Autor |
RE: Wyspa |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 17:03 |
|
|
Nagle pojawiło się dwóch obrońców tej zdziry. Riley odsunął się o krok od Alayne, nie chcąc zarobić kulki albo dwóch, przyczepił paralizator z powrotem do paska i pokazał ręce na znak "ok, odpuście sobie".
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 17:14 |
|
|
Gdy już uwolniła się z pułapki zastawionej przez Araba i tego głąba Boyda Alayne poczuła złość. Dość miała już tych idiotów i z chęcią by się ich pozbyła, ale niestety nie mogła. Żałowała tylko, że to Kaya zwisała w pokoju map, a nie np. ten cholerny Boyd. Teraz jednak nie czas okazywać słabość - pomyślała po czym odparła pewnie:
- Koniec z tym wszystkim. Jak tylko wrócimy do portu Boyd i Hawking zostaną wydaleni z wyspy. Nie mam zamiaru tolerować takie niesubordynacji, a chyba zapomnieliście o tym, że jak nie wrócę cała i zdrowa z was nie zostanie nic poza podziurawionymi od kul ciałami. Teraz wreszcie zrobimy to co po tu przyszliśmy. - po tych słowach ruszyła w kierunku w jakim wcześniej biegła Iren za Stigiem. Spook łypiąc groźnie na Boyda i Hawkinga ruszył za nią. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 17:18 |
|
|
A ja się obudziłam i zaczęłam ściągać Kayę z liny. Szło mi to dosyć nieporadnie, bo byłam za drobna na dźwiganie zwłok, ale chciałam jak najszybciej zapomnieć o tym, co się właśnie stało.
Edytowane przez panda dnia 26-02-2016 17:19 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 17:28 |
|
|
Przestań spinać poślady. Niczego nie zapomnieliśmy. Mój sprzęt nie zostawiłby na tobie żadnego śladu, a ktoś powinien wreszcie ci pokazac, gdzie twoje miejsce - warknął Boyd, który już nie musiał udawać, skoro i tak zapowiedziano jego wydalenie. Po potraktowaniu jej paralizatorem nadal byłaby cała i zdrowa, ale Montand miała najwyraźniej lekką paranoję.
Edytowane przez Otherwoman dnia 26-02-2016 17:29 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 18:42 |
|
|
Leigh się wcześniej zgubił, a teraz się znalazł. Wpadł wprost na Alayne i spółkę.
- Działo się coś ciekawego jak mnie nie było?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 20:32 |
|
|
Nie - odpowiedział Riley. W sumie trudno byłoby streścić wszystkie zdarzenia, takie jak wędrówki nagich kobiet po stacji, karmienie kota przez martwego Stiga, powieszenie Kayi, czy napaść na Alayne. Nie, w sumie Talbot wiele nie stracił. Boyd ruszył do pomieszczenia z Kayą. Kiedy wszedł, Iren i jego brat akurat zdejmowali ją ze sznura.
W mordę - skomentował Riley, przyglądając się zwłokom z zainteresowaniem i bez zbytniego zmartwienia. Jednej wkurzającej baby mniej, choć wolałby, żeby na jej miejscu znalazła się Alayne. A właściwie czemu by nie mogła się znaleźć...?
Edytowane przez Otherwoman dnia 26-02-2016 20:44 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 20:41 |
|
|
Widok wiszącego ciała Kayi na sznurze tak wstrząsnął Gaven'em, że całkowicie nie zdawał sobie sprawy o czym Stig mówił do Iren. Owszem, nie bał się widoku sztywnych, bardziej go zastanawiało kto mógłby zrobić coś takiego w stacji? Kaya z pewnością nie była osobą, która popełniłaby samobójstwo. Działy się tutaj dziwne rzeczy, w których nie chciał brać udziału.
Stig zniknął, a Juhasz próbowała nieudolnie ściągnąć zwłoki Kayi. To był chyba najodpowiedniejszy moment, by ujawnić swoją obecność. Boyd podszedł do kobiety, chwycił jej rozdygotane ręce i spojrzał głęboko w oczy.
- Zajmę się tym. - powiedział, próbując choć trochę uspokoić swoją sąsiadkę. Następnie wyjął niewielki scyzoryk z kieszeni i stojąc na palcach zaczął przecinać dość solidny sznur. Po kilku-kilkunastu pociągnięciach ciało kobiety spadło na ziemię, a Gaven - jak tylko umiał najdelikatniej - ściągnął oplatający sznur z szyi i ułożył zwłoki wisielca w dość naturalny sposób.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 20:42 |
|
|
Szarpiąc się, ogarnęłam sobie wszystko na szybko w głowie. Mamy wnuczkę Stiga, którą on sam odwiedza, mamy dwa martwe ciała - jego i Kayi, plus objawia mi się umarlak, który wcale nie popełnił samobójstwa. Świetnie! - Dzięki... Gaven. - odpowiedziałam, kiedy nagle pojawił się przy mnie ten lekarz. Skąd on się tu wziął? Skąd oni się tu wszyscy wzięli? - Co Wy tu robicie? - spytałam młodszego Boyda. - Widziałeś cokolwiek?
Edytowane przez panda dnia 26-02-2016 20:44 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 20:47 |
|
|
Przyszliśmy za nią - wskazał na ich szefową.
Ciekawe, czy Montand spróbuje nam wmówić, że ona też się powiesiła - dywagował Riley, poszukując jednocześnie kolejnego fajka. Musiał się zrelaksować po spięciu z Alayne i Spookiem. Po chwili zwrócił sie do Gavena.
Ta suka wywaliła mnie z roboty.
Edytowane przez Otherwoman dnia 26-02-2016 20:48 |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 20:52 |
|
|
Gdy ujrzała Kayę wcale nie była zaskoczona. Widziała jak się wieszała więc ktoś w końcu musiał ją znaleźć. Po chwili usłyszała słowa Boyda lecz puściła je mimo uszu zastanawiając się co powiedzieć by ci idioci nic jej nie zrobili. Na poczekaniu dała tylko znak Spookowi, który stał z tyłu by się oddalił. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 20:53 |
|
|
- Widziałem Stiga. I słyszałem co powiedział. - odparł ze spuszczonym wzrokiem w ziemię. Próbował znaleźć jakiś szczegół, który pokazałby jakąś wskazówkę dotyczącą okoliczności śmierci Kayi. Drugi wisielec w tak krótkim odstępie czasu nie był niczym normalnym. Co, jeśli na wyspie grasuje jakiś seryjny morderca? Albo psychopata? Boyd nie chciałby być jego następną ofiarą.
- I pewnie za niewinność? - prychnął pogardliwie w stronę brata. W sytuacji, gdy na ziemi leżał nieboszczyk, jego wyrzucenie z pracy było dość błahym problemem.
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 20:54 |
|
|
- Alayne... - zaczęłam i obróciłam się w jej stronę. Skoro Boyd wiedział, że nie zabiłam Kayi, mogłam pytać. - Byłaś spokrewniona ze Stigiem?
Edytowane przez panda dnia 26-02-2016 21:00 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 21:01 |
|
|
Riley nie spuszczał oczu z Alayne, odpalając papierosa. Zgasił zapałkę machnięciem ręki i jak zwykle rzucił na podłogę.
Widziałeś Stiga? - zapytał kpiącym głosem. Widywanie umarlaków nie świadczy chyba dobrze? - zapytał, podśmiewając się z brata. Sam za nic w świecie nie zamierzał przyznać się, że wiedział nagie kobiety.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 21:04 |
|
|
- Czy wyście wszyscy poszaleli? Najpierw Hawking ma jakieś zwidy, teraz ty Gaven. Myślałam, że chociaż ty, lekarz będzie rozsądny. Stig przecież nie żyje. Sam widziałeś jego ciało. - po chwili usłyszawszy pytanie Iren odparła tylko:
- A co cię to obchodzi? Ty też widziałaś zmarłych, a do tego z nimi rozmawiasz? - dodała na końcu ironicznie. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 21:06 |
|
|
- Odpowiedz na pytanie. To bardzo ważne. - odparłam stanowczo, nie zważając na chamskie odzywki przywódczyni. Swoją drogą, Boże, chyba gorzej na przywódcę trafić nie mogliśmy...
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 21:07 |
|
|
Riley tylko się uśmiechnął, widząc nerwową reakcję Alayne. Jej władza tutaj wisiała na włosku. Zaciągnął się papierosowym dymem, czekając na odpowiedni moment, by wtrącić swoje trzy grosze.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 21:09 |
|
|
- Stig był ojcem mojej matki. Jednak dalej nie rozumiem co ci do tego? |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 21:11 |
|
|
Po zaczepce brata, Gaven miał ochotę zapoznać jego facjatę ze swoją pięścią, jednak skończyło się tylko na mocnym zaciśnięciu dłoni. Doskonale znał swojego brata, jednak w takiej sytuacji jak ta dość ciężko było utrzymać nerwy na wodzy.
- Co innego widzenie umarlaka, a co innego chęć go bzyknąć, prawda Riley? Założę się, że ta ponętna azjatka leży gdzieś w jakimś grobie już ładnych parę lat. - odpowiedział na zaczepkę, mając nadzieję, że brat będzie miał choć krztynę inteligencji, by zrozumieć aluzję.
- Ciało Kayi wszyscy widzimy, a Ty byłaś tutaj pierwsza, Alayne. Jakby nie patrzeć, jesteś główną podejrzaną. - rzucił, widząc ironiczny uśmiech Montand.
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 21:13 |
|
|
- To Ty powinnaś z nim porozmawiać. - powiedziałam w jej stronę śmiało. - Mówię zupełnie poważnie. Dotychczas jesteś chyba ostatnią osobą, która nic dziwnego nie zobaczyła. - przerwałam na chwilę, aby obserwować jak reaguje. - Stig nie popełnił samobójstwa. Gaven może to potwierdzić.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 21:16 |
|
|
Morda - Riley warknął do Gavena.
Oczywiście, że jest główną podejrzaną. Tylko ona nie zdziwiła się, widząc dyndająca na sznurku Kayę! - Boyd rozłożył ręce w geście, który miał świadczyć o tym, iż wina Montand jest oczywista. Pewnie swojego staruszka też powiesiła - dodał, by wyprowadzić dziewczynę z równowagi.
Edytowane przez Otherwoman dnia 26-02-2016 21:17 |
|