie wiemy, co odzyskać - stwierdził całkiem logicznie. I kim u licha jest Middleton? Boyd nie bardzo orientował się w tym babskich kręgach towarzyskich.
Edytowane przez Otherwoman dnia 01-03-2016 22:01 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:01 |
|
|
- Masz jakiś konkretny plan? Nie chcę nic mówić, ale mamy do czynienia z uzbrojonym budynkiem z setką doświadczonych ludzi... A ja nie potrafię nawet strzelać.
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:02 |
|
|
Mulder... zaśmiał się.
- Poważnie? Poważnie uważasz, że zabiję kogoś tak po prostu? Kogoś kto mi nigdy nie wyrządził żadnej krzywdy? - spytał Mulder. |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:05 |
|
|
- Tak panie Mulder uważam, że kogoś zabijesz bo chyba chcesz poznać nasze tajemnice? Tajne eksperymenty? Badania nad UFO? Manipulowanie czasem? To nie mrzonki.
Widząc większy entuzjazm Boyda, którego cena była chyba niższa Spook dodał:
- Ukradła klucze i gdzieś je ukryła.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:07 |
|
|
- W tej sali jest wyjście do kanałów burzowych, które prowadzą do prywatnych komnta, w których nikogo nie będzie. Tam pod miejscem gdzie siedzi Boyd - odparła cicho Alayne nie widząc czy może ufać Iren, a co dopiero jednemu z braci Boyd. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:09 |
|
|
Dobra, panie Spook, ale mam jeden warunek - zmierzył swojego rozmówcę wzrokiem, by wywrzeć lepszy efekt. Nie zrobicie żadnej krzywdy mojemu bratu.
Gaven był nieraz wrzodem na dupie, ale to w końcu Boyd.
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:12 |
|
|
Nawet pomijając fakt, że morderstwo niewinnej osoby nie wchodziło w żadnym razie w grę, Mulder wiedział już od dawna, że ludzie, którzy znają prawdę nie powiedzą ot tak wszystkiego. Spook kłamał.
- Możesz odprowadzić mnie do aresztu. Widzę, że nie mamy o czym dyskutować. - uciął rozmowę. - A ty Boyd, nie wierz mu. On cię oszukuje.
Edytowane przez Faraday dnia 01-03-2016 22:12 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:15 |
|
|
- No dobra, ale przecież każdy widzi co robimy i za chwilę może być w tych prywatnych pokojach. Musimy być na sto procent pewne, że to się uda.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:19 |
|
|
- To pokoje Stiga Iren, tam nikogo nie będzie. Musimy się spieszyć. Ja nie zniosę kolejny raz tego co mi zrobili, Iren błagam - Alayne po raz kolejny omal się nie popłakała gdyż bała się kolejnego gwałtu. |
|
Autor |
Stig
Użytkownik
Postać: Stig
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:23 |
|
|
- Spook nikogo nie oszukuje panie Mulder - odparł zimny głos dochodzący z tyłu pomieszczenia. Za waszymi plecami stał przywódca Dharmy i spoglądał na was swoim zimnym wzrokiem. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:24 |
|
|
- Jeśli mnie wkręcasz, tak jak to zrobił ten Nicholas, będziesz pierwszą duszą na moim sumieniu. - syknęłam równie wystraszona, co ona. W czasie naszej rozmowy Gaven zasnął (co z resztą nie było dziwne, skoro był wymęczony, nie miał z kim gadać, a my byłyśmy zbyt cicho, by mógł nas podsłuchać) i przewrócił się na bok.
- Zaczynaj. - i w ten oto sposób po raz kolejny dałam upust swojej impulsywności i naiwności.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 22:28 |
|
|
Alayne podbiegła szybko do Gavena i zaczęła grzebać pod ławką na której spał. Starając się być jak najciszej gdyż reszta spała a Talbot załatwiał sprawy żołądkowe odsunęła drewnianą klapę i spojrzawszy tylko na Iren błagalnym wzrokiem zniknęła w spływie. |
|