Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 22 2024 01:20:50 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 9
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny04:17:14
Michal 1 week
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku10 weeks
Isabelle12 weeks
chlaaron29 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 35 | Mistrz Przetrwania 35
Strona 14 z 112 << < 11 12 13 14 15 16 17 > >>
Autor RE: Wyspa
adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 00:21
- Ty już się lepiej nie odzywaj Boyd. - po tych słowach Alayne odwróciła się i spojrzała w skołowane twarze towarzyszy - Czy nikt z was nie domyśla się jakie jest hasło? Z pewnością każdy z was musiał je już słyszeć od pewnego szalonego Włocha, który wita każdego na wyspie. Wciąż to powtarza jak mantrę.
Wyślij Prywatną Wiadomość
mrOTHER
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 24-02-2016 00:32
Nie pamiętałem żadnego szalonego Włocha witającego mnie na wyspie. Może akurat wtedy, gdy go mijałem, byłem pochłonięty rozmową z Tobą.
- Ille qui nos omnes servabit - zacytowałem jedyne usłyszane na wyspie zdanie, które brzmiało choć trochę jak hasło. - Czemu ty nie możesz wypowiedzieć tego hasła? - zapytałem lekko zniecierpliwiony. Nie podzielałem skrajnie negatywnej opinii swoich towarzyszy na temat Alayne, jednakże jej postępowanie zaczęło mnie irytować. Ciebie też?

The maze isn't meant for you...

Edytowane przez mrOTHER dnia 24-02-2016 00:33
zagubieni.org/darlton.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 00:44
- Hasło agresorów nie jest naszym hasłem Francis. Nie wypowiem też tego hasła ja gdyż może mnie kiedyś zabraknąć i co wtedy zrobicie? Będziecie stać miesiącami przed drzwiami skarbca nie mogąc dostać bogactw jakie są w nim skrywane. Wytężcie umysł, jesteście członkami Inicjatywy Dharma, a nie kółka różańcowego choć czasem mam wrażenie, że Stig był dla was zbyt pobłażliwy.
mrOTHER
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 24-02-2016 01:09
Nie pamiętam żadnego hasła. A Ty? Przydaj mi się na coś wreszcie i podpowiedz.

Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 02:25
Strefa 51 - powiedział Mulder pierwsze hasło jakie przyszło mu na myśl.
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 13:12
- 108 - powiedział pierwsze co mu przyszło do głowy, czyli numer schodów prowadzących do tuneli. Alayne sama mogłaby w końcu powiedzieć to hasło jednak najwyraźniej z jakiegoś powodu nie chciała bądź nie mogła. Miał do niej coraz mniej zaufania.

Fear of a name increases fear of a thing itself.
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 15:17
- Namaste! - krzyknął Mulder uradowany. Mulder zawsze widział go opatulonego w szal i schowanego pod kapturem grubej puchowej kurtki. Nie kojarzył, że mężczyzna jest Włochem, natomiast przypomniało mu się, że gość zawsze witał się jakimś dziwnym hasłem.
Edytowane przez Faraday dnia 24-02-2016 15:19
adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 15:50
Stig, ty cholerny draniu. Za jakie grzechy każesz mi pracować z takimi idiotami - przeklęła starego pryka w duchu Alayne. Widząc też, że grupa za żadne skarby nie domyśli się co jest hasłem postanowiła skończyć te próby i zrobić to co trzeba by mieć w końcu święty spokój. Podeszła więc do drzwi i zwyczajnie podniosła zasuwy, które jako, że były stosunkowo często używane nie stanowiły zbytniej przeszkody. Gdy kobieta uchyliła drzwi mogliście dojrzeć całe rzędy półek wypełnionych drewnianymi skrzyniami. Na każdej z nich znajdował się wzór Dharmy, który przykrywał inne symbole. Mimo wątłego światła mogliście zauważyć, że pomieszczenie jest ogromne i znajduje się w nim tysiące szczelnie zamkniętych skrzyń. Nie czekając na resztę, bez słowa ruszyła w głąb pomieszczenia idąc między ogromnymi półkami na kilka metrów wysokości. Jej kroki powodowały echo co jeszcze bardziej podkreślało ogrom miejsca, w którym się znajdowała.
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 24-02-2016 18:48
Riley wszedł za Alayne, rozglądając się na boki i do góry. Obejrzał się na Gavena.
To jakie w końcu było to hasło? - zapytał brata.

We are all evil in some form or another, are we not?
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 19:13
Gaven sam do końca nie wiedział o co tak naprawdę chodziło Alayne. Kobieta najwyraźniej była dość zirytowana ich postawą, natomiast wszyscy inni uznali przywódczynię po prostu za jakąś dziwaczkę. Tym bardziej, że potem sama, bez żadnego hasła, otworzyła owe drzwi.
Boyd wszedł za swoim bratem do kolejnego pomieszczenia. Było tutaj wiele skrzynek, co budziło ciekawość zapewne wielu osób będących tutaj pierwszy raz. Alayne najwyraźniej jednak doskonale wiedziała dokąd zmierza i nie zawracała sobie głowy pozostałymi "skarbami". Na pytanie Riley'a wzruszył tylko ramionami na znak swojej niewiedzy.

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 24-02-2016 19:36
Riley też wzruszył ramionami i podszedł do pierwszej lepszej skrzynki w celu zbadania jej zawartości. Na zewnątrz jednak nie była opatrzona żadnym opisem. Widoczne były tylko jakieś symbole. Boyd popukał w skrzynkę, mając nadzieję, że uzyska w ten sposób choć skrawek odpowiedzi, co znajduje się w środku.
Hej, Gaven, może zajrzymy do środka? - zapytał i zerknął w stronę Alayne, która sie oddaliła już znacznie i w ogóle nie zwracała na nich uwagi.

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 19:45
- Puknij się lepiej w łeb, Riley. Rano płaczesz, że nie chcesz stąd wyjeżdżać, a teraz robisz wszystko by właśnie tak się stało. - odpowiedział z przekąsem w stronę brata, który powrócił do swoich idiotycznych pomysłów. Choć sam był ciekaw co znajduje się w środku skrzynki, nie był wariatem by sprawdzać jej zawartość. Każdy pretekst dla Alayne był dobrym powodem by ich stąd wyrzucić. Za bardzo cenił tutejsze życie by do tego dopuścić. - Zostaw tą skrzynkę i chodź. - dodał i ruszył za resztą.

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 24-02-2016 19:58
Kto płacze? - Riley odezwał się zaczepnym tonem, podchodząc blisko do Gavena. Ta cipa nikogo nie zwolni - wskazał na Alayne. Widać, że sama nie ogarnia tego wszystkiego - powiedział nie bez zadowolenia. Zrezygnował jednak z otwierania skrzyni. Zauważył natomiast oparty o jedną z półek kij. Ciekawe, kto go zgubił - powiedział i wziął go do ręki. Podrzucił, ważąc go w dłoni i pełen zadowolenia ruszył w dalszą drogę z kijem, którym uderzał o wszystkie metalowe części półek i skrzyń. Echo tych uderzeń rozchodziło się po całym pomieszczeniu. Odgłos ten wystraszył nieliczne zastępy szczurów, które z piskiem umykały im spod nóg.
Trzeba wykurzyć to dziadostwo - mruknął. Kiedy jeden z gryzoni mknął tuż przed stopami Rileya, Boyd wyciągnął spluwę i postrzelił zwierzątko, które podskoczyło w powietrzu i zakrwawione upadło na beton. Huk wystrzału spotęgowany echem ogłuszył na chwilę Rileya i zapewne każdego innego, kto znajdował się w tym pomieszczeniu.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 20:05
Leigh przechadzał się między ogromnymi skrzyniami i zastanawiał się czy w którejś znajduje się wygodniejsze łóżko. Albo chociaż materac. Jego obecne były całkiem ok, ale ewidentnie dałoby się poprawić jakość jego częstych drzemek.
- Nie szkoda Ci kul na szczura?
Talbot w sumie nie miał pojęcia jakimi zasobami może pochwalić się ochrona, ale strzelanie do szczura wydawało się mało rozsądne.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 20:08
- Czyś ty kompletnie zdurniał Boyd? - krzyknęła Alayne cofając się w kierunku mężczyzny. Po chwili wyrwała kij z rąk Rileya i przeszło jej przez myśl by mu nim zdzielić lecz nie służył on do tego tylko do otwierania skrzyń. Alayne złapała po chwili jedną z nich, która była dość ciężka po czym ponownie złapała za kij i lekko podważyła wieko zamkniętej szczelnie skrzynki. Waszym oczom ukazało się 16 sztabek złota ułożonych równo w skrzyni. Gdyby Boyd choć trochę znał się na symbolach zauważyłby może, że akurat na tej skrzyni pod logiem Dharmy widniał ten symbol i domyśliłby się skąd akurat to złoto pochodzi:

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 20:26
Gaven sam miał ochotę zdzielić łomem swojego brata, jednak Alayne go uprzedziła. Podeszli do jednej ze skrzyń, którą Montand otworzyła. W środku znajdowało się kilkanaście sztabek złota, wartych całkiem pokaźną sumkę. Na wieku skrzyni, prócz loga Dharmy znajdował się jeszcze inny znak ze swastyką, który z pewnością był powiązany z III Rzeszą. Bardziej jednak interesował go złoty kruszec, który pomimo iż był tak blisko, to nigdy z pewnością nie będzie jego własnością. Ale może przynajmniej będzie miał okazję choć przez chwilę go potrzymać...

mrOTHER
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 24-02-2016 20:29
To jakie w końcu było to hasło?

Wzruszyłem ramionami i postanowiłem się tym nie przejmować, jednakże idąc pomiędzy rzędami półek uginających się pod ciężarem skrzyń nie mogłem się na nich skupić, gdyż moje myśli cały czas krążyły wokół misternego hasła. Przez chwilę przyszła mi do głowy myśl, że doszło do jakichś zaburzeń czasoprzestrzeni i Alayne widziała coś, czego my nie doświadczyliśmy. Na szczęście Alayne przykuła moją uwagę czym innym, zanim zacząłem brać tę teorię na poważnie.

- Dlaczego ta swastyka jest narysowana na palmie? To złoto pochodzi z Afryki? - zapytałem. Na tej wyspie na pewno nie było żadnych palem. Zapewne służyła ona jako kryjówka dla tego typu cennych znalezisk.

Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 20:31
Widząc ten znak Mulder nie był za bardzo zdziwiony. W końcu po wojnie naukowcy hitlerowcy w ramię w ramię z naukowcami z innych krajów współpracowali w badaniach nad technologią obcych. I ta współpraca najwyraźniej objęła również ukrywanie złota.

- Was ist das? - zapytał Mulder oświetlając sztaby latarką i wyczerpując w ten sposób 90% znajomości języka niemieckiego.
Edytowane przez Faraday dnia 24-02-2016 20:33
adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-02-2016 20:38
- Nie w każdej skrzyni są oczywiście sztabki złota - odparła krótko Alayne dodając po chwili: Ale znajdujecie się w miejscu gdzie składowane są skarby rabowane przez wieki przez wielkie imperia. Starożytny Egipt, Macedonia, Rzym, Chiny, Hiszpania, Anglia, Francja, Mogołowie czy Niemcy. Wszyscy okradali ten wspaniały świat, ale każdy w końcu trafiał tutaj, a my korzystamy z tych zasobów by choć trochę mu zadośćuczynić. Jesteście więc ze mną czy stanie się kolejnymi złodziejami?
Edytowane przez adi1991 dnia 24-02-2016 20:38
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 24-02-2016 20:40
Ej, Gaven - zagadnął Riley, przyglądając się dziwnemu symbolowi. Czy dziadek przypadkiem nie miał takiego znaku na mundurze? - zapytał, robiąc sceptyczną minę. Palmy nie kojarzył, ale swastyka wyglądała mu znajomo. Zajrzał do skrzyni, opierając się obiema dłońmi i jej kant. Na widok sztabek złota gwizdnął przeciągle.
Rozumiem, że to moja wypłata - sięgnął po jedną ze sztabek, nie pytając się o zdanie nikogo. Jej ciężar sprawił jednak, że omal nie wypuścił jej z ręki na ziemię.

Strona 14 z 112 << < 11 12 13 14 15 16 17 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum