Autor |
RE: Wyspa |
Andrzej Mzawka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 22:52 |
|
|
- Nie istnieją. Na dowód mych słów obróć się proszę i spójrz na statek. To dzieło ludzkich rąk, a ta konspiracja jest tylko w jednym celu. By ktoś miał przewagę nad innymi. Tak jak zawsze. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 22:53 |
|
|
Nagle usłyszałam jakieś kroki na korytarzu. Nie wiedzieć czemu, serce zabiło mi mocniej i zaczęłam przeczuwać, że to nie jest nic dobrego. Szczególnie, że byliśmy od dłuższego czasu sami... - Boyd, wiem że to co teraz powiem będzie strasznei dziwne, ale ktoś tu idzie i boję się tego bardziej niż Ciebie. - to mówiąc, zamknęłam drzwi na klucz, ale wiedziałam, że nie na wiele się to zda.
Edytowane przez panda dnia 24-03-2016 22:54 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 24-03-2016 22:55 |
|
|
Riley odstawił szklanki.
Masz tu gdzieś broń? - zapytał szeptem. Teraz bardzo żałował, że nie poszli jednak do niego. Poszedł szybko do kuchni i wziął nieśmiertelny tłuczek do mięsa.
Chodź tu! - zawołał ją.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 22:55 |
|
|
Po chwili odgłosy kroków ustały i rozległo się pukanie do drzwi. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-03-2016 22:58 |
|
|
Schowaj się tu - nakazał kobiecie, otwierając drzwi do łazienki. Zamknij na zamek.
Sam, z tłuczkiem do mięsa poszedł do drzwi wejściowych. Stanął obok, a nie na przeciwko.
Kto tam? - zawołał.
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 22:58 |
|
|
Mulder wiedział, że żarty się skończyły.
Dog zaczął się powoli odwracać, ale w momencie gdy był bokiem do Mżawki, szybkim ruchem zeskoczył z rampy... |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:01 |
|
|
Wiedziałam, że jeśli cokolwiek się stanie, nie będę miała szans. Spojrzałam na niego szeroko otwartymi oczyma, kiedy usłyszeliśmy pukanie. Nawet nie miałam głupiej gaśnicy w pokoju... - Zajmij się Robiem, jak to się skończy. - wyszeptałam tylko i pocałowałam go pewnie ostatni raz, po czym skryłam się za jego klatą (lollollol), pogłaskałam po karku i zamknęłam się w łazience.
Edytowane przez panda dnia 24-03-2016 23:02 |
|
Autor |
Andrzej Mzawka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:08 |
|
|
Szybki ruch Muldera nie był zbyt szybki dla Mżawki. Mimo wiochy jaką były sandały w połączeniu ze skarpetami Andrzej był dobrym strzelcem. Ranił Doga w kolano tak, że ten upadł. Po jakimś czasie przechwyciła go dwójka strażników po czym wbito mu ogromną strzykawkę w brzuch. Po krótkiej chwili mężczyzna stracił przytomność.
4 tygodnie później obudził się w swoim łóżku lecz nie w mieszkaniu na wyspie tylko w Waszyngtonie. Mógł poznać to po dochodzących do jego uszu odgłosach amerykańskiej ulicy. Po ranie nogi nie było śladu. Czy to co się stało było prawdą czy też w związku ze swoją paranoją Dog kompletnie oszalał? Odpowiedzi na to on sam musiał znaleźć.
2. miejsce zajmuje Faraday. Gratulacje
Edytowane przez adi1991 dnia 24-03-2016 23:13 |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:14 |
|
|
- Alayne - odpowiedziała kobieta na pytanie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:16 |
|
|
Oż kurwa.... Teraz? - westchnął Boyd. Właśnie miał się dobrać do swojej kobiety i kto mu przeszkodził? Jak zwykle ona. Jak zwykle ta krowa. No ale po chwili pomyślał, że może przyszła w sprawie Robiego.
Dobra, chwilę - mruknął. Przekręcił zamek i tworzył drzwi, witając Alayne z tłuczkiem do mięsa w ręku.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:19 |
|
|
Alayne podejrzliwie spojrzała na Boyda, ale nie skomentowała tej sytuacji w żaden sposób.
- Gdzie Iren? - spytała tylko. Na korytarzu nikogo więcej nie było gdyż kroki, które wcześniej słyszeliście należały do nowych mieszkańców mieszkania naprzeciwko drzwi Juhasz. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:22 |
|
|
Otworzyłam do połowy drzwi łazienki. - Nie wiem czy wiesz, ale przerwałaś nam w czymś... - na pewno nie wie, bo mój narzeczony stoi z tłuczkiem do mięsa, ale przezorny zawsze ubezpieczony. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:22 |
|
|
Co chcesz od niej? - zapytał podejrzliwie Boyd. Nie pomyślał, że fakt, iż Juhasz gdzieś przepadła, a on stoi z tłuczkiem może wydawać się dziwny. Wtedy jednak Iren się odezwała, co rozwiało chyba więkzość wątpliwości.
Edytowane przez Otherwoman dnia 24-03-2016 23:23 |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:24 |
|
|
- Chciałam ci tylko to dać - odparła Alayne wyciągając teczkę spod kurtki. Sądzę, że chcesz wiedzieć wszystko o swoim przyszłym mężu i o swoim byłym kochanku profesorze Nagy. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:25 |
|
|
Ej! - Boyd miał teraz naprawdę ochotę użyć tego tłuczka. Wyrwał Alayne teczkę i zaczął ją otwierać, by zobaczyć, co za oszczerstwa na jego temat tu powypisywali.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:26 |
|
|
- Zostaw to - zawołała Alayne mocno trzymając teczkę. - To dla Iren, a nie dla ciebie idioto. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:29 |
|
|
- Nie potrzebuję tego. - wzruszyłam ramionami. Skoro miałam tu zostać, nie mogłam rozgrzebywać niczyjej przeszłości. A o profesorze dawno temu zapomniałam. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:29 |
|
|
Sama jesteś idiotką - Riley pociągnął za teczkę. Dawaj, to suko! - warknął, lecz ponieważ Alayne trzymała ją mocno, Boyd zamachnął się i uderzył ją pięścią w twarz.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:32 |
|
|
- Jezu, Riley, znowu?! Naprawdę? - krzyknęłam rozczarowana. Niech zapomni dzisiaj. |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-03-2016 23:32 |
|
|
- Widzisz jaki on jest? - krzyknęła Alayne po tym jak Boyd przywalił ją tak mocno, że aż część zęba jej się ukruszyła, a z ust poleciała krew - To samo będzie z tobą gdy mu coś źle powiesz albo obiad przypalisz. - po chwili dodała - On zabił człowieka Iren, nim trafił na wyspę. Taki jest właśnie Riley Boyd.
Edytowane przez adi1991 dnia 24-03-2016 23:33 |
|