Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 24 2024 23:03:57 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 5
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Michal 1 week
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 2 weeks
Lion 3 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku11 weeks
Isabelle13 weeks
chlaaron30 weeks
Diego33 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 35 | Mistrz Przetrwania 35
Strona 10 z 112 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Autor RE: Wyspa
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 20:31
Podczas gotowania zabrakło mi wina, więc poszłam do pierwszego bliższego mieszkania, żeby o nie zapytać. Napój był towarem deficytowym, mimo tego że smakował obrzydliwie i smakiem nie przypominał mi węgierskich specjałów. Po drodze minęłam Boyda, ale nawet na niego nie spojrzałam, może przynajmniej jego brat będzie w porządku. Zapukałam do drzwi. - Gaven, masz wino? - spytałam przez drzwi.

Wyślij Prywatną Wiadomość
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 20:36
Riley zareagował tak, jak reagował zawsze. Nigdy nie przejawiał słabości, a gdy coś takiego się zdarzyło to po prostu chował głowę w piasek. W sumie nie miał mu tego za złe, bo niby jak miałby mu pomóc? Paranoja to pierwszy krok do wylądowania w szpitalu psychiatrycznym. Mimo wszystko miał nadzieję, że jego brat nie okaże się być wariatem.
Gdy starszy Boyd zniknął w łazience (i pewnie właśnie oblewał mu sedes, jak to zawsze miał robić w zwyczaju), Gaven ściągnął przepoconą koszulkę i założył nową. Od tych dwóch szklaneczek whisky trochę szumiało mu w głowie, ale był na tyle doświadczonym imprezowiczem by zachowywać się w miarę normalnie. Mężczyzna wyjął z lodówki wczorajszą lasagne i zaczął ją odgrzewać w mikrofali. Od rana nic nie miał w ustach, więc kiszki grały mu już nie marsza, a jakąś pieśń żałobną.

Przez szum mikrofali usłyszał pukanie i kobiecy głos. Otworzył drzwi za którymi stała jego węgierska sąsiadka.
- Jeśli Riley wszystkiego nie wypił to coś się znajdzie. - odpowiedział i gestem zaprosił Iren do środka. Następnie ruszył do barku i wyciągnął pół butelki czerwonego, wytrawnego wina. Wracając zauważył, że stan w jego mieszkaniu nie wyglądał zbyt korzystnie. Wszędzie walały się jakieś brudne naczynia i porozrzucane ubrania. - Sorki za lekki nieład, ale właśnie sprzątałem. - rzucił krótko, podając butelkę

Fear of a name increases fear of a thing itself.

Edytowane przez Arctic dnia 21-02-2016 20:44
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 20:44
Leigh wyspał się i postanowił pójść do sklepu spożywczego, bo naszła go ochota na Rafaello, a przy okazji powinien zrobić drobne zakupy. Mijał akurat mieszkanie Gavena, gdy ujrzał stojącą przed nim Irén.
- Cześć, chcesz coś ze sklepu? Właśnie się wybieram po kilka drobiazgów.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 20:49
- Ja dziękuję. - rzuciłam w stronę meteorologa. W porządku człowiek. - Przy okazji, zrobiłam więcej gulaszu. Jak chcecie trochę, to zapraszam. - rzuciłam, mierząc wzrokiem mikrofalówkę Gavena z niezbyt dobrze wyglądającym włoskim daniem w środku, po czym uśmiechnęłam się lekko i wyszłam z powrotem do siebie.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 20:52
Talbot podziękował za zaproszenie i ruszył do miejscowego, beznadziejnie zaopatrzonego spożywczaka. Kupił tam 3 pudełka Rafaello, trochę podstawowych produktów typu mleko, ser żółty czy jajka oraz wiśniową Coca-Colę. Wrócił do siebie i rozpakował zakupy, czując, że burczy mu w brzuszku. Postanowił więc skorzystać z oferty Juhász i udał się do niej, by skosztować gulaszu. Po chwili stał przed jej drzwiami i zapukał delikatnie.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-02-2016 20:57
Akurat kiedy Irene rozmawiała z Gavenem, z łazienki wyszedł Riley. Nie spodziewał się gości, więc, wchodząc do pokoju, był nadal w trakcie zapinania rozporka. Nie przepadał za Iren, jak za każdą kobietą z wyjątkiem matki. Kiedy jednak usłyszał zaproszenie na gulasz postanowił nie wybrzydzać. Zwłaszcza, ze Iren jak widać zajmowała się tym, czym powinna, czyli gotowaniem. Boyd natomiast zawsze lubił przyjść na gotowe. Zajrzał do mikrofali, lecz po tym, co ujrzał wewnątrz spojrzał na Gavena wzrokiem z gifa w podpisie.
Chyba nie zamierzasz tego jeść? Idziemy na gulasz - powiedział, poprawiając spodnie.

We are all evil in some form or another, are we not?
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 20:59
Szczerze mówiąc nie sądziłam, że ktoś przyjdzie. Owszem, staraliśmy się żyć jakoś normalnie, ale atmosfera tutaj przez większość czasu była taka, że można było powiesić siekierę w powietrzu. Dlatego ucieszyłam się, że ktoś chce zjeść coś mojego autorstwa. A dania z Węgier robiłam naprawdę zajebiście. - Otwarte! - zawołałam, bo kiedy usłyszałam pukanie byłam w trakcie nakładania jedzenia na talerz. - Cześć, Leigh. Fajnie, że przyszedłeś! Jak zakupy? Było coś ciekawego w sklepie?

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 21:02
- Pustki jak zawsze, przyniosłem Rafaello na deser. Mam nadzieję, że lubisz.
Leigh wszedł do środka i poczuł niesamowity zapach gulaszu, aż zaburczało mu całkiem głośno w brzuchu. Położył opakowania Rafaello na jakiejś półce i przyglądał się jak kucharka nakłada swoje dzieło na talerze.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 21:07
- Uwielbiam Rafaello, ale nie kupuję sama. Zaraz pójdzie w boczki, czy coś... - powiedziałam, podając talerze do stołu, na którym leżał biały, kiczowaty obrus w fioletową kratkę. Dobrze, że był chociaż czysty. - Dinner served. Smacznego! - powiedziałam najweselej jak mogłam, i po chwili przyniosłam też swoją porcję do stołu.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 21:12
Talbot zasiadł do posiłku. Wziął pierwszą łyżkę gulaszu i aż zaniemówił z wrażenia. Smak był niesamowity. Dawno nie jadł niczego tak dobrego, sam gotował co najwyżej przeciętnie, a na fajną restaurację w tym miejscu nie miał co liczyć.
- Wow, to jest pyszne.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 21:18
- Eeeem... Dziękuję. - odpowiedziałam zawstydzona z pełnymi ustami, co w połączeniu z moim akcentem po angielsku musiało zabrzmieć wyjątkowo komicznie. Przełknęłam i uśmiechnęłam się przepraszająco. - Za to z amerykańską kuchnią radzę sobie tragicznie. Mogę dać ci przepis, jak chcesz.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 21:21
- Jasne, chętnie wezmę i spróbuję kiedyś.
Leigh uśmiechnął się do gospodyni, która wyglądała na zadowoloną z siebie.
- Choć wątpię, żebym był wstanie ugotować to choć w połowie tak dobrze jak Ty. Masz to pewnie w genach.
Talbot kontynuował konsumpcję gulaszu, który był dobry, a na samą myśl o tym, Umba zrobił się głodny i chyba pójdzie coś zjeść.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-02-2016 21:23
Riley nie czekając na Gavena, który postanowił skorzystać z toalety, zgarnął z wieszaka swój beret i ruszył w stronę mieszkania Iren. Czuł się trochę nieswojo. Zastanawiał się, jak ma się zachować. Jak właściwie rozmawia się z kobietami? Zwykle traktował je na równi z upośledzonymi umysłowo, ale skoro postanowił spałaszować gulasz jednej z nich, to trochę nie uchodziło. Przez chwilę stał przed drzwiami sąsiadki, próbując przyjąć jak najbardziej odpowiednią minę niewiniątka. Kiedy wreszcie uznał, że jest gotów, zapukał do drzwi. Czekając, aż się otworzą, jeszcze poprawił nakrycie głowy i obciągnął poły kurtki na wysokości piersi, żeby nie wyglądać jak obwieś, tylko jak pan i władca, który wizytuje ubogich poddanych. W efekcie prezentował się mniej więcej takowoż:

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 21:32
Nie chciałam mówić, że dobrze wiem jakim leniuchem jest Leigh, więc powiedziałam tylko: - Chyba mamy gościa. - i wpuściłam Rileya do siebie, chociaż nie bardzo byłam w nastroju na słuchanie tego człowieka. Postawiłam przed nim talerz z gulaszem z nadzieją, że mu podpasuje i nie zacznie pluć na talerz, czy coś. - Smacznego, Boyd. - rzuciłam i wróciłam do jedzenia.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 21:37
Talbot uśmiechnął się i pomyślał, że Irén postawiła przed Boydem talerz, jakby rzuciła jakieś podłe ochłapu psu, którego nawet nie lubi.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-02-2016 21:38
Riley rozsiadł się na krześle dokładnie na przeciwko Talbota. Do Iren skinął tylko głową, nie potrafiąc wydusić z siebie słowa "dziękuję" i zabrał się za jedzenie. Co kilka kęsów przyglądał się Talbotowi mniej więcej w ten sposób:

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 21:56
- Smakuje ci, Riley? - spytałam, nie podnosząc wzroku znad talerza.

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 21-02-2016 22:05
Mmmm - powiedział Riley, przeżuwając i wciąż gapiąc się na Talbota. Był to prawdopodobnie największy komplement, jaki padł z ust Boyda tego wieczora.

adi1991

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 22:07
Do bazy wróciła tymczasem Alayne. Gdy szła w kierunku kwatery głównej jej twarz oświetliły promienie słońca, które przedarły się przez chmurę. Trwało to krótką chwilę lecz dodało jej otuchy przed tym co ją czeka. Noc polarna w końcu się skończyła choć i tak przez najbliższy czas zbyt dużo Słońca nie ujrzą, a dominować będzie szarość. Tak rozmyślając dotarła do celu i udała się w kierunku miejsca przetrzymywania Scotta.
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 21-02-2016 22:24
Talbot skończył posiłek i zwrócił uwagę na to, że Riley mu się ciągle przygląda. Może to pedał? Przecież ewidentnie nie lubi kobiet... Leigh nie wiedział co o tym myśleć.
- Mam coś na twarzy? Ciągle tak na mnie patrzysz...

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Strona 10 z 112 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum