Autor |
RE: Wyspa |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:23 |
|
|
/takie pytanie adi, na tej wyspie jest internet i wgl kontakt ze światem? /
Kaya zorientowała się, że nie ma więcej foteli. Zdenerwowała się trochę, bo mogą tu spędzić nie wiadomo ile czasu... Podeszła więc do komputera z zamiarem popstrykania. Wywaliło okienko słabiutkiego pasjansa i włączyła sapera.
edit:
/w głównej osadzie jest, ale nie w tym miejscu, a ten komputer to taki typowy komputer z końca lat 90. bez internetu/
Edytowane przez adi1991 dnia 19-02-2016 22:25 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:26 |
|
|
Riley zareagował na słowa Floyda lekkim uniesieniem brwi.
Nikt nie kazał im tutaj przychodzić - powiedział z szerokim bananem na twarzy. Jego zdaniem kobiety powinno się przerobić na karmę dla kotów. Choć Riley za kotami także nie przepadał. Miauczały podobnie irytująco jak baby.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:29 |
|
|
Leigh nie odpowiedział na tekst o kobietach, bo nie bardzo zrozumiał ich sensu. I nie chodzi o to, że Talbot był niewychowany, ale nie zwracał uwagi na tak błahe i przyziemne sprawy jak zwykła kindersztuba: ustępowanie miejsc kobietom czy przepuszczanie ich przodem w drzwiach. Plus po prostu chciało mu się siedzieć. Zresztą jest równouprawnienie, kobiety też mogą sobie postać. Albo usiąść mu na kolana, w sumie dobre rozwiązanie, zadowoli każdego.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:31 |
|
|
Dyskusje nie należały do rzeczy, które Clement Floyd lubiłby pasjami, odwrócił więc wzrok od Boyda, postanawiając w miarę możliwości nie zajmować się więcej tym gburem. Miał nadzieję, że Talbot, który wyglądał na bardziej ułożonego, wykaże się większą kulturą.
Floyd był zażenowany zachowaniem kolegów. Obrzucił towarzyszki przepraszającym spojrzeniem. Jego wzrok zatrzymał się na świeżo wybranej liderce. Kiedy zdradzi im, po co tu przyszli?
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:31 |
|
|
- Kazała moja i Twoja szefowa. -powiedziałam z akcentem na Twoja, po czym puściłam oczko do tego obrzydliwego mizogina i uśmiechnęłam się sztucznie.
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:33 |
|
|
- W latach 90. w kodzie źródłowym pasjansa i sapera znajdowały się instrukcje, które wyświetlały co jakiś czas trwające ułamek sekundy wiadomości podprogowe zachwalające i zachęcające do korzystania z produktów Microsoftu. Słyszałaś o tym? - zapytał Kayi Mulder nachylając się jej nad głową.
Edytowane przez Faraday dnia 19-02-2016 22:35 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:35 |
|
|
Riley dopiero taraz zauważył Iren.
Co? - powiedział, a na jego twarzy pojawił się uśmiech, który jasno i wyraźnie oznaczał, iż uważa on kobietę za niespełna rozumu.
Edytowane przez Otherwoman dnia 19-02-2016 22:35 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
Meteorolog wyłapał spojrzenie Clementa i w końcu zrozumiał o co chodzi. Jednak tak bardzo nie chciało mu się ustępować miejsca...
- Nie ma tu większego pomieszczenia? Albo może skombinujemy dodatkowe krzesła?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
|
|
Widząc, że wszyscy się już rozgościli Alayne postanowiła trochę to wszystko wyjaśnić. Nie zdziwiło jej też to, że wszyscy zajęli się fotelami, ale to tylko dobrze dla niej zwiastowało. Wyrywała się jednak z zadumy i odparła spokojnie lecz pewnie:
- Jak już Leigh zauważył widzicie przed sobą lustro weneckie. Nie obawiajcie się jednak, nikt nas nie obserwuje. My to robimy - po czym wzięła jedną z teczek ze stołu i zaczęła czytać: Obiekt pojawił się wyspie kilka miesięcy temu. Od tego czasu nic nie mówi lecz wiem, że to jeden z tamtych. Ktoś musi go złamać lecz ja nie będę raczej tą osobą gdyż mój umysł jest zbyt złożony dla tego prostego chłopaka. Potrzeba mu ludzi jego pokroju. Podpisano Stig.
Po krótkiej pauzie Alayne zapaliła światło w sąsiednim pokoju za pomocą dźwigni. Ujrzeliście tam młodego, dwudziestokilkuletniego mężczyznę. Widać było, że był wychudzony i niewyspany. Ubrany był tylko w szary uniform Inicjatywy z logiem stacji. W rogu pomieszczenia znajdowała się mała półka z kilkoma książkami, a sam mężczyzna siedział na prostym łóżku. Można było zauważyć, że wciąż nie może dojść do siebie po nagłym zapaleniu świateł, które nie były wątłe jak w reszcie stacji tylko mocne i przenikliwe.
Edytowane przez adi1991 dnia 19-02-2016 22:37 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:39 |
|
|
Leigh wstał z fotela (i niechcący oraz nieświadomie go zwolnił), podszedł do lustra i zaczął się przyglądać chłopakowi po drugiej stronie.
- Jeden z tamtych? Czemu Stig chciał go złamać i jak niby to miałoby wyglądać?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:40 |
|
|
Boyd patrzył z rozdziawioną gębą na Alayne. Zamrugał oczami i powoli zwlókł się z fotela.
Chwila chwila, zaczekajmy! - uniósł obie ręce do góry, jakby chciał powstrzymac ludzi przed podjęciem jakichlolwiek czynności. Obrócił się powoli wokół całego pomieszczenia, zaszczycając wszystkich swoim niedowierzającym spojrzeniem.
Że niby ona ma nami dowodzić? - wskazał na dziewczynę przez ramię. Po moim trupie! Kobieta nie może być żadnym szefem.* - dodał mocniej i splunął na podłogę.
*
Edytowane przez Otherwoman dnia 19-02-2016 22:41 |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:41 |
|
|
- Jakie jest nasze zadanie?
Musiało paść to proste pytanie. Przeczytanie notatki Stiga i zapalenie świateł, ukazujące wnętrze pomieszczenia obok było oczywiście bardzo efektowne, ale niewiele wyjaśniało, Floyd zaś nie lubił, gdy zawracano mu głowę niekonkretami.
Wypowiedź Boyda, zgodnie z wcześniejszym postanowieniem, zignorował.
Edytowane przez von Veron dnia 19-02-2016 22:44 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:43 |
|
|
- Może na przykład... Dajcie mu jeść? - spytałam głośno Alayne. Nie sądziłam, że tamten chłopak cokolwiek powie bez jakichś normalnych warunków do życia. Szczególnie tutaj można zgłupieć, a wtedy do niczego im się nie przyda.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:45 |
|
|
Po słowach Boyda Leigh uśmiechnął się lekko, ale inni nie mogli dostrzec tego, bo stał przy samym lustrze. Co za różnica kto rządzi? Talbot miał proste podejście: ważne, żeby dało się leserować, co za różnica czy olewa się szefa czy szefową.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:46 |
|
|
- Oczywiście - przyznała Mulderowi szczerząc się, chociaż tym razem nie miała pojęcia o czym ten świrus mówi. Wtedy właśnie uwagę od sapera odwróciła ich mała Fuehrerka, która zapaliła światło, a ich oczom ukazał się "Obiekt"... Kayę na moment zatkało. Wyglądało na to, że mają się bawić w przesłuchanie. Jednocześnie w kąciku jej umysłu zaświtało, że istnieje jakaś szansa, że ten dziwny przybysz ma nie wiedzieć czemu jakiś związek z jej ojcem i ogólnie coś wie, a ją bardzo ciągnęło do wszelakich tajemnic.
Edytowane przez Lion dnia 19-02-2016 22:49 |
|
Autor |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:48 |
|
|
- Znaleźliśmy przy nim tylko to - pokazała ręką na stół gdzie znajdował się nóż do ciasta, który był we krwi. Olała też przekleństwa Boyda po czym kontynuowała.
- Możecie zrobić z nim co chcecie, ja nie będę się wtrącać. W końcu z wyspy i tak nie ucieknie. Macie z niego tylko wydobyć informacje dlaczego tu jest.
Edytowane przez adi1991 dnia 19-02-2016 22:50 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:48 |
|
|
No ludzie! To przecież śmieszne! - Riley był wzburzony. Kompletnie nie interesował go mężczyzna za szybą. Nie zamierzał robić absolutnie nic pod rządami tej dziewuchy.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:50 |
|
|
Leigh szybko zwietrzył swoją szansę.
- Całkiem nas tu sporo, a to zadanie dla jednej, no, góra dwóch osób. Ja się do czegoś nie nadaję w sumie. Więc.. hmm... może tak mógłbym wrócić skoro tu się nie przydam?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:53 |
|
|
- Zostawiasz nas z Boydem, nożem i tym facetem? - uniosłam brwi, patrząc na szefową. Nie miałam w zwyczaju ironizować, ale teraz cisnęło mi się na usta tysiące ripost. Powstrzymałam się, bo była młoda. Młoda i niedoświadczona, tak jak ja przy Nogym. Trzeba było dać jej się wykazać.
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-02-2016 22:53 |
|
|
Cała ta otoczka tajemniczości, wybranie małej grupki, która pozyska informację o tajemniczym jegomościu... bunkier w kształcie UFO... Mulderowi wnioski nasuwały się same...
- Czy ten chłopak jest hybrydą kosmity i człowieka? - wypalił. |
|