Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 22 2024 01:19:57 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 7
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny04:16:20
Michal 1 week
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku10 weeks
Isabelle12 weeks
chlaaron29 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 35 | Mistrz Przetrwania 35
Strona 91 z 112 << < 88 89 90 91 92 93 94 > >>
Autor RE: Wyspa
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 10:53
myslala ze chce byc sam XD ok

Wyglądałam pewnie jak histeryczka chodząc w tę i z powrotem, ale jak zobaczyłam Toby'ego i Alayne, to zrobiło mi się niedobrze drugi raz, a to przecież ona była w ciąży. Mżawki też dalej nie było - widać jego silne fizjologiczne potrzeby zatrzymały go na tyle długo, że przez dłuższy czas nie mógł wyjść z łazienki, albo - w co wierzyłam bardziej - po prostu uciekł przed gradobiciem pytań ode mnie i Francisa. Swoją drogą uchodźca z Aleppo zaplusował mi swoimi umiejętnie zadawanymi pytaniami, a już myślałam, że potrafi tylko siedzieć sam przy komputerze, dziwnie patrzeć się na ludzi i mruczeć sam do siebie. Wzięłam więc ze sobą kubek z herbatą, wróciłam do szukania Boyda, który jak sądziłam dalej chciał zabić swojego brata. Nie chciałam mieć kolejnej duszy na sumieniu. Po dłuższej chwili znalazłam go u siebie z winem. Zawsze pijał brązowe alkohole, ale widać kiedy alkoholu brakuje to nawet wino jest dobre. - Co chciałeś zrobić Gavenowi w łazience? - spytałam groźnie, bo chyba nie do końca zrozumiał, o co mi chodziło wcześniej. Oczywiście nie usiadłam obok niego, bo jeszcze powtórzyłby się epizod ze spiżarni.
Edytowane przez panda dnia 21-03-2016 10:54
Wyślij Prywatną Wiadomość
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-03-2016 11:01
Kiedy Iren weszła sobie do jego mieszkania, Riley opróżnił już ponad połowę butelki. Patrzył na nią średnio przytomnie. Spróbował wstać, ale z powodu szybko wypitej większej ilości alkoholu, zachwiał się i opadł na stopień z powrotem.
Nic - odpowiedział dość zwięźle i wysunął w jej stronę butelkę, częstując ją tym, co zostało. Czemu on cię w ogóle interesuje? - zapytał podejrzliwie.

We are all evil in some form or another, are we not?

Edytowane przez Otherwoman dnia 21-03-2016 11:02
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 11:05
Pokręciłam głową z zażenowaniem i zrobiłam krok do tyłu. Śmierdział tym winem na kilometr, wstyd będzie go przyprowadzać z powrotem do Mżawki. - Wbrew pozorom nie chcę, żeby komukolwiek tutaj działa się krzywda. Poza tym, rodzice nie nauczyli Cię szanować rodzeństwa?
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-03-2016 11:26
Mój brat to taki mały skurwiel - Boyd powiedział to obojętnie i pociągnął sam kolejnego łyka, skoro Iren nie chciała. Następnie popatrzył na etykietę i zaśmiał się. Czy to nie jest to wino, które do ciebie przyniósł tamtego wieczoru? Chyba twoje ulubione, mówił. Piliście je na waszej... randce - powiedział ironicznie. Przekupił cię nim, zanim dałaś mu się zaliczyć? - bełkotał, z powodu nadmiaru alkoholu i wrażeń prawda zaczęła mu się mylić z kłamstwami Gavena. Ale ode mnie nie chcesz... - znowu się napił, po czym podjął kolejną próbę, żeby stanąć na nogi, co tym razem mu się udało. Czy jeszcze nie rozumiesz... że jesteś moja! - powiedział twardo, cytując Bena Linusa z odcinka The Other Woman (lol).

Edytowane przez Otherwoman dnia 21-03-2016 11:32
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 11:36
Brakowało tylko żeby się zaśmiał złowrogo, tak jak na bajkach dla dzieci śmieje się czarny charakter. Niestety, mnie nie było do śmiechu, bo korytarz był pusty, do pokoju z resztą daleko, a ja ważyłam teraz jakoś ze dwa razy mniej od niego. Na szczęście był pijany. Nie chciało mi się przed nim tłumaczyć, ale wolałam nie kusić losu zważywszy na okoliczności: - Powtórzę to ostatni raz. Nie byłam z nim, wino dostałam przypadkiem. Swoją drogą, naprawdę myślisz że oddałabym się za butelkę wina?- i cofnęłam się kolejny raz. - Oszalałeś, Boyd. Nie pozwolę sobie na takie traktowanie. Nie jestem Twoją własnością, nigdy nią nie byłam i nigdy nie będę.
Edytowane przez panda dnia 21-03-2016 11:38
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-03-2016 11:52
Swoją drogą, naprawdę myślisz że oddałabym się za butelkę wina?

Cała dharma pewnie tak myśli smiley Nie no żartuję, Boyd jest pijany, nie wie, co gada ;p

---------------------------------

Ostatnie słowa Iren rozsierdziły Rileya. Jak ona śmie tak do niego mówić! Okrył ją swoją kurtką, jak Joffrey Sanse płaszczem, więc jest jego
Jesteś i nie pozwolę ci odejść, jak tamtej suce - mówił, idąc w jej kierunku. To wszystko wina Gavena. Namówił ją, żeby się ze mną rozwiodła - Boyda wzięło na pijackie zwierzanie się. Zabrała mi cholernego dzieciaka! Nie jestem złym człowiekiem, mam syna, wiedziałaś o tym? - ględził.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 12:01
Otherwoman napisał/a:
Swoją drogą, naprawdę myślisz że oddałabym się za butelkę wina?

Cała dharma pewnie tak myśli smiley

Ja tez smileysmiley
Otworzyłam drzwi od pokoju, żeby w razie czego szybko uciec. Riley tylko się pogrążał, i powoli robiło mi się go szkoda. Wybrał sobie ciężki moment na zwierzenia, ale nie chciałam go olewać, bo pewnie dużo go to kosztuje. I miał syna, ciekawe jak mu na imię... - Gdybyś ją szanował, dalej by z Tobą była. Niech zgadnę, dostała kilka razy po twarzy, prawda? Nie można tak traktować kobiet. Nie można też nazywać ich tak, jak z bratem macie w zwyczaju.
Edytowane przez panda dnia 21-03-2016 12:07
Andrzej Mzawka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 12:28
Tymczasem do pomieszczenia powrócił w świetnym humorze profesor Mżawka. Niestety duża część się rozeszła, a Toby niczym Leight Talbot omal nie przysnął. Czekając na kolejne trudne pytania mężczyzna usiadł na swoim fotelu przeglądając przy okazji papiery.
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-03-2016 12:30
Zasłużyła sobie, kurwa - powiedział Boyd, ignorując zakaz nazywania kobiet w ten sposób. Puszczała się z kimś na boku. Żebym tylko wiedział z kim, urżnąłbym skurwielowi jaja. Baby trzeba trzymać krótko, inaczej wlezą ci na głowę - mówił, jakby zapominając, że Iren jest jedną z nich. Jak coś odpierdalają, wali się z liścia. Jak to nie pomoże, traktuje się je pięścią - Riley wyłożył Juhasz podstawy swojej filozofii życiowej.

Edytowane przez Otherwoman dnia 21-03-2016 12:31
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 12:33
- Mhm. - kiwnęłam tylko głową. Jakoś mnie to nie zdziwiło, teraz szkoda było mi tej kobiety, która pewnie miała krzyż pański z tym człowiekiem. Ktokolwiek umożliwił jej ucieczkę, zasługuje na nagrodę. - Tak dla pewności, dalej pamiętasz z kim rozmawiasz, prawda?
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 12:36
Tymczasem Gaven rozsiadł się wygodnie na jednym z krzeseł i zaczął się łapczywie przyglądać półmiskowi z owocami. W końcu zdecydował się na mango. Rozkroił soczysty owoc i zaczął się nim delektować.
Mężczyzna zaczął się zastanawiać gdzie zniknęli Riley i Iren. Niepokoiło go to, bo wyobrażał sobie jak zabawiają się w jednym ze składzików. Z trudem się powstrzymywał by nie pójść poszukać węgierki. Jako jedyny w Dharmie wierzył jednak w jej szlachetność i ufał iż nie odda się Riley'owi tak szybko jak jego brat by chciał. Zawsze mogłoby jednak dojść do gwałtu... ta myśl zaniepokoiła Szkota. W tym samym momencie wrócił Mżawka i mogli liczyć na kolejną dawkę informacji.

Fear of a name increases fear of a thing itself.

Edytowane przez Arctic dnia 21-03-2016 12:37
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 12:38
Mulder przysłuchiwał się całej rozmowie w milczeniu, z doświadczenia z konspiracją wiedział że tacy ludzie jak Mżawka nie powiedzą nic więcej niż chcą i nie ma sensu odzywać się i na nich naciskać. Przez chwilę żałował, że nie ma żadnego namacalnego dowodu świadczącego o niezwykłych wydarzeniach mających miejsce na tej wyspie.
Przecież jest dowód.... Moje zwłoki!

Jednak pozostawało jeszcze parę kwestii, które trzeba wyjaśnić. Czuł, że może to zrobić jedynie z Francisem bo reszta zdawała się zainteresowana bardziej dobraniem się do swoich spodni.

Mulder podszedł do Francisa, który trwał w miejscu rozmyślając nad słowami Mżawki. Wyciągnął go z pomieszczenia widząc wracającego doktora. Zabrał Syryjczyka do jakiegoś pustego pokoju, upewnił się że nikt ich nie może usłyszeć a w pomieszczeniu nie ma kamer i zaczął:
- Co sądzisz o tym co powiedział Mżawka? Ci ludzie są szaleni. Nawet jeżeli nie tutaj to w innych rzeczywistościach zabijali nas i siebie - stąd mieli moje zwłoki i zwłoki, które podrzucili w jaskiniach. Mordowali tylko po to by kontynuować swoje badania, zupełnie jak rząd USA, który morduje kogo tylko chce, aby zachować w tajemnicy obecność kosmitów... Pewnie też w którejś rzeczywistości nas przesłuchiwali i stąd mieli informacje o naszej przeszłości pokazane w formie tych obrazków na ścianach.

Poza tym... oni chcą te wszystkie badania zachować dla siebie... Możliwość skoków między wszechświatami... może dać im potężne możliwości... mogą zagrozić ludzkości. Z drugiej strony nie można pozwolić jakiemukolwiek rządowi albo korporacji by pozyskali tę technologię. Musimy znaleźć sposób, aby ją zniszczyć... albo... wykorzystać i potem zniszczyć...

Edytowane przez Faraday dnia 21-03-2016 12:40
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-03-2016 12:44
Co? - Riley nie zrozumiał pytania Iren, bo nadal szumiało mu w głowie. Czekaj, pokażę ci - powiedział i podszedł do regału, po czym otworzył jedną z szuflad. Wyjął z niej zdjęcie swojego syna i przez chwilę się w nie wpatrywał. Spójrz, to Robie - podał kobiecie fotografię klik
Patrzył na zdjęcie i Iren z pewną dumą. Robie odziedziczył po ojcu zamiłowanie do pewnego stylu koszul...

Edytowane przez Otherwoman dnia 21-03-2016 12:46
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 12:48
- Jego matka mimo tego co zrobiłeś umożliwiła Ci z nim jakiś kontakt, czy to zdjęcie to jedyne, co Ci po nim zostało?
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-03-2016 12:54
Riley zawstydził się trochę.
To jedyne, co mam - powiedział, tym razem patrząc gdzieś w kąt pokoju. Udało mu się nawet dostrzec pajęczynę.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 13:01
- Czemu do niego nie napiszesz, nie zadzwonisz, nie wiem, cokolwiek? - spytałam, opierając się o framugę. Ostatnie czego teraz chciałam to wysłuchiwać użalania się nad sobą pijanego Rileya Boyda, tym bardziej, że Mżawka pewnie już wrócił, ale głupio było tak wychodzić...
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-03-2016 13:17
Nie wiem, co miałbym napisać - odpowiedział, jak typowy prosty facet. Popatrzył na Iren. Może ty byś mogła... no wiesz... pomóc mi w napisaniu do niego - popatrzył na nia oczami kota ze Shreka.

Jak cos, to Riley nie pojdzie do Mzawki

adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 13:24
Alayne tymczasem opuściła szpital. Okazało się, że te podróże w czasie na szczęście nie wpłynęły jakoś znacząco na jej dziecko. Sądząc, że wszyscy są u mitycznego profesora Mżawki, które znała tylko z widzenia Alayne nie wiedziała co ze sobą zrobić. W końcu udała się w kierunku swojego mieszkania.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-03-2016 13:27
O Boże.
- No dobra. Weź kartkę i długopis. Za Ciebie nie napiszę, bo się zorientuje. - mruknelam i wstawilam sobie wodę na herbatę, bo na pewno mi się z tym listem zejdzie.
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-03-2016 13:36
Riley juz troche otrzezwiał. Szczegolnie mysli o synu przywolaly go do rzeczywistosci. Podszedl do biurka i wyjal byle jaka kartke wyrwana z zeszytu.
Taka moze byc? - zapytal.

Strona 91 z 112 << < 88 89 90 91 92 93 94 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum