Autor |
RE: Wyspa |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:14 |
|
|
- Nie ma ktoś przypadkiem jakiegoś bandażu? - spytałam retorycznie, żeby jeszcze bardziej zamieszać.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:20 |
|
|
Nie.
Tak sie składało, że Riley miał bandaż, ale udawał, że nie ma. Odchrząknął więc tylko, pragnąc wypaść naturalnie w swoim kłamstwie, co oczywiście miało skutek zupełnie odwrotny.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:22 |
|
|
- On coś powiedział o manipulacji czasem - odpowiedziałem kolesiowi, który wyglądał na bardziej nieogarniętego ode mnie. Może też ma jakiś towar.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:23 |
|
|
Wzięłam głęboki oddech, żeby się opanować zanim to powiem. Naprawdę, dużo mnie to kosztowało. - Proszę, daj mi go. - po czym wyciągnęłam do tego prostaka napuchniętą dłoń.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:25 |
|
|
- Że co?
Leigh odwrócił się od Francisa, który w sumie wyglądał jak ziomek Talbota z Polski - niejaki Lincoln. Następnie zwrócił się do Nicka.
- Mówisz serio? Jak niby maszyny od botaniki czy meteorologii miałyby służyć do takich badań typowo z fizyki? W ogóle to jest możliwe, a nie tylko typowo science-fiction?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:26 |
|
|
- Widzeniom UFO często towarzyszy przeskok czasowy... Jedziesz sobie samochodem, widzisz jasne światło a po chwili okazuje się, że uciekło ci kilka chwil... sekund, minut, czasem nawet godzin . Może w Orchidei badali technologię obcych... i robią to też tutaj na Wyspie. - wtrącił Mulder do dyskusji typowe dla siebie trzy grosze.
Edytowane przez Faraday dnia 27-02-2016 23:28 |
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Postać: Nick
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:26 |
|
|
- Proszę Iren - powiedział Nick dając kobiecie bandaż, który zabrał z apteczki w busie.
- Co do zaś do zabaw z czasem to chodzi mi o podróże w czasie. Nigdy o nich nie słyszeliście? Na koniec dodam, że z tego co wiem w osadzie rządzi jakiś młokos imieniem Toby. Mówi wam coś to imię? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:30 |
|
|
Riley mniej więcej jednocześnie co Nick, wyjął z naburmuszoną miną bandaż z wewnętrznej kieszeni kurtki i rzucił go w Iren, trafiąjąc gdzieś w bok ramienia, przez co bandaz spadł na ziemię, potoczył i lekko rozwinął.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:31 |
|
|
- Podróże w czasie? Jesteś pewien, że pracownicy tej Waszej Orchidei nie naopowiadali Ci tego dla beki?
Talbot był zaskoczony nowinkami, Toby'ego też nie kojarzył.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:33 |
|
|
- Pracownicy Orchidei nie mogli ze mną porozmawiać bo nie żyli już od ponad 20 lat.Nasi ludzie wybili Dharmę gdy ci złamali rozejm. Poza tym w ogóle nie powinni pojawiać się na naszej wyspie. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:33 |
|
|
- Dziękuję. - powiedziałam do Nicka. - Tobie też. - mruknęłam w stronę Rileya, i zaczęłam owijać sobie dosyć mocno rękę. - Toby? Toby! - wyrwało mi się, bo doznałam olśnienia. Przypomniałam sobie, jak 7-8 miesięcy temu byłam świadkiem... Dosłownie i w przenośni... - Tak, wiem kto to. Co z nim? Jak dał radę dojść do władzy, skoro był raczej średniakiem w hierarchii?
Edytowane przez panda dnia 27-02-2016 23:36 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:36 |
|
|
Riley puścił mimo uszu podziękowanie Iren.
Będziemy tak tu, kurwa, stać do usranej śmierci? - zapytał głośniej, bo wiało coraz bardziej, robiło się coraz ciemniej, a Boyd był zmęczony i głodny też coraz bardziej.
Edytowane przez Otherwoman dnia 27-02-2016 23:36 |
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:46 |
|
|
- Nie wiem Iren kim jest ten gość, ale widać było, że wszyscy go słuchali. Na szczęście to nie on wydał rozkaz badań nad moim ciałem więc nie przyglądałem mu się bliżej. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:52 |
|
|
- A kto wydał rozkaz, skoro za Alayne wyznaczono nagrodę? Słyszałeś może jakieś inne rozkazy, cokolwiek co moglibyśmy wykorzystać przy ewentualnej ucieczce?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-02-2016 23:52 |
|
|
- Toby.. Toby... to ten taki młody chłopaczek.
Talbot nie był pewny czy dobrze połączył imię z twarzą, bo większość czasu spędzał w swoim mieszkaniu i nie integrował się z innymi. Było mu wszystko jedno czy ludzie, których mija w drodze to sklepu to Toby, Mary, Jeremiah czy inny Stefan albo Adolf.
- On często przychodził do Stacji Pueblo, ale nie wiem w sumie po co i dlaczego, przecież nie był meteorologiem. Nie pytałem o to, bo to nie moja sprawa, ale jego obecność nikomu nie przeszkadzała.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-02-2016 00:00 |
|
|
- Nie wiem kto wydał rozkaz Iren. Nie byłem przy tym bo chyba przy więźniach nie ogłasza się takich decyzji. Widziałem tylko plakaty wszędzie porozwieszane w osadzie. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-02-2016 00:08 |
|
|
- A jak dałeś radę uciec? Ktoś Ci pomógł?
|
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-02-2016 00:19 |
|
|
- No byłem w pomieszczeniu gdzie chcieli mi wsadzać te rurki lecz złapałem za jakiś skalpel czy coś i zastraszyłem tych jajogłowych. Potem spotkałem jakiegoś ciecia ochroniarza, walnąłem go w łeb, przebrałem się w jego ubranie, zabrałem kluczyki od wozu i wyjechałem furgonetką z osady. Nikt mi chyba nie pomógł choć ten Toby faktycznie pytał o was wcześniej, a w szczególności o Alayne i niejakiego Spooka.
Edytowane przez Nicholas James Scott dnia 28-02-2016 00:19 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-02-2016 00:26 |
|
|
Brzmiało niewiarygodnie, ale byliśmy zbyt zmęczeni żeby zwracać na to uwagę. Przytaknęłam mu, odczekałam chwilę, po czym powiedziałam: - Lepiej chodźmy. Im szybciej dojdziemy do tej stacji, tym lepiej.
Podążałam wydeptaną ścieżką, czekając na wskazówki Talbota.
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 28-02-2016 01:08 |
|
|
Wszystko, co mówił Nicholas, miało sens. No dobra, nie miało sensu, ale przynajmniej przez te pięć minut udzielił nam więcej odpowiedzi, niż Alayne przez całą pożal się Boże współpracę. Czy ten powód Ci wystarczy, żeby mu zaufać?
W drodze podszedłem do Iren. Ze wszystkich osób z grupy wydawała się najbardziej naturalna w swoich poczynaniach i na pewno nic nie kombinowała, dlatego postanowiłem zapytać ją o zdanie.
- Co myślisz o tym całym Spooku?
The maze isn't meant for you...
Edytowane przez mrOTHER dnia 28-02-2016 01:08 |
|