Autor |
RE: Wyspa |
Stig
Użytkownik
Postać: Stig
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 15:00 |
|
|
- Ty chyba lepiej wiesz co się dzieje Iren. Ja jestem tylko gościem mojej wnuczki. - powiedział Stig po czym zaczął bawić się swoimi okularami i rozglądać się po pomieszczeniu, które zawalone było półkami z mnóstwem książek zaś dach stanowiła ogromna szyba przez, którą można było dostrzec mnóstwo gwiazd i księzyc w pełni. Wyglądało to na to, że jest to jedna z tych nielicznych, pogodnych nocy. |
|
Autor |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 15:18 |
|
|
- Co tu się dzieje? - zapytała Alayne, która stała w drzwiach do łazienki gdzie znajdowało się kilkoro z jej ludzi. Nie była jednak naga lecz ubrana w te same rzeczy w jakich tu przyszła.
- Nie widzicie, że jest napisane, że nie wolno tu wchodzić?
Edytowane przez adi1991 dnia 26-02-2016 15:19 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 15:30 |
|
|
Postanowiłam kuć żelazo, póki gorące, zamiast wnikać w to, co widzę, albo i nie widzę... - Nie będę zbyt taktowna, ale... Czemu popełniłeś samobójstwo? A może to nie było samobójstwo?
|
|
Autor |
Stig
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 15:35 |
|
|
- Nie popełniłem samobójstwa. Zostałem zamordowany. - odpowiedział na pytanie dziewczyny po czym podniósł się z krzesła i ruszył w kierunku schodów, które biegły piętro niżej. W pewnym momencie znalazł się dość blisko Iren lecz nie podszedł do niej jeszcze bliżej tylko odparł:
- Chciałbym ci coś pokazać. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 15:39 |
|
|
O masz - mruknął Riley, widząc znowu Alayne. Na szczęście tym razem była ubrana.
Wybacz, ale gzie mamy sikac, skoro tu nie wolno wchodzić? - zapytał. Wolał nie mówić nic o wizjach nagich kobiet, żeby nie wyjść na jakiegoś niedorozwoja.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 15:41 |
|
|
- Może do drugiej toalety na końcu korytarza, która jest całkiem sprawna? - Alayne tylko rozłożyła ręce gdyż nie mogła uwierzyć, że Boyd jest tak głupi, że nawet toalety nie może znaleźć. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 15:45 |
|
|
Kiwnęłam głową. Ciekawska byłam od zawsze, więc powiedziałam tylko: - Słucham.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 15:47 |
|
|
Gdy azjatka zniknęła w toalecie i ich oczom ukazała się naga Alayne, zaczął się domyślać, że to wszystko jest tylko iluzją. W końcu stacja zajmowała się zjawiskami paranormalnymi. Tylko czemu Spook udawał głupka i od razu ich nie uprzedził, że takie rzeczy są tutaj na porządku dziennym?
Gdy Riley i spółka, niczym stado napalonych małpiszonów pognała w stronę łazienki, sam zaczął dokładniejsze oględziny stacji. Tak samo jak w pierwszym pomieszczeniu, tak i w pozostałych wszystko było dość staromodne.
Po chwili zauważył wbiegającą do zamkniętego pomieszczenia Iren. Gaven postanowił ją śledzić, zwłaszcza, że ta wywołała imię "Stig". Niedostępne wcześniej pomieszczenie było przeciwieństwem wystroju pozostałej części stacji - tutaj wszystko było zdecydowanie bardziej nowoczesne. Boyd stawiał kolejne kroki i zatrzymał się w pewnej odległości, obserwując rozmawiających Stiga i Iren. Postanowił póki co nie demaskować swojej obecności i zaczął się przysłuchiwać "rozmowie" iluzji z węgierką.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 26-02-2016 15:48 |
|
Autor |
Stig
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 15:55 |
|
|
- Choć za mną - odparł tylko mężczyzna po czym zaczął schodzić na dół po schodach. Gdy już zszedł znalazł się znów w okrągłym pomieszczeniu gdzie na podłodze można było dostrzec wielką mapę świata. Światło pochodziło głównie z góry, od gwiazd i księżyca. Nie to jednak przykuwało uwagę Stiga, który stał teraz z boku tylko zwisająca na linie Kaya, która prawdopodobnie już nie żyła. Przywódca Dharmy w żaden sposób jednak nie skomentował tego widoku ani nie próbował nic z tym znaleziskiem zrobić. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:02 |
|
|
Szłam dalej, mimo że serce waliło mi już jak oszalałe. Kompletnie zostawiłam za sobą fakt, że cały czas rozmawiam i idę za umarlakiem. Zastanawiało mnie tylko, czy można połączyć całą tą sytuację ze zdolnościami, o których mówiła Alayne na początku. Z rozmyślań jednak wytrąciło mnie ciało tej mulatki, która niedawno pojawiła się na wyspie. Za dużo tego było, więc jęknęłam i cofnęłam się parę kroków. Nie żyła, to akurat potrafiłam rozpoznać. - Kto to zrobił? - spytałam cicho. Powoli robiło mi się niedobrze.
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:09 |
|
|
Mulder nie owijał bawełnę.
- Zobaczyliśmy coś, ciała astralne albo duchy. Weszły do toalety... - wyjaśnił Dog. - Mogę się tu rozejrzeć? Poza smrodem nic nam tu chyba nie grozi?
Mulderowi przeszła przez głowę myśl, że może ten smród to jakiś lekko toksyczny gaz wywołujący halucynacje, ale tak przyziemne rozwiązanie nie mogło mu przejść przez gardło.
Edytowane przez Faraday dnia 26-02-2016 16:11 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:10 |
|
|
Riley zauważył, że część ludzi gdzieś się rozeszła. Sam był zbyt zmęczony tym łażeniem po podziemiach, by jeszcze gdzieś spacerować. Zajął więc miejsce Gavena na fotelu, oparł głowę i przymknął oczy, pragnąc skupić się teraz jedynie na odpoczynku.
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:19 |
|
|
/Alayne jest wnuczką Stiga? To było wiadome wcześniej?
Gdy zobaczyłem Alayne stojącą za nami i opieprzającą nas za swoje zachowanie jakby nigdy nic, puls mi mocno przyspieszył. Dusiłem w sobie narastające emocje, lecz w końcu nie wytrzymałem, popchnąłem ją w kierunku ściany, przytrzymałem łokciem tak, aby nie mogła się ruszać i zapytałem prosto w twarz:
- Co tu się wyprawia? Dlaczego mamy jakieś zwidy? Mów, czego od nas chcesz!
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Stig
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:20 |
|
|
- Zrobiła to ta sama osoba, która zrobiła to mnie - tu wskazał na swoją szyję.
- Teraz jednak pozwól, że cię zostawię - powiedział po czym udał się jeszcze poziom niżej gdzie zniknął za jednym z 23 drzwi jakie tam się znajdowały. |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:21 |
|
|
- O czym wy do cholery mówicie? - Alayne nie wiedziała co o tym myśleć. Nigdy nie miała żadnych zwidów i nie widywała z całą pewnością duchów. Wtedy jednak Arab ją złapał przez co nie mogła złapać tchu i nic zrobić.
Edytowane przez adi1991 dnia 26-02-2016 16:34 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:24 |
|
|
Riley aż się obudził, gdy Arab zaatakował Alayne. Ten widok od razu dodał mu sił. Powoli zwlókł się z fotela i stanął obok Franka przyduszającego Alayne. W duchu kibicował Hawkingowi. Rozejrzała się i zobaczył, ze większość osób się rozlazła, dzięki czemu nikt nie pośpieszy dziewczynie z pomocą. W każdej chwili gotów był ją obezwładnić, gdyby ta próbowała ucieczki.
Edytowane przez Otherwoman dnia 26-02-2016 16:25 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:26 |
|
|
Stałam jak sparaliżowana, kiedy nasz przywódca znowu mnie opuścił. Tajemnic było jeszcze więcej, a mój mózg ledwo funkcjonował już wcześniej od nadmiaru pytań. W końcu nogi odmówiły mi posłuszeństwa, głowa też, i zemdlałam.
/Arctic ratuj
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:34 |
|
|
Ponieważ MrOther chyba sobie poszedł, Riley przejął pałeczkę w czasie przesłuchania. Sądził oczywiście, że kobieta blefuje, twierdząc, ze nie wie, o co chodzi. Lepiej zacznij gadać - odezwał się i sięgnął do paska. Alayne przez chwilę mogła pomyśleć, że Boyd zamierza wyciągnąć broń. Mężczyzna jednak zamiast pistoletu, wyjął paralizator elektryczny (taki) i wcisnął przycisk uruchamiający go, by dac znać Montand, że jego sprzęt działa bez zarzutu. Paralizator bzyknął, a na jego końcu pojawiły się iskry.
Edytowane przez Otherwoman dnia 26-02-2016 16:38 |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Postać: Spook
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:37 |
|
|
- Odłóż to Boyd. A ty się odsuń - powiedział pewnie Spook do Boyda i Hawkinga trzymając w ręku pistolet, który z całą pewnością był naładowany. Uśmiech zniknął z jego twarzy i pojawiła się zawziętość co można było poznać również po głosie, który stał się pewny.
- Jeśli nie zostawicie Alayne zabiję was.
Edytowane przez Spook dnia 26-02-2016 16:38 |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2016 16:47 |
|
|
- Spokojnie. - Mulder złapał Araba w pasie i odciągnął ją od Alayne.
Widząc co się dzieje Mulder wyciągnął zza pazuchy pistolet i wycelował nim we Francisa.
- Zostaw ją!
Edytowane przez Faraday dnia 26-02-2016 16:48 |
|