Autor |
RE: Wyspa |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 18:02 |
|
|
W końcu bus zatrzymał się u celu. Chwilę czekaliście, ale po kilkudziesięciu sekundach zamaskowany mężczyzna wyszedł z kabiny kierowcy i otworzył drzwi.
- Odepniemy was wszystkich lecz nadal macie kajdany na rękach więc nie próbujcie uciekać ani się stawiać - odparł mężczyzna po czym wszedł do busa i odpiął łańcuch każdego z was. Po chwili kazał wam spokojnie wyjść, a gdy już postawiliście stopę na ziemi mogliście poczuć, że grunt pod waszymi nogami jest dość grząski. Bardziej martwić was jednak mogli mężczyźni z karabinami w stroju Dharmy, którzy stali i groźnie się na was gapili. Po logu na ich piersi mogliście dostrzec, że trafiliście do stacji numer 8 - Nan Madol, w której nikt z was wcześniej nie był. Po krótkim marszu pod czujnym okiem strażników weszliście do kompleksu głównym wejściem. Od razu skierowano was do piwnic gdzie was rozkuto lecz zamknięto w pomieszczeniu o rozmiarach 10x10 metrów. Było tu brudno, wilgotno i zimno. Na szczęście jednak dla Leigha za cienką ścianką znajdował się sedes.
Po kilku minutach przyniesiono wam do zjedzenia kilkanaście tropikalnych owoców, które wsunął ktoś na półmisku przez otwieraną szparę u dołu drzwi.
Edytowane przez adi1991 dnia 01-03-2016 18:02 |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 18:16 |
|
|
// Z jednego więzienia do drugiego...
- Mogą być nasączone jakąś trucizną albo narkotykiem. - ostrzegł Mulder przypominając sobie jak go Ruscy karmili kiedyś w łagrze halucynogenną strawą. Jednak na wszelki wypadek wziął dla siebie dorodnego melona (fuuuuj). Liczył ze ktoś nie wytrzyma, zje owoc i Mulder będzie mógł się przekonać czy jego teoria jest słuszna....
Edytowane przez Faraday dnia 01-03-2016 18:17 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 18:38 |
|
|
Nie chciałam nic mówić, ale też chciało mi się siku, a głodna byłam od dojścia do stacji. Kiedy więc zobaczyłam owoce, zabrałam szybko jakiegoś arbuza i pociągnęłam w róg celi. Tam skuliłam się, po czym zaczełam w milczeniu zajadać się owocami.
Edytowane przez panda dnia 01-03-2016 18:41 |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 18:59 |
|
|
Alayne widząc owoce również złapała jeden z nich i szybko udała się do rogu pomieszczenia(innego niż Iren) siadając na jednej z drewnianych ław przy ścianie. Podwinęła nogi tak, że kolanami dotykała niemal podbródka bojaźliwie spoglądając na resztę tak by jednak ci tego nie zauważyli. Głód jednak spowodował, że przełamała strach i złapała za owoc ponieważ musiała coś zjeść gdyż od kiedy ją pojmano prawie nic nie miała w ustach.
Edytowane przez adi1991 dnia 01-03-2016 19:00 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 01-03-2016 19:38 |
|
|
Riley tylko przewrócił oczami na przemowę Doga i ciężko westchnął. Miał wyjebane, czy Frank coś robił czy nie. Bez względu na wszystko był brudasem i nic tego nie zmieni. Umoralniająca gadka Muldera skojarzyła mu się ze zrzędzeniem mamusi po każdym zebraniu rodziców w szkole podstawowej. Ględzenie agenta FBI przerwane zostało na szczęscie przeniesieniem więźniów do do pomieszczenia z toaletą. Boyd ucieszył się z tego faktu, gdyż wizja sikania do czajnika troszkę do przerażała.
Kiedy tylko wnieśli owoce, Riley od razu rzucił się na dorodne mango. Był cholernie głodny. Na całe szczęście byli tak uprzejmi i pokroili owoce, więc nie było żadnego problemu z ich jedzeniem. Wyjątek stanowiła pozostała na talerzyku papaja, którą ktoś nieumiejętnie pokroił i wszystko było zasyfione pestkami tego owocu.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 19:49 |
|
|
W czasie gdy wy spokojnie zajadaliście się owocami w stacji panował niebywały ruch. W pomieszczeniach, w których przebywało zazwyczaj około 20 członków obsługi stacji znajdowało się około 150 osób. Gdy szliście co nowej celi mogliście zauważyć, że ludzie przebywający w tym miejscu posiadają bardzo dużej różnorakiej broni. Nie to powinno być na razie waszym zmartwieniem lecz fakt, że po chwili w waszej sali zjawiło się 4 osiłków(już niezamaskowanych) i jeden z nich odparł:
- Hawking, Mulder i Boyd ze mną. Reszta siedzieć cicho i nie podskakiwać to może nic wam się nie stanie.
Edytowane przez adi1991 dnia 01-03-2016 19:49 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 01-03-2016 19:52 |
|
|
Jem - odpowiedział Boyd, żując żylasty kawałek mango, którego włókna wchodziły między zęby. Nie był niczyim chłopcem na posyłki.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 19:55 |
|
|
- Ruchy - warknął drugi mężczyzna przeładowując jednocześnie karabin dla efektu. - Jeśli się sprawisz nie będziesz już po tej stronie po jakiej teraz jesteś. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 19:56 |
|
|
Zrobiłam tak jak kazali. Skoro biorą już całą tę trójkę, to nie będą mieli problemu z utrzymaniem nas w ryzach. Siedziałam grzecznie i jadłam arbuza, czekając aż tamci wyjdą, to będę mogła wyjść za potrzebą. Na pewno nie zrobię tego przy Rileyu.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 01-03-2016 20:00 |
|
|
Czyli po jakiej? - Riley nie bardzo wiedział, po jakiej jest stronie i jakie w ogóle sa strony. Riley w ogóle nie wiedział, o co chodzi. Fakt faktem mango zostało już jednak dojedzone i Boyd nie miał nic innego do roboty. W sumie wolał już wyjść z tymi osiłkami, niż siedzieć tu ze skomlącą Alayne. Wyrzucił skórkę na podłogę, usta otarł rękawem, a dłonie wytarł o spodnie.
Dostanę coś bardziej pożywnego? - zapytał jednego z osiłków, przechodząc. Bo po tych owocach to tylko srania można dostać.
Edytowane przez Otherwoman dnia 01-03-2016 20:00 |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 20:05 |
|
|
- Pożyjemy zobaczymy Boyd - rzucił tajemniczo strażnik po czym dodał widząc ociągających się Muldera i Hawkinga:
- Wy dwaj! Ruchy!
Edytowane przez adi1991 dnia 01-03-2016 20:05 |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 20:29 |
|
|
Mulder podniósł się zrezygnowany. Myślał, że może wyjątkowo podpadł Toby'emu za celowanie w niego bronią i zostanie rozstrzelany wraz z pozostałą trójką. Ale nie miał szans postawić się czterem uzbrojonym osiłkom. Zresztą w ten sposób mógłby stworzyć niebezpieczeństwo dla pozostałych. A nawet w tym odległym, pozostającym poza jurysdykcją USA, miejscu czuł się nadal oficerem służb, którego zadaniem była przede wszystkim ochrona życia i zdrowia niewinnych...
- Spokojnie. Już idę. - powiedział i poszedł za strażnikami. |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 20:50 |
|
|
Gdy drzwi od sali się zamknęły Alayne z lekką ulgą odetchnęła. Poznała jednego z mężczyzn, który ich odwiedzał co ją wystraszyło zważając na fakt kim on był. Teraz jednak musiała się w końcu ogarnąć choć trochę gdyż pojęła, że grozi im wielkie niebezpieczeństwo. Wstała więc i nieśmiało podeszła do Iren mówiąc cicho:
- Musimy uciekać - powiedziała ściskając w rękach rękawy od swojego uniformu. |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Postać: Spook
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 20:54 |
|
|
Ileż można czekać? - pomyślał Spook, który siedział w wielkim gabinecie, który urządzony był nieco staroświecko lecz z pewnością bogato. W rogu stała wygodna kanapa i stolik. Na ścianie obok można było zauważyć drogie i stare meble zaś na ścianie nad wielkim biurkiem wisiała ogromna mapa Skandynawii, a nad nią flaga Szwecji. Robert siedział na kanapie gdy w końcu przyprowadzono więźniów. Hawking, Mulder i Boyd wkroczyli do pomieszczenia prowadzeni przez strażników. Gdy ich ujrzał wstał i odparł tylko pogodnie:
- Witajcie. Dobrze was widzieć. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 01-03-2016 20:58 |
|
|
Bez wzajemności. Czego chcesz? - przywitał się Boyd.
|
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Postać: Spook
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:05 |
|
|
Cały Boyd. Kwintesencja taktu i kultury osobistej - pomyślał Spook słysząc odzywkę Rileya. Nie zrażony jednak nią zbytnio odparł tylko:
- Współpracy. Chyba, że wolicie być więzieni nadal to proszę bardzo, zaraz możecie tam wrócić. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:07 |
|
|
Nie mogłam jej winić za to, że nie była przy naszej rozmowie, ale cholera jasna, skoro lepiej od nas wie co jest grane to nie widzi że nie mamy szans?
- Usiądź na chwilę koło mnie, proszę. - z trudem się powstrzymałam przed wypowiedzeniem swoich myśli na głos. - Zanim zaczniemy kombinować, powiedz mi kim są ci ludzie i czemu nas nienawidzą.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:18 |
|
|
- To ludzie Stiga. Jeśli się nie mylę zgromadził tu wszystkie grupy uderzeniowe i większość ludzi, którzy dobrze umieją posługiwać się bronią. Zresztą ta stacja sama w sobie jest jednym wielkim magazynem broni gdyż tu się ją konstruuje. Nienawidzą was za to, że wasze nazwiska są na ścianie przy wejściu. - odparła cicho i bojaźliwie Alayne, która bała się, że zaraz Iren ją wyśmieje i odda ją tym wszystkim, którzy jej nienawidzą i z pewnością jeszcze bardziej upodlili by jej życie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:19 |
|
|
Przez chwilę Boyd patrzył się na Spooka zastanawiając się w duchu, czy posłać tego obsrańca do diabła, czy zapytać się, na czym ta współpraca miałaby polegać. Riley miał ogromną chęć spuścić Spookowi porządny wpierdol, ale z racji kolesi z karabinami musiał odłożyć tę przyjemność na później.
W końcu odezwał się kompletnie zmieniając temat.
To ty tak załatwiłeś Alayne?
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-03-2016 21:20 |
|
|
- Ale czemu się na tej ścianie znalazły? Przecież my nic nie zrobiliśmy.
|
|